• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayramlarda köy, izin, aileler.

Siz olsaydınız konuşur muydunuz ?

• Ankete Katılan
    83
Yok yok zehir etmedim canım aksine bişey demedim kimseye kendimce beynimle çabalıyorum düşüncelerimi kontrol etmeye çalışıyorum. Eşimlede iyiyim sıkışığız köye gidicez diye dert etme diyor fazla çalışıyor bana harçlık getiriyor. Neyse ben onu o zaman düşünürm şuan birşey demeyeceğim 🙈 birde kaynanam çarşamba köye gitti yolcu ettik ama hala aramadım bu da yanlışmı ?

Hayır değil, zaten gideceksiniz
Böyle normlara bağlı yaşama
Canın aramak isterse ararsın
Kural kanun ayet yok bu konuda
Aynı iey kahvaltı içinde gerekli
Kahvaltı hazırlamak için 6da kalkmak zorunda değilsin
Görümcen hazırlar sen toplarsın
Başkasının arkasından gerizekalı demiş çok da önemli değil senin arkandan da derse
Laf sokarsa direkt aa anne laf mı soktun de. Direkt yüzüne vur. O zaman ay şaka yaptım vs diye şaşırıp kalıyorlar far tutulmuş tavşan gibi

Sende lafa atlar gelecek bayram ile ilgili farklı planlarını söylersin
Emin ol diyecek insan yapsada diyecek. Bence o gelin ileri zekalı 😀 Aman ayıp olmasın dedikce insanlar daha cok şey bekliyor . Sen sınırlarını çizdikce basta sinir olsalarda zamanla alısıyorlar belkide sinir olurlar seneye yıne gelın demezler 😏 buradaki konuları oku kac kayınvalide herseye kosturan gelınını taktir ediyor yada el üstünde tutuyor. Yaparsın yaparsın bir kere yapmazsın en kötü sen olursun. Zaten kayınvalidenin o kıza gerizekalı demesiyle karakteri ortaya dökülmüş 🤷‍♀️
Evet bende genelde öyle kafada olduğu için hiç bişey yapmak istemiyorum.

Bence bu yıl gidin ki sonradan bakın ben size geldim bi dahaki bayrama başka planlarım olacak diyebilesiniz.

Ben düğünden sonraki sabah balayına gitmeden eşimin sülalesine oturmaya gitmiştim ki batılı ve modern aileler. Yani Türk adetleri bu memleket pek fark etmiyor. Büyüklerin gönlünü almak gerekiyor özellikle de yeni evliysek. Sonra salarsınız.
Ay geleneklerini hiç sevmiyorum ne var bıraksalar bu yeni çiftleri anlamıyorum.

Kaçıncı aile konunuz sayamadım kanarya idiniz sunshine 1 olmussunuz ama durum hiç değişmiyor

1 yıllık evlisiniz eşinizden başka eş ailesinden kimseyi görmek istemiyorsunuz hazır yemeğe bile gitmek istemiyorsunuz cağırdıklarında

Nedir bu insanların sizden çektikleri fazlasıyla kaprislisiniz herşeyi sorun ediyorsunuz biraz anlayışlı olun...
Gerçekten böylemi düşünüyorsunuz ? Belkide çok bunaldım ondan böyle oluyor hiç anlayışım kalmadı.

İyide bir mevzu olur düşünürsün sen daha kurban bayramı bile gelmemişken bir sonraki bayramları düşünüyorsun. Yorulmuyormusun allasen? İnsan kendinden bezer yahu.
Bi git hele. Belki çok eğleneceksin belki seveceksin. Daha gitmeden bir sürü önyargıyla kendini şişiriyorsun.
Haklısınız sakinim sağolun🙏🏻

Bakın evliliğimin başında ben de hatalar yaptım, insan bazı şeyleri tecrübeyle öğreniyor, ama sizde durum daha farklı kendinize dışarıdan bir göz olarak bakmaya çalışın. Size hak verdiğim noktalar var mesela sırf aynı binada oturuyorsunuz diye her gün yemeği beraber yemek doğru değil, haftada 1-2 gönülleri kırılmasın diye gidersiniz. Bu konuda haklısınız.
Şimdiki konunuzla alakalı olarak da siz annenizin evine gidince sofraya yemeğe yardım etmiyor musunuz ediyorsunuz, eşinizin annesine de yardım edersiniz yani bu çok normal, bunu da sorun haline getirmeyin, köyde insanlar genelde erken uyanır kaldığınız günler erken uyanırsınız bu da normal.
Ailelere gitme meselesini sizin eşinizle konuşmanız gerek, bence de doğru olan eş ailesinde kaç gün kalıyorsanız kendi ailenizde de o kadar kalmanız, bunu da konuşacak olan kişi sizsiniz eşinizle.
Bunun dışında da görümcenin ya da kv nin her lafına cevap vermek zorunda niye hissediyorsunuz ki, kv niz kahvaltıda köye gitme meselesini açmış cevap verip okları üzerinize çekmek yerine, eşinizle baş başayken ona "benim de bir ailem var ben de onları görmek istiyorum" dersiniz, eşinizle aranızda ortak bir yol bulursunuz ve eşiniz ailesiyle bu durumu konuşur, çünkü kendinizi de boşa yorarsınız, eşiniz ailesinin dilinden daha iyi anlar sonuçta.
Elinize sağlık sağolun ben önceki konularımdan dolduğum için sabrım kalmamış sanırım. İnanın sadece yemek mevzusuda değil her izin günümde sürüklenirdim rahat bırakmazlardı heryere takılırlardı o kadar bunalırdım ki. Şimdi bide tüm tatilim boyunca görmek istemiyorum. Yinede orta yolu bulacağım💛

Arabayı onlardan borç alıp falan mı aldınız? Nedir bu derebeylik sistemi? Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama kesin bilgi: Bir tane ömrümüz var. Onlar için ölüm ne kadar gerçekse sizin için de o kadar gerçek. Eşinizle oturup doğru düzgün konuşun. Mümkünse başka şehre gidin. Çalışıyorsunuz, elinizden geleni de yapmışsınız. Paranızla rezil oluyorsunuz resmen.
Ah güzelim ne borcu tüm altınlarımı peşinat yapıp 100 bin kredi çektik. 4000 taksit ödüyoruz eşek gibi çalışıyorum. Sonra noluyor arkaya oturuyorum. Bu arkaya oturma mevzusu da canımı sıkıyor mesela.

Afedersiniz ama kültür seviyesinin çok çok düşük olduğunu gösteren bir konuşma yapmış. Sıkıntılı.
Hiçte bana göre değil yani kız ister yapar ister yapmaz. Kocasınada kılıbık diyor hatta en son o kocasını eşime benzetti kavga ettiler eşim düzgün konuş milletle probleminizi bize yansıtma dedi.

Hayır değil, zaten gideceksiniz
Böyle normlara bağlı yaşama
Canın aramak isterse ararsın
Kural kanun ayet yok bu konuda
Aynı iey kahvaltı içinde gerekli
Kahvaltı hazırlamak için 6da kalkmak zorunda değilsin
Görümcen hazırlar sen toplarsın
Başkasının arkasından gerizekalı demiş çok da önemli değil senin arkandan da derse
Laf sokarsa direkt aa anne laf mı soktun de. Direkt yüzüne vur. O zaman ay şaka yaptım vs diye şaşırıp kalıyorlar far tutulmuş tavşan gibi
Geçen köye gittiğinde kaynanamı 1 hafta sonra aradım diye bana 2 hafta laf soktu vay efendim numaramı bilirmiydin ah keşke deseydim anne laf mı sokuyorsun diye o kadar gücüm yoktu.

Merhaba kızlar iyi haftasonları size bir konudan bahsetmek istiyorum düşünceleriniz önemli bu arada ben kanarya :) 1 senelik evliyim geçen sene kurbandan önce evlendik. Eşim karadenizli şuan oturduğumuz yerden 10 12 saat uzaklıkta. Aileside burda fakat memlekette 2 katlı evleri ve büyük bahçeleri var. Eşim 2 kardeş kendisinden 4 yaş küçük kız kardeşi var.
Eşim köyde büyümüş çok seviyor memleketi fakat hepimizin memleketi var bende karadenizliyim batı Karadeniz 7 saat falan memlketimiz. Eşimin ailesi evlenir evlenmez geçen sene kurbanda köye gitmemiz için baskı yaptı fakat gitmedik maddiyattan. Ramazan bayramına 4 ay varken akrabalarının yanında “kanarya bizde diyoruz bizim arabayla köye gidelim “ bizim araba dediği 5000 taksit ödediğimiz altınlarımla alınan araba. Bakarız anne dedim geçtim eşimede rahatsız olduğumu söylediğimde ne istersek onu yaparız boşver dedi. Lakin ramazan bayramı gelince 17 günlük kapanmaya yakın ısrarları başladı işten izin al bilmem ne eşimde iyi olurdu aslında diyince ne köymüş of diyip biraz yükseldim beni bırakıp gitmedi burda kaldı. Gelelim kurban bayramına.
Daha fazla itiraz edemedim eşim gidelim mi diyince olur demiş bulundum fakat şuan aklımı kemiyor düşünceler. “ orda rahat edemezsin görümcenin kocası var sen tesettürlüsün sürekli tülbentle durucaksın kısa kollu giyemiceksin aslında tüm izninde neden ordasın seninde burda ailen var abinlerin evini hiç görmedin (memlketimizde) oraya gidemiyorsun sabah erkende kalkılcak gelinsin oturamicaksın misafirler gelicek misafirliğe gittiğinde yardım ediceksin herkes bişey söylicek vs vs.” Eşimin ailesi sadece kendileri varmış gibi davranıyorlar her bayram öncesi gitmek zorundaymışız gidicekmişiz gibi hareket ediyorlar bununda sorumlusu biraz benim hiç kendimi ifade edip isteklerimi söyleyemedim. Eşimle iyiyiz çok şükür hatta özgüvenli davrandığımdan beri bana saygısı ilgisi arttı evin içinde naber hayatımın anlamı diyip geziniyor şaşırıyorum 🙈 Size sormak istediğim şey şu valiz hazırlarken konusu açılınca eşimle bu konuda konuşmalı mıyım yoksa kabul ettim artık bidaha bayramlarda gelin denildiğinde mi tepki göstermeliyim ? Benim için bu problem çünkü hem masraf hem çalışan biriyim tüm iznimden gidiyor. Valiz hazırlarken eşime “ bu her bayram olmicak dimi “ diye konuya girsem mi yoksa bu bayramlarda köy mevzusu normal mi ailesi kurban kesiyor fakat mesele kurban değil evlat bağımlılığı yiyip bitirdiler beni eşim benden dolayı gidemeyince kalp kırmamak için zor tuttum kendimi. Sizce ne yapayım kızlar anket bırakıyorum aşağıya ❤️
Yani kaç gün tatiliniz var ki? Sizin memleketiniz yakında yarısını orda yarısını sizin memleketinizde geçirin. Bir dahaki tatilde de hiçbir yere gitmezsiniz.

6.5 yillik evliyim. Esimle ayni memleketten olmamiza ragmen hâla ayni muhabbetler dönüyor. İlk bayramimiz ramazandi bir telaşta yok, bayramin 2. Günü ikindiden sonra kendi koyume gidebildim ailem hâla unutmaz mesela.
Daha dün akşam kv diyor ki ilk günü kurban kesildikten sonra eşimin ananesine gidermişiz. Yahu benim ailem beklemeyecek mi bayram günü. Öncelik hangisine düşer. Bende ben ilk günü kendi köyüme giderim dedim. Şaşırdı cevap veremedi. Kac yillik evliyim hâla yönlendirmeye çalışmalar, bizim adimiza karar vermeler var.
Sizin icin soz vermissiniz bu bayram kavga cikarmayin. Ama her sene de kabul etmeyin
Ah demekki genelleri böyle burda iş bana düşüyor. Ben diyemedim işte. Kayınpeder diyorki ah keşke erken izne çıksan erken gelseniz. Diyemedim erken çıkarsak biz abime uğrarız diye. Kendimi çok kötü hissediyorum

Dediniz ya kimse giydiğine karışmıyor diye daha gitmeden kaynanam bana giyiceğim kıyafetlerimi soruyor kombin yapcakmışım güzel güzel. Anladınızmı neden gitmek istemediğimi ? Çocuğum sanki ben.
Bana komik geldi bu ya😂 köye İlk kez gideceksiniz ya sizi herkese göstermek istiyor o yüzden güzel kombin yapın diyor, gurur duyacak hava atacak sizinle 😅
Tüm kayınvalideler böyle sanırım, benimkide yeni evlendiğimde bilezikleri takmamı, kumaş giymemi istemişti.

Yapıverin sizde, kötü niyetli gelmedi bana kayınvalideniz

Ah demekki genelleri böyle burda iş bana düşüyor. Ben diyemedim işte. Kayınpeder diyorki ah keşke erken izne çıksan erken gelseniz. Diyemedim erken çıkarsak biz abime uğrarız diye. Kendimi çok kötü hissediyorum
Söz vermemiş olsan farkli olurdu. Ama şimdi cayman eşinle aranin acilmasina sebep olur maalesef

Yani kaç gün tatiliniz var ki? Sizin memleketiniz yakında yarısını orda yarısını sizin memleketinizde geçirin. Bir dahaki tatilde de hiçbir yere gitmezsiniz.
4 gün tatil canım ben arifede çalışıyorum. Sonraki bayramlarda böyle planlayacağım. Araba bizim istediğimiz gibi kullanamıyoruz.

Bana komik geldi bu ya😂 köye İlk kez gideceksiniz ya sizi herkese göstermek istiyor o yüzden güzel kombin yapın diyor, gurur duyacak hava atacak sizinle 😅
Tüm kayınvalideler böyle sanırım, benimkide yeni evlendiğimde bilezikleri takmamı, kumaş giymemi istemişti.

Benimkide dost var düşman var derdi 🤣

Onu giyme bunu giyme şu yakışmıyor demesi kötü niyet ama. Kalp kırmadım zaten kilo aldım anne ne olursa giycez işte dedim :)

Back