Böyle şeyler evlenmeden konuşulur anlaşılır, bir bayram önce eşin ailesine gidilir, bir bayram önce kadının ailesine gidilir, kadınların ailelerininde bayram ritüelleri vardır, evlenince nüfus kağıdımızda yalnızca soyadımız değişiyor anne baba adı silinmiyor.
Ailemin bayram ritüeli vardı, her bayram kahvaltı sofrasında toplanırdık, bunu eşim de gayet iyi biliyordu çünkü evlenmeden önce 5 yıllık bir mazimiz var kendisiyle, Ramazan ve bayram adetlerimizi bilir, onun ailesinde öyle bir adet yoktu, hoşuna gittiği için bizimkine uyum sağlamayı tercih etti.
Konu sahibesi siz de hatalısınız eşiniz de, bu bayram önce sizin ailenize gidilmesini istediyseniz bunu güzel bir dille söyleyebilirdiniz, ben gelmiyorum demişsiniz sonra pişman olmuşsunuz, sabah kalktığınızda akşam öyle bir çıkış yaptım ama özür dilerim, ben hazırlanayım namazdan sonra birlikte ailene gideriz, kurban bayramına da bizimkilere gitsek, çok özeniyorlar arzu ediyorlar deseniz belki konu kapanacaktı, öte yandan bir bayramda da önce sizin ailenize gidilmesini istemeniz çok normal ama söyleme şekliniz yanlış, eğer eşiniz sizle konuşup anlaşıp baba evinizden almaya gelmezse kendiliğinizden gitmeyin, aranızdaki sorunu çözmeden bir araya gelmeniz sonradan oluşabilecek sorunlarla birleşip daha büyük çıkmazlar yaşayacağınız büyük kavgalara neden olur.