Benim kaynanam 9 aylıkken de çağırır hahah çok tuhaflar ya görümcemin çocuğunun kırkı çıkmadan gittiler alıp şaşırıyorumBen de bunu sormak istemiştim
Kv ve görümce zaten gitmiş ise aslında sizlik bir şey yok
Bence kp de önce gidecekse siz de uçakla eşinle gidin
Araba konforu olmasın ki araba ile gelin gezeriz denmesin
Elinin köy hevesi var, bu sene kırma, sana oraları gezdirmek istiyor, hep bir dillerinde sen seversin sözü var git gör gez
Zaten 4 gün gelir geçer
Seneye kış da erken rezervasyon der yer ayırtırsın bayrama
Sonrası da Allah Kerim, çocuk olur hamile olursun vs gidilmez uzak yola kısa süreli
Kv yi gaza getir, baharda gitsin kalsın işte orada, sen de İstanbul da rahat rahat yaşarsın
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
-
Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bayramlarda köy, izin, aileler.
- Konu Sahibi Sunshine1
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Ya bu benim için de geçerli sonuçta o kişinin evine gidiyoruz .Onun hakimiyeti olucak.Bende zorlanıyorum yalan soyleyemicem size .Ama bir başkasınin evine de gitsek bunlar olucak. Sonuçta orasi sevdiğimiz adamın ailesinin evi ve en önemlisi onu yetiştiren kişi .Böyle bakarsaniz daha kolaylaşır her zaman taviz verin demiyorum elbette Mesela 18 saatlik yoldan geliyoruz daha varamadık bile şimdi kayınvalide aradı ve akşam 5 e deniz planı yapmış .Yol tuttu hastayım kendisi uyumuyor diye bizi de öyle sanıyor . Bizim adımıza herşeye karar vermeye çalışıyor .Ben hastayım siz gidin planınızı bozmayın dicem :)Nasıl rahat edelim ki sabah kalkmam kv bağlı yemek menüsü ona bağlı yani bağımlı olucam tüm tatil. Üstüne bide görümce çocuğu kabus gibi geliyor kendimi kötü hissetmeye başladım ama gitmeden konuşursam ön yargı olur ben dönünce konuşayım.
Eşin tam olarak nasıl biri ki? Belki giderken söylersen o an kavga çıkar ve bayram tatiliniz zehir olabilir. Belki de anlayış gösterir ve "tamam bir dahakine böyle olur." der. Veya kestirip atabilir. Seni geçiştirmek için "tamam bir dahakine şöyle yaparız" der ama yapmaz. Eşini sen daha iyi tanırsınÖyle oluyor malesef. Peki sizce dönüştemi konuşayım “ böyle oldu rahat edemedim “ tarzı yoksa giderken mi ?
Benim kaynanam 9 aylıkken de çağırır hahah çok tuhaflar ya görümcemin çocuğunun kırkı çıkmadan gittiler alıp şaşırıyorum
sen gitmezsin uzak der geçersin
Onlar orası daha temiz hava der giderler
Ama bence yine de şanslısın
Onlar gitmiş, düzeni kurmuş, temizliği vs yapmış olacaklar
Ben buraları bilemem sözünü kullan, alışkın değilim de vs
Sonuçta kv pişirsin, getirsin, seviyor zaten
bayramlaşmaya vs de gidilir sen yabancı gelin olarak süzül bir kenarda
Yalnız değilmişim sağolun. Bakış açımı değiştireceğim. Siz en azından söyleyebiliyorsunuz ben sinir olur sesim çıkmaz o yorgunlukla giderdim biliyor musunuz ?Ya bu benim için de geçerli sonuçta o kişinin evine gidiyoruz .Onun hakimiyeti olucak.Bende zorlanıyorum yalan soyleyemicem size .Ama bir başkasınin evine de gitsek bunlar olucak. Sonuçta orasi sevdiğimiz adamın ailesinin evi ve en önemlisi onu yetiştiren kişi .Böyle bakarsaniz daha kolaylaşır her zaman taviz verin demiyorum elbette Mesela 18 saatlik yoldan geliyoruz daha varamadık bile şimdi kayınvalide aradı ve akşam 5 e deniz planı yapmış .Yol tuttu hastayım kendisi uyumuyor diye bizi de öyle sanıyor . Bizim adımıza herşeye karar vermeye çalışıyor .Ben hastayım siz gidin planınızı bozmayın dicem :)
Anlıyorum geç kaldım şuan sanırım. Gitmeden bayramlaşicam ailemle. Peki dönüşte konuşayım mı eşimle yoksa gerek yok mu ? Ben bunun her bayram olmasını istemiyorum benimde memleketim var çünkü.
Bence gerek yok. Eğer önümüzdeki bayram ki aylar aylar var yine köye gitme meselesi açılırsa tatlı tatlı geçen bayram sen istiyorsun diye uydum köye gittik bu bayramı ailemle geçirmek istiyorum diye konuşursunuz. Şimdi döndüğünüz gibi konu açarsanız bütün bayram kafanızda bunu kurmuş, rahatız olmuş, zaman kaybetmeden hemen konuşmuşsunuz olur.
Konuştuğumda yüzü düşer gitmeden konuşursam ama geçer sonra 1 saate uzatmaz. Eleştirmeden yargılamadan konuşursam tamam der kızmaz. Normalde eşim bayramlarda kilit oluyor diye gitmeyi bile sevmiyordu nerden çıktı bilmiyorum. Plan yaptık mesela son 2 gün için babasına kızar plan yaptık iş çıkarma diye.Eşin tam olarak nasıl biri ki? Belki giderken söylersen o an kavga çıkar ve bayram tatiliniz zehir olabilir. Belki de anlayış gösterir ve "tamam bir dahakine böyle olur." der. Veya kestirip atabilir. Seni geçiştirmek için "tamam bir dahakine şöyle yaparız" der ama yapmaz. Eşini sen daha iyi tanırsın
Bayram diyincr tüylerim diken diken olurdu. Yok bayramda tatil olmazmış. Büyüklerle kutlanırmış..Birde bizim eş ailesinde köylerinde bir adet var ördek ailesi gibi heryere beraber gezme(eltiler,kayınlar,çocukları) ben 5sene sabrettim artik hiçbir yere gitmiyorum. Sadece köyün bayramı olduğu gün gidip akşama hemen dönüyorum. Gerisini eşimle kardeşimle geziyoruz. İnan bana kv ile bile daha saygılı bir ilişki oluştu aramzda. Baştan tavrını koy ister kaynanaya ister eşe ama koy ki diretmesinler.Bundan korkuyorum bende sürekli zaten istiyorlar birde işim duygularımı ifade etmezsem önünü alamamaktan korkuyorum birde benim ailem burda. O kadar yeniyim ki ne diceğimi bilemedim kaynanam her köy muhabbeti yaptığında agaç kavuğundan mı çıktım ben demek istiyorum.
Bircol kadin bunları yaşıyor ki bizim kulturumuzde .Yok ben iyi hissetmezsem gitmem çünkü orada istifra etmek istemem Herkes benden igrenmesin sonuçta
Yalnız değilmişim sağolun. Bakış açımı değiştireceğim. Siz en azından söyleyebiliyorsunuz ben sinir olur sesim çıkmaz o yorgunlukla giderdim biliyor musunuz ?
Hahah evet temizlemişlerdir kızıyla neyse ben şey diyim misafirimsen gitmezsin uzak der geçersin
Onlar orası daha temiz hava der giderler
Ama bence yine de şanslısın
Onlar gitmiş, düzeni kurmuş, temizliği vs yapmış olacaklar
Ben buraları bilemem sözünü kullan, alışkın değilim de vs
Sonuçta kv pişirsin, getirsin, seviyor zaten
bayramlaşmaya vs de gidilir sen yabancı gelin olarak süzül bir kenarda
Merhaba kızlar iyi haftasonları size bir konudan bahsetmek istiyorum düşünceleriniz önemli bu arada ben kanarya :) 1 senelik evliyim geçen sene kurbandan önce evlendik. Eşim karadenizli şuan oturduğumuz yerden 10 12 saat uzaklıkta. Aileside burda fakat memlekette 2 katlı evleri ve büyük bahçeleri var. Eşim 2 kardeş kendisinden 4 yaş küçük kız kardeşi var.
Eşim köyde büyümüş çok seviyor memleketi fakat hepimizin memleketi var bende karadenizliyim batı Karadeniz 7 saat falan memlketimiz. Eşimin ailesi evlenir evlenmez geçen sene kurbanda köye gitmemiz için baskı yaptı fakat gitmedik maddiyattan. Ramazan bayramına 4 ay varken akrabalarının yanında “kanarya bizde diyoruz bizim arabayla köye gidelim “ bizim araba dediği 5000 taksit ödediğimiz altınlarımla alınan araba. Bakarız anne dedim geçtim eşimede rahatsız olduğumu söylediğimde ne istersek onu yaparız boşver dedi. Lakin ramazan bayramı gelince 17 günlük kapanmaya yakın ısrarları başladı işten izin al bilmem ne eşimde iyi olurdu aslında diyince ne köymüş of diyip biraz yükseldim beni bırakıp gitmedi burda kaldı. Gelelim kurban bayramına.
Daha fazla itiraz edemedim eşim gidelim mi diyince olur demiş bulundum fakat şuan aklımı kemiyor düşünceler. “ orda rahat edemezsin görümcenin kocası var sen tesettürlüsün sürekli tülbentle durucaksın kısa kollu giyemiceksin aslında tüm izninde neden ordasın seninde burda ailen var abinlerin evini hiç görmedin (memlketimizde) oraya gidemiyorsun sabah erkende kalkılcak gelinsin oturamicaksın misafirler gelicek misafirliğe gittiğinde yardım ediceksin herkes bişey söylicek vs vs.” Eşimin ailesi sadece kendileri varmış gibi davranıyorlar her bayram öncesi gitmek zorundaymışız gidicekmişiz gibi hareket ediyorlar bununda sorumlusu biraz benim hiç kendimi ifade edip isteklerimi söyleyemedim. Eşimle iyiyiz çok şükür hatta özgüvenli davrandığımdan beri bana saygısı ilgisi arttı evin içinde naber hayatımın anlamı diyip geziniyor şaşırıyorum Size sormak istediğim şey şu valiz hazırlarken konusu açılınca eşimle bu konuda konuşmalı mıyım yoksa kabul ettim artık bidaha bayramlarda gelin denildiğinde mi tepki göstermeliyim ? Benim için bu problem çünkü hem masraf hem çalışan biriyim tüm iznimden gidiyor. Valiz hazırlarken eşime “ bu her bayram olmicak dimi “ diye konuya girsem mi yoksa bu bayramlarda köy mevzusu normal mi ailesi kurban kesiyor fakat mesele kurban değil evlat bağımlılığı yiyip bitirdiler beni eşim benden dolayı gidemeyince kalp kırmamak için zor tuttum kendimi. Sizce ne yapayım kızlar anket bırakıyorum aşağıya
Ailesini görmek, köyüne gitmek hakkı, aynı şeye sizin de hakkınız var o yüzden orta yolu bulmakta fayda var. Bu sene bayramı beklemedik biz, eşimin yıllık izinleri benden fazla, geçen hafta gidip bir hafta kaldı köyünde, ailesiyle arkadaşlarıyla vakit geçirdi. Eşimin ailesini çok severim, onlarda hep istiyor gelin diye ama bize uyan programı yapıyoruz, yıllık iznimin ilk haftasında Ekim'de üç dört günlüğüne tek gideceğim Trabzon'a , evde kedimiz var, onu da düşünmek zorundayız, ilk zamanlar anlamadılar ama şimdi bu duruma da alıştılar. Eşinizle diyalog halinde olun her zaman, her tatilde birlikte olunacak diye bir kural yok, ayrı ayrı da ailelerinizi ziyaret edebilirsiniz. Tatilin bir kısmını da birlikte geçirmek üzere planlarsınız. Kimseye karşı gerilmeyin, ailelerin normali bu siz kendi hayatınıza göre program yapacaksınız
Bu yöndende haklısınız o zaman ben köydeyken ufak ufak sitem ederim eşime “ hayatım sıcaklarım tülbentle ya , işte yoruldum , kısa kolluda giyemiyorum malum” diye o olur mu :)Bence gerek yok. Eğer önümüzdeki bayram ki aylar aylar var yine köye gitme meselesi açılırsa tatlı tatlı geçen bayram sen istiyorsun diye uydum köye gittik bu bayramı ailemle geçirmek istiyorum diye konuşursunuz. Şimdi döndüğünüz gibi konu açarsanız bütün bayram kafanızda bunu kurmuş, rahatız olmuş, zaman kaybetmeden hemen konuşmuşsunuz olur.
Bende bunun için tavır koymak istiyorum istemediğim birşeyi yapmak istemiyorum samimiyetsiz olmak istemiyorum. Çok sağolunBayram diyincr tüylerim diken diken olurdu. Yok bayramda tatil olmazmış. Büyüklerle kutlanırmış..Birde bizim eş ailesinde köylerinde bir adet var ördek ailesi gibi heryere beraber gezme(eltiler,kayınlar,çocukları) ben 5sene sabrettim artik hiçbir yere gitmiyorum. Sadece köyün bayramı olduğu gün gidip akşama hemen dönüyorum. Gerisini eşimle kardeşimle geziyoruz. İnan bana kv ile bile daha saygılı bir ilişki oluştu aramzda. Baştan tavrını koy ister kaynanaya ister eşe ama koy ki diretmesinler.
Haha bende derm üstünüze şey yapmak istememBircol kadin bunları yaşıyor ki bizim kulturumuzde .Yok ben iyi hissetmezsem gitmem çünkü orada istifra etmek istemem Herkes benden igrenmesin sonuçta
Haklısınız benim plan yapamama sorunum var isteklerimi söyleyemiyorum. Eşim beni anlamış olucakki yıllık izinde köy planlamıyoruz dedi ailesine akrabalarına. Hatta memlkete gidelim kimse olmaz herkes çalışıyor başbaşa gezeriz dedi. O yüzden kızdığımda haksızlık yapıyorsun ben seni dinliyorum ihmal etmiyorum diyorAilesini görmek, köyüne gitmek hakkı, aynı şeye sizin de hakkınız var o yüzden orta yolu bulmakta fayda var. Bu sene bayramı beklemedik biz, eşimin yıllık izinleri benden fazla, geçen hafta gidip bir hafta kaldı köyünde, ailesiyle arkadaşlarıyla vakit geçirdi. Eşimin ailesini çok severim, onlarda hep istiyor gelin diye ama bize uyan programı yapıyoruz, yıllık iznimin ilk haftasında Ekim'de üç dört günlüğüne tek gideceğim Trabzon'a , evde kedimiz var, onu da düşünmek zorundayız, ilk zamanlar anlamadılar ama şimdi bu duruma da alıştılar. Eşinizle diyalog halinde olun her zaman, her tatilde birlikte olunacak diye bir kural yok, ayrı ayrı da ailelerinizi ziyaret edebilirsiniz. Tatilin bir kısmını da birlikte geçirmek üzere planlarsınız. Kimseye karşı gerilmeyin, ailelerin normali bu siz kendi hayatınıza göre program yapacaksınız
O zaman dönüşte konuş. Eleştirmeden, yargılamadan konuş tabi. Ailesine söz geçirebiliyor anladığım kadarıyla. Şu an ki planı bozmayın derim. Dönüşte konuşmak daha sağlıklı. Eşiniz sizi de dinliyor sanırım. Orta yolu bulursunuz.Konuştuğumda yüzü düşer gitmeden konuşursam ama geçer sonra 1 saate uzatmaz. Eleştirmeden yargılamadan konuşursam tamam der kızmaz. Normalde eşim bayramlarda kilit oluyor diye gitmeyi bile sevmiyordu nerden çıktı bilmiyorum. Plan yaptık mesela son 2 gün için babasına kızar plan yaptık iş çıkarma diye.
Tamam demişsiniz son dakika gitmiyorum demek biraz saçma olur. Bir sonraki bayramlarda gitmek istemediğini zamanı gelince söylersin. Şimdiden gelecek senenin hesabını yapmak saçma. Ama siz gelinsiniz diye her işi yapmak zorunda değilsiniz. Misafir gibi gidin ve gelin. Sadece başkasına yük olmayın kendi işinizi yapın. Hizmet etmek zorunda değilsiniz.
Çok güzel fikirler aldım sağolun. O da sevmez birilerine bağlı kalmayı sesi çıkar nasıl sığcaz arabaya der gidemeyiz der fakat ben yinede nedense huzursuzlandım. Kaygılarım ya her bayram böyle olursa alışırlarsa diye beynimi yoruyor engel olamadmO zaman dönüşte konuş. Eleştirmeden, yargılamadan konuş tabi. Ailesine söz geçirebiliyor anladığım kadarıyla. Şu an ki planı bozmayın derim. Dönüşte konuşmak daha sağlıklı. Eşiniz sizi de dinliyor sanırım. Orta yolu bulursunuz.
Peki kaynanam sabahın köründe kalkicak ben uyuyamam ki ? Yemek yapılcak oturmam doğru olur mu ?Tamam demişsiniz son dakika gitmiyorum demek biraz saçma olur. Bir sonraki bayramlarda gitmek istemediğini zamanı gelince söylersin. Şimdiden gelecek senenin hesabını yapmak saçma. Ama siz gelinsiniz diye her işi yapmak zorunda değilsiniz. Misafir gibi gidin ve gelin. Sadece başkasına yük olmayın kendi işinizi yapın. Hizmet etmek zorunda değilsiniz.
Kusura bakmayın ama evlenmişsiniz 2 bayram zaten gitmemişsiniz adam bir bayramını ailesiyle köyünde geçirecek bin dereden su getiriyorsunuz yok kısa kollu giyemem hep tülbentle duramam yok iş isteyecekler yardım etseniz ne olacak bir bayram yani o zaman çöpsüz üzüm biriyle evlenseydiniz benden bişey istemesinler gidip gelmeyeyim modundaysanız ne köymüş be demek eşinize saygısızlık ailecek vakit geçirirsiniz bikaç gün erken kalkarsanız incileriniz dökülmez