- 25 Ağustos 2019
- 1.330
- 1.938
- 48
- Konu Sahibi Kahvekokusu34
-
Ama işte sorun şu ki siz de bilmiyorsunuz. Mesela Türkçe’ye değil Türkçeye. Çünkü özel isimlere gelen yapım eklerinden sonra çekim ekleri kesme ile ayrılmaz.
Ama “şey”in ayrı mı bitişik mi yazılacağı kesin. Sitenin başka bir forumunda olsak neyse diyeceğim ancak bdv de insanlar derdini paylaşırken araya girip TDK’lik taslamak hoş olmuyor bence. Bu arada TDK’nın değil TDK’nin çünkü Türkçede “ka” diye bir harf yok.Siz şimdi hanfendi gerçekden hatta ve hatta DAĞA yazan birinin yaptığı hata ile hala TDK'nın uzlaşamadığı konuları bir mi tutuyorsunuz? TDK Türkçe'ye ile Türkçeye arasında gidip gelir ki hala Türkologlar bu konuda ulaşamadı ama dağa söylediyim kelimeleri tartışmaya kapalıdır. İdrak edemediğiniz husus burası bence.
Bende bunu anlamıyorum işte madem bı yere konu açıp fikir danışıyorsunuz karşıdaki insanlara net anlaşılmak için biraz dikkat edilebilir demi. Yoksa burda kimse dil bilgisi dersi vermiyor noktasına virgülüne kadar.Bariz hatalı şeyleri inat gibi yazılıyorlar insanın okuyasi dahi gelmiyor bı fesatlık mi bide ben fesat olmuşum
gel sen bana özel ders ver
Ama “şey”in ayrı mı bitişik mi yazılacağı kesin. Sitenin başka bir forumunda olsak neyse diyeceğim ancak bdv de insanlar derdini paylaşırken araya girip TDK’lik taslamak hoş olmuyor bence. Bu arada TDK’nın değil TDK’nin çünkü Türkçede “ka” diye bir harf yok.
ya zaten burada kim ne yazarsa haklısın diyip onaylamazsan anında taşlanıyorsun. :)
daha kelimesi de dağa diye yazılmasın yani artık.
Gel de anlat işteAynen öyle bu yüzden uyardık diye konu Türk dil kurumuna kadar gittibahsettiğimiz şey o değil ki bariz belli olan anlaşılmasini engelleyen yazım hatalarından bahsediyoruz. Yoksa burda herkes derdini anlatirken her ayrıntıya dikkat etmiyor olabilir roman yazmıyoruz sonuçta ama dediğiniz gibi daha yerinede her mesajda daga yazılmasın
Şimdi tartışma yaratmak değil amacım hele konu sahibesini korumak hiç değil ama ;”öyren değil öğren ;söylediyimi değil söylediğimi” yazmanız gerekiyordu ..Sert bir sekilde soylediyimi ve ayipladigimi dusunmuyorum.
Kusura bakmayin diyerek gayet duzgun bir sekilde sordum merakimdan.
Neden boyle konusuyorsun, boyle turkce mi olur, git turkce oyren falam filan hic bir sey demedim.
Kimseye de bir sey sorulmuyor ya, hemen karsi atak, her kes kavga ariyor.
Ya sabr!!!
Oyren değil Öğren ,Falam filan değil falan filan ,söylediyimi değil söylediğimiSert bir sekilde soylediyimi ve ayipladigimi dusunmuyorum.
Kusura bakmayin diyerek gayet duzgun bir sekilde sordum merakimdan.
Neden boyle konusuyorsun, boyle turkce mi olur, git turkce oyren falam filan hic bir sey demedim.
Kimseye de bir sey sorulmuyor ya, hemen karsi atak, her kes kavga ariyor.
Ya sabr!!!
Cehalet...Ben de 30 biliyorum.
Kusura bakmayin da cok merak ediyorum daga ne demek?
Konusurken de daga diyormusunuz?
Gecen konunuzda da daga yazmistiniz bir kac kere de dikkatim cekti.
Her doğru her yerde söylenmez. Cenaze evinde yalnız helva fıstıklı olur demek gibi duruyor bu yapılan.Kullandığımız alfabe "Türk" alfabesi burası da Türkçe iletişime geçilen bir alan. Türkçe yazılan bir alanda Türkçe yazılmayan hususlara dikkat çekiyorsam ve bu sizi rahatsız ediyorsa siz hangi yaranıza dokunulduysa onu sorgulayın. Benden size malzeme çıkmaz maalesef. Milyon tane kişinin bulunduğu bir alanda yanlış konuşanı değil yanlışı göstereni karşısına alan birine ne anlatsam boş.
Tamam sensinHer doğru her yerde söylenmez. Cenaze evinde yalnız helva fıstıklı olur demek gibi duruyor bu yapılan.
Bende 24 yaşındayım banada bugün smear testi yaptılar yaşımız daha genç neden yaptılar anlamış değilim bana hic smear testi yaptirdin mi dedi hayir dedim neyse sonra vajina muanesi yapti ben sol kasık ağrısı ile bide ilişki sonrasi akıntı ile beraber 2 nokta kadar kan oluyodu bu sebeple gittim bana akıntımın cok olduğunu söyledi bi baktım smear testi de yapmış sonuç 3 hafta sonra çıkar dedi acaba kötü bisey mi var ondan mı yaptı korkuyorumBeybi ben 24 yaşımda yaptırdım. Kartal araştırma da ustelik ücretsiz. Simdi yeni sistemmi 30 yas alti siniri koydu
Merabalar bende sizin gibi iliski sonrasi akıntı ile beraber 2 nokta kadar kanamam oluyo 3.5 aylık evliyim 24 yaşındayım hamilede kalmak istiyorum ama bu smear testi beni korkuttu doktr bana akıntımın çok olduğunu söyledi yarinda adet günüm insallah adet olmam hamile kalmayı çok istiyorumNeden 3 gun iliski olmamasi gerekiyo.ben de yaptirdim iliski sonrasi kanama yasadigim icin. Kac kere kontrole gittim bu sebepten hicbisey cikmadi.artik en sonunda benim israrimla smear yapildi ama hic oyle bisey soylenmedi ve ben hemen iliski sonrasi gitmistim acile.ve doktorda bunu biliyodu.sonuclar yine temizdi doktor zaten bosuna yapioruz bisey cikmiycak demisti ama simdi supheye dustum.yurtdisinda yasiyorum bu arada.dogum kontrol hapiyla sorun ortadan kalkti ama simdi hangi yontem daha guvenilir anlam veremedim
Yeni evli oldugun icin olabilir cnm.ama devam ederse mutlaka yaptir.ben dogumkontrol hapi kullanmaya baslayinca oyle bi sorunum kalmadi cok sukur.zaten doktor hap kullanmami tavsiye etmisti.ama smear testinde korkulacak hicbisey yok.agrili olan bisey degil ki.korkma gerekirse yaptir.Merabalar bende sizin gibi iliski sonrasi akıntı ile beraber 2 nokta kadar kanamam oluyo 3.5 aylık evliyim 24 yaşındayım hamilede kalmak istiyorum ama bu smear testi beni korkuttu doktr bana akıntımın çok olduğunu söyledi yarinda adet günüm insallah adet olmam hamile kalmayı çok istiyorum
Smear testini zaten doktor yapti sonuc 3 hafta sonra cikıcak kötü cikmasindaň korkuyorum ama hamile degilim kan tahlilide yaptılarYeni evli oldugun icin olabilir cnm.ama devam ederse mutlaka yaptir.ben dogumkontrol hapi kullanmaya baslayinca oyle bi sorunum kalmadi cok sukur.zaten doktor hap kullanmami tavsiye etmisti.ama smear testinde korkulacak hicbisey yok.agrili olan bisey degil ki.korkma gerekirse yaptir.
Insallah hamilesindir canim.Rabbim gonlune gore versin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?