- 19 Şubat 2007
- 8.461
- 9.537
-
- Konu Sahibi askimunteha
İşte bu tavırdan eşinizin sizi sindirmeye çalıştığı sonucu çıkıyor.11. Gün geri Adım atmadım. Atmayı da kendime yediremiyorum. O da aramadı. Aramasın bakalım sonumuz ne olacak
Yazdiklarinin coguna katiliyorum arya. Ben erkek ailesi onceligini ozellikle bu konu icin degil gelen yorumlar uzerine soyledim. Benim de bir kizim var. Allahim bzie bagislasin. Neden sirf evlendi diye her bayram kahvaltisini esinin anne babasinda yapsin ki. Sirf gelenek gorenek diye neden ben bundan mahrum kalayim?
Konu sahibi prensipli degil evet. Dedigin gibi bir daha cagirsa gidecektim demesi bunu gosteriyor. Ben kendi adima konustum. Ben yapmam. Cunku bana gore bu gercekten benim anne babama haksizlik. Esim bekarken yeterince anneanne menemeni yemistir bayram sabahlari.Sirayla gidip iki tarafinda gonlunu yapmak varken her bayramda ilk esimin ailesine gitmek benim hosuma gitmez. Sansliyim ki esim de benimle ayni dusuncede bir adam.
Anne olunca insan bircok seyi daha iyi anliyor. Kendimi annem yerine cok daha kolay koyabiliyorum. Esim de ayni sekilde. Baba olunca kendi babasini daha iyi anladigini empati kurmayi daha kolay yaptigini soyler hep. Kiz ben evladimin 3 ay gazini cektim. Bu bile bayramda seyranda bana oncelik tanimasi icin gecerli bi sebep yani
Yani arya bence benim ailemde kizimla benle esimle bir bayram kahvaltisini hakediyor diye dusunuyorum.
Birşey soracağım peki bu inat olmuyor mu ?11. Gün geri Adım atmadım. Atmayı da kendime yediremiyorum. O da aramadı. Aramasın bakalım sonumuz ne olacak
Şu beğenmeyenler bekar herldeevliyseniz kaç kere gittiniz bayramın ilk günü kendi ailenize
1 yıl icinde mi oldu 10 yil icinde mi bunlar... ilk yilda kavga eden erkekte ne biliyim.. dönme dönme sen.
Ben kendimden örnekleyerek yazdım ve yorumum bir bayanı ötekilestirir şekilde değil. Kendime de saygım var eşimede. Ne kadar kolay herşeyi bir anda silmek ayrılmak çocukların arada kalması. Eşi biraz sinirli yaklaşmış olabilir ama anladigim kadarıyla eşinin de ailesine değer veriyor ki sonradan gelmiş. Ayrıca benim düşüncemi beğenmemiş olabilirsiniz ama saygı duymak zorundasiniz bu yaptığıniz yorumla insanı değerlere hiç saygınız olmadigi ortaya çıkmış.Sizi yanlislikla begendim.Söyledikleriniz benim düsünce yapima uymuyor.O kadar kaniksanmiski erkeklerin isteklerini yerine getirmek.Siz esinizi kirmak istemiyorsunuz ama bu konudaki es karisini pek güzel kirabiliyor,bencilin teki.Kadinlar her seye evet demeye mecbur birakiliyorlar.Sizin yorumunuzdan da kendinize ne kadar deger verdiginiz belli oluyor.
Cogunlugun bir seyı dogru bulmasi, o seyin dogru oldugu anlamina gelmiyor.. koyun musunuzBazi insanlar ilk erkek ailesinin evine gidilir denmesini begenmiyor gibi hngi ulkede yasyorsunuz? Turkiyede örf adetlerin bilmem kacinda boyledir neredeyse tamamı. Ic anadoluluyuz dogulu batili gelinlr damtlar mevcut ve aynı sürüm ataerkil bir ulkeyiz sonuc olarak.
Iyide bu durumda sirf erkek diye ilk ona gidilmiyor, geleneksel anneannede kahvalti yapiliyormuş diye gidiliyor. Arada fark var bence. Konu sahibinde bu gelenek yokmuş.
Ne var yani ilk bu kahvaltiya gidilse, sonrada kendi ailesine geçse? Sira ile ne alakasi var ailesini ezdirmemek ile? Ki konu sahibi "bir daha sorsaydi gidecektim eş ailesine" diyor. Yani o kadarda prensiplerine bağli değil :)
Üstelik bombayi bir akşam önce patlatiyor. Adam o zaman zaten kendini ayarlamişti, aile kahvaltisi için. Ve adam o kizginliği ile yine eş ailesine geliyor bayramlaşmak için ama konu sahibi karşi tarafin bayramini telefon ile bile kutlamiyor.
Yakinda artik kendisi gider evine konu sahibi, hamile ya. Eh bu inatlaşmak ile ne oldu? Ailesini ezdirmemiş mi oldu? Hiçte değil. Boş yere blöf yaptiği belli oldu.
Bir de gidilen yer "kayinvalidenin annesi" .... bir bayram Kayinvalidemin babası "artık sizin aileniz yok,sizin aileniz biziz,kız evlenince ailesi erkek ailesi olur" dedi." Eeee o zaman neden biz sizdeyiz ? Sonuçta kayinpederimin babası değilsiniz ,biz kizimizi (KV) alıp kayinpederimin olmusleri ile yaşayanlarıni ziyareti edelim o zaman " dedim.
Ama konu sahibinin eşi babasına o mu beni gelin aldı, ben mi onu aldım demiş. Bu cümlede ki zihniyet çok açık. Üstelik saygısız
2 yıldır evliyim 3 bayram gördük ücündede benim aileme kahvaltıya gittikŞu beğenmeyenler bekar herldeevliyseniz kaç kere gittiniz bayramın ilk günü kendi ailenize
ne demek tam olarak bu. Bir kadın olarak merak ediyorum
Hanımlar merhaba. Hem dertleşmeye hem de akıl almaya ihtiyacım var. Yardımcı olursanız Ve fikirlerinizi söylerseniz eğer mutlu olurum.
Bir yıllık evliyim. Yedi aylık hamileyim. İsteyerek ve severek evlendik ancak çok zor geçti ilk yılımız. Sürekli kavga gürültü. Altı ay bir görüşme sonunda evliliğe karar verdik bu arada. Yani öyle yıllarca bir tanışma dönemimiz olmadı. Ne cicim ayımdan ne balayımdan ne de hamileliğimden hiçbir şey anlamadım desem yalan söylemiş olmam gerçekten. Bir sürü büyük küçük problem oldu ama ben sizlere en son yaşadığımız sıkıntıyı anlatacağım.
Geçen Ramazan bayramında nişanlı idik. Aileler küs oldukları için bayramıma gelen olmamıştı, yuttum. Daha sonra yine Geçen sene kurban bayramında yeni evliydik. Önce eşimin ailesine gittik. Onların bi bayram kahvaltısı ritueli varmış anneannesinde herkes toplanır mutlaka sucuklu yumurta yerlermiş. Neyse bizde dediğim gibi gittik elbette.
Sonra benim aileme geldik. Biraz kaldı bizde bayramlaştık ardından da telefon geldi kurban kesmeye gitti öğleden sonra. Ben annemle kaldım.
Gece bire kadar gelmedi. İlk bayramımız Ve Yen'i evliyiz düşünün. Dedim nerdesin bu kadar saat. Eee et doğradım. Sanki doğrayacak adam kalmadı. Ailesinde altı tane kadın var bunu yapabilecek. Benim bildiğim kurbanda erkek parçalar etleri geri kalanı kadın halleder. Birde dediğim gibi kalabalık ailesi kadın sayısı açısından. Yani buna sıra gelene kadar bi dolu insan var. Neyse bunu da yuttum.
Şimdi gelelim bu sene Ramazan bayramımıza. Bu bizim üçüncü bayramımız olacak yani nişanı da sayarsak.
Arife akşamı dedi ki bana sabah erken uyandırmayı unutma ben namaza giderim sende hazırlanırsın sonra bizimkilere gider bayramlaşır kahvaltı ederiz.
Bende gayet sakin bi ses tonu ile bu bayram da mı ilk sizinkilere gideceğiz dedim.
Evet anneannem hayatta olduğu sürece bayram kahvaltıları yapılacak Ve ilk bize gideceğiz dedi eşimde.
Bende bozuldum evet ama bağırmadım asla dedim ki sakinliğimi koruyarak e benimde anneannem hayatta, bende ailemle bayram kahvaltısı yapmak isterim, üstelik benim babamda hayatta. Eşimin babası vefat etmiş bu arada. Yani iki aile büyüğüm de var benim. Anneannem seksen yaşında Allah uzun ömür versin ona. Onun ki altmışbeşinde. Yani kıyas yapmıyorum ama onun verdiği cevaba karşılık benimde söyleyebileceğim şeyler bunlar elbette ve kendimce haklıyım.
Tabii bozuldu kendisi ve agresifleşti. Bağırıştık. Gelmiyorum dedim. Benimde bir ailem var sokaktan bulmadın beni. Bende isterim ailemle bayram kahvaltısı etmek falan dedim yine. Ne yani diyor siz biraraya gelip kahvaltı mı ediyorsunuz. Yani hemen çamur atma derdine düşüyor üste çıkmak için. Ki soframıza oturmuşluğu çoktur. Dedim ne saçmalıyorsun, sen ne zannediyorsun ki ailemi? Tamam dedi gelme ben kendi aileme giderim sen kendi ailene git. Öylelikle ben uyudum. Hiç
Konuşmadık. O da oyun başında sabahladı. Güya küs ya.. Her ne kadar küs olsakta sabah bi daha sorar diye düşünüyorum ben. Hani sen bi daha sor ha ben yine gelmezsem o zaman hata bende kalsın değil mi ama? Ki gidecektim de ilk onlara. Baktım uyandırmıyor, o evden çıkarken ben kalktım hazırlanacağım. Fakat ne o ne ben konuşmadık yine birbirimizle. Ama diyorum namazdan sonra gelir kesin. Ben hazırlandım namaz bitti ve gelmedi eve beni almaya. Aramadı da. Bende aramadım. Bekledim taa ki dokuza kadar baktım gelen giden Yok bende kalktım anneme geldim. Fakat ne aradı ne sordu. Hiçbir şey Yok. Bende aramadım. Akşama doğru annemlerin bayramını kutlamaya uğradı. Tabii tavırlı. Yoktu kimse evde. Oturmadı Ve gitti. Ben şok oldum. Yani hiç demedi ki hadi gidelim ya da konuşalım vs. On gündür ben ailemin evindeyim. Bende o son hareketinden sonra inat ettim aramadım. Onun de Aradığı sorduğu da yok. Böyle saçma sapan günler geçiriyorum. Ne yapacağımı da bilmiyorum hiç. Resmen Yok sayıyor beni. Babam aradı iki gün evvel yine gelen giden arayan soran olmadı. Resmen hayal kırıklığı içindeyim şu an.
Çok uzattım hakkınızı helal edin. Ama nasıl yapsam da bu yangını söndürsem bilemedim. Şu an sadece beklemedeyim.
baştan sona hata sende kurbanda eti kadınlar kesermiş yok ya eşşekmiyiz biz kadında keser erkekde sende gitseydin küçük hanım hem bayramlarda once erkek ailesine gidilir kahvaltı edilir bende beş yıldır evliyim hiç böyle bişey için laf bile açmadım. bide kendi kendine babanın evine gitmişsin öyleyse kendi kendine kocanın evine dönersin.Hanımlar merhaba. Hem dertleşmeye hem de akıl almaya ihtiyacım var. Yardımcı olursanız Ve fikirlerinizi söylerseniz eğer mutlu olurum.
Bir yıllık evliyim. Yedi aylık hamileyim. İsteyerek ve severek evlendik ancak çok zor geçti ilk yılımız. Sürekli kavga gürültü. Altı ay bir görüşme sonunda evliliğe karar verdik bu arada. Yani öyle yıllarca bir tanışma dönemimiz olmadı. Ne cicim ayımdan ne balayımdan ne de hamileliğimden hiçbir şey anlamadım desem yalan söylemiş olmam gerçekten. Bir sürü büyük küçük problem oldu ama ben sizlere en son yaşadığımız sıkıntıyı anlatacağım.
Geçen Ramazan bayramında nişanlı idik. Aileler küs oldukları için bayramıma gelen olmamıştı, yuttum. Daha sonra yine Geçen sene kurban bayramında yeni evliydik. Önce eşimin ailesine gittik. Onların bi bayram kahvaltısı ritueli varmış anneannesinde herkes toplanır mutlaka sucuklu yumurta yerlermiş. Neyse bizde dediğim gibi gittik elbette.
Sonra benim aileme geldik. Biraz kaldı bizde bayramlaştık ardından da telefon geldi kurban kesmeye gitti öğleden sonra. Ben annemle kaldım.
Gece bire kadar gelmedi. İlk bayramımız Ve Yen'i evliyiz düşünün. Dedim nerdesin bu kadar saat. Eee et doğradım. Sanki doğrayacak adam kalmadı. Ailesinde altı tane kadın var bunu yapabilecek. Benim bildiğim kurbanda erkek parçalar etleri geri kalanı kadın halleder. Birde dediğim gibi kalabalık ailesi kadın sayısı açısından. Yani buna sıra gelene kadar bi dolu insan var. Neyse bunu da yuttum.
Şimdi gelelim bu sene Ramazan bayramımıza. Bu bizim üçüncü bayramımız olacak yani nişanı da sayarsak.
Arife akşamı dedi ki bana sabah erken uyandırmayı unutma ben namaza giderim sende hazırlanırsın sonra bizimkilere gider bayramlaşır kahvaltı ederiz.
Bende gayet sakin bi ses tonu ile bu bayram da mı ilk sizinkilere gideceğiz dedim.
Evet anneannem hayatta olduğu sürece bayram kahvaltıları yapılacak Ve ilk bize gideceğiz dedi eşimde.
Bende bozuldum evet ama bağırmadım asla dedim ki sakinliğimi koruyarak e benimde anneannem hayatta, bende ailemle bayram kahvaltısı yapmak isterim, üstelik benim babamda hayatta. Eşimin babası vefat etmiş bu arada. Yani iki aile büyüğüm de var benim. Anneannem seksen yaşında Allah uzun ömür versin ona. Onun ki altmışbeşinde. Yani kıyas yapmıyorum ama onun verdiği cevaba karşılık benimde söyleyebileceğim şeyler bunlar elbette ve kendimce haklıyım.
Tabii bozuldu kendisi ve agresifleşti. Bağırıştık. Gelmiyorum dedim. Benimde bir ailem var sokaktan bulmadın beni. Bende isterim ailemle bayram kahvaltısı etmek falan dedim yine. Ne yani diyor siz biraraya gelip kahvaltı mı ediyorsunuz. Yani hemen çamur atma derdine düşüyor üste çıkmak için. Ki soframıza oturmuşluğu çoktur. Dedim ne saçmalıyorsun, sen ne zannediyorsun ki ailemi? Tamam dedi gelme ben kendi aileme giderim sen kendi ailene git. Öylelikle ben uyudum. Hiç
Konuşmadık. O da oyun başında sabahladı. Güya küs ya.. Her ne kadar küs olsakta sabah bi daha sorar diye düşünüyorum ben. Hani sen bi daha sor ha ben yine gelmezsem o zaman hata bende kalsın değil mi ama? Ki gidecektim de ilk onlara. Baktım uyandırmıyor, o evden çıkarken ben kalktım hazırlanacağım. Fakat ne o ne ben konuşmadık yine birbirimizle. Ama diyorum namazdan sonra gelir kesin. Ben hazırlandım namaz bitti ve gelmedi eve beni almaya. Aramadı da. Bende aramadım. Bekledim taa ki dokuza kadar baktım gelen giden Yok bende kalktım anneme geldim. Fakat ne aradı ne sordu. Hiçbir şey Yok. Bende aramadım. Akşama doğru annemlerin bayramını kutlamaya uğradı. Tabii tavırlı. Yoktu kimse evde. Oturmadı Ve gitti. Ben şok oldum. Yani hiç demedi ki hadi gidelim ya da konuşalım vs. On gündür ben ailemin evindeyim. Bende o son hareketinden sonra inat ettim aramadım. Onun de Aradığı sorduğu da yok. Böyle saçma sapan günler geçiriyorum. Ne yapacağımı da bilmiyorum hiç. Resmen Yok sayıyor beni. Babam aradı iki gün evvel yine gelen giden arayan soran olmadı. Resmen hayal kırıklığı içindeyim şu an.
Çok uzattım hakkınızı helal edin. Ama nasıl yapsam da bu yangını söndürsem bilemedim. Şu an sadece beklemedeyim.
Cogunlugun bir seyı dogru bulmasi, o seyin dogru oldugu anlamina gelmiyor.. koyun musunuz
Ayyy fenalık geldi bu zihniyetten yaaa bu bayanın bence erkek kardeşleri var ya da kocasının kölesi olmuş ne derse yapmış bir ihtimalde kendi ailesi ile problemlemleri var net.... Bu bayanın cocukları da işte bu zihniyetle yetişecek yazık eşitlik kavramını öğrenmemek ya evlatları ezilecek ya da kul hakkı yiyecekler işte yazık çok yazık
Önce eş diye bişey yok eskidenmiş o düşünceler erkege muhtac olmalar vsVakit ayırdığınız okuduğunuz cevap verdiğiniz için bin teşekkür. Birçok hanım önce eşim ve onun ailesi diyor anladığım kadarıyla. Gereksiz uzatan taraf oluyorum sanırım..
inanki eften püften şeylerden dolayı yuva nin temelleri sarsılmış..yazık çok yazik..Allah inşallah hem size hemde eşinize akıl fikir ve feraset versinHanımlar merhaba. Hem dertleşmeye hem de akıl almaya ihtiyacım var. Yardımcı olursanız Ve fikirlerinizi söylerseniz eğer mutlu olurum.
Arkadaşım aileleri kıyaslama içine girersen dışarıya çıkamazsın ilişkine zarar verirsin en çokta kendine ne yazıkki bu bir gerçek sen o ailenin gelini oluyorsun onlar seni daha çok yakında görmek istiyor sen ilk önce kayınvalidenin eşin taraf tutman gerekiyor ben ilk zamanlar çok kıyaslama yaptım ilk evliliğimde bundan dolayı da ayrıldım daha çok şey varda neyse ikinci evliliğimde ben bundan çok ders aldım kaynanam annemi gereksiz tripler attı düğünüm olacağını bile davetiyeden öğrendim ben bunları yuttum aralarına girmedim şimdi onlar iyiler ben daha daha iyiyim diyeceğim o ki sen eşinin ailesiyle iyi olmaya bak senin ailen de oto rafları iyi olduğunu görünce daha iyi olur seninki şu anda İnat etmiş durumda yumuşatmak sana bakar
tekmeyi bende bas diyecektim ama fakat hatta lakin ya bebiş i nereye koyacanBunun adi evlilik degil demeye geldim ve daha da konusursam agzimi bozacagim.
Sende de hata var bacim. Insan 6 ay tanidigi insanla evlenir mi? Senelerce taniyanlar bile tereddut ederken neden yani?
Hadi bi hata yapmissin bu adam bile diyemedigim yaratigi koca etmissin de baba etme. Cocuk falan olmadan bas tekmeyi defolsun anasiyla anneannesiyle sucuklu yumurta yesin.
Size saygi duymayan adamlari boyle tepenize cikarmayin. Hayret bisey ya. Insam karisini 10 gun boyunca neden aramaz? Sanki dusmani misin? Ben bile sinirlendim.