• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayramı zehir eden sevgili Babam...

Peki bunu neden yapıyor ? Bu çok ayrı bir boyutmuş ya. Benim babam evliyken karışmaz ona eminim.
Malesef normal bi aile değil bizimkiler psikolojileri bozuk annem böyle degildi babam sorunlu bi aileden gelen sorunlu bi insan yaşla beraber babam biraz olgunlaştı ama annem zamanla çok tuhaf bi insan oldu gittikcede artıyo, bende de tuhafliklar vardı ama 20 yaşında ailemin bu durumlarindan dolayi mecburen evlenince zamanla kendimi duzelttim.şimdi torunlarını seviyolar özellikle babam o yüzden ben onlar gibi hatalar yapmak istemiyorum gorustukleri tek bi akraba bile yok zaten bende bırakmak istemiyorum

Evliydim aynı derdi koca olacak o adi den çektim. Boşandım babam başladı. Gerçekten alıp başımı gidesim var. Ama ayrı eve çıksam yine peşimde olacak ki bana zaten söyledi red ederim seni diye.
Nişanlıma söylememeye çalışıyorum ama artık bıktım. Yarın nişanlımın bayramlaşmaya gelmesini de istemiyorum. Çünkü hak etmiyor .
Peki önceki evliliğinize babanızın bakışı nasıldı? Yani eski nişanlılık döneminizde de böyle miydi? Genel olarak mı böyle? Genel olarak böyleyse bi şey diyemeyeceğim ama sadece boşandığınız İçin böyle davranıyorsa tabi ki çok üzücü

Peki önceki evliliğinize babanızın bakışı nasıldı? Yani eski nişanlılık döneminizde de böyle miydi? Genel olarak mı böyle? Genel olarak böyleyse bi şey diyemeyeceğim ama sadece boşandığınız İçin böyle davranıyorsa tabi ki çok üzücü
Evlenmeden evvel de babam bu şekildeydi. Nişanlanınca da böyleydi ama şimdi çok daha fazla bir halde. Boşanmanın etkisiyle resmen psikolojisi bozuldu.

Tüm gece ağladım inan. Ben bunu hak edecek ne yaptım diye. Bana boşanmanı sorun etmiyorum diyor ama yalan ediyor. Sürekli bana erkekler sana başka gözle bakar diyor. Neden bana başka gözle baksınlar ki ? Ben boşanmış olabilirim ama af edersin teşbihte hata olmaz derler kapısız ev değilim ki...
Nişanlımı küçümsüyor. Lise mezunu diye. İtiraf etmese bile hep bu şekilde davranıyor. Yanıma yakıştırmıyor. Halbu ki kendisi de lise mezunu bir insan. Tamamen bitirme diyorsun ama bu kaçıncı oldu. Zaten başka sorunlarım da var ama sürekli kendini gündemde tutmaya çalışıyor. Dün bildiğin bir ergene döndü. Ve ben artık başa çıkamıyorum :KK61:
Ilk eşin görücü usulü idi yanlış hatırlamıyorsam.

Yok hayır yanlış hatırladınız. Eski eş ile üniversitede tanıştık.
Yanlış hatırlamışım. Anne babaları anlamak zordur. En modern anne baba bile kişi veya oğlu onların uygun bulduğu biriyle evlenmelerini istiyor. Baban ne kadar görüş olarak tutucu da olsa sen onun biricik prensesisin. Senin ikinci bir yıkım yasamanı istemiyor olabilir. Iki kız evladımız var elhamdülillah onların canı yansa bizim ki daha çok yanar.

Başını babanın dizine koy ve onu ne kadar çok sevdiğimi söyle. Baban hariç Dünya üzerindeki hiç bir erkek seni karşılıksız sevmez.

Not: benim babam senin babana bu konuda beş tekme atardı. 10 sene önce vefat etti maalesef. Şimdi arasam da bulamıyorum.

Bitmiyor hayatım bitmiyor maalesef kadınların derdi bitmiyor. Baba bitiyor koca başlıyor, o bitiyor başka dertler başlıyor. Allah yardımcın olsun bir an evvel bir işe girmeye çalış yoksa bu şekilde evde kafayı yersin.

eşeğe altın semer vursan,eşek yine eşektir. bunu normal hayatimda da duydugumda aklima senin ex ve G greengirll in ex i geliyor. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦
Evet G greengirll ve benim eski eş kişileri aynı meslek grubunda bir de:))
Hani babam diyor ya lise mezunu sana denk değil eee daha evvel kendimden eğitim olarak üst durumda biriyleydim.
Yani okumak gerçekten adam olmaya yetmiyor.

Yanlış hatırlamışım. Anne babaları anlamak zordur. En modern anne baba bile kişi veya oğlu onların uygun bulduğu biriyle evlenmelerini istiyor. Baban ne kadar görüş olarak tutucu da olsa sen onun biricik prensesisin. Senin ikinci bir yıkım yasamanı istemiyor olabilir. Iki kız evladımız var elhamdülillah onların canı yansa bizim ki daha çok yanar.

Başını babanın dizine koy ve onu ne kadar çok sevdiğimi söyle. Baban hariç Dünya üzerindeki hiç bir erkek seni karşılıksız sevmez.

Not: benim babam senin babana bu konuda beş tekme atardı. 10 sene önce vefat etti maalesef. Şimdi arasam da bulamıyorum.
Babamı çok seviyorum evet ama artık beni yıldırdı. Ben sadece bana hak ettiğim değeri vermesini istiyorum.
Başınız sağ olsun ...

Bitmiyor hayatım bitmiyor maalesef kadınların derdi bitmiyor. Baba bitiyor koca başlıyor, o bitiyor başka dertler başlıyor. Allah yardımcın olsun bir an evvel bir işe girmeye çalış yoksa bu şekilde evde kafayı yersin.
Zaten ben şunu anladım babam bile olsa her zaman maddi bir kaynağın olacak. Mesela şimdi nişanlımda biliyor çalışmadığımı , kimseye ihtiyacım yok ama sonuçta bana sormak yerine (ihtiyacın var mı ? ) kendisi gidip kredi kartımı ödeyebilirdi. Aynı şekilde babam da o da yalvardı bana . E şimdi ben mi söyliyeyim ?

Zaten ben şunu anladım babam bile olsa her zaman maddi bir kaynağın olacak. Mesela şimdi nişanlımda biliyor çalışmadığımı , kimseye ihtiyacım yok ama sonuçta bana sormak yerine (ihtiyacın var mı ? ) kendisi gidip kredi kartımı ödeyebilirdi. Aynı şekilde babam da o da yalvardı bana . E şimdi ben mi söyliyeyim ?
Haklısın canım kesinlikle öyle, insan babası dahi olsa bir yaştan sonra utanıyor istemeye. Bu yüzden hem maddi hem manevi bağımsızlığını ilan edip çalışmak en güzeli. Hem kafa rahatlığı hem de huzur açısından. Babanla işin çok zor, düğüne kadar böyle devam eder çünkü. Mümkün mertebe arayı dengede tutmak için birbirinizi evin içinde az görmek en iyisi.

Merhabalar.
Herkese şimdiden iyi bayramlar. Bu ramazanı o kadar kötü ve üzgün geçirdim ki... Artık gerçekten yıldım babamla uğraşmaktan.
Kısaca dün yaşadığımız olaya gelecek olursam; ben arkadaşlarımla iftara gidecektim sonrasında ise nişanlımla sözleştik bir kahve içer kalkarız dedik. Ben babamın huyunu bildiğimden o gelmeden evden çıkayım dedim. Çünkü kendisi benim bir yerlere gitmemi istemez, nişanlımla buluşmamı istemez ve bir arkadaş çevrem olsun hiç istemez.
Ona göre biz nişanlımla buluşup ona göre hoş olmayan şeyler yapabilirmişiz. El tutmak gibi.
Gelmişim 30yaşına ve babamın muhabbetinde ki basitliğe bakar mısınız ?
Asıl derdi memlekete gidecek ve ben gitmeyeceğimi söyledim. Çünkü memlekette hala benim boşanma konum konuşuluyor :) o derece cehalet içinde yüzen insanlar. Ben gitmeyince başıma annemi dikmeye karar verdi. Sen sahip çık diyerek. Bunu duyunca sadece güldüm. Başıma nöbetçi dikiyor bundan daha fazla bir kadın nasıl aşağılanır ?
Her neyse dün olan olayda ben evden çıkamadan babam geldi . Ben tam çıkacakken annemin yanına gitmiştim( babamın geldiğini bilmeden ) sonrasında babam balondaymış ve bizi konuşurken duymuş. Aman Allahım bir fırladı balkondan. Balkon kapısına bir vurdu kapının kol kısmı kırıldı.
Ben şaşkına döndüm. Sen nereye gidiyorsun ? Ben bıktım senin bu koca merakından. Hiç bir yere gidemezsin falan diye bağırdı. Bende sakin ol baba şu an hata yapıyorsun dedim. Annemde nolur kızım çık yukarıya gitmeyiver dedi. Normalde asla babama papuç bırakmazdım ama anneme kıyamadım. Çıktım yukarıya. Ama asla iftara oturmayacağımı söyledim. Babamda bi hışımla çıktı gitti evden. Arkadaşlarıyla iftar yapacakmış.
Bu arada ben 1 ay evvel çalışmayı bırakmıştım. Şimdi deli gibi iş arayacağım. Çünkü asla ve asla onun parasını istemiyorum.
Hayatıma bakacak olursak cebimde param var , altımda arabam var , çok lüks bir evde yaşıyoruz ama ben bir fanusta gibiyim. Sürekli sanki tüm erkekler beni avlamaya bekliyor gibi davranıyor. Tüm gece üzüntüden uyuyamadım ve karar verdim asla babama gidip bayramlaşmayacağım. Bundan sonra evde de hiç konuşmayı düşünmüyorum.
Hatasını anlasa bile özür dilemeyecek onu da biliyorum. Çünkü yaşlandıkça aynı babasına benzedi. Dedemi hep eleştirirdi birebir aynısı oldu...
Gerçekten imtihanım hiç bitmiyor ve ben artık çok sıkıldım.
Şimdiden okuyan herkese teşekkür ederim....
Üzücü... olay belkide işi brakmıs olmanızla alakalıdır bende heo dusunurum calısıyorum bosansam baba evine donsem ama calısmasam banada farklı gozle bakarlarmı ? Ailem bile olsa galiba brz fıtrat meselesi ... bencede b işe girin ve calısın

Üzücü... olay belkide işi brakmıs olmanızla alakalıdır bende heo dusunurum calısıyorum bosansam baba evine donsem ama calısmasam banada farklı gozle bakarlarmı ? Ailem bile olsa galiba brz fıtrat meselesi ... bencede b işe girin ve calısın
Yok iş bıraktığım için aşırı mutluydu. Bence dert iş bırakmam falan değil. Derdi onun istediği gibi olmamam.

Hani babam diyor ya lise mezunu sana denk değil eee daha evvel kendimden eğitim olarak üst durumda biriyleydim.
ya bisey dicem. babalarimiz inanilmaz benziyor,hele su namaz konusunda agzim acik kaldi. benim de bazen iç sıkıntım olur,namaz kılmıyorsun seytan oynuyo seninle o yüzden boyle biraz inancli olsan sıkıntı kalmayacak diyor :D halbuki inancliyim zaten :D

ya bisey dicem. babalarimiz inanilmaz benziyor,hele su namaz konusunda agzim acik kaldi. benim de bazen iç sıkıntım olur,namaz kılmıyorsun seytan oynuyo seninle o yüzden boyle biraz inancli olsan sıkıntı kalmayacak diyor :KK70: halbuki inancliyim zaten :KK70:
Diyorum ya sana kayıp bacımın biri sen diğeri G greengirll :KK70::KK19:

aynen benim eşim yönetici mudurdu yani görsen dışardan boy pos takım elbise konuşma hava ama evde adam şifon çekmiyor bak bu yönleri bile ortak tatlım

ya bisey dicem. babalarimiz inanilmaz benziyor,hele su namaz konusunda agzim acik kaldi. benim de bazen iç sıkıntım olur,namaz kılmıyorsun seytan oynuyo seninle o yüzden boyle biraz inancli olsan sıkıntı kalmayacak diyor :KK70: halbuki inancliyim zaten :KK70:
konu dağılmasın ama bunu bana bir arkadaşım yapıyor hayatındaki her aksiligi tesettürlü olmamama bağlıyor

Back