ben 30 yaşındayım ocakta 31 olucam 11 yaşında bir oğlum birde bana destekmi köstekmi olduğunu anlayamadığım bir eşim var
açıktan okumak istiyorum 6. sınıfı bitirdim 7 den devam edicem inşallah
eşim bir kaç ay önce okumama çok destek oluyodu
şimdi zamanı geldi kayıt olucam
bu gün diyoki sen bilirsin ama bu saatten sonra olurmuki acaba yapamazsınki ama yinede sen bilirsin
yaa ben çok hevesliydim eşim hevesimi kırıyo böyle söyleyince
bende inadına okumayı içten içe daha çok istiyorum
fakat kafamda sorular var
benim olmayı çookk ama çoookk istediğim meslek doktorluk genel cerrah olmayı herşeyden çok istiyorum
fakat doktor olmanın ne kadar zor olduğunuda biliyorum buna rağmen başarmayı çok istiyorum en azından denemek istiyorum
ben bu saatten sonra bu isteğime ulaşablirmiyim
yada kaderime razı olup evimi temizleyip çocuğuma bakıp hem pişmanlık yaşayıp ölümümümü beklim
nolur bana bi destek olun bişeyler söyleyin sizin düşüncelerinizi çok merak ediyorum
bayanlar ben pazartesi kayıt olucam açıkilköğretime
yer seçiliyomuş
bide dersler seçiliyomuş
yanlış bişey yapmak istemiyorum hangi dersleri seçersem benim için iyi olur
geçmi? benim annem 56 yaşında geçen sene açıktan ortaokulu bitirdi bu sene liseye kayıt oldu en ufak kardeşim ünide şimdi oğlum bitirmeden bende giricem üniveristeye diyor, okumanın yaşı yok:)
tek kelimeyle bravo diyorum annenize
bayanlar ben pazartesi kayıt olucam açıkilköğretime
yer seçiliyomuş
bide dersler seçiliyomuş
yanlış bişey yapmak istemiyorum hangi dersleri seçersem benim için iyi olur
ben 30 yaşındayım ocakta 31 olucam 11 yaşında bir oğlum birde bana destekmi köstekmi olduğunu anlayamadığım bir eşim var
açıktan okumak istiyorum 6. sınıfı bitirdim 7 den devam edicem inşallah
eşim bir kaç ay önce okumama çok destek oluyodu
şimdi zamanı geldi kayıt olucam
bu gün diyoki sen bilirsin ama bu saatten sonra olurmuki acaba yapamazsınki ama yinede sen bilirsin
yaa ben çok hevesliydim eşim hevesimi kırıyo böyle söyleyince
bende inadına okumayı içten içe daha çok istiyorum
fakat kafamda sorular var
benim olmayı çookk ama çoookk istediğim meslek doktorluk genel cerrah olmayı herşeyden çok istiyorum
fakat doktor olmanın ne kadar zor olduğunuda biliyorum buna rağmen başarmayı çok istiyorum en azından denemek istiyorum
ben bu saatten sonra bu isteğime ulaşablirmiyim
yada kaderime razı olup evimi temizleyip çocuğuma bakıp hem pişmanlık yaşayıp ölümümümü beklim
nolur bana bi destek olun bişeyler söyleyin sizin düşüncelerinizi çok merak ediyorum
Benim de hayalim hukuk okumaktı ama kazanamadım. Önlisans işletme mezunuyum.Atanmaya uğraşıyorum ama ne olursam olayım hukuk hep aklımda kalacak. Ben de sizin gibi sınava girmeyi kazanmayı çok istiyorum. Bu mesleği yapacak olmasam bile bitirmek istiyorum ne olursa olsun. Fakat kimseye bahsetmiyorum bu hayalimden.Çünkü biliyorum ki moral bozacak insanlar hep. Ne gerek var ki..
Ayrıca; benim abim doktor. Baya yaşlı sınıf arkadaşları vardı. Evet , tam anlamıyla yaşlı arkadaşları vardı tıp okuyan.
Bir de yıllar önce gazetede okumuştum. O geldi şimdi aklıma. Bir bayan ; yanlış hatırlamıyorsam uzay mühendisiymiş. Ama dış görünşü itibariyle kimse iş vermiyormuş.Bu durum onda çok hırs yapmış.Kadın tekrar üniversite sınavına girip tıp kazanmış. 50 yaşında falandı bitirdiğinde yanılmıyorsam. Hatta, uzmanlık sınavına giremeyeceğim yaşım geçti çünkü. Ama ne olursa olsun buna değer, kendimle gurur duyuyorum diyordu.
okumanın yaşı yok kesinlikle ama tıpı kazanmaktan çok okuması zor, kalın kalın kitaplar, binlerce sayfa not, latince ve ezber. evli olan üstelik çocuğu olan birinin günde 5-6 saat ders çalışması zor hatta imkansız. ama başka bölümler olabilir tabi ki neden olmasın? ama her şeyin zamanında olmasından yanayım ben, liseden sonra üniversiteye girilmeli, okul bitip de ekonomik özgürlük ele alındığında artık evlenilir de, çocuk da doğurulur. ama öncelik okumak olmalı. erken yaşta evlenenlere çok kızıyorum ben.
şu hayatta insanın istese yapamıcağı yok ayrıca yaşınız hiç geç değil kesinlikle
ama benim takıldığım bi nokta var evlisniz ve çocuğnuz var
bi anne olarak ev işleryle çocğnzla ilgleneblckmsnz sorun burda
tıp okurken hergün çalışmanız gerek
eşiniz size destek olmak için yardımcı tutarmı ev işlerine bilmiyorum
çocuğunuz ergenliğe gircek ve sorunları artcak ilgilenmek durumundasınz
bunların hepsiyle baş etmek zordur ama imkansız değil
eğer diyebiliyorsanzki evet yaparm deneyn şansnzı kazanamasanz bile denemiş olun hayallerinizin peşinden gidin derim ama zorluklarını bilerek
ağzı olan konuştuğu için etrafındaki insanları kafana takma. 30 yaş geç felan değil, senin azmini görünce eşin de sana inanmaya başlayacak.
biiyorum canım zorluklarını biliyorum
ne kadar zor olduğunu biliyorum
yazıların tümünü okuduysanız doktor olmak istiyorum ama olmazsa sağlık sektöründen bi heşire radyolog gibi bişeylerde olur
ben çıtamı yüksekte tutuyorumki daha çok çalışim diye
eşim eve temizlikçi tutmaz tutsada ben istemem
yaa niye ben başaramimki evimin işini çocuğumun bakımını
zaten ben geceleri ders alışıyorum tek başıma sakin kafayla
oğlumun bana faydası bile olucak beraber ders çalışıcaz
bence hiç bir sorun yok
ben okumayın, yapamazsınız demiyorum zaten, tıp için söylemiştim. insanda azim olduktan sonra her şeyi öğrenir. eşiniz de destekliyorsa çok şanslısınız gerçekten. ülkemizin gelişmesi için kadınların mutlaka okuması gerektiğini düşünüyorum. özellikle kadınlar ekonomik özgürlüğünü elinde bulundurmalı. başlığın tamamını okumamışım, 30 yaş hiç geç değil. ben üniversite,uzmanlık derken 30umu çoktan geçmiş olacağım. kolay gelsin , inşallah hep kolaylıklarla karşılaşırsınız
kararınıza saygı duyuyorum hatta isterseniz hiç kazanamayın siz denediniz ya bunun için bile ayakta alkışlancak kadınsınız!
benim anlatmak istediklerim daha farklı finalleriniz vizeleriniz stajlarınız nöbetleriniz olacak
oğlunuza dersane arıcaksnz yeri gelcek belki oda şehir dışında bi üni ye gitcek
evinizin işelriyle ilgilenmek durumunda kalacaksnz
kısaca gerçekten çok yorucu ama mutlu sonla biten bi süreç olacak
yaşınıza kesinlikle sözüm yok bunu 20 yaşında evli çocuklu bi bayan desede yorulcaksın yapabilirmsn derdim okumak yaşlamı sınırlı sanki canım
amacım size destek olmak zorluklarını göstermek önlemlerinizi onlara göre almanızı sağlamak