Bayramlarda köy, izin, aileler.

Siz olsaydınız konuşur muydunuz ?

• Ankete Katılan
    83
İnan çok haklısın. Alışkanlık haline gelecek olay. Senin tek yapman eşinle bu durumu paylaşmak. Ve şanslısın ki ailesine bağlı olmayan bir eşe sahipsin. Kendi kararlarını verebiliyor. İki kişilik ilişkiye üçüncü, beşinci kişiler karışamıyor. Ne güzel

Birşeyi merak ettim köyü çok seviyorum dediniz ya eşinizin ailesini de seviyorsunuz muhtemelen değil mi? Benim eşimin memleketi de cennet gibi bir yer ama karşılıklı birbirimizi sevmedigimiz için maalesef bana cehennem. Çok şanslısınız severek gidiyorsunuz

Biz memlektte yaşıyoruz abimler başka ülkede.gelmek isterlerse gelirler.israr etmeyiz asla.ama yengem de gelmek ister yeğenim de.çünkü burda kimse sıkmaz onları.bu önemli bence ne giydiğine ne gezmesine kimse karışmaz.bu yüzden hep gelmek ister..bir arkadaşın dediği gibi evlendiği için köyüne gitmessin mi.şimdi gidelim demişsiniz gidin eşinizin de gönlü olsun eğer düşündüğünüz gibi rahat edemezsiniz o zaman eşinizle konuşursunuz her bayram olmaz bu.sizin belirlediğiniz zaman siz istediğiniz kadar kalırsınız.valizinizi hazırlarken de tatlı dille tereddütleriniz olduğunu söyleyin.

Eşinize ne zaman söyleyeceğinizin bir önemi var mı ki ? En yakınınız değil mi,sanki yabancı birinden bahsediyor gibisiniz. İster şimdi söyleyin,ister dönüşte. Ama mutlaka söyleyin ki hep oraya gidecekmişsiniz gibi bir algı oluşmasin.Zira bu algı çok çabuk oluşuyor,özellikle de Karadenizliler de.Hatta bir görev bir zorunluluk gibi görünüyor.

Şimdiden kulaklarına kar suyu kaçırın bence,ne kadar erken o kadar iyi.

Biz de ağaç kovugundan çıkmadık,herkesin anne babası var. Önceden tatillerinizi ona göre organize edin,kendi yapacağınız tatil de dahil.

Valla ben hiç bir kayinvalidenin "aman yavrum bu tatilde de başbaşa biryerlere gidin"ya da " bu bayramda seninkilerin yanına gidin " dediğine şahit olmadım.O sebeple kararlarınızı kendi isteklerinize göre siz belirleyin.

Inanin bir suru sorun yasaniyor
Anlatsam sasar kalirsiniz. Mesela bir yil gittik kaldigimiz odaya gorumcemle arkadasi yerlesmis diger oda da hic musait degil ve o yil dolap almislar ben o gurultuden ztn uyuyamam. 2 tane daracik tek kisilik yatak var ayri yaticaz fln.
Hic ses etmedim aksam oldu yarim saat takildim kalktim salona oturdum. Bizimkiler hem yapip hem uzulen cinsten. Geceleri de oturmayi severler. Neyse el birligiyle salona tasindik o bayram hepsi 11de yatti. Esimde soylendi ztn biz niye ayri yatalim fln diye. Oda degistirelim dediler gecmem dedim bitti o is. Siz o dolabi ordan cikarin dedim kimse kalamaz. Ertesi gun dolabi cikarmislardi birsuru tantana
Bir bayram gorumcem 2 arkadasi vardi eve sigamadik beni programlarina dahil etmediler ama kuzenler var onlar cagirdi bu sefer gorumce kuzen kiskancligi krizine girdi.
Ay cogunu unuttum ya. Esimin ailesini seviyorum evet ama bu dort dortlukler anlamina gelmiyor. Kendi ailemde idare ettigim herseyi onlardada ediyorum + saygi duyuyorum ama herseyi duymuyorum ve bazi seyleri kendim oyle tercih ettigim icin yapiyorum. Ztn genel anlamda insanlari cok ciddiye almam kendi yapacagimdan da geride kalmam.

Benim es tarafida kendi memeleketlerinde ayni sizin gibi daha bayram gelmeden once baslarlar, kimse bir planiniz varmi demez ne zaman gelirsiniz, ne zaman gidersiniz bilmem ne.
Bir kac bayram baska planlar ayarladim ama anlamadilar hala ayni.
Esimin burada kimsesi yok bayramdan bayrama gidiyoruz diye ses etmiyorum artik, ama gitmeden donecegim gunu soyluyorum.
Hatta donecegim gunude soylerken tepemin tasi atmazsa diye ekliyorum.
Sizinde aileniz sanirim baska yerde abileriniz en azindan.
Eger boyleyse tatili ikiye bolun, bir tek onlar aile degil sonucta

Yok yere sürekli kendinize dertler arıyorsunuz, istiyorsunuz ki eşinizin 24 saati 7 günü artık sizin olsun. Gerçekten eş ailesiyle alakalı problem üretmek için ekstra çaba harcıyorsunuz, baştan sınırı çizecektiniz eş ailesinde ne kadar kalınıyorsa sizin ailenizde de o kadar kalınsın diye bunu belirtmemeniz sizin yanlışınız ama cidden artık eş ailesini bi salın ya, zamanla adamı kendinizden soğutacaksınız demedi demeyin.
Ayrıca da kalacağınız maximum 1 hafta diyelim ki, 1 hafta da erken uyanın yemek hazırlamaya sofra kurmaya yardım edin, ne var yani elinize mi yapışır
Bence idare etmeyi de bilmiyorsunuz, bazı konularda geri planda durup, durumu kimsenin gözüne sokmadan eşinizle arkadan plan yapabilirsiniz, illa ben cevap verecem psikolojisindesiniz, GEREK YOK. Eşinizle planınızı yapın o ailesine durumu anlatsın, her şeye cevap vermemezlik yaparsanız ezik olmazsınız merak etmeyin. Gerektiği yerde tabi ki cevap verin ama siz durumu abartıyorsunuz.

Mesafe uzaksa bir bayram sizin ailenize diğer bayram eşinizin ailesine gidersiniz. Ayrıca niye iş yaparım koştururum diye düşünüyorsunuz, belki kayınvalideniz sizden böyle bir şey beklemiyor.

Peki ya bu sürekli olursa ? Yani her bayram ısrarlarından bunaldım evliliğimin ilk haftasından beri.

Mesafe uzaksa bir bayram sizin ailenize diğer bayram eşinizin ailesine gidersiniz. Ayrıca niye iş yaparım koştururum diye düşünüyorsunuz, belki kayınvalideniz sizden böyle bir şey beklemiyor.
İş yapmayan ablasının gelinine gerizekalı diyor. Gelin dururken kaynana mı yapcak diyor. Bi kaç kezde yapmadığım için laf sokmasına şahit oldum.

Baskıdan o kadar bunaldım ki kabus gibi geliyor görümce eşi kp kvyle tatil. Bu arada balayıma da geldiler.

Gerçekten evlenirken hiç köye gitmeyeceğinizi, hiç akraba arasında kalmayacağınızı düşünmüş olamazsınız herhalde

Zaten önceki bayramlarda gitmemişsiniz
demek ki düzenli giden bi eşiniz yok
Gitmek istediği zaman da ben olsam sorun çıkarmazdım
Başka zaman da benim isteyip eşimin çok da istemediği bi şey olur
Onda da o bana uyar

Hem tamam deyip hem peşinden söylenmek beni en rahatsız eden davranışlar arasında
Yaptığım işten de keyif alamam öyle olunca

Umarım bu noktaya zamanla ve tecrübeyle bende erişirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…