Bayanlar ne olur söyleyin okumanın yaşı var mı ,30 yaş çok mu geç ?

Lolo

eşim ve oğullarım
Kayıtlı Üye
31 Mart 2008
3.704
9
ben 30 yaşındayım ocakta 31 olucam 11 yaşında bir oğlum birde bana destekmi köstekmi olduğunu anlayamadığım bir eşim var

açıktan okumak istiyorum 6. sınıfı bitirdim 7 den devam edicem inşallah

eşim bir kaç ay önce okumama çok destek oluyodu
şimdi zamanı geldi kayıt olucam
bu gün diyoki sen bilirsin ama bu saatten sonra olurmuki acaba yapamazsınki ama yinede sen bilirsin

yaa ben çok hevesliydim eşim hevesimi kırıyo böyle söyleyince

bende inadına okumayı içten içe daha çok istiyorum

fakat kafamda sorular var

benim olmayı çookk ama çoookk istediğim meslek doktorluk genel cerrah olmayı herşeyden çok istiyorum
fakat doktor olmanın ne kadar zor olduğunuda biliyorum buna rağmen başarmayı çok istiyorum en azından denemek istiyorum

ben bu saatten sonra bu isteğime ulaşablirmiyim
yada kaderime razı olup evimi temizleyip çocuğuma bakıp hem pişmanlık yaşayıp ölümümümü beklim
nolur bana bi destek olun bişeyler söyleyin sizin düşüncelerinizi çok merak ediyorum

İstediğin azmettiğin sürece bence herşeyi yapabilirsin. Olmaz diye birşey yok. Herşey insanın kendisinde bitiyor.30yaş da hiçbirşey için geç diil bu arada..

etrafımdaki hiç kimse inanmıyo okuyabileceğime

herkez tuhaf gözle bakıyo ne işin var otur evinle ilgilen der gibi buda beni sinirlendiriyo

Bence o etrafındakilere inat daha çok sarıl bu işe..Sana bir örnek vermek isterim..

Benim bir tanıdığım bayan vardı..Lise mezunu...Şuan Türkiye'nin en iyi bankalarından birine zamanında şansa kader girmiş...
Baktı ki okumadan bişey olmayacak burda..Açıköğretimden üniversiteyi bitirmiş..Sonra mastır vs..derken Şu an o Türkiye'nin en büyük bankalarından birinde İnsan Kaynakları müdürü.............................Ve yaşıda 40'a yakın....
Sence okumanın yaşı var mı?????????

etrafımdaki hiç kimse inanmıyo okuyabileceğime

herkez tuhaf gözle bakıyo ne işin var otur evinle ilgilen der gibi buda beni sinirlendiriyo

Neden???? Onlar kendilerine baksınlar...

İstemek başarmanın yarısıdır. Olumsuz yorum yapanları duyma... Okumak,evinle ilgilenmeyeceğin anlamına da gelmiyor ki ayrıca..

tüh utandım kendimden..ben 22yiim çokmu geç diyodum resmen silkelendim seni görünce..ama hakkaten zor dışardan okumak..bişiy diyimmi benim teyzem 32 yaşında liseyi okuyor dışardan..bence imkansız değil başarabirlirsin..başarabilirizzzbende şuanda düşünüyorum evde mimarlık felanmı yapsam ama açıktan mimarlık okunurmu yaaa:26::26:

Bu arada bişey de eklemek isterim..Erkekler böyle durumlarda ilk önce "acaba olsa mı,olmasa mı" tarzında ikilemde olurlar....Fakat bu işi başardıgını görünce ilk onların göğsü kabarır bunu sakın unutma..
En azından benim eşim öyle...

30 mu? ne geci bence tam zamani.yurtdisindayim dil okulumdaki kac tane arkadasim ben diyim 60 sen de 70 yasinda insanlar.hele bi tanesi bastonla geliyyor okula torunun torununu gormus.sence gec mi?

Bence okumanın yaşı yok içinizde kalmasın en azından deneyin dediğiniz gibi. Ben üniv de okurken sınıfımızda bi abla vardı 39 yaşındaydı Benden güzel ders çalışıyordu

bayanlar yazılarınızı okuyunca çok mutlu oldum

peki doktorluk gibi zor bir meslek seçtim kendime
milleti çok önemsemiyorum aslında eşiminde ne dediğini önemsemiyorum

kimse doktor olabileceğime inanmıyo
böyle oluca bende acaba çok zor bi meslekmi seçtim diyorum kendi kendime

sonrada hastanelerde bazı karşılaştığım doktorlar aklıma geliyo

bazıları o kadar bilgisizzki özellikle acildekiler
kendi kendime diyorumki böyle birisi doktor olabilmişse ben kesin olurum heralde diyorum

Ayşe Kulin'in "Adı Aylin" isimli kitabını (gerçek bir hikayedir) okumanı öneririm. Fırtınalı bir hayat yaşayan bir kadının öyküsü anlatılıyor ama seninle ilgili kısım, Aylin'in geç yaşta tıp okuyup psikiyatr olması. Önemli bir motivasyon sağlayacağını düşünüyorum sana. Başarılar...

okucam önerin için teşekkürler

birazda kafamı kurcalayan şu

şimdiki müfredat çok farklı
benim zeminimde yok anlamadığımı anlatıcak bi öğretmen falanda yok
kendi başıma hangi yolu izleyerek çalıabilirim anlayabilirim konuları özellikle matematiği

oğlum 6. sınıfa başlıcak bu sene bazı konuları öğretmenine sordururum diyorum bazılarınıda dersanedeki öğretmenlerine sordururum
olmadı yüzsüzlük yapar ben rica ederim kafama çok takılan bi konu varsa
ingilizce içinde ismek i düşünüyorum
böyle çalışılabilirmi acaba
ayrıca nettende konu anlatımları var
oğlumun dersanesini verdiği bi şifre var dersaneye ait
oralardada ders anlatıyolar ordanda bakarım biraz

İstediğin azmettiğin sürece bence herşeyi yapabilirsin. Olmaz diye birşey yok. Herşey insanın kendisinde bitiyor.30yaş da hiçbirşey için geç diil bu arada..

hesabıma göre
eğer hiç kalmazsam 41 imde doktor olabiliyorum

uzmanlık içinse biraz daha gerekiyo

olsun doktor olimde başına uzmanlığıda getiririm aslında uz değilde op olmasını istiyorum

op dr ..... ...... ayyy inşallah

tabi doğru söylüyosun istedikten sonra başarılmayacak hiçbirşey yoktur

canım arkadaşım merhaba yazını okudum ve çok sevindim senin adına yaşım 30 geçmi diosun kesinlikle ve kesinlikle değil ister 40 ister 50 olsun yapabilirsin öncelikle gerçekten ama gerçekten iste şimdi sana bikaç örnek vericem.
birincisi ablam 36 yaşında ısrarlarımla lisye kayıt yaptırdım hevese geldi şuan son sınıfta buarada 2 tane kızı var biri 19 biri 15 yaşında.
ikincisi ortanca ablam 33 yaşında 8 yaşında oğlu var bu sene üniversite sınavına girdi akdeniz ünversitesini kazandı ve en önemlisi sınava girdiğinde hamileydi tabi hala hamile
üçüncüsü ben 30 yaşındayım dediğin eşim ben bişey isterken yap yap sen bilirsin diyor iş ciddiye binince sen yapamazsın olmaz başaramazsın tamamen moral bozucu heves kırıcı sözler sarfediyor.sağlık sektöründeydim ayrıldım evde dur dur olmuor kafaya koydum yaparım başarırım dedim ama çok hırs yaptım eşime karşılık olarak çünkü işden ayrılınca tamamen beni salak aciz yerine koydu.bende 4 yaşındaki oğlumu aldım istanbulda 3 aylık bi eğitim programına katıldım.buarada aramız açıldı istemedi ama ben ailem geleceğim için yapmak zorundaydım.nitekim belgemi aldım geldim tebrik etti.aldığım eğitimi tamamlamak adına uzmanlaşmak adına üni. sınava girdim istediğim bölümü kazandımyine tebrik etti.
sonuç şuan çok büyük önemli bi tekstil fabrikasından baş koyduğum meslek adına iş teklifi aldım bundan daha güzeli varmı.
umarım anlattıklarım sana azda olsa yol gösterir.

Neden???? Onlar kendilerine baksınlar...

İstemek başarmanın yarısıdır. Olumsuz yorum yapanları duyma... Okumak,evinle ilgilenmeyeceğin anlamına da gelmiyor ki ayrıca..

evimlede tabiki ilgilenirim

hatta işe de girmeyi düşünüyorum işe girersem daha zor olur ama olsun kendi çabamla bir yerlere gelmiş olurum derslerimede gece çalışırım bir kaç saatlik uyku yeter bana
zaten sabaha karşı zihin daha çok açık oluyo

bende aöf işletme 4 olcam inşallah ve 23 yaşındayım yeni evlendim biraz zor olacak evden okuması birde sen çocuğunuda büyütmüşsün bırakma bence

şiddetle okuyup ekonomik özgürlüünü kazan derim isterse 10 çocuk annesi ol okumanın yaşı yok

canım bence kesinlikle geç değil mutlaka denemelisin ki sonunda "ben denedim diyebilesin".

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…