• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bayanlar bakarmisiniz

Keşke öyle bir dünya olsa arkadaşım.internetten araştırirsaniz smear in önemini anlarsınız. İşte buyrun ;

Smear testi (simir testi), başta rahim ağzı (serviks) kanseri olmak üzere rahim ağzındaki hücresel düzensizlik ve kanser öncüsü hücrelerin ve enfeksiyonların saptanmasında kullanılan bir tarama testidir. Ayrıca rahim iç zarı (endometrium) kanserinin de erken teşhisine yardımcı olabilir. Böylelikle hücresel bozukluklar rahim ve rahim ağzı kanserine dönüşmeden erken evrede tespit edilir. Hasta sağlığına tamamen kavuşabilir
bakın bu kanser kendiliğinden olmuyor hpv bulaşıyor buda bazı hpv ler kansere sebebiyet veriyor tek eşli yaşayanlarda bu risk çook düşük.

Smear için yas sınırı olacağını sanmıyorum.
Kadın hastalıklarına randevu alabilen herkes bu testi yaptırır. Ama soruyorlar evli misin diye çünkü kızlık zarı için sıkıntı olabilir.
Hatta ilişkin var mı diye de soruyorlar evli değilim dediysen.
evliyim ben 5 yillik 3 yasinda yavrum var 😀 24 diyince herkes bekar sandi sanirim

Doktorun demişse sen öyle yap arkadaşım.
İnternette genel bilgi olarak 3 yıl deniyor.
Bence her sene çekilecek gibi degil ya 3 sene iyidir iyi😂
Ben de enfeksiyondan dolayı demiş olabilir bir de doğum kontrol hapı da kullanıyordum ben o da davetiye çıkarıyor. Sanırım bunlardan dolayı senede bir dedi bana ☺️

bakın bu kanser kendiliğinden olmuyor hpv bulaşıyor buda bazı hpv ler kansere sebebiyet veriyor tek eşli yaşayanlarda bu risk çook düşük.
Doğrudur ama yinede az da olsa risk varsa bence arada bu testin yapılmasında fayda var.erken teşhisle tedavisi mümkün çünkü.

Doktorun demişse sen öyle yap arkadaşım.
İnternette genel bilgi olarak 3 yıl deniyor.
Bence her sene çekilecek gibi degil ya 3 sene iyidir iyi😂
Size smear diye ne yaptılar acaba?
Alt tarafı kulak çubuğunun uzunuyla sıvı alınıyor, işlem 1 dk ya sürüyor ya sürmüyor yani.

Sağlık ocağında smear yaş sınırı yok diye biliyorum da devlet neden birda yaptırma dedi onu anlamadım 🙄🙄 hpv tarzı kanser taraması 30 yaş sınırı var smear da olmaması gerekiyor

Size smear diye ne yaptılar acaba?
Alt tarafı kulak çubuğunun uzunuyla sıvı alınıyor, işlem 1 dk ya sürüyor ya sürmüyor yani.
Sinir yaptılar bende arkadaşım 😂
Ya aslında bişey yok dediğin gibi ama ne bileyim yaa çok narinim nazlıyim biraz😂😂

Allah allah..Ben 30 yasindayim 2 sene once devlet hastanesinde yaptirmistim. Yoksa yaslandigim icin hafizami mi kaybediyorum? 😂
Internette 21 yas alti yaptirlmamasi oneriliyor
Ben devlet hastanesi demedim, konudaki aile sağlığı merkezini kastettim. Devlet hastanesi ve üniversite hastaneleri yapıyor ama ketem ve aile sağlığı merkezi 30 yaş altı yapmıyor. Nereye giderseniz gidin bu böyle.

Sinir yaptılar bende arkadaşım 😂
Ya aslında bişey yok dediğin gibi ama ne bileyim yaa çok narinim nazlıyim biraz😂😂
Allah allah.
Smearı ben de bir şey sanardım, aparat kısmından korktunuz herhalde ama onu fazlaca jele buluyorlar zaten.
Valla ben hiçbir şey anlamadım, bu muydu dedim o kadar.
Kulak muayenesi bile daha gerici can acıtıcı bir şey bence😂

Sağlık ocağında smear yaş sınırı yok diye biliyorum da devlet neden birda yaptırma dedi onu anlamadım 🙄🙄 hpv tarzı kanser taraması 30 yaş sınırı var smear da olmaması gerekiyor
devlet degildi gittigim ozeldi yuklu olur dedi yinede yapdircakdim 3 gun iliskiye girmeme kurali varmis smear de yazmis hpv de istemis hic daga once yapdirmamisin gorelim dedi

Beybi ben 24 yaşımda yaptırdım. Kartal araştırma da ustelik ücretsiz. Simdi yeni sistemmi 30 yas alti siniri koydu
Bebeğim ben devlet hastanesi, eğitim araştırma hastanesi yapmıyor demedim, konu sahibi aile sağlığı merkezini sormuş sanırım, orası ve ketem (kanser erken teşhis ve tarama merkezi) 30 yaş altı smesr testi yapmıyor.

Bebeğim ben devlet hastanesi, eğitim araştırma hastanesi yapmıyor demedim, konu sahibi aile sağlığı merkezini sormuş sanırım, orası ve ketem (kanser erken teşhis ve tarama merkezi) 30 yaş altı smesr testi yapmıyor.
evet ben katem mi sordum devlete zaten arasdirmaya gitsem yapiliyor katemde yapilmiyorsa ozelde yapdircam ondan sormak istedim

devlet degildi gittigim ozeldi yuklu olur dedi yinede yapdircakdim 3 gun iliskiye girmeme kurali varmis smear de yazmis hpv de istemis hic daga once yapdirmamisin gorelim dedi
Hpv 30 yaş sınırı var özelde yapıyorlar ama 700tl civarında yeni sordum bnde ablamda hpv çıkınca 🙄 devlette ketemde zaten hpv yaş sınırı var ben ay olarak 30 olmadığım için yapılmadı ama smear devlette yapıyorlar git orda yaptır smearını canım sen hpv istediyse onu anca özelde ücretli yapıyorlar🙄

evet ben katem mi sordum devlete zaten arasdirmaya gitsem yapiliyor katemde yapilmiyorsa ozelde yapdircam ondan sormak istedim
Ketemde yapmıyorlar, 30 yaş sınırı var. 30-65 yaş arası yapılıyormuş. Ama herhangi bir hastaneye giderseniz yaparlar. Devlette de yaparlar.

Tamamlayıcı sağlık sigortası candır ya, yazılan rakamları okuyunca iyice anladım bunu.
Biraz imkanı olan herkese tavsiye ederim.
Bilgilendirme çok az yapılıyor bu konuda ama inanılmaz karlı.

Back