Bayramdan beri baba evindeyim. Evliliğim için ne yapabilirim?

Onu ben de yapamıyorum yapabilene gerçekten hayranım ☺
Yolunu yöntemini bilen varsa söylesin😁tabi amaç bir tarafa zulmetmek,birşeyleri dayatmak olmamalı. Benim kast ettiğim şey şu,bir konuda mantıklı birşey söylüyorsam bunu eşimin kabul etmesini ve diretmemesini bekliyorum

Hanımlar merhaba. Hem dertleşmeye hem de akıl almaya ihtiyacım var. Yardımcı olursanız Ve fikirlerinizi söylerseniz eğer mutlu olurum.
Bir yıllık evliyim. Yedi aylık hamileyim. İsteyerek ve severek evlendik ancak çok zor geçti ilk yılımız. Sürekli kavga gürültü. Altı ay bir görüşme sonunda evliliğe karar verdik bu arada. Yani öyle yıllarca bir tanışma dönemimiz olmadı. Ne cicim ayımdan ne balayımdan ne de hamileliğimden hiçbir şey anlamadım desem yalan söylemiş olmam gerçekten. Bir sürü büyük küçük problem oldu ama ben sizlere en son yaşadığımız sıkıntıyı anlatacağım.
Geçen Ramazan bayramında nişanlı idik. Aileler küs oldukları için bayramıma gelen olmamıştı, yuttum. Daha sonra yine Geçen sene kurban bayramında yeni evliydik. Önce eşimin ailesine gittik. Onların bi bayram kahvaltısı ritueli varmış anneannesinde herkes toplanır mutlaka sucuklu yumurta yerlermiş. Neyse bizde dediğim gibi gittik elbette.
Sonra benim aileme geldik. Biraz kaldı bizde bayramlaştık ardından da telefon geldi kurban kesmeye gitti öğleden sonra. Ben annemle kaldım.
Gece bire kadar gelmedi. İlk bayramımız Ve Yen'i evliyiz düşünün. Dedim nerdesin bu kadar saat. Eee et doğradım. Sanki doğrayacak adam kalmadı. Ailesinde altı tane kadın var bunu yapabilecek. Benim bildiğim kurbanda erkek parçalar etleri geri kalanı kadın halleder. Birde dediğim gibi kalabalık ailesi kadın sayısı açısından. Yani buna sıra gelene kadar bi dolu insan var. Neyse bunu da yuttum.
Şimdi gelelim bu sene Ramazan bayramımıza. Bu bizim üçüncü bayramımız olacak yani nişanı da sayarsak.
Arife akşamı dedi ki bana sabah erken uyandırmayı unutma ben namaza giderim sende hazırlanırsın sonra bizimkilere gider bayramlaşır kahvaltı ederiz.
Bende gayet sakin bi ses tonu ile bu bayram da mı ilk sizinkilere gideceğiz dedim.
Evet anneannem hayatta olduğu sürece bayram kahvaltıları yapılacak Ve ilk bize gideceğiz dedi eşimde.
Bende bozuldum evet ama bağırmadım asla dedim ki sakinliğimi koruyarak e benimde anneannem hayatta, bende ailemle bayram kahvaltısı yapmak isterim, üstelik benim babamda hayatta. Eşimin babası vefat etmiş bu arada. Yani iki aile büyüğüm de var benim. Anneannem seksen yaşında Allah uzun ömür versin ona. Onun ki altmışbeşinde. Yani kıyas yapmıyorum ama onun verdiği cevaba karşılık benimde söyleyebileceğim şeyler bunlar elbette ve kendimce haklıyım.
Tabii bozuldu kendisi ve agresifleşti. Bağırıştık. Gelmiyorum dedim. Benimde bir ailem var sokaktan bulmadın beni. Bende isterim ailemle bayram kahvaltısı etmek falan dedim yine. Ne yani diyor siz biraraya gelip kahvaltı mı ediyorsunuz. Yani hemen çamur atma derdine düşüyor üste çıkmak için. Ki soframıza oturmuşluğu çoktur. Dedim ne saçmalıyorsun, sen ne zannediyorsun ki ailemi? Tamam dedi gelme ben kendi aileme giderim sen kendi ailene git. Öylelikle ben uyudum. Hiç
Konuşmadık. O da oyun başında sabahladı. Güya küs ya.. Her ne kadar küs olsakta sabah bi daha sorar diye düşünüyorum ben. Hani sen bi daha sor ha ben yine gelmezsem o zaman hata bende kalsın değil mi ama? Ki gidecektim de ilk onlara. Baktım uyandırmıyor, o evden çıkarken ben kalktım hazırlanacağım. Fakat ne o ne ben konuşmadık yine birbirimizle. Ama diyorum namazdan sonra gelir kesin. Ben hazırlandım namaz bitti ve gelmedi eve beni almaya. Aramadı da. Bende aramadım. Bekledim taa ki dokuza kadar baktım gelen giden Yok bende kalktım anneme geldim. Fakat ne aradı ne sordu. Hiçbir şey Yok. Bende aramadım. Akşama doğru annemlerin bayramını kutlamaya uğradı. Tabii tavırlı. Yoktu kimse evde. Oturmadı Ve gitti. Ben şok oldum. Yani hiç demedi ki hadi gidelim ya da konuşalım vs. On gündür ben ailemin evindeyim. Bende o son hareketinden sonra inat ettim aramadım. Onun de Aradığı sorduğu da yok. Böyle saçma sapan günler geçiriyorum. Ne yapacağımı da bilmiyorum hiç. Resmen Yok sayıyor beni. Babam aradı iki gün evvel yine gelen giden arayan soran olmadı. Resmen hayal kırıklığı içindeyim şu an.
Çok uzattım hakkınızı helal edin. Ama nasıl yapsam da bu yangını söndürsem bilemedim. Şu an sadece beklemedeyim.

Hem haksizsin hem de acimasiz.Adam yaptigin inada ragmen gelmis aileni bayramlasmaya ailene saygisindan.Sen gittin mi onlarin ailesini bayramlasmaya? Sen bu bos inadinla daha cok beklersin.Hala kendini hakli goruyorsun ustelik.

Böyle konuları okuyunca ruhum sıkılıyor. Daha nişanlıyken ailelerle küslük, 6 ayda yangından mal kaçırır gibi evlenmek, daha evliliğin ilk senesinde birbirine tahammül edemeyecek kadar aşksızlık, sevgisizlik, 1 senelik evlilikte sorunların içinde 7 aylık karnı burnunda hamile olmak, aşırı derecede iletişimsizlik, gelsin alsın beni niye nazlanırken (?!) gelen gidenin olmaması, evine gitmek için davetiye bekler gibi pasif olmak...

Ayyy fenalık geldi bu zihniyetten yaaa bu bayanın bence erkek kardeşleri var ya da kocasının kölesi olmuş ne derse yapmış bir ihtimalde kendi ailesi ile problemlemleri var net.... Bu bayanın cocukları da işte bu zihniyetle yetişecek yazık eşitlik kavramını öğrenmemek ya evlatları ezilecek ya da kul hakkı yiyecekler işte yazık çok yazık
Bu laf bana mı anlamadım.

Bir arkadasımın basına geldi meger Burnu sürtsün de bida yapmasın diye geç geliyorlarmış . Arkadaşımın babası da damadı eve almadı aılenle gel sen benım muhattabım değilsin dedı. Sonra aıleyle geldı erkek tarafı aynı 2. Kız ısteme gıbı. Sonra kızın babası bugun dusuncem dedı yarın kararımı soylerım. Ertesı gun gonderdı kızı . Yaa nası sahıp cıktılar helal olsun onlara.
Sen de aldatmadın ne bılıyım yanı naptınkı .
Yanlış gaz vermek ıstemıyorum. Ben barışmanızı cok ıstıyorum cocuk var. Ama yanlış barısmalar esının yanlışlıklarını arttırmasın.
Allah yardımcın olsun.

Bu sence gerçekten bi sebep mi 😑 kimin evine önce gidicez bu şeylerden insan kırılırmı canım ilk erkeğin annesigile gidin bi kere ağzımı açıp bayramda ilk şuruya gidelim demedim nışanlıyken beni almaya gelince eve çıkardı bayramlaşırdık sonra onun ailesine geçerdik evlendik ilk onun ailesine gittik doğrusuda bu evde olmazlarsa benimkine giderdik böyle basit şeylere takılmayın lütfen hamilesiniz belki daha kırılgansınız ama gereksiz bi tartışma olmuş ilk adımı atın eşinizle konuşun

Kz sonucu yaz bari naptn ne ettiin. Barıştıysanız nasil barıştınız ilk adımı kim attı.. Merak ederim ben 🙄😂

Böyle şeyler evlenmeden konuşulur anlaşılır, bir bayram önce eşin ailesine gidilir, bir bayram önce kadının ailesine gidilir, kadınların ailelerininde bayram ritüelleri vardır, evlenince nüfus kağıdımızda yalnızca soyadımız değişiyor anne baba adı silinmiyor.
Ailemin bayram ritüeli vardı, her bayram kahvaltı sofrasında toplanırdık, bunu eşim de gayet iyi biliyordu çünkü evlenmeden önce 5 yıllık bir mazimiz var kendisiyle, Ramazan ve bayram adetlerimizi bilir, onun ailesinde öyle bir adet yoktu, hoşuna gittiği için bizimkine uyum sağlamayı tercih etti.

Konu sahibesi siz de hatalısınız eşiniz de, bu bayram önce sizin ailenize gidilmesini istediyseniz bunu güzel bir dille söyleyebilirdiniz, ben gelmiyorum demişsiniz sonra pişman olmuşsunuz, sabah kalktığınızda akşam öyle bir çıkış yaptım ama özür dilerim, ben hazırlanayım namazdan sonra birlikte ailene gideriz, kurban bayramına da bizimkilere gitsek, çok özeniyorlar arzu ediyorlar deseniz belki konu kapanacaktı, öte yandan bir bayramda da önce sizin ailenize gidilmesini istemeniz çok normal ama söyleme şekliniz yanlış, eğer eşiniz sizle konuşup anlaşıp baba evinizden almaya gelmezse kendiliğinizden gitmeyin, aranızdaki sorunu çözmeden bir araya gelmeniz sonradan oluşabilecek sorunlarla birleşip daha büyük çıkmazlar yaşayacağınız büyük kavgalara neden olur.

Madem ilk onun ailesine bayramlasmaya gidecektin neden tartistin? Tartisiyorsan gitmemek icindir degil mi? Sonucunda bir tavir gosteremeyeceksen ne diye bosu bosuna küslük yaratiyorsun.
Tanimadan evlenmis hemen de hamile kalmissin. Yasim geciyor diye mi dusundun? Esin de sen de hatalisin

acele etmişsiniz zamanında evlenmek için... iyice tanıyabilirdiniz kimse aceleyle evlenin dememiş ama yine de öyle bir kural oluştuysa onlarda yapılır bizde yapıyorduk hem ilk onlara gidip sonra ailende akşama kadar kalabilirsin. kaç yaşındasınız bilmiyorum ama eşinizde fazla abartmış bir de ailesinin tarafından gaza getirildiyse aramaz sizi.

Iyide bu durumda sirf erkek diye ilk ona gidilmiyor, geleneksel anneannede kahvalti yapiliyormuş diye gidiliyor. Arada fark var bence. Konu sahibinde bu gelenek yokmuş.

Ne var yani ilk bu kahvaltiya gidilse, sonrada kendi ailesine geçse? Sira ile ne alakasi var ailesini ezdirmemek ile? Ki konu sahibi "bir daha sorsaydi gidecektim eş ailesine" diyor. Yani o kadarda prensiplerine bağli değil :)

Üstelik bombayi bir akşam önce patlatiyor. Adam o zaman zaten kendini ayarlamişti, aile kahvaltisi için. Ve adam o kizginliği ile yine eş ailesine geliyor bayramlaşmak için ama konu sahibi karşi tarafin bayramini telefon ile bile kutlamiyor.

Yakinda artik kendisi gider evine konu sahibi, hamile ya. Eh bu inatlaşmak ile ne oldu? Ailesini ezdirmemiş mi oldu? Hiçte değil. Boş yere blöf yaptiği belli oldu.
Yazdiklarinin coguna katiliyorum arya. Ben erkek ailesi onceligini ozellikle bu konu icin degil gelen yorumlar uzerine soyledim. Benim de bir kizim var. Allahim bzie bagislasin. Neden sirf evlendi diye her bayram kahvaltisini esinin anne babasinda yapsin ki. Sirf gelenek gorenek diye neden ben bundan mahrum kalayim?
Konu sahibi prensipli degil evet. Dedigin gibi bir daha cagirsa gidecektim demesi bunu gosteriyor. Ben kendi adima konustum. Ben yapmam. Cunku bana gore bu gercekten benim anne babama haksizlik. Esim bekarken yeterince anneanne menemeni yemistir bayram sabahlari. 😂 Sirayla gidip iki tarafinda gonlunu yapmak varken her bayramda ilk esimin ailesine gitmek benim hosuma gitmez. Sansliyim ki esim de benimle ayni dusuncede bir adam.
Anne olunca insan bircok seyi daha iyi anliyor. Kendimi annem yerine cok daha kolay koyabiliyorum. Esim de ayni sekilde. Baba olunca kendi babasini daha iyi anladigini empati kurmayi daha kolay yaptigini soyler hep. Kiz ben evladimin 3 ay gazini cektim. Bu bile bayramda seyranda bana oncelik tanimasi icin gecerli bi sebep yani 😂
Yani arya bence benim ailemde kizimla benle esimle bir bayram kahvaltisini hakediyor diye dusunuyorum.

bence burada mesele kadın-erkek ailesi değil.
diğer tarafın bir aile ritüeli var,
hanımefendinin ailesinin yok.
mesela bizde de babaannemler sağ ilen her bayram sabahı onlarda toplanırdık.
onların bayram ritüeli kahvaltıydı.
annemin babası olan dedem, kahvaltıyı yedirip içirmeden saymaz. onda da akşam toplanılırdı.

babamın ailesi için ilk bayramlaşma önemliydi,
annemin ailesi için mükellef sofrada bayram yemeği.

eğer bu istekler çakışsaydı, bir bayram birine diğer bayram birine olurdu.
ama hanımefendinin ailesinin bayram ritüeli yok zaten.
ki adam da şaşırmış, sizde öyle bir şey mi vardı diye?
Canım bayramda hep beraber bir sofra etrafında kahvaltı veya akşam yemeği yemeyi istemeyecek anne/ baba var midir ki? Ben kendi adıma söyleyeyim eşimin ailesinde ki ritüel Kayinvalidemin "edepsizligi " idi.Sabah saati 8 de büyük babanın evine gelmemiş olanı telefonla arar rezil ederdi. Saat iki üç olup artık kendi ailesine geçmek istediğini söyleyen geline de agiz burun bükülür "sizin aileniz artık biziz" saçmalığı ailenin en yaşlısı soylettirilerek geline ayar verilirdi.Bulundugu şehre göç yoluyla gelmiş tek aile üyesi kendi evlatları olan insanlar var nasıl bir ritüel olustursunlar ki !! Ben diyeyim ki ailemle evlenene kadar 30 yıldır bayram sabahı sucuklu yumurta yedim akşamı da et kavurma yedim bu benim rituelim ...ister uyarsin ,ister uymazsin kendin bilirsin ben çekip giderim olur mu hiç ? Konu sahibine hak vermedigim noktalar da var.Bu konuyu konuşmak için bayram arifesini seçmesi çok yanlış .Önceden rahatsız olduğu noktaları konuşup bir orta yol bulabilirlerdi.Babasinin evinde kalmasi da çok anlamsız gidip bayramlasirim ailemle akşama dönerim evime , benimle kalmayı istemeyen kendisi çıkar kendine kalacak yer bulur.

Arkadaşım aileleri kıyaslama içine girersen dışarıya çıkamazsın ilişkine zarar verirsin en çokta kendine ne yazıkki bu bir gerçek sen o ailenin gelini oluyorsun onlar seni daha çok yakında görmek istiyor sen ilk önce kayınvalidenin eşin taraf tutman gerekiyor ben ilk zamanlar çok kıyaslama yaptım ilk evliliğimde bundan dolayı da ayrıldım daha çok şey varda neyse ikinci evliliğimde ben bundan çok ders aldım kaynanam annemi gereksiz tripler attı düğünüm olacağını bile davetiyeden öğrendim ben bunları yuttum aralarına girmedim şimdi onlar iyiler ben daha daha iyiyim diyeceğim o ki sen eşinin ailesiyle iyi olmaya bak senin ailen de oto rafları iyi olduğunu görünce daha iyi olur seninki şu anda İnat etmiş durumda yumuşatmak sana bakar

Olay ne aslında biliyor musunuz eşinizin adil olmaması Allah tan korkan kuldan utanan insanlar olsun hayatımızda valla öyle güzel olur ki evlilikler her bayram kavgalar olmazdı mesela işte eşler birbirine dese ki hanım geçen bayram bizdeydi bu bayram ilk annenlere gidelim gönülleri kalmasın onlarda senin atan benimde atalarım oldu deseler ne olur yaa tepemizde taşırız kocalarımızı sonra gidersin kayınvalidene kocanın iyiliğinden adaletinden kv kp başının tacı olur damatta aynı şekilde annenizin banızın sevdiği damadı olur ne var yanii bu yaa işte evlilik anlayış saygı sonra oluşur sevgi işte bu yaa bu kadar basit ama bir taraf hep evet der diğeri de hep benim ailem al sana der kal orda ananda babanda doya doya diye arayıp sormana lar vs vs offff

11. Gün geri Adım atmadım. Atmayı da kendime yediremiyorum. O da aramadı. Aramasın bakalım sonumuz ne olacak
Güzelim bu krizi cozerseniz sana tavsiyem esin veya aile üyeleri tarafından sana karşı tehdit,hakaret ,şiddet olmadığı sürece evini terkedip babanın evine yerleşme ..bu hareket benim nazarimda boşanmak istediğini söylemekle eş değer bir harekettir. Esin gelmedigi için de hiç gucenip icerleme.Adam seni ailenin evine bırakan değil ki gelip alan olsun.

X