bayanlar bakarmisiniz

Bu arada hpv kuaförlerden falan da geçebiliyor. O yüzden tek eşli olunsa bile diğer risk faktörlerinden dolayı yılda bir kez yaptırılmalı. Bu arada kamu spotu gibi oldu da neyse

çok eşlilik yaşıyorsanız yada evliyseniz eşinize güvenmiyorsanız yaptırın tek eşliyseniz risk yok .
Keşke öyle bir dünya olsa arkadaşım.internetten araştırirsaniz smear in önemini anlarsınız. İşte buyrun ;

Smear testi (simir testi), başta rahim ağzı (serviks) kanseri olmak üzere rahim ağzındaki hücresel düzensizlik ve kanser öncüsü hücrelerin ve enfeksiyonların saptanmasında kullanılan bir tarama testidir. Ayrıca rahim iç zarı (endometrium) kanserinin de erken teşhisine yardımcı olabilir. Böylelikle hücresel bozukluklar rahim ve rahim ağzı kanserine dönüşmeden erken evrede tespit edilir. Hasta sağlığına tamamen kavuşabilir

tesekur ederim yorumunuz icin

30 yaş altına smear testi yapmıyorlar, istanbuldaysanız herhangi bir üniversite hastanesine giderseniz smear testini yaparlar.
Allah allah..Ben 30 yasindayim 2 sene once devlet hastanesinde yaptirmistim. Yoksa yaslandigim icin hafizami mi kaybediyorum?
Internette 21 yas alti yaptirlmamasi oneriliyor

dimi cok haklisiniz bende yapdiricagim kesinlikle yapmak gerek
Evet. Benim de eşim de sapasağlam ama günlük ped yüzünden kaptım enfeksiyonu. Oluyor. O yüzden bana olmaz dememek lazım ki ben öyle yaptım çünkü enfeksiyon kapabileceğim bir şey yoktu. O yüzden kendime konduramadım ama kapmışım. Benden de eşime geçmiş. Birlikte tedavi olmak zorunda kaldık. Allah beterlerinden saklasın tabii ki ama ihmal etmemek lazım.

Beybi ben 24 yaşımda yaptırdım. Kartal araştırma da ustelik ücretsiz. Simdi yeni sistemmi 30 yas alti siniri koydu

yaa oylemi korktum insalah varsa bile gecici bir seydir

Smear için yas sınırı olacağını sanmıyorum.
Kadın hastalıklarına randevu alabilen herkes bu testi yaptırır. Ama soruyorlar evli misin diye çünkü kızlık zarı için sıkıntı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…