Bayram diye sabır mı gostermeliyim?

Bayram seyran, normal zaman, gece 3'te sabah 6'da hiiiç fark etmez toplu yaşam alanı kurallarına son derece saygılı komşularım bir kapı kapatır uykunuzdan bomba patladı diye zıplarsınız, canım komşularım gece 3-4 ne zaman canları isterse misafir ağırlar, şen kahkahaları sokakları inletir, bizim mahalle sakinlerinde kavgalar çoğunlukla gece 2 gibi çıkar, bir bağırış feryad duyarsınız birine bir şey oldu sanıp çarpıntınız tutar, sokağa ekip arabaları dolar, süpürge 23:30 sonrası açılır, çocuklar sabah 08:00 sularında sokakta oynasın diye yollanır 00:00 olmadan eve alınmaz, hal böyle olunca son 7 senede apartman yaşamının normali nedir unuttum konuyu okuyunca ister istemez sabırlı olmak lazım diyorum bu yüzden ama aslında özel durumlar yani hastalık, ölüm vb durumlar hariç insanlar komşularını rahatsız edecek davranışlardan kaçınmalı.

evet çünkü bayram
hatta sizin bayramınız olmasa bile bayram.

ben istanbul un gayrimuslim vatandaşlarının çok olduğu bir semtinde doğdum, 19 yaşıma kadar da orada yaşadım.
üst komşumuz, rum bir hristiyandı.
karşılıklı olarak özel günlerimize saygılıydık.
onlar noel kutlardı, gece yarılarına kadar, alkolde alınınca şarkı türkü de olurdu. bizim de misafirlerimiz gelirdi doğum gunlerimizde, bayramlarda, illaki ses giderdi.
kimsenin kapıya geldiğini/gittiğini bilmem.
hepimizin sınavları da oldu.
hepimizin ertesi gün işi de.
genel durum böyleyse anlarım ama bayramda 2 gün idare edemeyecek kadar tahammülsüzseniz etrafınızdaki insanlara sabır diliyorum.

ben bunun klasik komşu gürültüsü ile aynı kefede değerlendirilmesine yokum.
ben de hoşlanmıyorum sesten.
ki muzdaribim bu konuda, üst komşum geceleri koşu bantı kullanır, halter kaldırır vs.
ama bayramda kırk yılda bir insanların keyfine limon sıkmak biraz garip.
bayram dediğimiz kalabalık, şen şakrak, kahkahalı geçer ve evet gece yarılarına kadar sürer.
bunu da idare etmesin kimse, herkes sus pus evlerinde otursun madem. ne kadar da mutlu.

Eşinizle adam ne konuşacak , verdiğiniz rahatsızlıktan dolayı eşiniz tekrar tekrar özür dilemiştir. Yyy aynı benim kocam. Bizde yaşadık buna benzer birşey.

Saygı duyarım lakin ben bayram dahi olsa komşularıma rahatsızlık vermemeye dikkat ediyorum, ki karşı apartmandaki komşumun 30'lu yaşlardaki eşi vefat etti, boy boy çocukları yetim kaldı, kadının eşi olmadan, çocukların babasız geçirdiği ilk bayramları, belki bayram kahkahaları onların içini buruyor, değerleri yaşayalım elbette, bayramları da coşkuyla yaşayalım ama komşulukları da unutuyoruz maalesef.

Ust kat komsum 6 yildir supurgesini 22.30 dan sonra yapar.
Ama nasil supurge ceker surukler..
Hic dusunmez..asagida birileri yasiyor..
Cocugu var kosturmalar filan onlar rahatsiz etmiyor beni.
En son gece 23.30 da supurgeye basladi gece 2 zannedersiniz uzerimde insaat calismasi var.
Oglumda sabah 7 olmadan uyanir ben zaten 3 yildir uyku nedir unutmus bir kadın olarak dayandim kapilarina lutfen uyumak istiyorum oglum 7 olmadan uyaniyor dedim cok sasirdilar ozur dilediler.
Ama kapıya gittigimde dolap kapıları filan vardi sökülmüş gercekten insaat calismasi varmis...
Yine gitmezdim 3 yildir uykusuz olmamin verdigi rahatsizlik artik bana yeter dedirtti sanirim.
Kendim aksam 10 dan sonra kesinlikle supurge makine calistirmam cok dikkat ederim.
Ara sira tabi ki olur tolere edilebilir ki 6 sene ettim..
Ama sık sık olan bir seyde de uyarilmasi gerektigini dusunuyorum..

kendi adıma ben de dikkat ederim. evimde çok kalabalık misafir bir kaç davetle oldu, öncesinde komşularımdan müsade istedim.
gündüz olacaktı ama 40 kişi olacaktı. küçük çocuklarım var, hasta oldukları, ağladıkları gecenin gündüzünde ya uğrarım, ya mesaj atarı komşularıma. sabaha kadar bebek ağlaması annesi beni bile yoruyor kim bilir onlar nasıl rahatsız oluyordur.
burada konum da vardır, gecenin 2 sine kadar matkap çalıştıran komşum yüzünden polis çağırmak durumunda kalmıştım.

ama yine söylüyorum, yılda 2 bayram, 1 yılbaşı var. hadi 2-3 de doğum günü olsun.
insanlar birbirlerini 7-8 gün idare edemeyecek, komşusunun güzel gününde onun adına sevinemeyecekse, daha da bir şeyin anlamı kalmıyor sanırım.

babasız çocuk hassasiyeti ile bu durum bir değil.
yapabildiğimiz kadar ince düşünmek lazım.
bir kısmıgünümüz şartlarında gerçekçi değil.
eskiden mahallede cenaze olduğunda hepimiz haberdar olurduk. şimdi çoğu zaman aynı apartmanda oturduklarımızı bile bilmiyoruz.

o çocukların apartmanında birbirini bir kaç gün idare edecek komşuluk varsa, bayramda da nispet yapar gibi kahkaha yükselmez zaten.
yada o çocukların sadece bayramda yükselen kahkaha ile burulmayacak içleri.
bazı şeyler insani kahreder ama vardır.
bir üzüntü ile bütün bir mahalle hemhal olsa da,
sonunda ateş düştüğü yeri yakar.
ertesi hafta birinin evinde bebek doğar neşelenir, sonraki hafta bayram/yılbaşı olur.
hayat devam ediyor

İnsanlık hali bence biraz birbirimize sabır gösterebilmeliyiz. Benim de yeğenim 4 yaşında malum anneme geliyor ve alt komşu her seferinde alttan vurup duruyormuş. Çocuğa napabilirsin yapma diyorsun inadına yapıyor. Alt komşumuzun geleni gideni yok, herkesle geçimsiz, apartmandaki herkesten şikayetçi. Yeğenim dışında yılın belli dönemleri akrabalarımız gelir bazen sesler yükselir sohbet muhabbet derken hemen alttan tak tak vurur. Merdivenden çıkarken kapıya çıkar. Ya bu geçici bir şey sonuçta bitecek. Şimdi annem dondurucu almış sesinden uyuyamıyorlarmış gecenin 2sinde arıyorlarmış. Apartmandaki herkes bundan bu bizden şikayetçi. Sürekli rutin yaşanan ve bitmeyen şey şikayet edilir de. Geçici şeylere de sabır lazım azıcık. Hatta polise şikayet etmiş babam karakola gitmiş komiser demiş boşver kardeşim takma biz prosedür gereği çağırdık seni ifadeni almaya. Savcılıktan gelen yazı da şikayetçinin şikayeti lüzumsuz bulunmuştur, şikayet ettiği konular yaşanabilecek şeylerdir vs...

Gerçekten ne kadar tahammülsüz insanlar var anlayamıyorum.

Bayram sabahı çok erken saatte biz çekirdek aile olarak uyurken alt katımızdan ve yan binadan baya topluluk sesleri geliyordu.

Misafire sessiz konuşun denir mi?
Ayrıca çocuk çocuğu kudurtuyor. Durdan sustan asla anlamıyorlar. Oğlum ve yeğenlerimden biliyorum. Ne yapalım yani dövelim mi etlerini mi buralım?

Çok çok ayıp özel bir günde hemen kapıya gitmek. Bazı şeyleri tolere etmek insanlık gereğidir.
Çok zor olmalı böyle biri olmak..

Bayram sebebiyle benim de misafirim vardı. Akşam 20.00da çocuklar haykırarak oynamaya başladı, zorla susturdum, o kadar ses fazla gerçekten. Saat erken bile olsa.
Siz haklısınız, komşunuz da haklı. Ben bir şekilde susturdum ama bazen işler kontrolden çıkabiliyor.
Eşiniz çok komik bence kusura bakmayın, ona güldüm. Ne gereksiz bir hareket yaptığı şey.

Yaşanması cok kolay biriyim 100 yil bir apartman dairesinde yaşiyayim kimseye rahatsizlik vermem
Kimseyi gürultumle yormam
Kimsenin malina tenezül etmem
Kimsenin hakkina girmem
Insanlara rahatsizlik verecek birsey yapmamaya gayret ederim
Ve karşi taraftanda bunu beklerim

Şunu unutmusum eşim apartman yoneticisi belkide bu yuzden gereksiz nezaketi:)

Evzel durumlarda elbetteki saygi duyar tahammul eder hatta yanlarinda olmaya çalisirim yanliz bu eğlence
Birinin eğlencesi başkasinin kabusu olmamalı:)

Biz de dikkat ederiz, aynı şekilde komşularımız da öyledir. Bi tek bize rastgelmiş huysuzun biri. ( anne evinden bahsediyorum evlendim arık) Bazı istisnai durumlar vardır bunlara sabır gösterilmelidir kanımca. Şimdi tam yan dairemizdeufak bi kız çocuğu var ve oyun dönemi zaman zaman eşim sinirleniyor ben sakinlştiriyorum. Şuan hamileyim belki daha hareketli bir çocuğum olacak. Kanlı bıçaklı olamayız, biz sabredelim ki onlar da bize etsin.

abarttıgınızı dusunuyorum bayram gunu mısafırlerı vardır hergun boyle degılse ıdare edılebılır sonucta

Evzel durumlarda elbetteki saygi duyar tahammul eder hatta yanlarinda olmaya çalisirim yanliz bu eğlence
Birinin eğlencesi başkasinin kabusu olmamalı:)
Hayatım bizim buradan bildiriyorum :) dün gece saat 2 suları eğlence kavgaya döndü sokak ortasında, en son kadın adamın kafasını ısırıyordu, kavgada galip gelen taraf kadın :))) adam onca ısırıktan sonra tıpış tıpış evine gitti kadınla, bu gece yine 2 civarları eğlence kavgaya döndü ortalık yıkıldı resmen, sözde bayram dolayısıyla evde misafir ağırlıyorlardı, burası için vakit henüz erken, gecenin ilerleyen saatlerinde bir kavga daha olur zira burada kavgaların rövanşıda yapılır, kulaklığı taktım dünyadan soyutladım kendimi keyfime bakıyorum.

Abla sen nerede oturuyorsun?

Bende komsu gürültüsü ile ilgili konu acmistim. Dun gece yine uyardim sesleri gece gündüz hiç bitmiyor diye. Kadin küfür edip bagirmaya başladı. Ne yazikki komsu cok onemli bir mevzu. Gece gece kavga gürültü suan basim agriyor sinirden. Sizinki yine iyiymis.

Bence ozel gunlerde tolere edilebilir, heleki tatilse.. ama burda asil suc kocanda.. resmen arkandan gelip ben hanimi tutamadim kusura bakmayin demis..ve senin sozununde durusununda bi ehemmiyeti kalmamis. Ben olsam kocayla ciddi kavga ederdim. Madem cikacaktin beni neden muhatab ediyorsun elin adamiyla? Derdim.. ha benim icin sorun degildir kadin veya erkek olmasi ama.. sen cikincada yerinde dursaymis madem..

Valla tolere edilebilir saati çoktan geçmişsini. Eşinizin ortayı bulmak, tatsızlık olmasın diye öyle söylediğini düşünüyorum ama yinede yanlış. Komşunuz zaten dümdüz suçlu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…