• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayramı zehir eden sevgili Babam...

Baban gözü dışarda biri mi?
Benim babam tam olarak öyle karı kız ayağı var. Çocukluğumdan beri de öyleydi. Evlenmeden önce birgün dışarı çıkacağımı söylediğimde bana “ava giderken avlanmayalım” demişti.
Evlendiğimde tam olarak kendimi buldum diyebilirim ilk önce özgürleştim şimdi istediğim gibi giyiniyorum, geziyorum, mesela babamın dövmesi var ama bana izin vermezdi, evlendikten sonra dövme yaptırdım. Boşanıp gitsem bin beterini yapar, açık açık söyler seninki yine el tutuşmak diye masumlaştırmış :)
İnşallah nişanlın iyi biridir, evlenmek için ne bekliyorsun?

Summer millet uzaya çıkıyor benim babam hala yok cafe ye gitme , oraya gitme , şunu yapma ve şunu giyme derdinde.Madem sen her şeye karşı bir adamdın ne demeye beni gittin en pahalı üniversitede bir sürü para dökerek okuttun ?
Bana bu çevreyi sen kazandırdın. Şimdi en ufak bir şeyde senin öyle arkadaşların olamaz diyor.
İnsanları sürekli namazıyla -niyazıyla konumlandırıyor. Kimse namaz kılıyor diye iyi insan olmuyor.
Sinirle değil inan üzüntü ile yazıyorum ama bayramlaşmayacağım. Bundan sonra parasını da istemiyorum . Araba benim üzerime ve alırken ben para koymuştum satacağım onu. Borçlarımı kapatıp , evliliğime de harcayacağım. Bunu istiyor çünkü...

Cok haklisin. Kendilerine gore korumaci ama aslinda bir o kadar anlamsiz tavirlari belirli bir yastan sonra kaldirmak oyle zor ki...

Ben de suslenip disari ciktigimda suratlarin dustugunu hissediyorum bazen ama zerre umrumda olmuyor cunku bu benim hayatim ve anne baba da olsa mudahale ettirmem hayatima. Herkes haddini bilecek.

Aynı benim babam . Maddi olarak bana her istediğimi aldı. 18 yaşındayken arabam vardı . Ama hep onun kontrolünde olmam içindi bunlar.
Evlenirken haftada bir görüştürüyordu bizi . O da onun belirlediği saatlerdeydi. Ben o adi pisliği hiç tanıyamadım ki ...
Sürekli evlenme baskısıyla görüşüyorduk. Bir baktım hiç tanımadan evleniyoruz . Sonrasında o da Allah onu kahretsin ki çok güzel kullandı bu durumları. Yani diyeceğim o ki her şey para vermekle olmuyor.
Tamamen aynı babalarımız benim bekarken kendi üstüme evim vardı.Dediğin gibi maddiyatla herşey çözülmüyor.Laf olur söz olur aman gezmeyin derken tanımadan evlendirildik olan bize oldu.Evlenmiş boşanmış olduk.Bekarken yaptığı baskınının daha fazlası var şimdi düşün.Bende evladima adadım kendimi iyi ki bebeğim var bana can yoldaşı biricik kuzum

Babanın huyunu, karakterini bildiğin halde işten ayrılıp, onun eline bakmayı kabul etmen mantıksız olmuş.
Muhtemelen böylelikle, hayatında daha fazla söz hakkı olabileceğini düşünüyor.

Bence baban seni çok seviyor bunlar ondan. Maalesef toplum baskisi ve bakışı diye birşey var ve oda bunu bir kız babası olarak cok cok iyi biliyor. Bak misal köyünüz ne alemde demek adam bunlara takıyor. Siz yolu yordamiyla onun bakisiyla konussaniz. Gonlunu yapsaniz, en azindan cok sikmaz, sizde rahat hareket edersiniz!

Yorum için çok teşekkür ederim . O zaman babam çok sempatik gelmişti herkese . Ama artık bana dahi gelmiyor sempatik falan. Memleketteki insanlar ( kendi kardeşleri dahil) hepsi cehaletten bir adım öteye gidememiş , kendi hayatları berbatken sürekli başkalarının dedikodusunu yapan çok adi insanlar.
Biliyor musunuz ? Allah korusun oldu ki bir daha boşandım asla baba evine dönmem. Kendime yetmeye çalışırım ama yine de dönmem...

o ortamı bildiği için zaten çekiniyor adam.
onu da anlamaya çalış.
haklı değil. ama anlayış hak ediyor, nihayetinde baba.
o ortamda büyüyen biri olarak yine iyi kötü ufkunu açmış, kızını okutmuş. boşanmışsın, arkanda durmuş.
bizim için olması gereken ama
onun için büyük adımlar bunlar.
kendince yeterince sınırlarını zorladığını düşünüyor, biraz da senden bekliyor bence.

ne kadar kaldı evlenmenize?

Ama annen bayramda kızı ve damadıyla bayram kahvaltısı yapmayı hakediyor. Benim kızım olsa ben çok üzülürdüm.
Bana kalırsa nişanlına söyleme. Güzelce kahvaltınızı yapın çıkın.
Kuzum zaten evleneceksin hayırlısıyla.
Şuan kızgınsın, haklısın anlıyorum ama nişanlına yansıtma bence. Yarın birgün ailen hakkında ağır konuşur, kaldıramazsın.

Kajmery34 Kajmery34 tatlım ben de böyle düşünüyorum. Nişanlına yansıtma. Ne olursa olsun ailen, açık vermemeye çalış. Kendi meseleni babanla kendin çözmelisin.

Babanız parasını ve konumunu kullanarak,üzerinizde baskı oluşturmuş.İyi bir konuşmayı kesinlikle hakediyor yaptıkları.Küçük çaplı bir krizde siz yaşatın.Kesinlikle bir işiniz olsun.Bu zamanda babana bile güvenemiyorsun, gördüğünüz gibi.Bu kız çocuklarını koruyacağız derken bile, şiddete maruz bırakıyor erkekler.Anlaşılır gibi değil ama,oluyor işte.

Aynı benim babam . Maddi olarak bana her istediğimi aldı. 18 yaşındayken arabam vardı . Ama hep onun kontrolünde olmam içindi bunlar.
Evlenirken haftada bir görüştürüyordu bizi . O da onun belirlediği saatlerdeydi. Ben o adi pisliği hiç tanıyamadım ki ...
Sürekli evlenme baskısıyla görüşüyorduk. Bir baktım hiç tanımadan evleniyoruz . Sonrasında o da Allah onu kahretsin ki çok güzel kullandı bu durumları. Yani diyeceğim o ki her şey para vermekle olmuyor.

Bunu ben de yaşadım hatta anneme dün söyledim haftada 1 kere 2 saat kafede oturduğum adamı tanıyamadım sayenizde, kendini çok güzel farklı tanıttı artık böyle istemiyorum dedim...Kafeye gidip oturmakla insan tanınmıyor dedim, gerekirse yolculuk yaparım bir şeyler yaparım adamı tanımam gerekiyor dedim valla tatlım benim de şu an kimse yok ama olursa benzer şeyler yaşarız gibi ama ben kararlıyım bu sefer gerekirse ayrı eve çıkarım.

Canım çok üzüldüm durumuna.. Bence baban nişanlını sevmediği için böyle davranıyor.. Başka biri olsaydı, sevdiği biri bu kadar gitme mevzuları olmazdı gibi.. İnşallah hatasını anlar biran önce..
Sevmediğini zaten açık şekilde söylüyor. Sana layık değil diyor. Sana denk değil diyor. Neden ? Çünkü lise mezunu. Hayatta her şeyin okumak olduğunu sanıyor...

Bana kızma ama para her kapıyı açar kafasında baban.
Senin ne düşündüğün umurunda değil onun :KK43:
Halbuki para değil ilgi, sevgi istiyoruz biz :KK43:
Hoş benim ki ikisini de yapmadı :cry:
Zaten bana diyor ki zengin bir adam diye nişanlını seviyorsun. Halbuki öyle zengin falan değil . İşi gücü yerinde o kadar. Babam her zaman sevgisini belli eder , söyler ama son zamanlarda yay gibi cidden...

0 arabayı yollayan nişanlın mı?
Evet anlattığın kadarıyla beyefendi biri gibi.
Diyorum ya çok haklısın ama daha fazla üzülmemek için doldurma kendini.
Evet canım nişanlım. Babam laf etmesin diye araba aldı adam. Ehliyet aldı . Babama batmamak için. Daha ne yapalım istiyor anlamıyorum ?

Baban gözü dışarda biri mi?
Benim babam tam olarak öyle karı kız ayağı var. Çocukluğumdan beri de öyleydi. Evlenmeden önce birgün dışarı çıkacağımı söylediğimde bana “ava giderken avlanmayalım” demişti.
Evlendiğimde tam olarak kendimi buldum diyebilirim ilk önce özgürleştim şimdi istediğim gibi giyiniyorum, geziyorum, mesela babamın dövmesi var ama bana izin vermezdi, evlendikten sonra dövme yaptırdım. Boşanıp gitsem bin beterini yapar, açık açık söyler seninki yine el tutuşmak diye masumlaştırmış :)
İnşallah nişanlın iyi biridir, evlenmek için ne bekliyorsun?
Babam tam bir ev kuşu. Evi -işi ve ailesi için yaşıyor. Zaten keşke biraz sokaklarda olsa da bilse hayatın 9dan sonra başladığını.
Nişanlımın kardeşi kanser... ondan dolayı evlenmeyi askıya aldık...

Sevgi boğucu olmamalı ya. Şu elalem ne der zihniyetinden bıktım. Köydekiler ne dermiş. Baban tek bi larıyla herkesin ağzını kapatabilir aslında. Ama kendi de boşanmanı bir başarısızlık, kötü bir şey olarak gördüğünden başkalarının dedikleri ona dokunuyor.
Halbuki hayat kısa, mutlu anlar kaçıp gidiyor elimizden. Böyle kalp kırmasına ne gerek var....

Ah ben babamı görebilsem ellerinden öpebilsem. Neler vermezdim. Babadır candır ya üzmeyiniz birbirinizi . Orta yollu idare edin bence zaten evlenmek üzeresiniz nişanlısınız. Ben Babamın o sinir olduğum huylarını bile arıyorum öyle hasretim. Özür de dileyin ama sana kırıldım da deyin gidin kucağına oturun hatta sarılıp ağlayın bence.
Birde nişanlınıza asla aileniz hakkında olumsuz şeyleri anlatmayın

Evet canım nişanlım. Babam laf etmesin diye araba aldı adam. Ehliyet aldı . Babama batmamak için. Daha ne yapalım istiyor anlamıyorum ?

Bunları yapmasın
Bak benzer yollardan geçtim eşimle 14 senedir beraberiz
10 senesinde adam babama kendini beğendirmeye çalıştı olmaz olmayacak
Sürekli daha fazlasını isteyecek

Zaten bana diyor ki zengin bir adam diye nişanlını seviyorsun. Halbuki öyle zengin falan değil . İşi gücü yerinde o kadar. Babam her zaman sevgisini belli eder , söyler ama son zamanlarda yay gibi cidden...

Boş ver babadır,
Benim tavsiyem bayram da bayramlaş, sonra başka şeyler olur üzülürsün
Sende üzülme ne yapalım işte hayat böyle.
Bu arada bugün bile çalışıyorum :halay: :halay: :KK53: :KK53:

Siz söyleyin o zaman babanız sürekli eşiniz den yakınsa sürekli onu aşağılamaya çalışsa siz eşinizi alıp babanıza gider misiniz ?
Geleceği günler stresten bin parça oluyorum. Bu sefer neye takacak diye.
Haklısınız aranız da ki mevzuları detaylı bilemiyorum , ama bana kalırsa ne olursa olsun bayram da gelme deme, aile içinde ki bu meseleyi bilmese de olur nişanlınız. Gelsin çok muhatap olmadan kısa oturup gitsin.

Back