Bayramlarda köy, izin, aileler.

Siz olsaydınız konuşur muydunuz ?

• Ankete Katılan
    83
O algının oluşmasından o kadar korkuyorum ki. Seneyede diye biri plan yaparsa çok sinir olurum. Eşimle konuşmaktan çekinmiyor gereksiz yere yükselmkten heves kaçırmaktan hoşlanmıyorum.

Eşimide çok rahatsız eder. Dün soda istedi kendin al diyip getirdm söylenceksen getirme dedi. Ben bu konuşmayı yapmayacağım söylenmeyeyim o zaman diğer bayramlarda istemedğimi net şekilde ifade ederim. Siz A kan grubumusunuz ?

Kan mı isteyeceksiniz?
Veremem valla kusura bakmayın
Zaten olanı bana yetmiyor

Mesela gelecek bayram konuşmak için bile bi plan hazırlamayın bence
Belki eşini Gelecek bayram konusunu bile açmayacak köyün
Gelecek bayrama kadar köprünün altından ne sular akar
Değer mi yani hiç olmayacak bi şey uğruna plan yapıp dertlenmeye?
Gelecek bayram da köy derse konuşur anlatırsınız işte
Kendimi eşimin ailesine ezdirmemeliyim fikri çok yanlış yönlere doğru evrilmeye başladı bence sizde

Haklısınız. Hayır benim doktorum mizaç tıbbıyla ilgileniyorda mizacınız A kan grubu gibi geldi :)

O yüzden size danışıp hareket ediyorum kendimden soğutmayayım. Mesela gitmeden her bayram böyle olmicak dicektim demicem idare edicem başka bayram plan yapılırsada fikrimi söyleyeceğim çekinmeden.

Haklısınız. Hayır benim doktorum mizaç tıbbıyla ilgileniyorda mizacınız A kan grubu gibi geldi :)
Ülkenin yarısından fazlası A kan grubu değil mi zaten?
Ben de A kan grubuyum
Ama diğer tanıdığım çoğu A kan grubuyla çok farklıyım yani
İlla bilimsel bi temeli vardır da
Farklı olduğum tüm A gruplarını düşününce benim aklıma yatmadı

Bende bu konudan rahatsız oluyorum iki ailede istanbulda eşimin aileside. Yani biz aile görmeye değil keyfi olarak gidiyoruz baskıdan dolayı illahallah ettim.

Elbette sizin düşünceniz genelde tahmin ettiklerm çıkıyor da o yüzden :)

Bende bu konudan rahatsız oluyorum iki ailede istanbulda eşimin aileside. Yani biz aile görmeye değil keyfi olarak gidiyoruz baskıdan dolayı illahallah ettim.
Aile görmeye değil eşiniz köyü sevdiği için gitmiyor musunuz zaten?
Yoksa iki taraf da ailesine çok yakın zaten
Özlemeye gerek kalmıyor çok şükür
Aile evet anne baba çocuk üçlemesi ama daha geniş ailemiz de var mesela kuzen, hala, dayı gibi
İnsanl onları da özlüyor sonuçta

Paylaşmayı ve konuşmayı öğrenmeliyim. Eşin kendi fikirlerini alabiliyor fakat yiğenine düşkün ( bunu eleştirmiyorum) görümcemin eşiylede anlaşıyor o ortamlara gitmek istiyor yiğenini gezdirmek istiyor bende isteklerimi söyleyemeyince tuhaf bi hal alıyor. Şimdi eve gelmiş mesela haber veriyor arabayı yıkıcam diye birşey olduğunda da sorar benim sorunum kendimle.

Konuşmak istiyorum bende yoksa aileslarınşimdiden seneye kurbandada şöyle yaprsınız dicek. Beynim yoruluyor yani ben gelmemiş bayramın muhabbetini yapıyorum ne diye bu kadar dahil olurlar anlamıyorum.
Sende lafa atlar gelecek bayram ile ilgili farklı planlarını söylersin
Ayıp olmaz mı uyumak ? Onlar iş yaparken ? Bundan dolayıda kaygılanıyorum kayınvalidem ablasının gelinine iş yapmıyor diye gerizekalı diyor.
Emin ol diyecek insan yapsada diyecek. Bence o gelin ileri zekalı Aman ayıp olmasın dedikce insanlar daha cok şey bekliyor . Sen sınırlarını çizdikce basta sinir olsalarda zamanla alısıyorlar belkide sinir olurlar seneye yıne gelın demezler buradaki konuları oku kac kayınvalide herseye kosturan gelınını taktir ediyor yada el üstünde tutuyor. Yaparsın yaparsın bir kere yapmazsın en kötü sen olursun. Zaten kayınvalidenin o kıza gerizekalı demesiyle karakteri ortaya dökülmüş

Dediniz ya kimse giydiğine karışmıyor diye daha gitmeden kaynanam bana giyiceğim kıyafetlerimi soruyor kombin yapcakmışım güzel güzel. Anladınızmı neden gitmek istemediğimi ? Çocuğum sanki ben.

Baskıdan o kadar bunaldım ki kabus gibi geliyor görümce eşi kp kvyle tatil. Bu arada balayıma da geldiler.
Bence bu yıl gidin ki sonradan bakın ben size geldim bi dahaki bayrama başka planlarım olacak diyebilesiniz.

Ben düğünden sonraki sabah balayına gitmeden eşimin sülalesine oturmaya gitmiştim ki batılı ve modern aileler. Yani Türk adetleri bu memleket pek fark etmiyor. Büyüklerin gönlünü almak gerekiyor özellikle de yeni evliysek. Sonra salarsınız.

Haksızsınız.
Tamam eş ailesinden hoşlanmıyor olabilirsiniz ama bayramda ailesini görmek istemesi en doğal hakkı. Anne babasının yanına bayramda gitmeyecek mi adam? Birde bu her bayram olacak mı diye soracakmışsınız Allahım komik
Çok bilenmişsiniz, bunu eşinize gösterirseniz kendinizden soğutursunuz.

Kaçıncı aile konunuz sayamadım kanarya idiniz sunshine 1 olmussunuz ama durum hiç değişmiyor

1 yıllık evlisiniz eşinizden başka eş ailesinden kimseyi görmek istemiyorsunuz hazır yemeğe bile gitmek istemiyorsunuz cağırdıklarında

Nedir bu insanların sizden çektikleri fazlasıyla kaprislisiniz herşeyi sorun ediyorsunuz biraz anlayışlı olun...

Eşimde abartıyorsun diyor. Düşüncelerim arasında kayboluyorum.

İyide bir mevzu olur düşünürsün sen daha kurban bayramı bile gelmemişken bir sonraki bayramları düşünüyorsun. Yorulmuyormusun allasen? İnsan kendinden bezer yahu.
Bi git hele. Belki çok eğleneceksin belki seveceksin. Daha gitmeden bir sürü önyargıyla kendini şişiriyorsun.

fazla alıştırma hazıır arabada bulmuşlar devamı gelir

O yüzden size danışıp hareket ediyorum kendimden soğutmayayım. Mesela gitmeden her bayram böyle olmicak dicektim demicem idare edicem başka bayram plan yapılırsada fikrimi söyleyeceğim çekinmeden.
Bakın evliliğimin başında ben de hatalar yaptım, insan bazı şeyleri tecrübeyle öğreniyor, ama sizde durum daha farklı kendinize dışarıdan bir göz olarak bakmaya çalışın. Size hak verdiğim noktalar var mesela sırf aynı binada oturuyorsunuz diye her gün yemeği beraber yemek doğru değil, haftada 1-2 gönülleri kırılmasın diye gidersiniz. Bu konuda haklısınız.
Şimdiki konunuzla alakalı olarak da siz annenizin evine gidince sofraya yemeğe yardım etmiyor musunuz ediyorsunuz, eşinizin annesine de yardım edersiniz yani bu çok normal, bunu da sorun haline getirmeyin, köyde insanlar genelde erken uyanır kaldığınız günler erken uyanırsınız bu da normal.
Ailelere gitme meselesini sizin eşinizle konuşmanız gerek, bence de doğru olan eş ailesinde kaç gün kalıyorsanız kendi ailenizde de o kadar kalmanız, bunu da konuşacak olan kişi sizsiniz eşinizle.
Bunun dışında da görümcenin ya da kv nin her lafına cevap vermek zorunda niye hissediyorsunuz ki, kv niz kahvaltıda köye gitme meselesini açmış cevap verip okları üzerinize çekmek yerine, eşinizle baş başayken ona "benim de bir ailem var ben de onları görmek istiyorum" dersiniz, eşinizle aranızda ortak bir yol bulursunuz ve eşiniz ailesiyle bu durumu konuşur, çünkü kendinizi de boşa yorarsınız, eşiniz ailesinin dilinden daha iyi anlar sonuçta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…