• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayramlarda köy, izin, aileler.

Siz olsaydınız konuşur muydunuz ?

• Ankete Katılan
    83
Eşinize ne zaman söyleyeceğinizin bir önemi var mı ki ? En yakınınız değil mi,sanki yabancı birinden bahsediyor gibisiniz. İster şimdi söyleyin,ister dönüşte. Ama mutlaka söyleyin ki hep oraya gidecekmişsiniz gibi bir algı oluşmasin.Zira bu algı çok çabuk oluşuyor,özellikle de Karadenizliler de.Hatta bir görev bir zorunluluk gibi görünüyor.

Şimdiden kulaklarına kar suyu kaçırın bence,ne kadar erken o kadar iyi.

Biz de ağaç kovugundan çıkmadık,herkesin anne babası var. Önceden tatillerinizi ona göre organize edin,kendi yapacağınız tatil de dahil.

Valla ben hiç bir kayinvalidenin "aman yavrum bu tatilde de başbaşa biryerlere gidin"ya da " bu bayramda seninkilerin yanına gidin " dediğine şahit olmadım.O sebeple kararlarınızı kendi isteklerinize göre siz belirleyin.
O algının oluşmasından o kadar korkuyorum ki. Seneyede diye biri plan yaparsa çok sinir olurum. Eşimle konuşmaktan çekinmiyor gereksiz yere yükselmkten heves kaçırmaktan hoşlanmıyorum.

Gerçekten evlenirken hiç köye gitmeyeceğinizi, hiç akraba arasında kalmayacağınızı düşünmüş olamazsınız herhalde

Zaten önceki bayramlarda gitmemişsiniz
demek ki düzenli giden bi eşiniz yok
Gitmek istediği zaman da ben olsam sorun çıkarmazdım
Başka zaman da benim isteyip eşimin çok da istemediği bi şey olur
Onda da o bana uyar

Hem tamam deyip hem peşinden söylenmek beni en rahatsız eden davranışlar arasında
Yaptığım işten de keyif alamam öyle olunca
Eşimide çok rahatsız eder. Dün soda istedi kendin al diyip getirdm söylenceksen getirme dedi. Ben bu konuşmayı yapmayacağım söylenmeyeyim o zaman diğer bayramlarda istemedğimi net şekilde ifade ederim. Siz A kan grubumusunuz ?

Eşimide çok rahatsız eder. Dün soda istedi kendin al diyip getirdm söylenceksen getirme dedi. Ben bu konuşmayı yapmayacağım söylenmeyeyim o zaman diğer bayramlarda istemedğimi net şekilde ifade ederim. Siz A kan grubumusunuz ?
Kan mı isteyeceksiniz? 😂😂
Veremem valla kusura bakmayın
Zaten olanı bana yetmiyor 😂

Mesela gelecek bayram konuşmak için bile bi plan hazırlamayın bence
Belki eşini Gelecek bayram konusunu bile açmayacak köyün
Gelecek bayrama kadar köprünün altından ne sular akar
Değer mi yani hiç olmayacak bi şey uğruna plan yapıp dertlenmeye?
Gelecek bayram da köy derse konuşur anlatırsınız işte
Kendimi eşimin ailesine ezdirmemeliyim fikri çok yanlış yönlere doğru evrilmeye başladı bence sizde

Kan mı isteyeceksiniz? 😂😂
Veremem valla kusura bakmayın
Zaten olanı bana yetmiyor 😂

Mesela gelecek bayram konuşmak için bile bi plan hazırlamayın bence
Belki eşini Gelecek bayram konusunu bile açmayacak köyün
Gelecek bayrama kadar köprünün altından ne sular akar
Değer mi yani hiç olmayacak bi şey uğruna plan yapıp dertlenmeye?
Gelecek bayram da köy derse konuşur anlatırsınız işte
Kendimi eşimin ailesine ezdirmemeliyim fikri çok yanlış yönlere doğru evrilmeye başladı bence sizde
Haklısınız. Hayır benim doktorum mizaç tıbbıyla ilgileniyorda mizacınız A kan grubu gibi geldi :)

Yok yere sürekli kendinize dertler arıyorsunuz, istiyorsunuz ki eşinizin 24 saati 7 günü artık sizin olsun. Gerçekten eş ailesiyle alakalı problem üretmek için ekstra çaba harcıyorsunuz, baştan sınırı çizecektiniz eş ailesinde ne kadar kalınıyorsa sizin ailenizde de o kadar kalınsın diye bunu belirtmemeniz sizin yanlışınız ama cidden artık eş ailesini bi salın ya, zamanla adamı kendinizden soğutacaksınız demedi demeyin.
Ayrıca da kalacağınız maximum 1 hafta diyelim ki, 1 hafta da erken uyanın yemek hazırlamaya sofra kurmaya yardım edin, ne var yani elinize mi yapışır
Bence idare etmeyi de bilmiyorsunuz, bazı konularda geri planda durup, durumu kimsenin gözüne sokmadan eşinizle arkadan plan yapabilirsiniz, illa ben cevap verecem psikolojisindesiniz, GEREK YOK. Eşinizle planınızı yapın o ailesine durumu anlatsın, her şeye cevap vermemezlik yaparsanız ezik olmazsınız merak etmeyin. Gerektiği yerde tabi ki cevap verin ama siz durumu abartıyorsunuz.
O yüzden size danışıp hareket ediyorum kendimden soğutmayayım. Mesela gitmeden her bayram böyle olmicak dicektim demicem idare edicem başka bayram plan yapılırsada fikrimi söyleyeceğim çekinmeden.

Haklısınız. Hayır benim doktorum mizaç tıbbıyla ilgileniyorda mizacınız A kan grubu gibi geldi :)
Ülkenin yarısından fazlası A kan grubu değil mi zaten?
Ben de A kan grubuyum
Ama diğer tanıdığım çoğu A kan grubuyla çok farklıyım yani
İlla bilimsel bi temeli vardır da
Farklı olduğum tüm A gruplarını düşününce benim aklıma yatmadı 🙄

Benim es tarafida kendi memeleketlerinde ayni sizin gibi daha bayram gelmeden once baslarlar, kimse bir planiniz varmi demez ne zaman gelirsiniz, ne zaman gidersiniz bilmem ne.
Bir kac bayram baska planlar ayarladim ama anlamadilar hala ayni.
Esimin burada kimsesi yok bayramdan bayrama gidiyoruz diye ses etmiyorum artik, ama gitmeden donecegim gunu soyluyorum.
Hatta donecegim gunude soylerken tepemin tasi atmazsa diye ekliyorum.
Sizinde aileniz sanirim baska yerde abileriniz en azindan.
Eger boyleyse tatili ikiye bolun, bir tek onlar aile degil sonucta
Bende bu konudan rahatsız oluyorum iki ailede istanbulda eşimin aileside. Yani biz aile görmeye değil keyfi olarak gidiyoruz baskıdan dolayı illahallah ettim.

Ülkenin yarısından fazlası A kan grubu değil mi zaten?
Ben de A kan grubuyum
Ama diğer tanıdığım çoğu A kan grubuyla çok farklıyım yani
İlla bilimsel bi temeli vardır da
Farklı olduğum tüm A gruplarını düşününce benim aklıma yatmadı 🙄
Elbette sizin düşünceniz genelde tahmin ettiklerm çıkıyor da o yüzden :)

Bende bu konudan rahatsız oluyorum iki ailede istanbulda eşimin aileside. Yani biz aile görmeye değil keyfi olarak gidiyoruz baskıdan dolayı illahallah ettim.
Aile görmeye değil eşiniz köyü sevdiği için gitmiyor musunuz zaten?
Yoksa iki taraf da ailesine çok yakın zaten
Özlemeye gerek kalmıyor çok şükür
Aile evet anne baba çocuk üçlemesi ama daha geniş ailemiz de var mesela kuzen, hala, dayı gibi
İnsanl onları da özlüyor sonuçta

İnan çok haklısın. Alışkanlık haline gelecek olay. Senin tek yapman eşinle bu durumu paylaşmak. Ve şanslısın ki ailesine bağlı olmayan bir eşe sahipsin. Kendi kararlarını verebiliyor. İki kişilik ilişkiye üçüncü, beşinci kişiler karışamıyor. Ne güzel 🥳
Paylaşmayı ve konuşmayı öğrenmeliyim. Eşin kendi fikirlerini alabiliyor fakat yiğenine düşkün ( bunu eleştirmiyorum) görümcemin eşiylede anlaşıyor o ortamlara gitmek istiyor yiğenini gezdirmek istiyor bende isteklerimi söyleyemeyince tuhaf bi hal alıyor. Şimdi eve gelmiş mesela haber veriyor arabayı yıkıcam diye birşey olduğunda da sorar benim sorunum kendimle.

Konuşmak istiyorum bende yoksa aileslarınşimdiden seneye kurbandada şöyle yaprsınız dicek. Beynim yoruluyor yani ben gelmemiş bayramın muhabbetini yapıyorum ne diye bu kadar dahil olurlar anlamıyorum.
Sende lafa atlar gelecek bayram ile ilgili farklı planlarını söylersin
Ayıp olmaz mı uyumak ? Onlar iş yaparken ? Bundan dolayıda kaygılanıyorum kayınvalidem ablasının gelinine iş yapmıyor diye gerizekalı diyor.
Emin ol diyecek insan yapsada diyecek. Bence o gelin ileri zekalı 😀 Aman ayıp olmasın dedikce insanlar daha cok şey bekliyor . Sen sınırlarını çizdikce basta sinir olsalarda zamanla alısıyorlar belkide sinir olurlar seneye yıne gelın demezler 😏 buradaki konuları oku kac kayınvalide herseye kosturan gelınını taktir ediyor yada el üstünde tutuyor. Yaparsın yaparsın bir kere yapmazsın en kötü sen olursun. Zaten kayınvalidenin o kıza gerizekalı demesiyle karakteri ortaya dökülmüş 🤷‍♀️

Biz memlektte yaşıyoruz abimler başka ülkede.gelmek isterlerse gelirler.israr etmeyiz asla.ama yengem de gelmek ister yeğenim de.çünkü burda kimse sıkmaz onları.bu önemli bence ne giydiğine ne gezmesine kimse karışmaz.bu yüzden hep gelmek ister..bir arkadaşın dediği gibi evlendiği için köyüne gitmessin mi.şimdi gidelim demişsiniz gidin eşinizin de gönlü olsun eğer düşündüğünüz gibi rahat edemezsiniz o zaman eşinizle konuşursunuz her bayram olmaz bu.sizin belirlediğiniz zaman siz istediğiniz kadar kalırsınız.valizinizi hazırlarken de tatlı dille tereddütleriniz olduğunu söyleyin.
Dediniz ya kimse giydiğine karışmıyor diye daha gitmeden kaynanam bana giyiceğim kıyafetlerimi soruyor kombin yapcakmışım güzel güzel. Anladınızmı neden gitmek istemediğimi ? Çocuğum sanki ben.

Baskıdan o kadar bunaldım ki kabus gibi geliyor görümce eşi kp kvyle tatil. Bu arada balayıma da geldiler.
Bence bu yıl gidin ki sonradan bakın ben size geldim bi dahaki bayrama başka planlarım olacak diyebilesiniz.

Ben düğünden sonraki sabah balayına gitmeden eşimin sülalesine oturmaya gitmiştim ki batılı ve modern aileler. Yani Türk adetleri bu memleket pek fark etmiyor. Büyüklerin gönlünü almak gerekiyor özellikle de yeni evliysek. Sonra salarsınız.

Haksızsınız.
Tamam eş ailesinden hoşlanmıyor olabilirsiniz ama bayramda ailesini görmek istemesi en doğal hakkı. Anne babasının yanına bayramda gitmeyecek mi adam? Birde bu her bayram olacak mı diye soracakmışsınız Allahım komik 😂
Çok bilenmişsiniz, bunu eşinize gösterirseniz kendinizden soğutursunuz.

Kaçıncı aile konunuz sayamadım kanarya idiniz sunshine 1 olmussunuz ama durum hiç değişmiyor

1 yıllık evlisiniz eşinizden başka eş ailesinden kimseyi görmek istemiyorsunuz hazır yemeğe bile gitmek istemiyorsunuz cağırdıklarında

Nedir bu insanların sizden çektikleri fazlasıyla kaprislisiniz herşeyi sorun ediyorsunuz biraz anlayışlı olun...

Eşimde abartıyorsun diyor. Düşüncelerim arasında kayboluyorum.

İyide bir mevzu olur düşünürsün sen daha kurban bayramı bile gelmemişken bir sonraki bayramları düşünüyorsun. Yorulmuyormusun allasen? İnsan kendinden bezer yahu.
Bi git hele. Belki çok eğleneceksin belki seveceksin. Daha gitmeden bir sürü önyargıyla kendini şişiriyorsun.

Merhaba kızlar iyi haftasonları size bir konudan bahsetmek istiyorum düşünceleriniz önemli bu arada ben kanarya :) 1 senelik evliyim geçen sene kurbandan önce evlendik. Eşim karadenizli şuan oturduğumuz yerden 10 12 saat uzaklıkta. Aileside burda fakat memlekette 2 katlı evleri ve büyük bahçeleri var. Eşim 2 kardeş kendisinden 4 yaş küçük kız kardeşi var.
Eşim köyde büyümüş çok seviyor memleketi fakat hepimizin memleketi var bende karadenizliyim batı Karadeniz 7 saat falan memlketimiz. Eşimin ailesi evlenir evlenmez geçen sene kurbanda köye gitmemiz için baskı yaptı fakat gitmedik maddiyattan. Ramazan bayramına 4 ay varken akrabalarının yanında “kanarya bizde diyoruz bizim arabayla köye gidelim “ bizim araba dediği 5000 taksit ödediğimiz altınlarımla alınan araba. Bakarız anne dedim geçtim eşimede rahatsız olduğumu söylediğimde ne istersek onu yaparız boşver dedi. Lakin ramazan bayramı gelince 17 günlük kapanmaya yakın ısrarları başladı işten izin al bilmem ne eşimde iyi olurdu aslında diyince ne köymüş of diyip biraz yükseldim beni bırakıp gitmedi burda kaldı. Gelelim kurban bayramına.
Daha fazla itiraz edemedim eşim gidelim mi diyince olur demiş bulundum fakat şuan aklımı kemiyor düşünceler. “ orda rahat edemezsin görümcenin kocası var sen tesettürlüsün sürekli tülbentle durucaksın kısa kollu giyemiceksin aslında tüm izninde neden ordasın seninde burda ailen var abinlerin evini hiç görmedin (memlketimizde) oraya gidemiyorsun sabah erkende kalkılcak gelinsin oturamicaksın misafirler gelicek misafirliğe gittiğinde yardım ediceksin herkes bişey söylicek vs vs.” Eşimin ailesi sadece kendileri varmış gibi davranıyorlar her bayram öncesi gitmek zorundaymışız gidicekmişiz gibi hareket ediyorlar bununda sorumlusu biraz benim hiç kendimi ifade edip isteklerimi söyleyemedim. Eşimle iyiyiz çok şükür hatta özgüvenli davrandığımdan beri bana saygısı ilgisi arttı evin içinde naber hayatımın anlamı diyip geziniyor şaşırıyorum 🙈 Size sormak istediğim şey şu valiz hazırlarken konusu açılınca eşimle bu konuda konuşmalı mıyım yoksa kabul ettim artık bidaha bayramlarda gelin denildiğinde mi tepki göstermeliyim ? Benim için bu problem çünkü hem masraf hem çalışan biriyim tüm iznimden gidiyor. Valiz hazırlarken eşime “ bu her bayram olmicak dimi “ diye konuya girsem mi yoksa bu bayramlarda köy mevzusu normal mi ailesi kurban kesiyor fakat mesele kurban değil evlat bağımlılığı yiyip bitirdiler beni eşim benden dolayı gidemeyince kalp kırmamak için zor tuttum kendimi. Sizce ne yapayım kızlar anket bırakıyorum aşağıya ❤️
fazla alıştırma hazıır arabada bulmuşlar devamı gelir

O yüzden size danışıp hareket ediyorum kendimden soğutmayayım. Mesela gitmeden her bayram böyle olmicak dicektim demicem idare edicem başka bayram plan yapılırsada fikrimi söyleyeceğim çekinmeden.
Bakın evliliğimin başında ben de hatalar yaptım, insan bazı şeyleri tecrübeyle öğreniyor, ama sizde durum daha farklı kendinize dışarıdan bir göz olarak bakmaya çalışın. Size hak verdiğim noktalar var mesela sırf aynı binada oturuyorsunuz diye her gün yemeği beraber yemek doğru değil, haftada 1-2 gönülleri kırılmasın diye gidersiniz. Bu konuda haklısınız.
Şimdiki konunuzla alakalı olarak da siz annenizin evine gidince sofraya yemeğe yardım etmiyor musunuz ediyorsunuz, eşinizin annesine de yardım edersiniz yani bu çok normal, bunu da sorun haline getirmeyin, köyde insanlar genelde erken uyanır kaldığınız günler erken uyanırsınız bu da normal.
Ailelere gitme meselesini sizin eşinizle konuşmanız gerek, bence de doğru olan eş ailesinde kaç gün kalıyorsanız kendi ailenizde de o kadar kalmanız, bunu da konuşacak olan kişi sizsiniz eşinizle.
Bunun dışında da görümcenin ya da kv nin her lafına cevap vermek zorunda niye hissediyorsunuz ki, kv niz kahvaltıda köye gitme meselesini açmış cevap verip okları üzerinize çekmek yerine, eşinizle baş başayken ona "benim de bir ailem var ben de onları görmek istiyorum" dersiniz, eşinizle aranızda ortak bir yol bulursunuz ve eşiniz ailesiyle bu durumu konuşur, çünkü kendinizi de boşa yorarsınız, eşiniz ailesinin dilinden daha iyi anlar sonuçta.

Back
X