Bayanlar ne olur söyleyin okumanın yaşı var mı ,30 yaş çok mu geç ?

bende hep babama diyodum baba gel bi üni daha oku beraber gidelim diye o bu zora gelemedi
final haftaları afedersiniz nerdeyse tuvaletin yerini unutuyorum bunun için bi çalışma programı hazırlamanızı öneririm
hatta siz tüm zamanlarınız için hazırlayın ev işleri falan hep bi sisteme otursunki zorlanmayın bence
oğlunuzun tabiki bakıma ihtiyacı yok ama ergenlik zor süreç :KK53: kendimi düşünüyorumda hakketten zor ebeveynlerin işi onunla konuşmayı ihmal etmeyin
tabiki çoğu konuyu babasıyla konuşmalı ama kız arkadaşlarını falan size anlatmayı tercih eder bence
ev işlerinde eşinizden oğlunuzdan düzen isteyin zaten gerisi daha kolay oluyo o zaman
siz ders çalışmaya başladığınızda sizden bişeyler istememesini söyleyin çay demle meyve yıka gibi dikkatiniz dağılmasın
mutfakta yatakta falan çalışmayın hep çalıştığınız bi yer olsunki oraya oturduğunuzda çalışma dürtüsü uyansın
sabahlara kadar ders çalışıp uyumamak için zorlamayın bi işe yaramaz çalıştığınız
kendi ev düzeninizi siz bilirsiniz tabiki ama ben yinede nacizane önerilerde bulunmak istedim

"kadınları okutunuz, kadınları okutmayan milletler yükselemez"
Hacı Bektaş i Veli

önerilerin için sağol
acaba diyorum halk eğitim ders vermiyomudur
eğer veriyosa MATEMATİK VE İNGİLİZCE İÇİN GÜNDE BİR ER SAAT DERS ALSAM ÇOK İYİ OLUR
olmazsa oğlumun gittiği dersaneyle konuşcam ders almak için
haftada 2 gün bile verseler yeter en azından anlamadığımı sorarım
düzene gelince eşim zaten hafta içi yok gibi gece işe gidiyo saat en geç 4 de eve geliyo
yemeğini yiyo biraz oturup yatıyo
oğlım okullar açılınca 6 da kalkıp 7 15 de evden çıkıp öğlen 1 de gelicek
bende ev işlerimi sabah oğlumun peşinden yaparsam öğlene kadar her gün olmasada 2 saat ayırırım
akşam herkez yatıncada 2 saat çalışsam yeter sanırım
bide işte ders alabilirsem matematik ve ingilizceden süper olur
zaten beni tek düşündüren 2 ders bu
yoksa diğerleri genelde ezber tek başıma yaparım
eşim evdeyken fazla ders çalışmayı düşünmüyorum kesin b gıcıklık yapar beni sinirlendiri
en güzeli eşim ve oğlum evde yokken yada uyurken çalışmak

Canım öncelikle seni tebrik ederim kararından dolayı.Yaşıt sayılırız yaşımızda ne varmışki bizim yaşımızdakiler yeni evleniyorlar.Bizim farkımız sadece hayata daha erken başlamak.Benimde on yaşında bir oğlum var açıköğretim lisesinde çocuk gelişimi okuyorum lise mezunu olduğum halde sevdiğim mesleği yapabilmek için yeniden lise okuyorum.Çok zevkli hemde üniversiteyi meslek lisesi mezunu olarak ek puanla kazanmak daha kolay.Sen düşünmezmisin lisede meslek lisesi okuyup mesela anaokulu öğretmeni olmak.Ben sadece bir fikir olsun diye yazdım sen ne seni heyecanlandırıyorsa onun peşinden gitmelisin.

sen benden daha şanslısın senin bi zeminin var
benim yok malesef
orta okulda düz problemlerden başka bişey yapmıyoduk bildiklerimide unuttum zaten

ezber sorun değiğlde şu mat ve ing beni düşündürüyo
gerçi öğrenmeye başlayınca daha basit gelicektir eminim de

ders alabilirsem iyi olur diyorum
halk eğitim belki ders verir diyorum bu gün bi arayıp sorucam bakalım ders veriyomuymuş

anaokulu öğretmeni olabilirim aslında çocuklarla iletişimim çok iyi çocukları anlıyorum çok iyi bi öğretmen olabilirim
fakat benim içimde sağlık sektörü yatıyo
doktor olamam belki

ama hemşire olabilirim radyolog veya laborant acaba veterinerlikde doktorluk kadar zormudur yapabilirsem veterinerde olabilir

gerçi zaman ne gösterir bilinmez
önce bi liseyi bitirim üniversite sınavını kazanimde bakalım hayırlısı
anaokulu öğretmeni olmak için hangi okulları okumak gerek

neden olmasın arkdaşım neden geç olsun bende 25 yaşındayım 2.5 yaşında kızım var yakında işede başlıcam ama bugün kayıt oldum 7-8 sınıfa birde hevesliyimki sorma 30umda üniversiteli hayal ediyorum kendimi:)))

dürüst olcam.

iş yerleri her zaman için genç kişileri almak ister
hatta ilanlara bakarsanız birçoğunda yaş sınırı belirtilir 35 yaş altı gibisinden

hele ki doktor olmak istiyorsunuz, uzun bir okuma dönemi olacak önünüzde

okursunuz okursunuz da, bu sadece içinizde uhde kalmamasını sağlar.

işe giremeyeceğinizi bilerek okumak istiyorsanız okuyun tabii ki. güzel bir şey

dost acı söylermiş. dostunuz olmayabilirim ama düşman da değilim ki boş yere umut aşılayayım.

dürüst olcam.

iş yerleri her zaman için genç kişileri almak ister
hatta ilanlara bakarsanız birçoğunda yaş sınırı belirtilir 35 yaş altı gibisinden

hele ki doktor olmak istiyorsunuz, uzun bir okuma dönemi olacak önünüzde

okursunuz okursunuz da, bu sadece içinizde uhde kalmamasını sağlar.

işe giremeyeceğinizi bilerek okumak istiyorsanız okuyun tabii ki. güzel bir şey

dost acı söylermiş. dostunuz olmayabilirim ama düşman da değilim ki boş yere umut aşılayayım.

şu anbu konuları düşünmek istemiyorum
önce bi liseye geçimde sonrasına bakıcam

her şey gönlünüzce olsun :KK54:

Sınıf arkadaşlarımdan bazıları emekli kişiler olduğu ve çalışkanlık konusunda pek çok gence taş çıkarttıklarını kendi gözlerimle gördüğüm için tamamen destekliyorum. Son mesajdan bu yana epey zaman geçmiş umarım hedefinizde ilerlemeye devam ediyorsunuzdur.

okumak için 30 yaş asla geç değil inandıktan snr 35 yaşında hukuk fakültesi okuyan arkadaşım var 2 üni mezunu bence büyütmeyin bu kadar

Merhaba,
Lolo şuan ne durumdasın merak ettim baya uzun süre geçmiş aradan.. İnşallah herşey yolunda gidiyordur! Bende açık öğretimi okumaya yeni karar verenlerdenim ve azmine hayran kaldım :)

bence mutlaka yapın derim evlendikten sonra iki tane küçük çocukla 4 yıllık fakülte bitirdim açıktan hiç bir şey için geç değil. Hep destek Tam destek ben inanıyorum size :)

ben 30 yaşındayım ocakta 31 olucam 11 yaşında bir oğlum birde bana destekmi köstekmi olduğunu anlayamadığım bir eşim var

açıktan okumak istiyorum 6. sınıfı bitirdim 7 den devam edicem inşallah

eşim bir kaç ay önce okumama çok destek oluyodu
şimdi zamanı geldi kayıt olucam
bu gün diyoki sen bilirsin ama bu saatten sonra olurmuki acaba yapamazsınki ama yinede sen bilirsin

yaa ben çok hevesliydim eşim hevesimi kırıyo böyle söyleyince

bende inadına okumayı içten içe daha çok istiyorum

fakat kafamda sorular var

benim olmayı çookk ama çoookk istediğim meslek doktorluk genel cerrah olmayı herşeyden çok istiyorum
fakat doktor olmanın ne kadar zor olduğunuda biliyorum buna rağmen başarmayı çok istiyorum en azından denemek istiyorum

ben bu saatten sonra bu isteğime ulaşablirmiyim
yada kaderime razı olup evimi temizleyip çocuğuma bakıp hem pişmanlık yaşayıp ölümümümü beklim
nolur bana bi destek olun bişeyler söyleyin sizin düşüncelerinizi çok merak ediyorum
Çok uzun zaman geçmiş bende 30 yaşındayım ve ayne sizin düşüncedeyim okuyabilirmişim bu yaştan sonra çocuklarla yapabilirmiyim diyorum. Şimdi ne durumdasınız merak etim

Bu aralar bende taktim okumayi kafaya bende 22 yasindayim evliyim bide 2bucuk yasnda oglum var fakat okumak istiyorum lise terk acikogretimden liseyi bitirip sinavlara grmek istoyorum bi ise girebilmek icin insallah basaririm varmi benim gibi acaba merak ediyorum

Bu aralar bende taktim okumayi kafaya bende 22 yasindayim evliyim bide 2bucuk yasnda oglum var fakat okumak istiyorum lise terk acikogretimden liseyi bitirip sinavlara grmek istoyorum bi ise girebilmek icin insallah basaririm varmi benim gibi acaba merak ediyorum
sen çok gençsın yaparsın hiç fazla zaman kaybetmeden başla bence.

30 yaş ne ki :KK14: ben fakülteden 70 yaşında bir amca ile mezun olmuştum :halay: 3. Üniversitesiydi ve okumanın asla yaşı yok.

tüh utandım kendimden..ben 22yiim çokmu geç diyodum resmen silkelendim seni görünce..ama hakkaten zor dışardan okumak..bişiy diyimmi benim teyzem 32 yaşında liseyi okuyor dışardan..bence imkansız değil başarabirlirsin..başarabilirizzz:KK19::KK19:bende şuanda düşünüyorum evde mimarlık felanmı yapsam ama açıktan mimarlık okunurmu yaaa:26::26:
Açıktan mimarlık olmaz ki örgün okumak gerek.

Çok uzun zaman geçmiş bende 30 yaşındayım ve ayne sizin düşüncedeyim okuyabilirmişim bu yaştan sonra çocuklarla yapabilirmiyim diyorum. Şimdi ne durumdasınız merak etim
okursunuz tabiki. çocuklar okula gittiği gibi derslerinize çalışırsınız hiç dert etmeyin.

Gec olurmu canım ben 43 yaşındayım ve acık lisedeyim halen okumanın yaşı yok

X