İnan çok haklısın. Alışkanlık haline gelecek olay. Senin tek yapman eşinle bu durumu paylaşmak. Ve şanslısın ki ailesine bağlı olmayan bir eşe sahipsin. Kendi kararlarını verebiliyor. İki kişilik ilişkiye üçüncü, beşinci kişiler karışamıyor. Ne güzelÇok güzel fikirler aldım sağolun. O da sevmez birilerine bağlı kalmayı sesi çıkar nasıl sığcaz arabaya der gidemeyiz der fakat ben yinede nedense huzursuzlandım. Kaygılarım ya her bayram böyle olursa alışırlarsa diye beynimi yoruyor engel olamadm
Yemek yapıyorsa sofrayı kurarsınız ya da sonrasında bulaşık yıkarsınız. Sadece siz gitmiyorsunuz eşiniz de geliyor. Onun da eli var. Makine yoksa siz yıkarsınız eşiniz durular.Peki kaynanam sabahın köründe kalkicak ben uyuyamam ki ? Yemek yapılcak oturmam doğru olur mu ?
Birşeyi merak ettim köyü çok seviyorum dediniz ya eşinizin ailesini de seviyorsunuz muhtemelen değil mi? Benim eşimin memleketi de cennet gibi bir yer ama karşılıklı birbirimizi sevmedigimiz için maalesef bana cehennem. Çok şanslısınız severek gidiyorsunuzYapmayin nolur ya adam evlendi diye senede 1 kez koyune gitmesinmi. Oraya gidiyorsunuz diye isteklerinizden vazgecmeyin
Oranin guzelliklerini gezin gorun. Baska istediginiz seyleri belirtin
Ben cok seviyorum esimin koyunu
Bir akrabasi beni hicbirinin gitmedgi yerlere goturdu, her bayram gezeriz 2 yildir 1 bayram ztn kapali. Digerinde seve seve gidiyorum 1 gun esimle cikiyoruz. 1 gun o ozgur. Insan hatir icin idare etmeli sonra ztn duzen kuruluyor. Adam evlendi diye niye gitmesin omur boyu gormesinmi ama sizde net ve girisken olun.
Bu yöndende haklısınız o zaman ben köydeyken ufak ufak sitem ederim eşime “ hayatım sıcaklarım tülbentle ya , işte yoruldum , kısa kolluda giyemiyorum malum” diye o olur mu :)
Birşeyi merak ettim köyü çok seviyorum dediniz ya eşinizin ailesini de seviyorsunuz muhtemelen değil mi? Benim eşimin memleketi de cennet gibi bir yer ama karşılıklı birbirimizi sevmedigimiz için maalesef bana cehennem. Çok şanslısınız severek gidiyorsunuz
Yok yere sürekli kendinize dertler arıyorsunuz, istiyorsunuz ki eşinizin 24 saati 7 günü artık sizin olsun. Gerçekten eş ailesiyle alakalı problem üretmek için ekstra çaba harcıyorsunuz, baştan sınırı çizecektiniz eş ailesinde ne kadar kalınıyorsa sizin ailenizde de o kadar kalınsın diye bunu belirtmemeniz sizin yanlışınız ama cidden artık eş ailesini bi salın ya, zamanla adamı kendinizden soğutacaksınız demedi demeyin.Merhaba kızlar iyi haftasonları size bir konudan bahsetmek istiyorum düşünceleriniz önemli bu arada ben kanarya :) 1 senelik evliyim geçen sene kurbandan önce evlendik. Eşim karadenizli şuan oturduğumuz yerden 10 12 saat uzaklıkta. Aileside burda fakat memlekette 2 katlı evleri ve büyük bahçeleri var. Eşim 2 kardeş kendisinden 4 yaş küçük kız kardeşi var.
Eşim köyde büyümüş çok seviyor memleketi fakat hepimizin memleketi var bende karadenizliyim batı Karadeniz 7 saat falan memlketimiz. Eşimin ailesi evlenir evlenmez geçen sene kurbanda köye gitmemiz için baskı yaptı fakat gitmedik maddiyattan. Ramazan bayramına 4 ay varken akrabalarının yanında “kanarya bizde diyoruz bizim arabayla köye gidelim “ bizim araba dediği 5000 taksit ödediğimiz altınlarımla alınan araba. Bakarız anne dedim geçtim eşimede rahatsız olduğumu söylediğimde ne istersek onu yaparız boşver dedi. Lakin ramazan bayramı gelince 17 günlük kapanmaya yakın ısrarları başladı işten izin al bilmem ne eşimde iyi olurdu aslında diyince ne köymüş of diyip biraz yükseldim beni bırakıp gitmedi burda kaldı. Gelelim kurban bayramına.
Daha fazla itiraz edemedim eşim gidelim mi diyince olur demiş bulundum fakat şuan aklımı kemiyor düşünceler. “ orda rahat edemezsin görümcenin kocası var sen tesettürlüsün sürekli tülbentle durucaksın kısa kollu giyemiceksin aslında tüm izninde neden ordasın seninde burda ailen var abinlerin evini hiç görmedin (memlketimizde) oraya gidemiyorsun sabah erkende kalkılcak gelinsin oturamicaksın misafirler gelicek misafirliğe gittiğinde yardım ediceksin herkes bişey söylicek vs vs.” Eşimin ailesi sadece kendileri varmış gibi davranıyorlar her bayram öncesi gitmek zorundaymışız gidicekmişiz gibi hareket ediyorlar bununda sorumlusu biraz benim hiç kendimi ifade edip isteklerimi söyleyemedim. Eşimle iyiyiz çok şükür hatta özgüvenli davrandığımdan beri bana saygısı ilgisi arttı evin içinde naber hayatımın anlamı diyip geziniyor şaşırıyorumSize sormak istediğim şey şu valiz hazırlarken konusu açılınca eşimle bu konuda konuşmalı mıyım yoksa kabul ettim artık bidaha bayramlarda gelin denildiğinde mi tepki göstermeliyim ? Benim için bu problem çünkü hem masraf hem çalışan biriyim tüm iznimden gidiyor. Valiz hazırlarken eşime “ bu her bayram olmicak dimi “ diye konuya girsem mi yoksa bu bayramlarda köy mevzusu normal mi ailesi kurban kesiyor fakat mesele kurban değil evlat bağımlılığı yiyip bitirdiler beni eşim benden dolayı gidemeyince kalp kırmamak için zor tuttum kendimi. Sizce ne yapayım kızlar anket bırakıyorum aşağıya
Peki ya bu sürekli olursa ? Yani her bayram ısrarlarından bunaldım evliliğimin ilk haftasından beri.Kusura bakmayın ama evlenmişsiniz 2 bayram zaten gitmemişsiniz adam bir bayramını ailesiyle köyünde geçirecek bin dereden su getiriyorsunuz yok kısa kollu giyemem hep tülbentle duramam yok iş isteyecekler yardım etseniz ne olacak bir bayram yani o zaman çöpsüz üzüm biriyle evlenseydiniz benden bişey istemesinler gidip gelmeyeyim modundaysanız ne köymüş be demek eşinize saygısızlık ailecek vakit geçirirsiniz bikaç gün erken kalkarsanız incileriniz dökülmez
Mesele ailesi değil ki ailesinin bu kadar bizim içimizde olması.Anasi, babasi, ailesi olmayan birini bulamadiniz mi?
İş yapmayan ablasının gelinine gerizekalı diyor. Gelin dururken kaynana mı yapcak diyor. Bi kaç kezde yapmadığım için laf sokmasına şahit oldum.Mesafe uzaksa bir bayram sizin ailenize diğer bayram eşinizin ailesine gidersiniz. Ayrıca niye iş yaparım koştururum diye düşünüyorsunuz, belki kayınvalideniz sizden böyle bir şey beklemiyor.
Baskıdan o kadar bunaldım ki kabus gibi geliyor görümce eşi kp kvyle tatil. Bu arada balayıma da geldiler.Ben sizi biraz zor bir gelin olarak görüyorum. Daha durun 1 yıl olmuş evleneli ne bu kendimi ezdirmemem lazım psikolojileri. Bu yıl orda bayram geçirirsiniz sonraki yıl başka plan yaparsınız. Eşinize gidelim dedikten sonra huzur kaçırmaya gerek yok.
Umarım bu noktaya zamanla ve tecrübeyle bende erişirim.Inanin bir suru sorun yasaniyor
Anlatsam sasar kalirsiniz. Mesela bir yil gittik kaldigimiz odaya gorumcemle arkadasi yerlesmisdiger oda da hic musait degil ve o yil dolap almislar ben o gurultuden ztn uyuyamam. 2 tane daracik tek kisilik yatak var ayri yaticaz fln.
Hic ses etmedim aksam oldu yarim saat takildim kalktim salona oturdum. Bizimkiler hem yapip hem uzulen cinsten. Geceleri de oturmayi severler. Neyse el birligiyle salona tasindik o bayram hepsi 11de yatti. Esimde soylendi ztn biz niye ayri yatalim fln diye. Oda degistirelim dediler gecmem dedim bitti o is. Siz o dolabi ordan cikarin dedim kimse kalamaz. Ertesi gun dolabi cikarmislardi birsuru tantana
Bir bayram gorumcem 2 arkadasi vardi eve sigamadik beni programlarina dahil etmediler ama kuzenler var onlar cagirdi bu sefer gorumce kuzen kiskancligi krizine girdi.
Ay cogunu unuttum ya. Esimin ailesini seviyorum evet ama bu dort dortlukler anlamina gelmiyor. Kendi ailemde idare ettigim herseyi onlardada ediyorum + saygi duyuyorum ama herseyi duymuyorum ve bazi seyleri kendim oyle tercih ettigim icin yapiyorum. Ztn genel anlamda insanlari cok ciddiye almam kendi yapacagimdan da geride kalmam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?