Bayramdan beri baba evindeyim. Evliliğim için ne yapabilirim?

Önce erkek tarafına gidilir TABİKİ de gideceksiniz derken. Neden ki

sadece konunuzu okuyup yazıyorum yorumları okumadan bence siz aşırı tepki vermişsiniz sonuçta eşinizin ailesinde her bayram olan durumu kabullenmek istememişsiniz. ki benim çok yakın kız arkadaşımın ailesinde de bu durum var her bayram kızın ailesinde kahvaltı faslı olur kız arkadaşım evlendi eşi de her bayram bu -bayram kahvaltısına- ayak uyduruyor önce eşinin ailesine kahvaltıya sonra kendi ailesine ziyarete ki bunu yapan erkek bunda alınacak gücenecek bir şey yok.
evlilik demek senin ailen benim ailem demek değil eşinizin böyle aile geleneği varsa tamam ama kahvaltıda çok oyalanmayıp benim aileme de erkenden gidebiliriz diyebilirsiniz hemen niye senin ailen önce demek bence kırıcı.
benim annem babam düğünden sonra el öpme zamanı olsun bayram da olsun beni arayıp ipek önce eşinin ailesine gidin derdi ( bence fark olmamalı ha onun ailesine gitmişiz ha benim ki bana kalsa bende ilk kendi aileme gitmek isterim zaten herkes ilk kendi ailesine gitmek ister özel günlerde ama öncelik eşimin ailesi oldu hep ama ne bir şey kaybettim bu durumdan ne bir şey kazandım lafınıda etmedim gerek yok sonuçta.ama bu durum eşinizin aile geleneği gibi olmuş artık suç sizde oluyor biraz ona göre hareket edin derim ben

Son düzenleme:
Ne saçma şey bu böyle Allah aşkına nereden tutsan insanın elinde kalıyor 1 yıl çok az bı sure evlilik için hepsini bı yıla sgrdmssnz hamilelik stresini cicimayini aile kavgasını aman allahm kocanizda ne kadar rahat adam 10 gündür ailenzdesinz insan bı arayıp sormaz mı hanım ne yapiyosn sen geleyim alaym konuşup halledelim ne kadar kolay artk herşey 3 yıllık evliyim bı kere bile tartismamzi ne kendi aileme ne eşimin ailesine yansttkk siz bı ailesinz bayram sabahı kahvaltınizi kendinz yapın sonra bayramlasmaya gidin bu erkeklerin evlenip bı aile kurma durumu niye zor kadın hemen evini sahipleniyorda erkek niye illa ailesinin gölgesinde kalma israrnda Anlamıyorum sizinde çocuklarınz olacak ne yani evinizde bayram kahvaltısı edemeyecekmsnz sürekli anneanne ye mi gidilir ne bu töre falan mı ne yapacağınızi bilemiyorm ama bu adamla zor bı evlilik olacak inşallah tez zamanda düzelir bu durum ailesindeki demiyor gelinmz nerde falan diye nasıl iş bu

diğer tarafta bütün aile toplanıyorsa uyum sağlamak gerek diye dusunuyorum.

ben geniş ailede yetişmiş biriyim.
bizim için bu şekilde aile toplanmaları önemlidir.
bayram sabahları babaannemde, akşamları anneannemde 40-50 kişi olurduk. şimdi babaannem vefat etti, anneannem yazı memlekette geçiriyor, aile büyüğü annem kaldı, onların evinde toplanıyoruz. yine 40-50 kişi.

ve evet eşim sırf ihtiras uğruna hayır bayram akşamını bizimkilerle geçireceğiz dese anlamsız bulurdum.

çünkü ondan fedakarlık istemiyorum.
benim önem verdiğim şeye karşılık onun sadece canının isteği varsa, terazinin yönü bellidir.

ve dediğim gibi, isteklerimiz çakışsaydı, sıra ile giderdik, yada o bayramki duruma bakardık.

biz evlilik içinde birbirimizin isteklerini önemsemeye çalışıyoruz, kırmamaya çalışırız.
böyle yaşadığımızda da bayrammış, aileymiş, problem çıkmıyor.

ama eşini karşına alıp, karşıdakini ezip geçmeye çalışırsan, değil 10, 110 gün beklersin baba evinde konu sahibi gibi.

arefe günü eşim bana hem senin babanda yok, benim babam var oraya gideceğiz dese,
canım çok yanardı.
(ki anneanne yaşlarını yazmış konu sahibi, anladıgım kadarıyla genç bir kayıp)

zaten ben oraya gidecektim diye düşünüp ama yine de inat uğruna kafa çıkarttığını anlasam, öfkelenirdim.

ki bence konu sahibinin eşi olgun bir adam. yine de bayramlaşmaya gelmiş aileyle.

Ben mi ona gelin geldim o mu bana gelin geldi baba? Biraz daha sakinleşelim demiş. Yani gelmeyeceğini söylemiş..
Babanızın araması hata olmuş bence.Eşiniz söylediği cümle ukalalıktan başka birşey değil gerçekten.Gelmezse gelmesin bulunmaz hint kumaşımı zannediyor kendisini.

Benim aslında daha çok bozulduğum yeniden sormaması ya da eve almaya gelmemesi oldu.. ne bileyim..
almaya gelmesini neden bekliyorsun ki. çok mu uzakta yani bayramda sizin de eşinizi ailesi tarafına gidip bayramlaşmanız gerekirdi bence. eşinizin almasına ya da eşinizle barışmaya gerek yok bunun için.

Evet belki de biz çok detaycıyız,bazı kadınlar iyi geçinmenin yolu,kadının kocasına karşı Tripli ve agresif değil de sevimli ve anlayışlı olmasıdır diyor. Yani sizce de öyle mi,evlilikten trip atan kadın mı kazanır yoksa sevmediği durumu bile alttan alan ve hoşgören kadın mı kazanır?Görüşünüz ne

bunun cevabını ben de merak ediyorum. evli arkadaşlar cevap verebilir mi?

Şu beğenmeyenler bekar herlde evliyseniz kaç kere gittiniz bayramın ilk günü kendi ailenize
6 senelik evliyim 2 aile ile de aynı şehirdeyiz yakınız eşimin ailesenide çok severim ama bayram sabahı ilk bizim aileye gideriz genelde babam yok çünkü eşimde annen yalnız kahvaltı yapmasın der oraya gideriz niye bu kadar şaşırtıcı buluyorsunuz bunu onuda anlamadım ama neyse. Eşimin tarafı doğulu böyle şeylere önem veren bi aile hatta her bayram görümceler falan annelerinde toplanır kahvaltı için ama sağolsunlar hayır ilk bize geliceksiniz kahvaltı yapcaz falan demezler. İlk defa burda duydum şahsen bu saçma geleneği.

Ben yeni evliyken çok üzlüyodum bayram yaklaştıkça ama eşim benim aileme gidilicek deseydi de sorun etmezdim sanırım. Bi ailelerde kalma konusu oldu ilk ramazanımızdı eşim bi gece sahur için benim annemlerde kalalım dedi bi gecede senin annenlerde bende ben sahurda kalma hakkımı arife gecesine saklamak istiyorum bayram sabahı beraber kahvaltı edebilirmiyiz dedim. Ondan sonra ramazan bayramı benim ailemle kurban bayramı onun ailesiyle kahvaltı ettik. Hatta iki tarafta üzülmesin diye aileler çok yakın ramazan bayramında eşimin ailesi sofradan kalkmadan yetişip onlarlada oluyoruz. Kurbanda da ben hemen ailemle bayramlaşıp öyle geçiyorum kayınvalidemlere biraz koşuşturmacalı gibi görünüyo aslında o kadar zorlanmıyorum. Ama kahvaltı yüzünden yuvamı yıkmak istermiydim sanmıyorum. Sizinki sankı son nokta olmuş biraz eşiniz sanki sizin burnunuz sürtsün istiyor. Bence alın karşınıza konuşun sizin ortak bir çocuğunuz olacak inatlaşarak olmaz yani anlaşamayıp boşanadabilirsiniz ama bu çocuğunuz için ömür boyu görüşeceğiniz için saygı çerçevesinde olmalı.

İnat olsun diye yapılmaması kısmına katılıyorum, başka bir yorumda da yazmıştım aileler açısından eşit bir tavır sergilenmeli kısmına da katılmıyorum. Hangi ailenin neye ihtiyacı varsa yada eşlerden birinin bir konuda bir hassasiyeti varsa ona öncelik verilebilir, biz bu şekilde yaptığımızdan senin ailen benim ailem gibi bir sıkıntıya düşmedik eşimle.

Ama iki tarafta inat etmenin haricinde aynı şeyi istiyorsa bir bayram bir aileye diğer bayram öbür aileye gidilebilir bunun icin kavga etmek çok anlamsız geliyor bana.

Konu sahibinin tavrı zaten tutarsız, ailemle kahvaltı yapmak istiyorum dediğinde eşi o zaman ikimizde ailelerimiz de yapalım demiş, illa benim aileme geleceksin diye zorlamamış,ertesi sabahta ailesinin yanına gitmiş.

Konu sahibi istiyor ki sabah eşi ısrar etsin de öyle gidelim ailenin yanına bu seferde zorla götürdü olacaktı muhtemelen.

Eşi ailelesinin geldiği zaman normal olan kalkıp eşiyle,esinin ailesinin yanına bayramlaşmaya gitmekti. Onuda yapmamış sonrada beni hiç aramadılar diye eş ailesini de suçluyor kendi içinde. Ortada birşey yokken bayramlaşmaya gitmeyen kendisi halbuki.

Son düzenleme:
Ben her zaman hakkanıyettrn yana oldum bir yıl onlarda bir yılda benimkilerden olmalı eşit olmalı kız babaları anaları da üzmeye kimsenin hakkı yok neymiş ilk erkek tarafıymış alla alla yaaa neyin zihniyeti bu acaba hala bile düşünenler kaldım acaba yaaa valla hiii pessss

Trip atan kadın kısa vadede kazanır mesele uzamasın diye karşı taraf istediğini bir seferlik yapar veya yapmış görünür ama sonradan bunu başına kakar da. Alttan alan hoşgören daima uzun vadede kazanır ama burda kastettiğim her dediğine tamam demek değil, tatlı dille insan her dediğini yaptırabilir sınırları da en baştan keskin çizmek gerek. Kendini ifade ediş biçimi çok önemli daha geçenlerde bir akrabamın evinde şahit oldum kocası pat diye kapı çarparak odaya girdi eşi dedi ki biraz yavaş hep böyle güm diye vuruyorsun sonra tartışma geldi ardından ama eğer orda dese ki Kapı çarpınca istemsiz korkuyorum bir dahakine dikkat etsen olur mu? İlişkikoçu bal diye bi sayfa var internette reklama girer mi bilmiyorum inşallah girmiyordur ama orayı takip etmenizi öneririm çok mantıklı nokta atış yorumları var

Önce erkek tarafına gidilir TABİKİ de gideceksiniz derken. Neden ki
Ayyy fenalık geldi bu zihniyetten yaaa bu bayanın bence erkek kardeşleri var ya da kocasının kölesi olmuş ne derse yapmış bir ihtimalde kendi ailesi ile problemlemleri var net.... Bu bayanın cocukları da işte bu zihniyetle yetişecek yazık eşitlik kavramını öğrenmemek ya evlatları ezilecek ya da kul hakkı yiyecekler işte yazık çok yazık

Bi
Olabilir, çünkü bazı kadınlar bir konuda öyle bir davranıyor ki adam kendi istediği oldu sanıyor ama sonuç olarak kadının dediği olmuş oluyor

Iki tane bayram var ya ramazan da onun ailesine gidin kurbanda sizin. Kahvaltiyi orda yapiyorsaniz öyle yemeğini siz de yiyin. Bence bu bi kavga sebebi olmamalı. Hamile oldugunuz için enin de sonunda döneceğinizi biliyor ve kendince rahat takılıyor. Bence beklemede kalın ne arayın ne sorun. Aradığında da muhakkak oturun ve enine boyuna konuşun sonunda arayacak muhakkak. Hakkınız da hayırlısı olsun.

kocanız size hiç değer vermiyor üzgünüm. siz hamilesiniz, kıymetli olmanız lazım. çok çok ayıp etmiş. bence arayıp sormayın. çok gerekliyse güzellikle sizin gönlünüzü alarak razı etseydi. ayrıca onunki aile de sizinki ne? ben erkek ailesine ilk gidilir diye bişey kabul etmiyorum. Evlat evlattır. Erkek annesinin ne üstünlüğü var ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…