Ben sizi hem haklı hem haksız buldum.
Yapılan yorumlar da hayret verici,hem de kendi içinde tezatlar barındırıyor.
Hem diyorsunuz böyle ufak meseleden küsülür mü,önceliğin ne önemi var;hem diyorsunuz bu yılların önemli bir adeti tabii ki öncelik kocanın ailesinde olmalı.
Ee madem önemsiz o zaman enişte bey gelsin hanımının yanında.
Bencil kayınaile sorunsalının son kurbanları biz oluruz diyordum fakat yeni kv ler gümbür gümbür geliyor maşallah.
Geçen bayram ailemin yanındaydık,bu bayram eşimin ailesinin yanında,Kurbanda yine bizim memlekette inşallah.
Eşimin ailesinin hatta 7 ceddinin 'gelin' beklentisi çok başka,fakat bu benim umrumda değil.
Ayrıştırmak için değil benim çevremde de var bu tarz cahillikler fakat bende bir Karadeniz gelini olarak abartısız söylüyorum orada kaldığım on gün boyunca konuşulan yegane konu ana,babaya bakmak;gelinler bize bakacak;önce bizim memleket;en mükemmel insanlar biziz;itaat; hizmet..
Hatta eşimin kıymet verdiğim bir akrabası bile benim kocama itaat edip, köylerine yerleşmem konusunda nasihat vermeye çalıştı,sağolsun onun vesilesiyle hem eşim hem ben duruşumuzu ortaya koyduk.
Sanırım eski ben olsam susardım fakat artık gayet net çizgilerimi belli ediyorum,eşim de dedi 'ben böyle bir şey talep etmiyorum,size ne oluyor?'
Velhasıl konuşup dursunlar alıyorlar cevaplarını.
Fakat benim eşimde bu duruşa gelene kadar onda da çok akıl tutulması, bencillik, düşüncesizlik oldu.Hem üzdü hem üzüldü.
Evliliğin ilk senesinde koca psikolojisinde aman hanım köylü demesinler, hakimiyetimi kurayım,çünkü biricik oğullarını kaptırma korkusunda olan ailesi tarafından nişan ve sonrasında dolduruyorlar.
Hatta daha çocukken başlıyorlar orada 'aha ben seni sırtımda bağladım,çay topladım,sen elin kızına,anasına hizmetçi olursun' gibi gibi.
Tabii kız çocukları saksıda kendi kendilerine yetiştikleri için anne baba hakkı onlar için önemsiz bir detay.
Bence sizin için de makul olan bir bayram eşinizin,bir bayram sizin aileniz.
Fakat kp olmadığı için ve orada oturmuş olan bir kahvaltı ritüeli olduğu için kahvaltıyı yapıp sonrasında sizin ailenize gitmenizde çok sıkıntı edilecek bir durum değil,aynı şehirdeyseniz en geç öğlene onların yanında olursun.
Belki de eşiniz babası olmadı için o evde kendini baba rolünde görüyordur.
Et konusunda da her erkek kurbanı kesip çekilmez,babam o kurbanın şişe dizilip mangala gitme aşamasına kadar etin başında oluyor,o konuda kızmak hakkınız yok.Yarın size de faydası dokunur ne güzel.
Eşiniz şu an size aklınca bir ders veriyor.
Hatalarınız bence de var fakat hamile kadını on gün aramayacak mesele değil.
Ki babanız aradıysa olayın büyümemesi adına gelmeliydi.
Bence eve gitmeyin,telefonla arayın inatçı olmayın ama gurursuz da olmayın.
Bende de hatalar vardır fakat benim şu konularda beklentilerim var diye sakince anlatın.
Sakince dinleyip orta yol bulmaya çalışan insan bir zaman sonra düzeliyor.
Sinirli ve sürekli kendini haklı gören adamsa ömür boyu öyle gider.
Eşinizi ve ilişkinizi ölçüp tartın,ona göre karar verin.
Hakkınızda hayırlısı olsun.