• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayramlarda köy, izin, aileler.

Siz olsaydınız konuşur muydunuz ?

• Ankete Katılan
    83
Dediniz ya kimse giydiğine karışmıyor diye daha gitmeden kaynanam bana giyiceğim kıyafetlerimi soruyor kombin yapcakmışım güzel güzel. Anladınızmı neden gitmek istemediğimi ? Çocuğum sanki ben.
Anlıyorum tabi sizi.kim rahat edemediği yere gitmek ister ki.aynı benim kv gibi.Sınırlarınızı koyun siz de ne giyeceğinize siz karar verin.sizi sıkmaya devam ederse eşinizle konuşun.eşiniz gitmeyi çok istediği için ben öyle yazdım.

Peki ya bu sürekli olursa ? Yani her bayram ısrarlarından bunaldım evliliğimin ilk haftasından beri.

Onu o zaman düşünürsün kanarya
Bu kez çok abartmışsın
Hatta destek almanı öneriyorum
Herkese bayramı zehir edeceksin, tadını çıkarmak yerine
Konularında genelde haklısın ama bu kez doğmamış çocuğa don biçiyorsun

Karşı tarafa bağlı bazı şeyler.
Bunaltmiyorlarsa her ay bile gidilir
Bunaltiyorlarsa bayramdan bayrama artik.
Ama hiç gitmeme luxunuz yok
Gitmesem ben gitmem çok sacma şeylere maruz kalıyorum kaynanam tarafından.
Konuşmadan anlamayan biri.
Kendi çalıp kendi oynuyor
Ama bayramda da gitmiyorum demek o evliligi bitirmek anlamına geliyor artik
Çünkü hayatta hoslanmadigimiz bir çok şeye maruz kalıyoruz
Es geçmek zorundayız.
Çoğu gelin orada sırf kaynana var diye gitmiyor buda yanlış
Öyle kaynanalar gördüm ki gelini el üstüne tutuyor
Gelin gezmeye gider gibi gidiyor hala oflaniyor
O kadar da değil.

Bundan korkuyorum bende sürekli zaten istiyorlar birde işim duygularımı ifade etmezsem önünü alamamaktan korkuyorum birde benim ailem burda. O kadar yeniyim ki ne diceğimi bilemedim kaynanam her köy muhabbeti yaptığında agaç kavuğundan mı çıktım ben demek istiyorum.
Biz de 1 hafta benimkilere 1 hafta onlara herkese eşit gideriz, sen de böyle böl kendi ailene de git

Herşeyi çok takıyorsunuz konu sahibi.
Eşinizle de istediğiniz konuyu konuşabilirsiniz.
Sürekli şunu desem ne anlar bunu desem ne düşünür diye yaşanır mı?

Eşinizin arkadaşı, sosyal çevresi yoktu. Seviyorsa köyüne gitmek isteyebilir, birkaç gün basınız örtülü bir şekilde durabilirsiniz, bunu bile mesele etmişsiniz.

Ailesiyle bir yere gidip baş başa kalmak gibi bir telaşa da düşmeyin. Olmayınca mutsuz olacaksınız belli.

Köyde kaç gün kalacaksınız bilmiyorum ama madem abinizin evide sizin memlekette, önce eşinizin köyüne gidin. Bir kaç gün kalıp, abinize gidin. Dönüştede eşinizin ailesini alıp dönersiniz.

Ulaşımla ilgili bir sorun var sanırım. Yoksa sorunun cevabı basit: Tatili ortadan ikiye bölün, biraz onlarla, biraz sizinkilerle geçirin.
Bu mümkün değilse ve kesinlikle istemiyorsanız eşinizle konuşup gitmeyin. İstemiyorsanız istemiyorsunuzdur. Sizden başka kimse sizin zamanımızın sahibi olamaz. Kayınvalideniz mi çalışıyor işyerinde sizinle birlikte de izninizi nasıl geçireceğinize karar veriyor?
İnanın bunu bende ona çok sormak istiyorum. Araba bizim onlar takılıyor herşeyim kısıtlanıyor.

Olur dedikten sonra vazgeçmeniz ya da gitmek istemediğinizi belli etmeniz biraz yersiz olur .Sizin ailenizin evi de yakınmış neden bütün tatili orda geciriyorsunuz .Birkaç gün kalın sonra ailenizin evine geçin .Seneye de kimse bir şey demeden eşinizle plan yapın ne istiyorsanız .En azından bir şey dediklerinde öyle kalmazsınız .Biz şöyle şöyle plan yapmistik dersiniz .

Merhaba kızlar iyi haftasonları size bir konudan bahsetmek istiyorum düşünceleriniz önemli bu arada ben kanarya :) 1 senelik evliyim geçen sene kurbandan önce evlendik. Eşim karadenizli şuan oturduğumuz yerden 10 12 saat uzaklıkta. Aileside burda fakat memlekette 2 katlı evleri ve büyük bahçeleri var. Eşim 2 kardeş kendisinden 4 yaş küçük kız kardeşi var.
Eşim köyde büyümüş çok seviyor memleketi fakat hepimizin memleketi var bende karadenizliyim batı Karadeniz 7 saat falan memlketimiz. Eşimin ailesi evlenir evlenmez geçen sene kurbanda köye gitmemiz için baskı yaptı fakat gitmedik maddiyattan. Ramazan bayramına 4 ay varken akrabalarının yanında “kanarya bizde diyoruz bizim arabayla köye gidelim “ bizim araba dediği 5000 taksit ödediğimiz altınlarımla alınan araba. Bakarız anne dedim geçtim eşimede rahatsız olduğumu söylediğimde ne istersek onu yaparız boşver dedi. Lakin ramazan bayramı gelince 17 günlük kapanmaya yakın ısrarları başladı işten izin al bilmem ne eşimde iyi olurdu aslında diyince ne köymüş of diyip biraz yükseldim beni bırakıp gitmedi burda kaldı. Gelelim kurban bayramına.
Daha fazla itiraz edemedim eşim gidelim mi diyince olur demiş bulundum fakat şuan aklımı kemiyor düşünceler. “ orda rahat edemezsin görümcenin kocası var sen tesettürlüsün sürekli tülbentle durucaksın kısa kollu giyemiceksin aslında tüm izninde neden ordasın seninde burda ailen var abinlerin evini hiç görmedin (memlketimizde) oraya gidemiyorsun sabah erkende kalkılcak gelinsin oturamicaksın misafirler gelicek misafirliğe gittiğinde yardım ediceksin herkes bişey söylicek vs vs.” Eşimin ailesi sadece kendileri varmış gibi davranıyorlar her bayram öncesi gitmek zorundaymışız gidicekmişiz gibi hareket ediyorlar bununda sorumlusu biraz benim hiç kendimi ifade edip isteklerimi söyleyemedim. Eşimle iyiyiz çok şükür hatta özgüvenli davrandığımdan beri bana saygısı ilgisi arttı evin içinde naber hayatımın anlamı diyip geziniyor şaşırıyorum 🙈 Size sormak istediğim şey şu valiz hazırlarken konusu açılınca eşimle bu konuda konuşmalı mıyım yoksa kabul ettim artık bidaha bayramlarda gelin denildiğinde mi tepki göstermeliyim ? Benim için bu problem çünkü hem masraf hem çalışan biriyim tüm iznimden gidiyor. Valiz hazırlarken eşime “ bu her bayram olmicak dimi “ diye konuya girsem mi yoksa bu bayramlarda köy mevzusu normal mi ailesi kurban kesiyor fakat mesele kurban değil evlat bağımlılığı yiyip bitirdiler beni eşim benden dolayı gidemeyince kalp kırmamak için zor tuttum kendimi. Sizce ne yapayım kızlar anket bırakıyorum aşağıya ❤️
Geçen bayram esin seni dinledi gitmedi bu bâyram bişey dersen seni suçlar, kavga çıkar gibi gibi 😑

Karşı tarafa bağlı bazı şeyler.
Bunaltmiyorlarsa her ay bile gidilir
Bunaltiyorlarsa bayramdan bayrama artik.
Ama hiç gitmeme luxunuz yok
Gitmesem ben gitmem çok sacma şeylere maruz kalıyorum kaynanam tarafından.
Konuşmadan anlamayan biri.
Kendi çalıp kendi oynuyor
Ama bayramda da gitmiyorum demek o evliligi bitirmek anlamına geliyor artik
Çünkü hayatta hoslanmadigimiz bir çok şeye maruz kalıyoruz
Es geçmek zorundayız.
Çoğu gelin orada sırf kaynana var diye gitmiyor buda yanlış
Öyle kaynanalar gördüm ki gelini el üstüne tutuyor
Gelin gezmeye gider gibi gidiyor hala oflaniyor
O kadar da değil.
Anlıyorum sanırım fazla tepki verdim bu konuda en azından orta yol bulunabilir bende yeniyim merak ettim her gelin bayramda buna maruz kalıyormu diye.

Olur dedikten sonra vazgeçmeniz ya da gitmek istemediğinizi belli etmeniz biraz yersiz olur .Sizin ailenizin evi de yakınmış neden bütün tatili orda geciriyorsunuz .Birkaç gün kalın sonra ailenizin evine geçin .Seneye de kimse bir şey demeden eşinizle plan yapın ne istiyorsanız .En azından bir şey dediklerinde öyle kalmazsınız .Biz şöyle şöyle plan yapmistik dersiniz .
Ya işte ben onu plana dahil etmeyi unuttum. Bayramın son 2 günü sahil tekne gezisi yapalım dedim tüm tatilde köydeyiz yani.

Onu o zaman düşünürsün kanarya
Bu kez çok abartmışsın
Hatta destek almanı öneriyorum
Herkese bayramı zehir edeceksin, tadını çıkarmak yerine
Konularında genelde haklısın ama bu kez doğmamış çocuğa don biçiyorsun
Yok yok zehir etmedim canım aksine bişey demedim kimseye kendimce beynimle çabalıyorum düşüncelerimi kontrol etmeye çalışıyorum. Eşimlede iyiyim sıkışığız köye gidicez diye dert etme diyor fazla çalışıyor bana harçlık getiriyor. Neyse ben onu o zaman düşünürm şuan birşey demeyeceğim 🙈 birde kaynanam çarşamba köye gitti yolcu ettik ama hala aramadım bu da yanlışmı ?

Anlıyorum tabi sizi.kim rahat edemediği yere gitmek ister ki.aynı benim kv gibi.Sınırlarınızı koyun siz de ne giyeceğinize siz karar verin.sizi sıkmaya devam ederse eşinizle konuşun.eşiniz gitmeyi çok istediği için ben öyle yazdım.
Hangisi olursa onu giyicem anne dedim geçtim. İşin komik tarafı eşimde sanane diyor annesine karışmasana diyor yine anlamıyor.

Bende öyle düşünüyorum 🙈
Bence git ama keyfine göre takıl, hizmetçilik yapma arada al kocanı biyerlere kaç, yani hiiccc kafanı yorma tadını çıkar, kendini sal bu kadar kasma cnm, bişey desen esin diyecek kötü düşünüyorsun bilmem ne , bu bâyram sus keyfine bak , diğer bayramlar gitmeden uyar ve başka plan yap, meseĺa biz eşimle ilk gün ailesi, kurban vs diye anlaştık diğer günler tatile cikcaz, ben direk gidelim desem kıyamet kopar mesela , sende bu bâyram idare et ama sakın diğer bayramlar vs izin verme kendi planınızı yapın..

Aile görmeye değil eşiniz köyü sevdiği için gitmiyor musunuz zaten?
Yoksa iki taraf da ailesine çok yakın zaten
Özlemeye gerek kalmıyor çok şükür
Aile evet anne baba çocuk üçlemesi ama daha geniş ailemiz de var mesela kuzen, hala, dayı gibi
İnsanl onları da özlüyor sonuçta
Evet özlemiş yağmur yağsada ormanda gezsem diyor hevesleniyor benimlede paylaşıyor.

Yok yok zehir etmedim canım aksine bişey demedim kimseye kendimce beynimle çabalıyorum düşüncelerimi kontrol etmeye çalışıyorum. Eşimlede iyiyim sıkışığız köye gidicez diye dert etme diyor fazla çalışıyor bana harçlık getiriyor. Neyse ben onu o zaman düşünürm şuan birşey demeyeceğim 🙈 birde kaynanam çarşamba köye gitti yolcu ettik ama hala aramadım bu da yanlışmı ?
Ben oĺsam msj atar yada bır arar öylesine kısa sorar kapatırım, sürekli değil bir kere araman yeterli..

6.5 yillik evliyim. Esimle ayni memleketten olmamiza ragmen hâla ayni muhabbetler dönüyor. İlk bayramimiz ramazandi bir telaşta yok, bayramin 2. Günü ikindiden sonra kendi koyume gidebildim ailem hâla unutmaz mesela.
Daha dün akşam kv diyor ki ilk günü kurban kesildikten sonra eşimin ananesine gidermişiz. Yahu benim ailem beklemeyecek mi bayram günü. Öncelik hangisine düşer. Bende ben ilk günü kendi köyüme giderim dedim. Şaşırdı cevap veremedi. Kac yillik evliyim hâla yönlendirmeye çalışmalar, bizim adimiza karar vermeler var.
Sizin icin soz vermissiniz bu bayram kavga cikarmayin. Ama her sene de kabul etmeyin

İnanın bunu bende ona çok sormak istiyorum. Araba bizim onlar takılıyor herşeyim kısıtlanıyor.
Arabayı onlardan borç alıp falan mı aldınız? Nedir bu derebeylik sistemi? Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama kesin bilgi: Bir tane ömrümüz var. Onlar için ölüm ne kadar gerçekse sizin için de o kadar gerçek. Eşinizle oturup doğru düzgün konuşun. Mümkünse başka şehre gidin. Çalışıyorsunuz, elinizden geleni de yapmışsınız. Paranızla rezil oluyorsunuz resmen.

Back
X