Bayram diye sabır mı gostermeliyim?

Bizim ev sürekli böyle haftanın en az 4 günü misafirleri olur olmasına da gerek yok zaten çocukları yetiyor gece 1 olur hala uyumazlar koş koş hep . Eşinizin yaptığı yanlış olmuş o an sizin çıkmış olmanızı onaylamıyor olabilir ama arkanızdan çıkıp orada sizi o duruma düşürmesi çok yanlış olmuş . Eşimde başka konularda böyledir . Nişanlıyken Karaca’dan aldığım sürahide sorun çıkmıştı geri aldılar yenisi gelecekti 6 ay geçti düğüne 1 hafta kaldı hala gelmedi bende mağazada tartışıyordum eşimde onları korumuştu bana onları bırakıp biz tartışmıştık . Şimdi mesela görevli kapıya para verdiğimiz çöp poşetini koymuyor söylüyorum adamı savunuyor bana niye böyleler acaba ya
Bilmiyorum niye böylele ama incittikleri kesin
Onlara gore biz titiz hassas ve abartiyoruz heralde

Diger günler için haklısınız ama bayram için sabır etmeniz gerekiyor. İnsan gelen misafirine susun sessiz oldu hadi geç oldu evinize gidin diyemez. Bayram ayrıcalıklı bir dürüm

sadece bayramda böyleyse ve bayram günü insanların kapısına gittiyseniz ayıp etmişsiniz.
hani mobilya çekiyor, temizlik yapıyor, ip atlıyor deseniz anlarım da, bayram ziyareti ve misafir gürültüsü. bu kadar tahammülsüzlük bana fazla.
kızınız için de, sınava az kalmış, bir gün çalışmadı diye dünyası yıkılmayacak. en başta siz annesi olarak çocuğun üzerinden şu baskıyı çekmelisiniz. bu zamana kadar zaten yapacagını yapmıştır. bundan sonra biraz rahatlayıp son tekrarlar, hızlandırmalar olur.
o da bir gün olmadı diye bir şey olmaz.

Bayramda biraz daha hosgorulu olabilirsiniz belki ev sahibide rahatsizdir ama misafirlere bsy diyemez. Bayramdan sonra kizlarin durumunu soyleyip citlatabilirsiniz
Ztn uygun karsilamislar bsy dememisler seslerde kesilmis
Yalitim o kdr kotu ki evlerde yurumeye korkar olduk

Eşinizin yaptığı gereksiz olmuş.

Atıyorum hatalı bile olsanız, sizi diğer yabancı insanların önünde haksız duruma düşürmemesi gerekirdi.

Ayrıca gece yarısı, hadi gündüz-oğlen vakti aşırı ses olsa bayram diye tahammül edilebilir, hastası var, bebeği var, bayramda da çalışanı var vs.
Siz haklisiniz. Gürültü sınırlamasında bile saatleri çok net bilmiyorum, bayramlarda vs değişiklik gösterir yazmıyor.

Ben burda ev sahibinden çok, eşime gıcık olurdum, ne demek benim dedigimin tersine o şekilde konuşmak..
Onu da geçtim, böyle toleranslarıniz yoksa hiçbir şekilde sizin de, katiyen gürültü yapma hakkınız olmuyor.
Ben küçük çocuğum olduğu için her zaman karşılıklı idareden yanayım bu durumlarda.
He su da var, ev sahibi ben olsam, uzatmadan kusura bakmayın der geçerdim ve dikkat ederdim.

Yahu biz birisine misafirliğe gittiğimizde at koşturup, ayı gibi hönkürmüyoruz.
Misafir de misafirliğini bilsin.
En fazla 12ye kadar tahammül edilir. Siz saat 1 diyorsunuz.

Bende böyle bir asker uğurlama yemeğini susturmuştum.

Hadsizlik

Siz delikanli davranmissiniz, esiniz de maalesef korkak. Insan esini korur elin adamindan. Ust komsu zaten gurultu sever gillerden. Esiniz de ozur kivaminda soze girince o da altta kalmamis. Komsu hadi neyse de esinizle isiniz var. Delikanli adam mi kalmadi, erkekler mi zamana uydu?

Eşiniz tam bi olaymış ,dışarıya karşı sinik demekki
yahu ne hakkı var gecenin 1 inde gürültüye ben gündüz bile yapsa çıkarım ,
Kimsenin gürültüsünü çekmek zorunda değilim ,ev burası stadyum mu ?
Bayrammış ,gitsin miting alanında toplu bayramlaşma yapsın ,
Ev sahibi güzelce uyarır ,her şeyin bi yolu var ayıp etmişler

Saat gece 12 de kimsenin kimseye bunu yaşatma hakki yoktur
Daha öncede zaman zaman oluyordu ama bu defa evde oturamıyoruz
Mutfakta tabak çanak dans ediyor
Cocuk odasinda cocuklar
Salonda kahkahalar bağirmalar alisamiyen mübarek
Yatak odamda kadin kahkahalari
Ya bari banyoyu boş bırakin allansen küvette oturmaya raziyim
Kaç kisilik bir ekip var yukarda bilmiyorum ama bu kadar olmaz
kimse kusura bakmasın gece olmuş 12 neyin yüksek sesle muhabbeti. Kaldıki üniversiteye hazırlanan bir çoçuk var. Benimde oğlum hazırlanıyor televizyonun sesini bile yukseltmiyoruz. Eşine gıcık oldum. Tarafını şaşırmış

Siz haksızsiniz. Hakli degilsinjz. Bayram.gununde misafirleri gelmis ne olurdu komsuluk hakkina sabretseydiniz. Bi de kapilarina gitmissiniz yazik... Esiniz gorgulu.biriymis tebrik ederim onu.

Ben bayram gerekçesiyle kimsenin,
kimseyi rahatsız etmeye hakkı olmadığını düşünüyorum.
Gece yarısına kadar bayramlaşma olmaz.
Olacaksa da insan altında oturanı da düşünür.
Konu sahibinden anlayış bekleyenler,
üst komşunun,komşuluk hakkına riayet etmediğini niye gözönüne almıyor?
Belki erken yatıyorum,belki hastayım,
belki yarın sabah erkenden yola çıkacağım.
Komşunuza sarı kart,eşinize ise kırmızı kart gösterirdim ben olsam.

Bayram gunu ne var bunda her seyi abartiyoru müstakil ev tercih edin surekliyse..Bayram icinse de bi zahmet hoşgörü.

Bayram gunu ne var bunda her seyi abartiyoru müstakil ev tercih edin surekliyse..Bayram icinse de bi zahmet hoşgörü.
Toplu yaşam alanlarinda uyulmasi gereken kurallar vardir
Uyamayanlar bizahmet kendi meşreplerine göre davransınlar
Iki gun ben onlari 12 1 kadar çektim bayram ve insanlarin değerleri hatrına ki bayramin benim için hicbir ozeliği yoktur

sadece bayramda böyleyse ve bayram günü insanların kapısına gittiyseniz ayıp etmişsiniz.
hani mobilya çekiyor, temizlik yapıyor, ip atlıyor deseniz anlarım da, bayram ziyareti ve misafir gürültüsü. bu kadar tahammülsüzlük bana fazla.
kızınız için de, sınava az kalmış, bir gün çalışmadı diye dünyası yıkılmayacak. en başta siz annesi olarak çocuğun üzerinden şu baskıyı çekmelisiniz. bu zamana kadar zaten yapacagını yapmıştır. bundan sonra biraz rahatlayıp son tekrarlar, hızlandırmalar olur.
o da bir gün olmadı diye bir şey olmaz.
İki gün boyunca sabah başlayıp gecenin yarilarina kadar suren gurultu rahatsiz ediyor beni elinde değil
Evimde ses yoktur televizyon bile yoktur herkes sesiz ve uyumludur dikkat ederiz
Ben boyle düşünürken başkasının bu kadar ozensiz olmasını hazm edemiyorum
Kizima gelince anne bune rahatsiz oluyorum diyor
Kizım ne var rahatsız olma mı diyeyim ?

Son düzenleme:
X