Ah Kajmery ah , kendi nişanlılığım geldi aklıma.Benim babam da böyleydi.Sevişmekle kafayı bozmuş dedin kusura bakma istemsizce güldüm.Bana da böyle yapardı babam.Evlendik yine buna benzer şeyleri var.Bak bayram diye eve geldik benle eşimi ayrı odalarda yatırma derdinde ki dışardan görsen öyle modern öyle insancıldır ki iyi bir üniversiteyi bitirmiş kültürlü bir adam , anlatsam da kimse inanamaz.Eşime ben de yansıtmıyorum , eşim başıma kakar yüzüme vurur diye değil adamın kafasına bunları sokmak istemiyorum.Benim babam da aynı dedeme benzemiş , rahmetli babaannem derdi hep.Babanı seçemiyorsun.
Nişanlıyken de seninkine benzer şeyleri çok yaşattı bana.Eşimin eğitimi çok çok iyi olduğu için ona laf edemedi ama mesela memleketine laf etti ki eşim İzmirlidir nereli olduğu da önemli değil gerçi.Kötü bir yer değil kötü yer olsa ne olacak hem değil mi? Ama işte laf söyleyecek ya.Bak sana komik bişey söyliyim eşimin olmadığı yerde eşimin işiyle ve mevkisiyle arkadaşlarına hava atıyor.Böyle de tutarsız böyle de anlamsız bana yaptığı baskılar.
Boşver , sen yarın nişanlını getir , onu yok say.Yok say derken konuşma sus küs ol demiyorum , ona odaklanma.Onu hayatına odak yapma.Nişanlına da yansıtma tabii ki gülün eğlenin şen şakrak bir bayram kahvaltısı yapın.Gençliğinin kıymetini bil.Bu güzel günlerin tadını çıkarmaya bak.