- 7 Ağustos 2016
- 1.715
- 1.064
- 133
- Konu Sahibi Kahvekokusu34
-
evet ben katem mi sordum devlete zaten arasdirmaya gitsem yapiliyoBebeğim ben devlet hastanesi, eğitim araştırma hastanesi yapmıyor demedim, konu sahibi aile sağlığı merkezini sormuş sanırım, orası ve ketem (kanser erken teşhis ve tarama merkezi) 30 yaş altı smesr testi yapmıyor.
Hpv 30 yaş sınırı var özelde yapıyorlar ama 700tl civarında yeni sordum bnde ablamda hpv çıkıncadevlette ketemde zaten hpv yaş sınırı var ben ay olarak 30 olmadığım için yapılmadı ama smear devlette yapıyorlar git orda yaptır smearını canım sen hpv istediyse onu anca özelde ücretli yapıyorlar
Neden 3 gun iliski olmamasi gerekiyo.ben de yaptirdim iliski sonrasi kanama yasadigim icin. Kac kere kontrole gittim bu sebepten hicbisey cikmadi.artik en sonunda benim israrimla smear yapildi ama hic oyle bisey soylenmedi ve ben hemen iliski sonrasi gitmistim acile.ve doktorda bunu biliyodu.sonuclar yine temizdi doktor zaten bosuna yapioruz bisey cikmiycak demisti ama simdi supheye dustum.yurtdisinda yasiyorum bu arada.dogum kontrol hapiyla sorun ortadan kalkti ama simdi hangi yontem daha guvenilir anlam veremedimEvet üç gün ilişkiye girmemen gerekiyor bir de sonuçlar hemen çıkmıyor.
inanin bende pek bilmiyorum bu gun ki hekim bana oyle dedi 3 gun iliski yok sonra orenk alincak dediNeden 3 gun iliski olmamasi gerekiyo.ben de yaptirdim iliski sonrasi kanama yasadigim icin. Kac kere kontrole gittim bu sebepten hicbisey cikmadi.artik en sonunda benim israrimla smear yapildi ama hic oyle bisey soylenmedi ve ben hemen iliski sonrasi gitmistim acile.ve doktorda bunu biliyodu.sonuclar yine temizdi doktor zaten bosuna yapioruz bisey cikmiycak demisti ama simdi supheye dustum.yurtdisinda yasiyorum bu arada.dogum kontrol hapiyla sorun ortadan kalkti ama simdi hangi yontem daha guvenilir anlam veremedim
Turkiyeyle yasadigim ulke farkli isleyis icinde demek ki.mutlaka sorcam bunu doktora.inanin bende pek bilmiyorum bu gun ki hekim bana oyle dedi 3 gun iliski yok sonra orenk alincak dedi
Sanırım bazı virüsler ve bakterilerin kuluçka süresinden dolayı. Eğer mikrop bulaşmışsa hemen belli olmaz zaten. Hiç sormak aklıma gelmedi. Doktora bunu da sorayımNeden 3 gun iliski olmamasi gerekiyo.ben de yaptirdim iliski sonrasi kanama yasadigim icin. Kac kere kontrole gittim bu sebepten hicbisey cikmadi.artik en sonunda benim israrimla smear yapildi ama hic oyle bisey soylenmedi ve ben hemen iliski sonrasi gitmistim acile.ve doktorda bunu biliyodu.sonuclar yine temizdi doktor zaten bosuna yapioruz bisey cikmiycak demisti ama simdi supheye dustum.yurtdisinda yasiyorum bu arada.dogum kontrol hapiyla sorun ortadan kalkti ama simdi hangi yontem daha guvenilir anlam veremedim
Ben 1.5 yil icinde tam 5 kere kontrole gitmis oldugum icin ciddiye almadilar zaten.acile gittigimde de en son 2 ay olmamis muayene olali diye nerdeyse doktoru bile cagirmayacaklardi ama sebebinin ogrenmeden surdan suraya gitmem deyince gelmisti doktor.2 ay olmamis zaten normal senelik yapilan test yapilmis dedi ama ben illa smear diye israr edince mecbur kalmisti.belki de o yuzden iliski vs sorun etmedi.ama normal senelik kontrollere gidince de 3 gun iliskiye girilmemis olmasi gerekiyo denilmiyo.ben de merak ettim.doktora sorunca yazarmisin sonucu bana.ben de burda sorcamSanırım bazı virüsler ve bakterilerin kuluçka süresinden dolayı. Eğer mikrop bulaşmışsa hemen belli olmaz zaten. Hiç sormak aklıma gelmedi. Doktora bunu da sorayım
Yalnız o öYren değil, öğren olacakSert bir sekilde soylediyimi ve ayipladigimi dusunmuyorum.
Kusura bakmayin diyerek gayet duzgun bir sekilde sordum merakimdan.
Neden boyle konusuyorsun, boyle turkce mi olur, git turkce oyren falam filan hic bir sey demedim.
Kimseye de bir sey sorulmuyor ya, hemen karsi atak, her kes kavga ariyor.
Ya sabr!!!
Siz 1 tane yazmissiniz, sizden once bir suru kelime hatasi buldular ))) Olsun o kadar da hatam, zamanla ögrenirizYalnız o öYren değil, öğren olacak
Benim canim cok yanmisti. Birdaha yaptiramam sanirim..Benim çok rahattı ya? Ben mi gariplik var ki?
neden yapmasın ki?Onu bunu geçtim de, evlisiniz değil mi?
Değilseniz sağlık ocağı yapacağı varsa da yapmaz test falan:)
Aa devlet kurumlarımızın evli olmayan kadınlara bakire olmadığında, aba altından sopa gösterdiğine dair bilginiz yok herhalde.neden yapmasın ki?
herkes böyle söylüyor ama 3 farklı devlet hastanesine gittim bu şekilde. kimse mırın kırın etmedi. etmezler demiyorum ama oranın düşük olduğunu düşünüyorum. ki hastanelerden biri de ilçe devlet hastanesiydi.Aa devlet kurumlarımızın evli olmayan kadınlara bakire olmadığında, aba altından sopa gösterdiğine dair bilginiz yok herhalde.
Bir devlet hastanesinde doktora bile ‘bakire değilim muayene edebilirsiniz’ denince mırın kırınlar, sert tavırlar yaşanıyor.
Döveydin bariyle muayene bitiyor
Şehir, bölge vs çok önemli.herkes böyle söylüyor ama 3 farklı devlet hastanesine gittim bu şekilde. kimse mırın kırın etmedi. etmezler demiyorum ama oranın düşük olduğunu düşünüyorum. ki hastanelerden biri de ilçe devlet hastanesiydi.
Bir arkadaşım evlenince kendisini çerçeveletip astıracağım diye dalga geçiyordu. Ne zarmış arkadaş yaŞehir, bölge vs çok önemli.
Gidin bakalım Çorum’da, Konya’da ya da doğuda bir ile.
Neler neler oluyor...
Keza Ankara’da arkadaşım evlilik öncesi bir muayene olmak istedi, sorun falan var mı vs bile.
Gayet düzgün özel bir polikliniğe gittik.
Bakire bir kadındı arkadaşım, ‘ne yani zarım yerinde mi bir şey yaşadım bozulmuş mu ona mı baktıracan’ diye tersleyivermişti.
Şok olduk...
Devlet hastanesinde bekar ve bakire olmayan bir kadın olarak muayene de oldum, smear de alıntı, her türlü test de yapıldı.Aa devlet kurumlarımızın evli olmayan kadınlara bakire olmadığında, aba altından sopa gösterdiğine dair bilginiz yok herhalde.
Bir devlet hastanesinde doktora bile ‘bakire değilim muayene edebilirsiniz’ denince mırın kırınlar, sert tavırlar yaşanıyor.
Döveydin bariyle muayene bitiyor
arada benimde şive olmuyor degil var var bizim yorede de ama oyle siveli degil ya konusmam ama daha diyorum konusurken daga degil ama dikat edicem bundan sonra
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?