Bayramı zehir eden sevgili Babam...

Allah yardımcımız olsun Çocuklu olsam babam evden dışarı yollamazdı eminim.
Çocuğuna bak diye. Ha en iyi şekilde bakardı ama sürekli de beni azarlardı...
Babamla arama mesafe koymayı denesem de babam çok değişik bir adam. Gelir sarılır , öper sen benim kıymetlimsin der . Ama işine gelmeyince de başka şeyler der...

Benzer yanlari cok, sarilip opmez benide gerci, maddi anlamda sikmaz herseyin en iyisini yedirir giydirir, sonra x es kisisiyle ilgili bir laf vurur hersey burnumdan gelir.
Bi bakarsin dans eder, espiri yapar bir bakarsin sayar, eser gurler.
Sekeri kafasina vuruyo demekki.

Aminnn.
Allah gercekten yardimcimiz olsun.
Bazen diyorumki affet serefsiz koca kisisini, cik git bu evden...
Tek bildigim canimin yangini.
Cok surmez bir konuda ben acarim, acilarin kadiniyim tarzinda.

haklısın zor bir durum.
inşallah baba-kız ilişkiniz anlayışlı hale gelir

Ya kıyamadım size de. Aynen benim babamda mesela bana bir hediye alır çok pahalı şeyler. Ama sonra döner lüks yaşamak istiyorsan beni dinle yavrum der.
Hayata hep kendi istediği şekilde bakmamı istiyor.
Valla babama da diyorum bir daha boşanacak olsam asla ve asla sana gelmeyeceğim. Gideceğim bir apartta kalacağım ama yine de kapına gelmem diyorum.
Sonra aşırı üzülüyor...

Bence sorun beraber yaşıyor olmanız şu anda. Biraz mesafe iyidir, özledikçe aileler daha anlayışlı olmaya başlıyorlar gördüğüm ve yaşadığım kadarıyla. İş bulup evlenene kadar bir yere çıkma imkanınız var mı? Hiç konuşuldu mu bu konu?

Nişanlınıza kesinlikle yansıtmayın, zaten hissediyordur adam ama sizden duyarsa kalbi çok kırılır

Bir kez evlilik yaptım demişsiniz ilk evliliginizin flört ve nişan döneminde babanız yine aynı şekilde mı davrandı? Yoksa kızım daha fazla zarar görmesin diye temkinli (tamam biraz fazla abartmis) davranıyor olabilir mi?

Benim annemde kime sinirlense bana patlar koca meraklısı filan der agzina geleni sayar ne kadar saygısızca ve yaralayıcı dmi. bu lafları içsellestirme, seni yaralamasına izin verme ben artık hic takmıyorum. Zaten nişanlisin evlenip gidersin

Şu an istesem ayrı eve çıkarım. Ama helallik koydu ortaya.
Adam hissetmez olur mu ? Sürekli gözleriyle adamı yiyor. Bana söylemese de bazen diyor baban beni istemiyor diye. Ayrılsak çok sevinir diyor.
Yalan da değil. Bırakıcam desem sevinir.

Zaten ben şunu anlamıyorum. İlk evliliğimde de beni sürekli baskı altında tuttu. Flört edemedik bile. O dönem o pislik oynadı bana ,kandırdı. Babam bıraksaydı onu da böyle ölçer tartardım.
Ama bir baktım babam öğrendikten sonra evlilik hazırlıkları başlamış...

Annem böyle bir şey dese daha az üzülürdüm. Ama bunu diyen baba olunca insan ister istemez çok takıyor.
Sizin var mı böyle evlilik düşüncesi falan ?

Bazı ebeveynler işte böyle yapıyor ama çok yanlış. Rest çekme vakti geldi de geçiyor bile.

Annem böyle bir şey dese daha az üzülürdüm. Ama bunu diyen baba olunca insan ister istemez çok takıyor.
Sizin var mı böyle evlilik düşüncesi falan ?
Ben evliyim 5.yilimiz 2 tanede çocuğum var annem hala arayip hakaret ediyor tek fark artık eşim hakkinda da hakaret ediyor direkt kendisine soylemisligi de var küsmüyoruz bile artik ciddiye bile almama durumuna geldik

Ben evliyim 5.yilimiz 2 tanede çocuğum var annem hala arayip hakaret ediyor tek fark artık eşim hakkinda da hakaret ediyor direkt kendisine soylemisligi de var küsmüyoruz bile artik ciddiye bile almama durumuna geldik
Peki bunu neden yapıyor ? Bu çok ayrı bir boyutmuş ya. Benim babam evliyken karışmaz ona eminim.

Annenizle birlikte babanıza durumu izah etmeye çalışsanız. Zaten bir kez hata yapılmış babanız sizi bu şekilde kısıtlamaya devam ederse siz doğruyu yanlışı nasıl bulacaksınız? Babaniz kendisine bağımlı kalmanızı istiyor anladığım kadarıyla. Yaşınız buna müsait değil zaten. Tamam anne baba lafı dinlenir ama fikirleriniz, davranışlarınız sabote edildigi an işler değişir. Bence devamli halde anlayışla konuşmayı deneyin zamanla babaniz da sorun cikarmaz.

Babam bana evlenmen şart değil bak geçinip gidiyoruz diyor. E geçinemiyoruz da. Çünkü hep benim dediğim diyor, sormuyor ne istersin diye.
Hep ben ne dersem sürü olarak onu yapalım diyor... annem çok naif kadın benimde öyle olmamı istiyor.

Çok üzüldüm, bir baba evladına neden böyle davranır ki... derdi korumaya çalışmak muhtemelen ama çok yanlış.
Doldurmak istemem, ama sanırım ben de olsam bayramlaşmazdım bu durumda.
Allah yardımcınız olsun.

Koysun. Bazı şeylerin daha iyi olabilmesi önce iki şey gerekiyor: yıkım ve zaman. Aman kalp kırmayayım dedikçe bu sefer kendinizi yiyip bitiriyorsunuz, değer mi sizce?

Şöyle düşünün:

Yaşadığınız bir hayat var. Bu hayat ve düşünce tarzı size bol para, iyi bir eş ve iyi bir evlat getiriyor. Sizin gözünüzde her şey mükemmel, çünkü yaptığınız işe yaramıyor olsaydı paranız, eşiniz ve kızınız(çocuklarınız) hala hayatınızda olmazdı. Veya bu kadar iyi hayatları olmazdı (onun gözünde).

Babanızın en basitleştirilmiş düşünce şekli bu benim anladığım kadarıyla. Şimdi kendinizi onun yerine koyun, ve sorun kendinize: Eğer yaptığınız her şey sizi varlık ve güzel bir aileye götürdüyse değişir miydiniz?

Sizler bir sonuçsunuz babanız için, birey değil. Bireysellik, hatalar ve verilen değişik tepkilerle belli oluyor. O memleketlinin dedikodusundan kaçınırken siz özgürlük derdindesiniz. Sizi anlamasını kesinlikle bekleyemezsiniz. Değişmesini de.

Yapmanız gereken şey güçlü durup insancıl bir konuşma yapıp tepkilere hazır olmak. Kızını, evladını ömür boyunca bırakmaz içi soğur gelir yine sarılır öper. Ama sizin hayatınız böyle hapiste geçmemeli artık. 30 yaşına kadar yaşamışsınız bir helallik durduruyorsa babanız kadar siz de yapıyorsunuz kendinize demektir bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…