Bayramdan beri baba evindeyim. Evliliğim için ne yapabilirim?

Kız kardeşim ve eşi her bayram sabahı kahvaltıya bize gelirler...Ondan sonra erkek tarafına giderler...Erkek önceliklidir diye bir örfümüz falan yok

bu kısım için kavga edecek birşey yoktu bayramlarda bu tip şeyler olabilir. yeni evli olduğunuz için hassas davranmışsınız.
Bende gayet sakin bi ses tonu ile bu bayram da mı ilk sizinkilere gideceğiz dedim.
tabiki gideceksiniz bi adama böyle söylenir mi zaten önce erkek tarafına gidilir. bunu da bilememişsiniz. adam yok ilk sizinkilere gidelim demesini mi bekledin
Tabii bozuldu kendisi ve agresifleşti. Bağırıştık. Gelmiyorum dedim.
boş yere birbirinizi kırmışsınız . değmezmiş . siz çok duygusal düşünüyorsunuz. ayrıca babasının olmaması onu ailesine daha bağlar
Fakat ne aradı ne sordu. Hiçbir şey Yok. Bende aramadım. Akşama doğru annemlerin bayramını kutlamaya uğradı. Tabii tavırlı
kavgalı olduğunuz için öyle davrandı keşke baştan hiç uzatmasaydınız...

bence arayın uygun bi dille konuşun hiç kavga edilecek konular değil bayram bayram ilişkinize yazık etmişsiniz ikiniz de fevrisiniz. hamile olduğunuzdan da duygusal düşünüyorsunuz. evlilik uyumlu olmayı gerektirir. kendinizden ödün vermek ağırınıza gitmesin. sağlam bi evlilik istiyorsanız böyle küçük şeylere takılmayın boş yere kalbinizi kırmayın. aile ilişkileri bu zamanda herkesin özlediği gibi ne güzel anneanneler hayatta ve buluşuyorlar aile bir arada toplanıyor bunlar güzel şeyler yok niye önce benim ailem değil diye boş yere polemiğe girmeyin eşinizi de kendinizden soğutmayın.... ilk bir sene zaten evlilik yeni yeni oturmaya başlar bizde bu tip yersiz tartışmalar yaptık ama şimdi oturdu ve hiç değmezmiş dedim....

Ben bu olaylarda sizi haksız buldum.
İlk olarak neden kurbanda et işini kadınlar yapsın ki? Her işte olduğu gibi bu işte ortak yapılmalıdır.
ikincisi madem bir ritüel varmış keşke itiraz etmeseydiniz buna. Önce kime gidildiği neden bu kadar önemli anlamadım. Karşılıklı bir saygısızlık var ortada.

Adamın ne cevap verdiğini cidden merak ettim

Şu politik olma işi nasıldır,biraz bilgi verir misiniz lütfen :) sanırım benim de ziyadesiyle ihtiyacım var

+100000

Bakın arkadaşlar usluba dikkat etmiyorsunuz yani adamın uslubuna....Ne dediğinizden çok nasıl söylediğiniz önemlidir...Orda adam karıcım bak bizim böyle adetimiz var, anneannem de yaşlı bu işlere hevesli tüm aile toplanır once orda kahvaltımızı yapalım sonra gidelim sizinkilere veya aksam uğrarız olur mu canım...ramazan bayramında da tersini yaparız falan dese iş böyle olmazsı...Adam her bayram boyle olacak seklinde baskıcı bir uslupla konusuyor....

Kız kardeşim ve eşi her bayram sabahı kahvaltıya bize gelirler...Ondan sonra erkek tarafına giderler...Erkek önceliklidir diye bir örfümüz falan yok
Sizin aileniz de yok demek ki... erkek öncelikli olması değil söz konusu. Farklı şehirlerde yaşasak bi bayram benim aileme bi bayram eşimin ailesine giderdik.. ama aynı şehirdeysek bu şekilde olmalı. Böyle de..

Adamın ne cevap verdiğini cidden merak ettim
Evet yaa sorsun kocasına bakalım madem hep erkek tarafıma gidilir biz niye ananın tarafındayız desin milletteki pişkinliğe bakın yaa kendi anası aynasında kutlamış her bayram yaa eee bu adamın derdi ne şimdi böylelerini bir gıcık olurum ki ben anlatamam yani

Bana 10 yıl gibi geldi bunların hepsi ama 1 yılda olmuş ben okurken bile zorlandim siz gene iyi dayanmışsınız

Hahaha süper soruymuş ta anlayan olmaz

Neresi kabahat...Adam namazdan sonra gelmemiş evine direkt gitmiş arayıp sormamış...Belli ki diktator
Ya diktatörlük den değil de evliliğin ilk yılları kim kime diş geçirecek yılları. O da fevrii tıpkı konu sahibesi gibi.. Bunlar eften püften durumlar. Bunlarla böyle böyle olgunlaşıp evliliği anlayacaklar. Ama yani 10 gündür eve uğramamak da nedir yani? Konuşmazsan konuşma git orası senin evin yat kalk. Adam suçlu ama konu sahibi daha suçlu bence.

Bu duruma çözüm arıyorsanız gururu bir tarafa bırakıp sakince ve ben diliyle eşinizle konuşun.

Bence çok gereksiz yere uzatmışsınız ikinizde yaşlar küçük herhalde,
Yok annesinde et doğradı, yok önce benim ailem yok benim ailem, gidin işte anneannesine ne olacak yani,
Kahvaltıdan sonra sizinkilere gitseniz ne olacak, mesele aile görmek değil mi?
Yok ilk bayramımız, yok ikinci bayramımız bunların önemini de anlamadım.

Gidilecek olan yer eşin anneannesi, babaannesi olsa ataerkillikle suçlansın. Baba ölmüş, baba öldükten sonra eş kişisinin ailesini koruyp kollayan anneanne olmuş olabilir, bu yapılan geleneksel kahvaltıda bir minnet ifadesi olabilir.
Eş kişisi konu sahibini ailesine gitmekte serbest bırakmış.
Sonrasında gelip konu sahibinin anne babasıyla bayramlaşmış, umursamıyor olsa gelmezdi.
Bu durumda konu sahibinin eşinin ailesiyle bayramlaşmaya gitmesi gerekmez miydi. Sonuçta işi bireyselliğe döken konu sahibi.
Hadi gitmedi, akşamına evine dönmesi gerekmez miydi?
Bayram sabahı kendi anne babasıyla olmak istemesi de en doğal hakkı. Konu sahibi bu kahvaltı olayını en başından biliyordu, olayı sidik yarışına çevirmeden makul bir dille bayramüstü değil , öncesinden konuşmalıydı. İki tarafta hatalı ama konu sahibi bir tık önde.

Ben sizi hem haklı hem haksız buldum.
Yapılan yorumlar da hayret verici,hem de kendi içinde tezatlar barındırıyor.
Hem diyorsunuz böyle ufak meseleden küsülür mü,önceliğin ne önemi var;hem diyorsunuz bu yılların önemli bir adeti tabii ki öncelik kocanın ailesinde olmalı.
Ee madem önemsiz o zaman enişte bey gelsin hanımının yanında.

Bencil kayınaile sorunsalının son kurbanları biz oluruz diyordum fakat yeni kv ler gümbür gümbür geliyor maşallah.

Geçen bayram ailemin yanındaydık,bu bayram eşimin ailesinin yanında,Kurbanda yine bizim memlekette inşallah.
Eşimin ailesinin hatta 7 ceddinin 'gelin' beklentisi çok başka,fakat bu benim umrumda değil.
Ayrıştırmak için değil benim çevremde de var bu tarz cahillikler fakat bende bir Karadeniz gelini olarak abartısız söylüyorum orada kaldığım on gün boyunca konuşulan yegane konu ana,babaya bakmak;gelinler bize bakacak;önce bizim memleket;en mükemmel insanlar biziz;itaat; hizmet..
Hatta eşimin kıymet verdiğim bir akrabası bile benim kocama itaat edip, köylerine yerleşmem konusunda nasihat vermeye çalıştı,sağolsun onun vesilesiyle hem eşim hem ben duruşumuzu ortaya koyduk.
Sanırım eski ben olsam susardım fakat artık gayet net çizgilerimi belli ediyorum,eşim de dedi 'ben böyle bir şey talep etmiyorum,size ne oluyor?'
Velhasıl konuşup dursunlar alıyorlar cevaplarını.
Fakat benim eşimde bu duruşa gelene kadar onda da çok akıl tutulması, bencillik, düşüncesizlik oldu.Hem üzdü hem üzüldü.
Evliliğin ilk senesinde koca psikolojisinde aman hanım köylü demesinler, hakimiyetimi kurayım,çünkü biricik oğullarını kaptırma korkusunda olan ailesi tarafından nişan ve sonrasında dolduruyorlar.
Hatta daha çocukken başlıyorlar orada 'aha ben seni sırtımda bağladım,çay topladım,sen elin kızına,anasına hizmetçi olursun' gibi gibi.
Tabii kız çocukları saksıda kendi kendilerine yetiştikleri için anne baba hakkı onlar için önemsiz bir detay.

Bence sizin için de makul olan bir bayram eşinizin,bir bayram sizin aileniz.
Fakat kp olmadığı için ve orada oturmuş olan bir kahvaltı ritüeli olduğu için kahvaltıyı yapıp sonrasında sizin ailenize gitmenizde çok sıkıntı edilecek bir durum değil,aynı şehirdeyseniz en geç öğlene onların yanında olursun.
Belki de eşiniz babası olmadı için o evde kendini baba rolünde görüyordur.
Et konusunda da her erkek kurbanı kesip çekilmez,babam o kurbanın şişe dizilip mangala gitme aşamasına kadar etin başında oluyor,o konuda kızmak hakkınız yok.Yarın size de faydası dokunur ne güzel.

Eşiniz şu an size aklınca bir ders veriyor.
Hatalarınız bence de var fakat hamile kadını on gün aramayacak mesele değil.
Ki babanız aradıysa olayın büyümemesi adına gelmeliydi.
Bence eve gitmeyin,telefonla arayın inatçı olmayın ama gurursuz da olmayın.
Bende de hatalar vardır fakat benim şu konularda beklentilerim var diye sakince anlatın.
Sakince dinleyip orta yol bulmaya çalışan insan bir zaman sonra düzeliyor.
Sinirli ve sürekli kendini haklı gören adamsa ömür boyu öyle gider.
Eşinizi ve ilişkinizi ölçüp tartın,ona göre karar verin.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…