- 31 Aralık 2019
- 394
- 485
- 18
- 44
- Konu Sahibi Kahvekokusu34
-
Doktorun demişse sen öyle yap arkadaşım.Bana doktor yılda bir dedineden acaba? Tekrar gittiğimde sorayım bir.
Kesinlikle. Gidin içiniz rahatlasın.hic ihmale gelmez gunluk ped den kapmisiniz mesela cok saol un valla durum un cidiyetinin bi kez daga farkina vardim
bakın bu kanser kendiliğinden olmuyor hpv bulaşıyor buda bazı hpv ler kansere sebebiyet veriyor tek eşli yaşayanlarda bu risk çook düşük.Keşke öyle bir dünya olsa arkadaşım.internetten araştırirsaniz smear in önemini anlarsınız. İşte buyrun ;
Smear testi (simir testi), başta rahim ağzı (serviks) kanseri olmak üzere rahim ağzındaki hücresel düzensizlik ve kanser öncüsü hücrelerin ve enfeksiyonların saptanmasında kullanılan bir tarama testidir. Ayrıca rahim iç zarı (endometrium) kanserinin de erken teşhisine yardımcı olabilir. Böylelikle hücresel bozukluklar rahim ve rahim ağzı kanserine dönüşmeden erken evrede tespit edilir. Hasta sağlığına tamamen kavuşabilir
Smear için yas sınırı olacağını sanmıyorum.
Kadın hastalıklarına randevu alabilen herkes bu testi yaptırır. Ama soruyorlar evli misin diye çünkü kızlık zarı için sıkıntı olabilir.
evliyim ben 5 yillik 3 yasinda yavrum varHatta ilişkin var mı diye de soruyorlar evli değilim dediysen.
Ben de enfeksiyondan dolayı demiş olabilir bir de doğum kontrol hapı da kullanıyordum ben o da davetiye çıkarıyor. Sanırım bunlardan dolayı senede bir dedi banaDoktorun demişse sen öyle yap arkadaşım.
İnternette genel bilgi olarak 3 yıl deniyor.
Bence her sene çekilecek gibi degil ya 3 sene iyidir iyi
Doğrudur ama yinede az da olsa risk varsa bence arada bu testin yapılmasında fayda var.erken teşhisle tedavisi mümkün çünkü.bakın bu kanser kendiliğinden olmuyor hpv bulaşıyor buda bazı hpv ler kansere sebebiyet veriyor tek eşli yaşayanlarda bu risk çook düşük.
Maşallahevliyim ben 5 yillik 3 yasinda yavrum var24 diyince herkes bekar sandi sanirim
Size smear diye ne yaptılar acaba?Doktorun demişse sen öyle yap arkadaşım.
İnternette genel bilgi olarak 3 yıl deniyor.
Bence her sene çekilecek gibi degil ya 3 sene iyidir iyi
Sinir yaptılar bende arkadaşımSize smear diye ne yaptılar acaba?
Alt tarafı kulak çubuğunun uzunuyla sıvı alınıyor, işlem 1 dk ya sürüyor ya sürmüyor yani.
Ben devlet hastanesi demedim, konudaki aile sağlığı merkezini kastettim. Devlet hastanesi ve üniversite hastaneleri yapıyor ama ketem ve aile sağlığı merkezi 30 yaş altı yapmıyor. Nereye giderseniz gidin bu böyle.Allah allah..Ben 30 yasindayim 2 sene once devlet hastanesinde yaptirmistim. Yoksa yaslandigim icin hafizami mi kaybediyorum?
Internette 21 yas alti yaptirlmamasi oneriliyor
Allah allah.Sinir yaptılar bende arkadaşım
Ya aslında bişey yok dediğin gibi ama ne bileyim yaa çok narinim nazlıyim biraz
devlet degildi gittigim ozeldi yuklu olur dedi yinede yapdircakdim 3 gun iliskiye girmeme kurali varmis smear de yazmis hpv de istemis hic daga once yapdirmamisin gorelim dediSağlık ocağında smear yaş sınırı yok diye biliyorum da devlet neden birda yaptırma dedi onu anlamadımhpv tarzı kanser taraması 30 yaş sınırı var smear da olmaması gerekiyor
Bebeğim ben devlet hastanesi, eğitim araştırma hastanesi yapmıyor demedim, konu sahibi aile sağlığı merkezini sormuş sanırım, orası ve ketem (kanser erken teşhis ve tarama merkezi) 30 yaş altı smesr testi yapmıyor.Beybi ben 24 yaşımda yaptırdım. Kartal araştırma da ustelik ücretsiz. Simdi yeni sistemmi 30 yas alti siniri koydu
evet ben katem mi sordum devlete zaten arasdirmaya gitsem yapiliyor katemde yapilmiyorsa ozelde yapdircam ondan sormak istedimBebeğim ben devlet hastanesi, eğitim araştırma hastanesi yapmıyor demedim, konu sahibi aile sağlığı merkezini sormuş sanırım, orası ve ketem (kanser erken teşhis ve tarama merkezi) 30 yaş altı smesr testi yapmıyor.
Allah allah.
Smearı ben de bir şey sanardım, aparat kısmından korktunuz herhalde ama onu fazlaca jele buluyorlar zaten.
Valla ben hiçbir şey anlamadım, bu muydu dedim o kadar.
Kulak muayenesi bile daha gerici can acıtıcı bir şey bence
Hpv 30 yaş sınırı var özelde yapıyorlar ama 700tl civarında yeni sordum bnde ablamda hpv çıkıncadevlet degildi gittigim ozeldi yuklu olur dedi yinede yapdircakdim 3 gun iliskiye girmeme kurali varmis smear de yazmis hpv de istemis hic daga once yapdirmamisin gorelim dedi
Ketemde yapmıyorlar, 30 yaş sınırı var. 30-65 yaş arası yapılıyormuş. Ama herhangi bir hastaneye giderseniz yaparlar. Devlette de yaparlar.evet ben katem mi sordum devlete zaten arasdirmaya gitsem yapiliyor katemde yapilmiyorsa ozelde yapdircam ondan sormak istedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?