Bayramdan beri baba evindeyim. Evliliğim için ne yapabilirim?

Gereksiz uzayan bir bayram mevzusu. Kurban Bayramında da kurban nerde kesiliyorsa orda durulur, yardim edilir benim bildiğim. 1e kadar annenizde oturmak yerine biraz zaman gectikten sonra beni almaya gel de yardim edeyim diyebilirdiniz.

7 aylık hamile mi kurban etine yardım etsin eğile eğile o kokunun içinde???????

Ama ilk önce eşin (kocanın) ailesine gidilir bizde öyle yani
neden kocanın ailesi altından mı yapılmış. Eğer her ikisi de yakındaysa bir birine bir diğerine gidilir. Yok biri başka şehirdeyse her seferinde uzağa gidilse de olur. Erkek de sen gibi bir insan oğlu değil mi. Erkek de kadın gibi bir cinsiyetten ibaret çok anlam yüklüyorsunuz.

Şu politik olma işi nasıldır,biraz bilgi verir misiniz lütfen :) sanırım benim de ziyadesiyle ihtiyacım var

Çevremdeki kötü evlilikleri küçük yaştan beri gözleye gözleye ben bu işi çözdüm sanırım Bir kere erkekler gerçekten akıllı değil dümdüzler detaycı olan da üstüne giden de biz kadınlarız yani genelde tartışmayı kadınlar başlatıyor. Konuşma üslubu çok önemli örneğin konu sahibi yarın da mı anneannene gideceğiz demek yerine canım ben de Babamlarla bayram kahvaltısı yapmak çok istiyorum yarın babamlara gitsek ne dersin dese durum daha farklı olurdu veya inatlaşmak niye çünkü zaten böyle bir ritüeli varmış erkek tarafının konu sahibinin yaptığı burda direk senin ailen benim ailem kıyası. O kadar kavgadan sonra kocasının sormasını beklemiş gelir misin diye ona da gerek yok erkekler bizim gibi ince düşünemiyor gelmek isterse gelir demiştir kendi içinde. İlk bayramımız yeni evliyiz yalnızdım ete gitti demiş ee yani çokta bi anlam yüklememek lazım yan yana olsalar ne değişecek zaten hep beraberler sırf bayram diye çok ekstra bir anlama gerek yok. Kocası bayramlaşmaya geldiğinde de uzatmaya gerek yoktu ki hadi gidelim demesini beklemeye de.Konu sahibi her şeyi kocasından bekliyor ama genele bakıldığında kendisi de bir çaba göstermemiş ayrıca ne olursa olsun eş ailesiyle ara iyi tutulmalı sonuçta kocası bayramlaşmaya gelmiş konu sahibi de kocasının ailesine gidebilirdi. Canciğer olmaya gerek yok illa mesafeli ama iyi olunsa yeterli. Her detay didiklendiği için kavga çıkıyor bazı şeyleri görmezden gelmek, dikkate almamak lazım

HAmilelik bir hastalık değil bir süreçtir. Yere oturur kalkmadan önünüzdeki etleri doğrayabilirsiniz. Yada çay çorba işlerine bakardınız. Kurban da sizin de hakkınız varsa kurbanın başında olmalıydınız eşinizle.

Zihniyetiniz yanlis. Bu ulkede yasiyorsaniz bazi normlari da bilmeniz lazim. Gayet modern bir aile de buyudum ama ilk hep bananemlere gittik 9 yillik evliyim her bayram namazdan son kvalidem e ogleden sonrada kendi aileme geçtik bunun mevzusu dahi olmadi. Esinizi o sabah Yalniz birakmissiniz arti bir de gel diye yalvarmasini beklemissiniz bu hareketinize ragmen adam bayramlasmaya gelmis size cok hatalisiniz gidin ondan ve ailesinden ozur dileyin gurur yapacak durumda degilsiniz evliliginixe zarar vermeyin

Desene ilerde ben kocayla hep yalnız bayram kahvaltısı yapıcam bazilarina göre 3 kız evladım var bunca sene emek ver bi bayram sabahı yanında olmasin vay ben basimi nereye vuram
Yok bi care buldum ben 4. Yapayim belki erkek olurda bayrama heppppppp bize gelir

Ay aynı cümleyi bana kp söyledi,'artık sen evlendin,memleketini unut, buraya daha çok geleceksin' dedi,eşimin halası da bu tarz bir şey söyledi bende dedim 'e senin kızın her bayram senin yanında,kv gitmiyor bile,iki ay kalıyor,ben neden gelecekmişim!', sonra yok yanlış anladın kızım falan filan.
Şimdi biz bir bayram eşimin memleketinde bir bayram bizdeyiz ama ben eşimin memleketine gitmeden yine on beş gün önce ailemin yanına gidiyorum, oradan geçiyorum ki anlasınlar benim önceliğim kimmiş.
Yazık gerçekten ülke olarak halimize..

Benim için önce kime gidildiğinin önemi yok. En yakın kimse, hangisi daha mantıklıysa ona giderim. Ama eşime bu bayramda önce benim aileme gidelim diye rica etsem ve bana bu şekilde manasız cevap verse sinirlenirdim. İnsan gibi konuşup anlaşamadıktan sonra ne anladım o evlilikten? Ayrıca ataerkil kadınları gördükçe darlandıkça darlandım. Bu erkekleri kimin yetiştirdiği belli.

Cevap müthiş yanlız, öyle mantığa böyle cevap :)

Birde direk bunu erkeğin ailesine gidilir gelenek görenek böyle diyenler, yarın öbürgün kayınpeder kayinvalide bakıma muhtaç olduğunda kendi ailelerinden önce onlarla ilgilenmeliler çünkü gelenek görenek böyle der . İşi gelenek göreneğe indirgedik mi, zararlı çıkan sadece kadın oluyor.

Neden öncelik onların olsun allah aşkına. Şaka gibi cevaplar. Ben onla evliysem o da benimle evli. Onun anası babası varsa benim de var. Hiçkimse hele hiçkimsenin anası babası benim ailemden daha öncelikli olamaz. Onun ki ne ise benimki de o.

Şu anda 7 aylık hamile ve bu olay ramazan bayramında vuku buluyor. Bahsi geçen kurban olayı geçen yılki kurban bayramında olmuş.

Bu kurban bayramında bebişi doğmuş olacak ama inşaallah anne babası iki yetişkin gibi davranıp olayı çözüme bağlamış olurlar.

:) geçimsiz demeyelim.. değilim. Ancak her şeyin karşılıklı olduğuna İnanan biriyim.
Çok çok haklısın. Aynen herşey karşılıklı. Saygı bekliyorsa saygı duyacak , fedakarlık bekliyorsa o da yapacak. Ananesine sucuk yemeye gitmedi diye karnı burnunda karısını 10 gün aramayan kocanın da canı cehenneme. Aramayın.Bekleyin.
Ha kurbanda annenizde beklemek yerine kocanızın yanında olmlıydınız o ayrı. Eşitlik sıra ile olmaz. O an ne gerekiyorsa oyle davranılır. İlla seninki illa benimki olmamalı. İkisi de eşit görülürse zaten kimsenin aklına sıra gelmez.

Boş yere sıkıntı çıkarmışsınız

İki soyisim taşıyorum sırf evlendiğim için soyisim değişmesin die çünkü ben bireyim. Evlendim diye önceliğim hiçbir zaman eş tarafı olmadı. Benim bir ailem var ve ben o ailede büyüdüm. Kusura bakmayın ama bu gelenek görenek hep erkek ailesine yarıyor. Birtane bayramda eşimin ailesine gidersem öbür bayram kendi aileme giderim.Yani bu işlerin bal gibide sırası oluyor sizin önce kendinize saygı olsun yeter. Konu sahibi taktir ettim seni tabiki de senin bir ailen var. En azından teklif edip sizi düşündüğünü belli edebilirdi. Evliliğin ilk yılları güç savaşıyla geçiyor. Şuan kim kazanırsa sonraki yıllar aynısı olacak.

Oğlu olmayanlara ne bayramı allah aşkına kendinize gelin. Errkek doğuramayana zırnık yok.üzülmeyin, benim sülalem gibi eşitlikçi bir sülaleden yetişmiş damatlarınız olur inşallah sizin de bayram kahvaltılarınız olur.

ay ins oturayim bu saatten sonra (gerci hep ediyorum )rabbim anlayışlı geçimli güzel ahlaklı eşler versin yavrularima diye dua ediyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…