Bence baban seni çok seviyor bunlar ondan. Maalesef toplum baskisi ve bakışı diye birşey var ve oda bunu bir kız babası olarak cok cok iyi biliyor. Bak misal köyünüz ne alemde demek adam bunlara takıyor. Siz yolu yordamiyla onun bakisiyla konussaniz. Gonlunu yapsaniz, en azindan cok sikmaz, sizde rahat hareket edersiniz!
Babanız parasını ve konumunu kullanarak,üzerinizde baskı oluşturmuş.İyi bir konuşmayı kesinlikle hakediyor yaptıkları.Küçük çaplı bir krizde siz yaşatın.Kesinlikle bir işiniz olsun.Bu zamanda babana bile güvenemiyorsun, gördüğünüz gibi.Bu kız çocuklarını koruyacağız derken bile, şiddete maruz bırakıyor erkekler.Anlaşılır gibi değil ama,oluyor işte.
Hani kayınvalidemiz yemeğimize laf söyleyince daha güzelini yapıp gözüne sokarız ya, nişanlın öyle bişey mi yaptıEvet canım nişanlım. Babam laf etmesin diye araba aldı adam. Ehliyet aldı . Babama batmamak için. Daha ne yapalım istiyor anlamıyorum ?
Benim yerime kendinizi bir koyun... ne kadar haklı olursa olsun bu şiddetin en alası değil mi ?o ortamı bildiği için zaten çekiniyor adam.
onu da anlamaya çalış.
haklı değil. ama anlayış hak ediyor, nihayetinde baba.
o ortamda büyüyen biri olarak yine iyi kötü ufkunu açmış, kızını okutmuş. boşanmışsın, arkanda durmuş.
bizim için olması gereken ama
onun için büyük adımlar bunlar.
kendince yeterince sınırlarını zorladığını düşünüyor, biraz da senden bekliyor bence.
ne kadar kaldı evlenmenize?
Babanı çok ciddiye alma canım. Her duyguyu fazla uçta yaşıyor anlaşılan, söylediklerini duyma, evlenene kadar idare et. Evlendikten sonra da bakarsın duruma, eğer huzursuzluk veriyorsa hala mesafeli görüşürsün.Babam şu an o kadar farkında ki maddi olarak ona hiç bir bağlantım olmadığının. Çünkü bir birikimim var onu da geçtim nişanlıma ben bir çıtlatsam tüm borcumu kapatır , lafını dahi yapmaz.
Babamla defalarca konuştum ben kimseye güvenmiyorum diyor. Bana da mı diyorum ? Sana da güvenmiyorum diyor. Neden ? Diyorum. Namazını eksik kılıyorsun , şeytan uğraşıyor diyorhalbuki şeytan sürekli onunla farkında değil.
Kuzum ben ayrı eve çıkmak istedim araya helallik koydu. Sana da aynısını yapacaklar. Ben diyorum ki bırakın rahatça istediğimiz gibi yaşayalım. Sevişirsem de bundan kime ne yahu ? Gelmişim 30yaşına bu saaten sonra seni mi bağlar benim cinsel hayatım ?Bunu ben de yaşadım hatta anneme dün söyledim haftada 1 kere 2 saat kafede oturduğum adamı tanıyamadım sayenizde, kendini çok güzel farklı tanıttı artık böyle istemiyorum dedim...Kafeye gidip oturmakla insan tanınmıyor dedim, gerekirse yolculuk yaparım bir şeyler yaparım adamı tanımam gerekiyor dedim valla tatlım benim de şu an kimse yok ama olursa benzer şeyler yaşarız gibi ama ben kararlıyım bu sefer gerekirse ayrı eve çıkarım.
Nişanlım çok zeki bir adam. Babamın ona bakışından ne demek istediğini anlıyor.Beni beğenmiyor diyor kendi ağzı ile. Yok alakası yok diyorum. Hayır diyor kafasında ki profil ben değilim ,ama sen seviyorsun diye susuyor diyor.Hani kayınvalidemiz yemeğimize laf söyleyince daha güzelini yapıp gözüne sokarız ya, nişanlın öyle bişey mi yaptı
Merhaba anna. Aslında babamla da alakalı değildi ayrıma kararım. İşimi sevmiyordum ve çok yorucu ve üzücü geliyordu. Ama evet kendisi sabah akşam bana yalvardı. Çalışma senin ihtiyacın yok diye... şimdi gurur yapmayıp ondan para istememi bekliyordu yüksek ihtimalle . Onu da ben yapmayacağım...Babanın huyunu, karakterini bildiğin halde işten ayrılıp, onun eline bakmayı kabul etmen mantıksız olmuş.
Muhtemelen böylelikle, hayatında daha fazla söz hakkı olabileceğini düşünüyor.
Hahahah ayy hiç güleceğim yoktuBoş ver babadır,
Benim tavsiyem bayram da bayramlaş, sonra başka şeyler olur üzülürsün
Sende üzülme ne yapalım işte hayat böyle.
Bu arada bugün bile çalışıyorum
Benim yerime kendinizi bir koyun... ne kadar haklı olursa olsun bu şiddetin en alası değil mi ?
Gerçekten korumak bu mu ? Evladına sürekli geçmişi hatırlatmak ve sen adam seçemiyorsun demek mi ?
Evlilik tarihimiz nişanlımın kardeşinin kanser olması sebebiyle belli değil...
Acaba baban onu üzmemek için alttan almandan cesaretleniyor olabilir mi?Merhaba anna. Aslında babamla da alakalı değildi ayrıma kararım. İşimi sevmiyordum ve çok yorucu ve üzücü geliyordu. Ama evet kendisi sabah akşam bana yalvardı. Çalışma senin ihtiyacın yok diye... şimdi gurur yapmayıp ondan para istememi bekliyordu yüksek ihtimalle . Onu da ben yapmayacağım...
Ama parayla falan alakalı değil inan, babam her türlü hayatımızda söz hakkı sahibi olduğunu ve onun askerleri olduğunuzu düşünüyor.
İnan tersi daha üzücü kendinin yemediği halt yok senin gezmeni bile kısıtlıyor. En azından gerçekten baba gibiBabam tam bir ev kuşu. Evi -işi ve ailesi için yaşıyor. Zaten keşke biraz sokaklarda olsa da bilse hayatın 9dan sonra başladığını.
Nişanlımın kardeşi kanser... ondan dolayı evlenmeyi askıya aldık...
Önceki konunuzda da demiştim. Bunları bir sevgili, nişanlı, eş yapsa burada ona söver, ayrılmanızı söyleriz. Er kişisi baba olunca her şey değişiyor ama.Babanızla ilgili bir önceki konunuzda çoğunluk babanızı tatlı bulmuştu. Ama ben bir aşırılık olduğunu anlamıştım ve çoğunluk öyle düşününce de acaba ben mi yanlış düşünüyorum demiştim ama öyle değilmiş. Bence artık anlayışlı olmayı bırakın, koca kadınsınız, ne yapıp yapmayacağınızı bilebilirsiniz. Siz de babanız gibi kararlı olun, gerekirse resti çekin.
Hahahah ayy hiç güleceğim yoktuartık yalnız kaldın ben işsizim. Yoksa bende çalışıyor olurdum bizim patron bu ay 800lira da bayram harçlığı vermiş. Ben çıktım ya ondan vermiştir. Ben orada olsam eminim alamazdım
Kaç kere konuşmaya çalıştım ve bana hep ters cevap veriyor. Ben haklıyım diyor. Sen bir şey olunca bir üzülüyorsun , ben bin diyor.ya kendin söylüyorsun, memlekettekiler pis zihniyetli diye
baban anneni de alıp götürse,
bak altına araba verdiler, cebine para koydular, boşanmış kadını evde yalnız bırakıyorlar, ne fındıklar kıracak olur...
adam mecbur anneni bırakıyor kızıma bunlar denmesin diye
e sen zaten haklısın, bu sana büyük ayıp...
ama nasıl yapsın?
elalemle uğraşmaktansa, nazının sana geçmesini bekliyor.
kesinlikle haklı demiyorum, ama babanı anlayabiliyorum.
aslında sana geçmişi hatırlatmıyor, kendi hatırladıkça diline vuruyor.
erkekler laf süzgeci konusunda pek başarılı değildir. e kadınlar kadar ince düşünceli hiç değiller.
düşünmez yani sen kırılıyorsun, bu senin üzerinde baskı kurmak diye.
ben konuşursan seni anlayacağını düşünüyorum.
benim için yaptıklarının farkındayım,
arkamda durduğun için de minnettarım. ama beni korurken yaralıyorsun, diye.
bence fevri karar vermeden çözmeyi dene.
Nişanlım ben aileme kızarsam dönüp bana kızıyor. Atana laf etme. Elden yine iyidir aile diye. Kendi de aile yokluğu çektiği için ailemi aşırı sahiplendi. Abimi arar saatlerce konuşurlar, kardeşlerimi arar gelin yemek yiyelim ,tavla atalım der. Annemle beni kahvaltıya götürür, yemeğe götürür.Ah aaahh bu kadınlar babadan kocadan abiden çektiğini kırk kat elden çekmez...ben severek 3 yıl deli divane aşık evlendim tanıdım sandım evlendim boşanıyorum şimdi bi kızım var.babam rahattır gezmeme tozmama karışmazdı gece 1 de eve gelirdim her Allah ın günü dışarda arkadaşlarla tatiller falan ama bunun sebebi bnm 17 yaşında sağlık meslekten mezun olup çalışmaya başlamış üniyi kendim okumuş olmam ve babama baba başımın üstünde yerin var ama ayrı eve çıkarım bni sıkma dememde etkili tabi.şimdi kızımla baba evindeyim geldiğim gün dedim kızımla ev tutucam bi yaşına gelince sizle geçiciyim dedim keşke böyle yapsaydınız baba evi evet ama insana dar geliyor istediği kadar iyi olsunlar olmuyo belli ki boşanmanız çevreniz tarafından ayıp karşılanıyo çünkü kadın ya baba ya koca çilesi çekmeli değişik kafalar.ya evlenene kadar susup bekleyeceksiniz ki evlilik ileri atılmış ya da her şeyi göze alıp ayrı eve çıkacaksınız ikinci ihtimal düşük belli ki ama kendi paranızı kazanın babanız trilyoner de olsa kocanız zengin de olsa çalışın çalışan para kazanan kadını erkekler çok sevmez gerçe ne de olsa onlara muhtaç olmuyorsunuz.babadır atsan atılmaz satsan satılmaz sabır et sofraya otur ama tavrını koy.nişanlını çağarma şu bu sebepten artık ne dersen kızgınım babama gergin ortamda olma canım falan de ama nişanlına bişi deme sakın o babana cephe alırsa geçmez sen 1 sene sonra belki boynuna sarılıp babacım dersin ama damat unutmaz yaranmaya da çalışmasın ağzıyla kuş tutsa yaranamz ama siz mutlu olursanız bn haksızmışım der tabi size değil kendi içinde...
Anna gerçekten bunu da denedim. Ama ben ona o derece kızamıyorum çünkü babam yani...Acaba baban onu üzmemek için alttan almandan cesaretleniyor olabilir mi?
Birazcık sesini yükseltsen bu davranışlarını azaltabilir gibime geldi.
Hayatında seni seven, senin de sevdiğin bir erkek var. Bunun tadını çıkar. Canını çok sıkmamaya çalış bu duruma. Bunlar da bir zaman sonra geride kalacak, muhtemelen sevdiğinle mutlu yuvanda olacaksın :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?