Bayramdan beri baba evindeyim. Evliliğim için ne yapabilirim?

11. Gün geri Adım atmadım. Atmayı da kendime yediremiyorum. O da aramadı. Aramasın bakalım sonumuz ne olacak
İşte bu tavırdan eşinizin sizi sindirmeye çalıştığı sonucu çıkıyor.
Yine yazıyorum siz gitmek istemiyorum dememişsiniz ki sadece benim de ailem var farkına var ona göre adaletli davran demeye çalışmışsınız ama eşiniz iyi niyetli olmadığı,ailesi tarafından doldurulduğu ya da zihniyeti öyle olduğu için olayı bu raddeye getirdi.
Geri adım atmayın herkesin ailesi kıymetli

Tabiki, bende "irrkekter, ne dese dogrudur" tayfasinda degilim canim :)

Ancak bu kahvalti olayi konu sahibinde zaten yokmus. Hadi öyle bir istegi var, niye bir gece öncesinde söylüyor? Düsünsene kizin sana bayram kahvaltisina geliyor, yani sen öyle biliyorsun. Sonra bayram günü kizin sana telefon ediyor "ee anne, esim kendi ailesine gitmek istiyor". Ki onlarda öyle bir gelenek yokken üstelik.

Ee bu halde sen demez misin bu ne periz bu ne lahana diye? Yani kurban olayinda bile konu sahibi kendi ailesinde kaldi, esinin ailesine gitmedi. Hersey karsilikli olmali diye düsünüyorum ben. Iletisim iyi ve saygi olmali.

Yani bu konuda konu sahibin cidden öyle bir istegi var ise, bunu en az bir hafta önce esi ile konusmaliydi, anlasmaliydi. Ki esi yine birsey demedi "sen senin ailene, ben benim aileme" deyip çikti. Ve herseye ragmen konu sahibin ailesine gitti bayramlasmaya. Tamamen zit davranan konu sahibi. Orta yolu bulmak istemiyor, eh hali ile bir noktadan sonra eside "hodri meydan" diyor.

Yani denge yok. Konu sahibin esinin ailesinde bu kahvalti önemli olarak görülüyor, konu sahibin ailesinde o kadar önemli degilmis. O zaman niye önce es ailesine gidilmesin ki? Niye bos yerine zitlik olsun? Simdi bunca tantana çikti, es kisi simdi daha mi saygili olacak konu sahibi ve ailesine?

Ayrica ne diyorsun, ben kizimin en agir kokulu bezlerini degistirdim, hele ishal zamanlarina amaniiiin! Bu borç ödenmez yani

11. Gün geri Adım atmadım. Atmayı da kendime yediremiyorum. O da aramadı. Aramasın bakalım sonumuz ne olacak
Birşey soracağım peki bu inat olmuyor mu ? Aynı inadı eşiniz yapınca niye suçlu oluyor peki ? Belki eşiniz vefat etmiş babasını öne sürdüğünüz için kzmıştır ? Ne biliyim eşiniz oraya gelerek ilk başta adım bile atmıştı bence.. Vala benim ailem olsa eşimi eve cağırıp benimle ayrı eşimle ayrı konuşup birbirimizin hatalarını farkettirmeden bizi barıştrmadan bırakmazdı konuyu keza da böyle oldu nişanlımla yaşadığım tartşmadan dolayı.. Ne bilim sizinde hatanız var hanımefendi eşinizinde var tamam ama sizin biraz fazla sanki.. benim yengemde sizin gibi hiçbir zaman hatasını kabul etmez hep abim giderdi ona biz giderdik ama bu durumu artk inat haline getirdi boşanma durumuna bile geldiler iş ciddiye binince hatalarının farkına vardı ve artık çok mutlular... iki tarafında hatısını kabul etmesi lazım.. Ama en büyük hatanız evinizde değilde babanızın evinde kalmanız.. Bu durumda ne olacağını zannediyorsunuz? Sadece herşeyi tamamen bitirmeye gidersiniz.. aranıza yuvanıza soğukluktan başka birşey eklemiyor bu durum.. o ev sizin de eviniz.. eğer evinize gitseydiniz tavrınızı orda koysaydınız daha iyi olurdu böyle hiçbirşey çözülmez.. Kimse kusura bakmasın kavga de etsem o ev benim evim

1 yıl icinde mi oldu 10 yil icinde mi bunlar... ilk yilda kavga eden erkekte ne biliyim.. dönme dönme sen.
Ben kendimden örnekleyerek yazdım ve yorumum bir bayanı ötekilestirir şekilde değil. Kendime de saygım var eşimede. Ne kadar kolay herşeyi bir anda silmek ayrılmak çocukların arada kalması. Eşi biraz sinirli yaklaşmış olabilir ama anladigim kadarıyla eşinin de ailesine değer veriyor ki sonradan gelmiş. Ayrıca benim düşüncemi beğenmemiş olabilirsiniz ama saygı duymak zorundasiniz bu yaptığıniz yorumla insanı değerlere hiç saygınız olmadigi ortaya çıkmış.

Cogunlugun bir seyı dogru bulmasi, o seyin dogru oldugu anlamina gelmiyor.. koyun musunuz

Ama konu sahibinin eşi babasına o mu beni gelin aldı, ben mi onu aldım demiş. Bu cümlede ki zihniyet çok açık. Üstelik saygısız

Ay süper. Ne cevap verdi

Ama konu sahibinin eşi babasına o mu beni gelin aldı, ben mi onu aldım demiş. Bu cümlede ki zihniyet çok açık. Üstelik saygısız

Evet zihniyeti berbat, ona ragmen hareketlerinde yansimiyor bu. Sonuçta cidden o zihniyette olsa, zor ile konu sahibini kendi ailesine götürürdü, hele konu sahibin ailesinin yanina hiç gitmezdi bayramlasmaya.

Ki konu sahibin öyle bir zihniyet ile sorunu yok. Baksana kurban eti sadece kadinlar kesermis diyor. Esi son defa sorsa, esinin ailesine gider,...

7 aylık hamile eşini aramayan sormayan erkekten bi cacık olmaz
Ayrıca 65 yasındaki kadına ananem hayatta olacagı sürece gidecegiz ne demek yahu
Bi bayram onlara gidilir bi bayram size gidilir orta yol bi sekilde bulunur gereksiz aileci olmus
Ben olsam bende inatlaşır aramazdım kendi cocugunu eşini hayat arkadasını en zor günlerinde kıran üzen eden illaki bigün pişman olacaktır ben niye adım atayım derdim

İşte bu yüzden ilk 2 sene iyi korunun ki cocugunuz olmadan adamların gerçek yüzünü görün evlenir evlenmez çocuk olunca ne oluyor anlamıyorum bak hamileliğinde zehir oldu

baştan sona hata sende kurbanda eti kadınlar kesermiş yok ya eşşekmiyiz biz kadında keser erkekde sende gitseydin küçük hanım hem bayramlarda once erkek ailesine gidilir kahvaltı edilir bende beş yıldır evliyim hiç böyle bişey için laf bile açmadım. bide kendi kendine babanın evine gitmişsin öyleyse kendi kendine kocanın evine dönersin.

Cogunlugun bir seyı dogru bulmasi, o seyin dogru oldugu anlamina gelmiyor.. koyun musunuz

Dogru buldugumumu soyledim olan birseyi soyledim hmende gyige sarmıyolar mı ? Savunmuyorum diger mesajda belirttim. Bazi insanlarin yuvasinin yikilmasina kadar gidiyor bazilarinin ailesi hassas. Bunun icin kavga etmek mi lazm yuvanin yikilmasi mi lazim anasini satiyim ya. Erkeklerin egemenligine bayilmiyorum ama tartismak kiyas ypmak ve inatlsmak icin ufakcik bi konu. Ki es kisisi senin ailene hurmet gosterp geliyor zaten ne oyle cocuk gibi ilk benim aileme kavgasi hangisi yakinsa o konu da bile es kisisi ile konusulur anlasilir uzlaşılır karşılıklı. Yinede bu konuda kirmamak yobazlik mi oluyo ben zaten kimsenin samimiyetine inanmiyorum burda yaptigi keskinn yorumlari hayatlarinda uyguladiklari hakkinda neyysee.. Dahada cevap vermeyecegim

Umarım benim iki kızım bunlar gibilerle karşılaşmaz

Vakit ayırdığınız okuduğunuz cevap verdiğiniz için bin teşekkür. Birçok hanım önce eşim ve onun ailesi diyor anladığım kadarıyla. Gereksiz uzatan taraf oluyorum sanırım..
Önce eş diye bişey yok eskidenmiş o düşünceler erkege muhtac olmalar vs
Bazı yorumlara inanamadım gercekten kadın kadının kurdu derler ya böyle baslıklarda birebir gösteriyorlar
Siz mal değilsiniz kıcıkırık bir imza yüzünden onun tapulu malı olmuyorsunuz
Sizinde topraktan kendi kendinize yetişmedinizi anlamalı sizinde değer verdiginiz deger gördügünüz insanlar bir aileniz oldugunu bilmeli
Sizinde bir insan oldugunuzu kabul etmeli
Keza karnınızda cocugunu tasıyorsunuz size hürmeti yoksa cocuguna olan sevgisinden anlayıslı davranmalıydı hemde hamileliğin en son aylarında yanınızda olmalıydı
Ben ona gelin gitmedim ne demek gelin olunca ne oluyor hizmetci mi kul köle mi olmanızı istiyordu
Ay okudukca sinir oluyorum bu düşüncedeki burada yazan kadınlarada eşinize de

inanki eften püften şeylerden dolayı yuva nin temelleri sarsılmış..yazık çok yazik..Allah inşallah hem size hemde eşinize akıl fikir ve feraset versin

Sizi bakıp büyüten aileniz de değil de öncelik erkek ailesinde öyle mi? Sebep

tekmeyi bende bas diyecektim ama fakat hatta lakin ya bebiş i nereye koyacan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…