Bayram geliyor neyime? Uzun bir konu

Peki o sevgili dinine bağlı eşiniz sizin rızanizi kazanmadan cenneti burnunun ucuyla bile göremeyeceğini biliyor mu? Hangi din dışarda ki insanın hanımın fazla memnun etmeyi hükmeder? terazi olacak ne orayı incitecek ne eşinin sözünü yerde bez etmeyecek. Aradaki dengeyi kuramayan beceriksizler din böyle diyor der. Hayır sanki tüm dünya hayatını dinimize göre endeksliyorlar da bide böyle konuşmuyorlar mı karşısında ki kör cahil gibi, sinir oluyorum

İslami ölçünün böyle olduğunu kimden öğrenmiş esinize sorar misiniz? Ben çok merak ettim. Bizimkiler de aynı şehirde biz de ilk girişiminde kv lere gideriz ama iki tarafı da dengelemeye çalıştık şimdiye kadar kimse de bir sorun çıkarmadı. Hatta kv oraya gittikten birgün sonra hadi kızım annenler de yolunuzu gozluyordur oraya gidin dedi. Bu anlayış işte çok onemli. Yani kv nizde daha fazla kalınca kimin boyu uzuyor acaba.

Aynen canım mantıklı ınsanları sevıyoruz bazıları esler ozellıkle ınada bındırıyor

Cok haklisiniz kim olsa ayni tepkileri verirdi.Tavrinizdan asla vazgecmeyin sınırı cizmissiniz arkasinda durun.Su saatten sonra eski yasanmisliklari duzeltemezsiniz ama esinize kalben bir son sansi verebilirsiniz.Ailesiyle gorusmesine karismayin gitsin kendi kalsin istiyorsa siz kararli olun.Sadece bu konu yuzunden bosanilmaz bence.Cok takmayin.Hayatiniza bakin.Ne zamanki ayni evde yasamayi istemeyecek duruma gelirseniz iste o zaman bosanmayi dusunursunuz.

Bir akrabam ( erkek ) sizin gibi ailelerle farkılı şehirlerde yaşıyorlar. Ailelerinin yanına gelince ikisi de kendi ailesinin yanında kalıyor. Iki tarafta asla sorun etmiyor. Ve de dini elinden geldiğince yaşamaya çalışan birisi. Bunun din ile değil de senin kocanın adetleriyle ilgili.

Valla benım bıldıgım 4 atanın hakkıda bırdır. Yanı esınız sızın aılenızın gonlunu hos tutmalı sızde esınızın aılesının gonlunu hos tutmalısınız. Yanı bunlar karsılıklı olacak ısler. Yanı erkek benım aılem ustun dıyemez cunku dınımızde dedem hep derdı kı dort atanın hakkı bır. Ben kucukken dedemlerle yasardık babam her bayram dugun cenaze annemı annemlere gotururdu dıger zamanlar zaten anne babasının yanında. Sımdı herkes baska sehırde kadında erkekde aynı sartlarda aılesını gordugu ıcın ustunluk yok herkes sıla-ı rahmını yapması lazım dınımızde bu boyledır. Ozellıkle kadın aılesı ıle vakıt gecırmelı erkekde kendı aılesı ıle gecırmelı kımsenın kımseye üstünlügü yok. Hosgörülğ olmak lazım.

Güvendiğiniz bir hocaya sikintilarinizi yazın ve islami olarak karşılığı nedir diye maille sorun, eşinize gösterin.

Başka sehirdesiniz sandım. Eviniz bu kadar yakınken kalmak niye.

Yazık esiyor erkekler çekirdek ailesine. Bencillik yuvayı yıkar.

Eğer gerçekten islam üzerine hareket ediyorsa emanete hıyanet ettiğini , kalp kırdığını , sizin de bir anne babanın emek verdiği bir evlat olduğunuzu unutarak bencillik yaptığını da bilsin.

Annemle kayinvalidem ayni mahallede 2 sokak arayla otururlar. Ben gecen seneye kadar uzak baska bir semtte idim. Tam 3 sene her gelisimde kayinvalidemde kaldım. Annemde hic birakmadi eşim. Hep daha cok kayınvalidem de kaldim. Sustum sabrettim. Ama sizinki gibi degil. Yani annesinden babasından izin alamama, disari çıkamamak durumu yoktu. Gezer gelirdik oraya mesela.
2017de doğum yaptiktan sonra annemde kalmaya basladim. İkisinde de kaldim sonra. En sonunda 1 yil once bende tasindimda rahatladim :)
Sizin meseleniz zor. Ama asil dediginiz gibi anne sozunden cikmamasi sizin yoran sey. Bunu bende ilk zamanlar yasadim. Yılmadan usanmadan asıl bizim cekirdek ailemiz olduğunu anlattim. Cocuk olunca daha cabuk kabullendi

Zaten aşırı derecede adetlere duskunler. Onu da anlayamıyorum sonuçta adet de olsa allahin kuralı değil ki

Biz farklı şehirdeyiz benim ailemle onunkinin evinin arası 10 dk. Tv de falan güvenilir kimse yok bence bu konuda. Kadın haklarını da gözeten birine sormak lazim

Çocuk olunca benim tahammülüm azaldı. Ben birine bağımlı olursam kızımı nasıl özgür hür hiradesinı dikkate alatak yetistirecegim diye düşündüm. İnşallah anlar resmen soğuk savaş yaşıyoruz bayramlarda

Erkeklerde anne bağımlılığı öyle cok görüyoruz ki...zor .. ama bir kadının yönetemeyeceği bir kriz değil. Ben size güveniyorum

Aynı dayatmayı banada yapmaya kalkmışlardı bir zamanlar. Eşime herkes kendi ailesine gitsin o zaman benim için sorun değil diye resti çekince sırayla gitmeye başladık. Onun ailesini benim ailemden önemli kılan hiçbir şey yok. Onun kıymetli annesi egosunu tatmin edecek diye aileme evlat yolu gözletmem bayram günü.

yıllardır bu konudan ben de müzdaribim. Bizimkinin de bayramın ilk günü ailesinde olma takıntısı var. Ayrı kalmayı da kesinlikle kabul etmez . Elalem ne dermiş! En son kv kb ya şikayet ettim zorla benim aileme gönderdiler. Zihniyet değişmediği için daha yıllarca çekerim ben bunu Size de kolaylıklar

Bizde ailelerden uzakta yaşıyoruz ama ailelerimiz aynı yerde tıpkı sizin gibi. Biz ramazanda bir kere kv iftara gidiyoruz Benim aileme uğramıyoruz bile ama bu ne benim için nede benim ailem için bir sorun. Ramazanın son günü yani arefe günü benim aileme iftara gidiyoruz ve o gece benim ailemde kalıyoruz, sabah eşim oğullarım ve babam bayram namazına gidiyor ve akabinde benim ailem ile bayram kahvaltısı yapıyoruz. Daha sonra kv lere geçiyoruz ve orada öğlen yemeyi yigip akşama kendi evimize dönüyoruz. Herkes çok memnun hatta kv hep der önce gelinimin ailesi sonra biz onlar kızlarını ozlerler, sağ olsun,

Bence bu resmen klasik bir Türk annesi olmuş.
Abimlerde her bayram sabah bize gelirler, kahvaltımızı yaparız. Sonra herkes yoluna.
Kalma işi cidden çok gereksiz olmuş. Ama aşılamaz bir problem asla değil.

Dinde boyle birsey duymadim ben yoktur diye rahatça diyebilirim.hatta erkegin annesi hasta olsa gelin ona bakmak icin para alabilir.hakkıdır.ehli sunnette boyledir.anneci kocalar sadece evlilik bozuyor.dayanman duzeltmeye calisman cok güzel birsey.allah sabir versin.ama ben duzelen görmedim henüz

Zaten aşırı derecede adetlere duskunler. Onu da anlayamıyorum sonuçta adet de olsa allahin kuralı değil ki
Farklı şehirde değilmişsiniz hepiniz aynı şehirdesiniz kimin evi yakınsa bayramlaşmaya oradan başlanmalı.

Siz farklı şehirdeymişsiniz ilk önce erkeğin ailesine gidilecek diye birşey yok diğer bayramlarda nasıl yapıyordunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…