- 10 Kasım 2014
- 8.930
- 15.746
- 44
-
- Konu Sahibi askimunteha
Akşam gelmiş ama gelin hanım bayram da eşinin ailesini hiç görmemiş. Kabahat gelin deHadi sizinkilere bir görüneyim deyip kalkması lazım dı. Adam üstüne düşeni yapmış.
Biz d bayram sabahı eşimin ailesine gideriz kahvaltı ederiz.Eşimin akrabalarını dolaşırız akşam yemeğine de bizimkilere gideriz. Baştan beri bu şekildedir ve ailemden de öyle gördüm. Önce erkek tarafı bitirilir.örf var adet var gelenek var.
bu kısım için kavga edecek birşey yoktu bayramlarda bu tip şeyler olabilir. yeni evli olduğunuz için hassas davranmışsınız.Gece bire kadar gelmedi. İlk bayramımız Ve Yen'i evliyiz düşünün. Dedim nerdesin bu kadar saat. Eee et doğradım. Sanki doğrayacak adam kalmadı. Ailesinde altı tane kadın var bunu yapabilecek. Benim bildiğim kurbanda erkek parçalar etleri geri kalanı kadın halleder. Birde dediğim gibi kalabalık ailesi kadın sayısı açısından. Yani buna sıra gelene kadar bi dolu insan var. Neyse bunu da yuttum
tabiki gideceksiniz bi adama böyle söylenir mi zaten önce erkek tarafına gidilir. bunu da bilememişsiniz. adam yok ilk sizinkilere gidelim demesini mi bekledinBende gayet sakin bi ses tonu ile bu bayram da mı ilk sizinkilere gideceğiz dedim.
boş yere birbirinizi kırmışsınız . değmezmiş . siz çok duygusal düşünüyorsunuz. ayrıca babasının olmaması onu ailesine daha bağlarTabii bozuldu kendisi ve agresifleşti. Bağırıştık. Gelmiyorum dedim.
kavgalı olduğunuz için öyle davrandı keşke baştan hiç uzatmasaydınız...Fakat ne aradı ne sordu. Hiçbir şey Yok. Bende aramadım. Akşama doğru annemlerin bayramını kutlamaya uğradı. Tabii tavırlı
Evet kesinlikle haklısınız.Bu forumda sizin gibi normal düşünen kadınların da olduğunu görmek beni mutlu ediyor...Erkek tarafı önceliklidir şeklinde düşünenler erkek ve kız cocuklarını da o şekilde yetiştirecekler aynı sorunlar tekrarlanacak çünkü
Adamın ne cevap verdiğini cidden merak ettimBir de gidilen yer "kayinvalidenin annesi" .... bir bayram Kayinvalidemin babası "artık sizin aileniz yok,sizin aileniz biziz,kız evlenince ailesi erkek ailesi olur" dedi." Eeee o zaman neden biz sizdeyiz ? Sonuçta kayinpederimin babası değilsiniz ,biz kizimizi (KV) alıp kayinpederimin olmusleri ile yaşayanlarıni ziyareti edelim o zaman " dedim.
Şu politik olma işi nasıldır,biraz bilgi verir misiniz lütfen :) sanırım benim de ziyadesiyle ihtiyacım varÖncelikle çocuk için çok acele etmişsiniz. Daha evliliğiniz oturmadan, karşınızdaki insanı doğru dürüst tanımadan evlenmişsiniz üstelik hemen çocuk yapmak çok büyük risk. Gelelim sorununuza ikiniz de fazla gereksiz inatlaşmışsınız. Madem böyle bir gelenekleri varmış her bayram ki anladığım kadarıyla sizde yok neden inatlaştınız ki? Hayır yani ne geçti elinize kıyas yapmıyorum demişsiniz ama yaptığınız kıyas. Böyle saçma bir şey için bütün huzurunuzu kaçırmaya değer mi? Eşiniz makine değil ki sizin düşüncelerinize göre programlansın kadınlar niye eti kesmemiş diyorsunuz demek ki eşiniz kesiyormuş hep bir gün geç geldi diye niye bunu sorun ediyorsunuz? Bayram da normal bir gün sonuçta üzerine çok fazla anlam yükleyerek sorun yaratmaya gerek yok. Sabah sorsaydı gidecektim demişsiniz o kadar kavganın üstüne madem niyetiniz gitmek sormasını neden bekliyorsunuz? Uzatmayan taraf siz olun uyandığınız gibi hadi annene gidelim deyiverin. Bakın evlilik politika işidir biraz politik olmayı öğrenmeniz lazım. Siz onu aramadı diye suçluyorsunuz ama siz de aramamışsınız ki. O da sizi aynı şekilde suçluyor olabilir.
Valla bal gibide var öyle bı orfumuz adetimiz ha siz yapmazsiniz ona saygı duyarız olabilir ama yok sayamayiz kusura bakmayınKız kardeşim ve eşi her bayram sabahı kahvaltıya bize gelirler...Ondan sonra erkek tarafına giderler...Erkek önceliklidir diye bir örfümüz falan yok
+100000bu kısım için kavga edecek birşey yoktu bayramlarda bu tip şeyler olabilir. yeni evli olduğunuz için hassas davranmışsınız.
tabiki gideceksiniz bi adama böyle söylenir mi zaten önce erkek tarafına gidilir. bunu da bilememişsiniz. adam yok ilk sizinkilere gidelim demesini mi bekledin
boş yere birbirinizi kırmışsınız . değmezmiş . siz çok duygusal düşünüyorsunuz. ayrıca babasının olmaması onu ailesine daha bağlar
kavgalı olduğunuz için öyle davrandı keşke baştan hiç uzatmasaydınız...
bence arayın uygun bi dille konuşun hiç kavga edilecek konular değil bayram bayram ilişkinize yazık etmişsiniz ikiniz de fevrisiniz. hamile olduğunuzdan da duygusal düşünüyorsunuz. evlilik uyumlu olmayı gerektirir. kendinizden ödün vermek ağırınıza gitmesin. sağlam bi evlilik istiyorsanız böyle küçük şeylere takılmayın boş yere kalbinizi kırmayın. aile ilişkileri bu zamanda herkesin özlediği gibi ne güzel anneanneler hayatta ve buluşuyorlar aile bir arada toplanıyor bunlar güzel şeyler yok niye önce benim ailem değil diye boş yere polemiğe girmeyin eşinizi de kendinizden soğutmayın.... ilk bir sene zaten evlilik yeni yeni oturmaya başlar bizde bu tip yersiz tartışmalar yaptık ama şimdi oturdu ve hiç değmezmiş dedim....
Sizin aileniz de yok demek ki... erkek öncelikli olması değil söz konusu. Farklı şehirlerde yaşasak bi bayram benim aileme bi bayram eşimin ailesine giderdik.. ama aynı şehirdeysek bu şekilde olmalı. Böyle de..Kız kardeşim ve eşi her bayram sabahı kahvaltıya bize gelirler...Ondan sonra erkek tarafına giderler...Erkek önceliklidir diye bir örfümüz falan yok
Evet yaa sorsun kocasına bakalım madem hep erkek tarafıma gidilir biz niye ananın tarafındayız desin milletteki pişkinliğe bakın yaa kendi anası aynasında kutlamış her bayram yaa eee bu adamın derdi ne şimdi böylelerini bir gıcık olurum ki ben anlatamam yaniAdamın ne cevap verdiğini cidden merak ettim
Evet yaa sorsun kocasına bakalım madem hep erkek tarafıma gidilir biz niye ananın tarafındayız desin milletteki pişkinliğe bakın yaa kendi anası aynasında kutlamış her bayram yaa eee bu adamın derdi ne şimdi böylelerini bir gıcık olurum ki ben anlatamam yani
Ya diktatörlük den değil de evliliğin ilk yılları kim kime diş geçirecek yılları. O da fevrii tıpkı konu sahibesi gibi.. Bunlar eften püften durumlar. Bunlarla böyle böyle olgunlaşıp evliliği anlayacaklar. Ama yani 10 gündür eve uğramamak da nedir yani? Konuşmazsan konuşma git orası senin evin yat kalk. Adam suçlu ama konu sahibi daha suçlu bence.Neresi kabahat...Adam namazdan sonra gelmemiş evine direkt gitmiş arayıp sormamış...Belli ki diktator