Evlat ayrımı çok üzücü bir şey ve şu anda gençsin henüz, kabullenemiyorsun ve doğal olarak üzülüyorsun. Keşke yapılmasa ama yapılıyor işte. Ben naif bir hanım gördüm okuduklarımda. Biraz destek, biraz hoşgörü bekliyorsun. Çok fazla şey değil. Çok üzme kendini.
Kaçman kötü bir şey bir kere. Bu gençlik hatası. Ne kadar zor da olsa kızın kendi evinden, ailesinin izniyle çıkması çok önemli bir anne baba için. Keşke evliliğiniz 1-2 yıl daha uzasaydı ama ailenin onayıyla evlenseydin. Bu senin için bir eksi. çok kolay unutulmayacak bir şey.
Ama ne aileler görüyorum ki bunları olduğu gibi kabullenip kızgınlıklar geçtiğinde yine çocuklarına tam destek oluyorlar şefkatlerinden dolayı. Ben şartlı sevgiyi bir aileye yakıştıramıyorum. Sen bizim istediğimiz kadar iyi olamadın, o zaman sevgimizi azaltacağız dememeli bir anne baba. Ama maalesef yapıyorlar öyle. Hatta paran arttıkça kıymetini de artırıyorlar. İnsan kabullenemiyor önce, kızıyor ama zamanla demek ki insanlık da bir yere kadar diyorsun. Alışıyorsun ve ona göre bir olgunluk geliştiriyorsun. Ye kürküm ye dünyası işte.
Sigara olayını ise çok abarttığını düşünüyorum. Senede bir iki gidiyorsun. Yanında içseler zehirlenmezsin. Çocuğun olsa o da zehirlenmez. Senin evine geldiklerinde evde içecek rahatlığı göstermezsen ve onlar da daimi içiciyse elbette balkonundan çıkmazlar. Onlar gittikten sonra evi bir hafta havalandır yeter. Onlar senin ailen. BU kadar katı olmayı gerektirecek bir durum yok.
Ama genel anlamda sana haksızlık yapıyorlar. Evlat kayırıyorlar. Biri doktor olmuş, biri olamamış. Ne olmuş? Mutlu, huzurlu olmanız değil mi önemli olan? Eşin de hayırsız biri değil. Onlara bir şey olsa, gelinden çok önce senin için yanar. İnsanlar bunları hep bilir işte ama umursamazlar pişkinlikle.
Sana düşen saygını, sevgini daim tutman. Onlar da seni seviyor tabi ki. Zamanla yerine oturacak her şey. 2 sene ilişkilerin oturması için kısa bir süre. Zamanla hepiniz farklı bir pencereden bakmayı öğrenirsiniz.