Başkasının isteği ile örtünmek ve vicdan azabı..araftayımm yardımmm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sonunu okumadım sinirlenip. O kp sana gerizekalı mısın? dedi sende onun gözüne girmek için mi kapandın yani? Hadi buyur burdan yak.
Ben asla birdaha muhattap olmam net sevmiyor. Eşim ne yapıyorsa yapsın görüşsün bana ne. Kılık kıyafetime daha özenirdim çatlasınlar diye degiştirmezdim kime ne kendine baksın sivri zekalı.
Bilmiyorum yumuşak huylu biriyim çekingen biriyim ondan dolayı da kendimi suçluyorum. Bana öyle değdiniz kalakaldım içim doldu normalde ağlarım ağlamamak için tutum kendimi öyle konuşmasına devam etti sonra ben diğer odaya geçmiştim orda ağladım yani çok suçladım cevap vermediğim için ama iş işten geçti yetmedi 8 ay sonra falan örtündüm neden onların dediği olmuş gibi oldu o zamanlar kendim karar verdim sanıyordum birkaç senedir bu kararımdan dolayı vicdan azabı çekiyorum Hakkı ile örtünmemek de var işin içinde çünkü saçım saçım görünmesin diye bile dikkat ediyordum son birkaç yıldır pek dikkat etmiyorum buna da üzülüyorum işte

Yine karman çorman eş dost akraba dolu bol kaoslu evlilik...geldiniz mi sözüme evlilik yasaklanmalı çok acil 🤭😁
Ben de evlenmeden önce kocamla bunu konuşmuştum daha ben demeden kendi de bu toplara girmek istemediğini söyledi zaten ben de öyle biri değilim yani geçinmesi sıkıntılı biri değilim yumuşak başlıyım ki bunlar geliyor başıma

Ne güzel bir yorum çok pozitif ama zaten böyle düşünen biriydim önceleri hep ama artık yeter diyorum haksız değilim çünkü. Az evvel geldi kapıyı açtım diğer odaya geçtim yani onun gönlünü alcak bir durum olduğunu düşünmüyorum ben daha çok üzgünüm burda konuşamıyorum hiç bir zaman hep bağırma çağırma sonra evden çıkıp gidiyor araba ile tur atıyor öfkesinden . Bense öfkemden evde kendimi yiyorum atsam ben de keşke onun gibi öfkemi dışarı
Şimdi şöyle düşün belli ki tartışma hararetlendi de gitti bak sana bişey söyleyim mi ben evliydim şuan boşanma aşamasındayız ikimizin de öfke kontrol sorunu vardı bağırış çağırış komşulara rezil olurduk . Şimdi düşününce bile utanıyorum. O benden daha fazla bağırırdı yetmez evdeki eşyalara zarar verirdi. Yalvarırdım çık git diye çünkü daha kötüye gidecek sonu. Bana inat gitmezdi. Çeksin gitsin sakinleşsin öyle gelsin bırak. Eninde sonunda geliyor evine ne de olsa. Sakinleşince oturur aklı selim bi şekilde konuşursunuz. Benim eşim bir kere çıkıp gitti mi eve asla dönmezdi giderdi ailesinin evine. O o şekilde öfkesini atıyorsa sen başka şekilde at. Bişey mi izlersin, okur musun, müzik mi dinlersin sana iyi gelen bişeyi yap. O dönünce de şuan yaptığın gibi seslenme konuyu açma tekrar tartışmaya çalışma. Kaç yıllık evlisin bilmiyorum bunlar benim edindiğim tecrübeler. Eminim benden daha yetenekli ve tecrübelisindir . Evlilik yürütme konusunda beceriksiz biriyim ben çünkü. Terzi kendi söküğünü dikemezmiş. Herkesin evlilik dinamiği farklı tabi. Bilemem tabi en doğru davranış biçimi nedir böyle bi durumda ama naçizane fikrim böyle.

Bilmiyorum yumuşak huylu biriyim çekingen biriyim ondan dolayı da kendimi suçluyorum. Bana öyle değdiniz kalakaldım içim doldu normalde ağlarım ağlamamak için tutum kendimi öyle konuşmasına devam etti sonra ben diğer odaya geçmiştim orda ağladım yani çok suçladım cevap vermediğim için ama iş işten geçti yetmedi 8 ay sonra falan örtündüm neden onların dediği olmuş gibi oldu o zamanlar kendim karar verdim sanıyordum birkaç senedir bu kararımdan dolayı vicdan azabı çekiyorum Hakkı ile örtünmemek de var işin içinde çünkü saçım saçım görünmesin diye bile dikkat ediyordum son birkaç yıldır pek dikkat etmiyorum buna da üzülüyorum işte
Bakın bu konuda akrabalarım da bana baskı yapmıştı hatta annem bile örtünmem için ısrar ediyordu ama ben kesin tavrımı koydum. Kimse kimseye istemediği bir şeyi yaptıramaz

Zaten kendin olmuyorsun ki. Büründüğün o kişilik eşin ve ailesinin istediği seni değiştirip farklı bir karaktere soktukları beden. Senin ne düşündüğün ne hissettiğin umurlarında değil gelin rolünü üstlen yeter. Bunların kafası aile olmaya sevgi ve saygıya değil kapansın nolursa olsuna çalışıyor.
Bazen kadınların bu kabulleniş hızına ve biat etme huylarına tilt oluyorum. Sen de bir bireysin kendine gel!

Aklınız başınıza 9 yıl geçince mi geldi peki?

Bu tür pişmanlıklar aradan uzun süre geçince değil alışamamak ile gelir.

Siz bunun altında yatan sebebi bir kez daha düşünün zira açılsanız da bu sefer ondan da rahatsızlık duyacaksınız 9 yıl alışkanlığı bırakmak kolay değil.
Evet ama tam örtülü gibi değilim ne zamandır yani pek dikkat etmiyorum ama işte hep bi mutsuzum yani bilmyırm çok kötü hissediyorum kendimi

Sizin kendi fikriniz yok bence kp dedi diye kapanmışsınız şimdi eltileriniz açık diye içiniz içinizi yemiş adeta.bence biraz mantıklı düşünün açıldıktan sonra da keşke açılmasaydım diyecek gibisiniz...
O açık olan 2 eltim bizden uzakta yaşıyorlar o ayrı bir konu burda açık olmasınlar da falan yani sanki öyle gibiler e Allah her yerde değil mi yani dinim sorgular oldum bunlar yüzünden halbuki dini vecibelerimi yerine getirmeye çalışan biriyim onlardan önce de öyleydim yani. Açılmam demem ama çok vicdan azabı çekiyorum açılmak istemeyi de istediğim için

Yani haklı değilsiniz.
Kapanmak isteseniz evlenmeden önce de kapanırdınız.
Ailem de uzak değil ailemde kapalı var demişsiniz ama evlenene kadar ailenizle kalırken kapanmak yakın gelmemiş size.
Siz karşıdan gelen baskıya siz kim oluyor da bana karışıyorsunuz ben sizle mi var oldum,sizden önce aldığım eğitimim yok mu diyemeyip onlara boyun eğmişsiniz. Burda hatalısınız.
Onların yaptığını hiç anlatmadım diyorsunuz ama şimdi iki eltiyi ve onlara size yaptıklarını yapamadıklarını gördüğünüz için eşinize baştaki olayları anlatmaya başlamışsınız bana gerizekalı dedi diyerek.
Çok erken evlenmişsinizdir belki bilemem ama gerizekalı deyince orda ağzının payını vermeli ve eşinize hatasını anlayana kadar asla onlarla görüşmem demeliydiniz mesela en basidi,susmak yerine.
Şimdi kaç sene önce böyle olmuştu aa bak şimdi eltilere kimse bir şey diyemiyor deyince kıskandığınız veya kılıf aradığınız düşünülebilir.
Belki eşiniz de ezilen kişi onun için size böyle yapmışlardır ama siz sesinizi çıkarsanız gemileri yakarım istersem demeye getirseniz gıkları çıkmazdı sanırım.
Yani evet onlar hatalı ama sizde de hata var eşit belki de.
Ben çok kızardım mesela birinin ailesine girince sanki o yaşıma kadar gelirken kendim veya ailem yönünden bir şey öğrenmememişim de onlar bana bir şeyler öğretecekmiş gibi tavır takınsalar.

Evet ama tam örtülü gibi değilim ne zamandır yani pek dikkat etmiyorum ama işte hep bi mutsuzum yani bilmyırm çok kötü hissediyorum kendimi
Bu konuda hiçbir kadının destek vereceğini sanmıyorum size. Aksine sizin hayatınız sizin kararınız. Madem bir kişi için sualsiz kapandınız, bu sefer kendi hür iradeniz ile kararınızı veriniz.

Şanstan ziyade taviz vermemek ne ile manipüle ederlerse etsinler kendini ezdirmezsen dağ bile önünde duramaz. Dinde zorlama yoktur diye çıksaydı işin içinden. Diğer gelinler açık onların olmazsa olmazı değilmis yani. Konu sahibi kendi yaşayamadığını görünce onlarla iyi olduklarını görünce şimdi kötü hissediyor.
Kapanması baskı değil de eşi ve ailesi onu daha sevsin diye gibi algıladım ben ama geri tepmiş. Onun birikmişligi şimdi patlıyor.
Biraz öyle evet. Ama onları gerçekten hiç sevmiyorum. Şimdi gözüm daha kara diyorum zaten açılsam umrumda değiller ama işte eşim ile araları kötü öşür diye de arada kalıyorum eşimle benim aram da kötü olabilir yani hep ihtimaller yordu beni çok

Kendinizi kandırmayın; eş ailesine özenip kapandınız, eltiyi gördünüz açılmak istiyorsunuz. Kp'yi bu kadar yermenize gerek yok her dediğini tutuyor musunuz sanki de bunu yaptınız?
Diğer konuya gelince hayat sizin hayatınız vicdan sizin vicdanınız.

Var evet. Geçenlerde şaka ile karışık babam da ailede anne abla kapali benim konu nasıl geldiyse babam bunca zaman birşey demedi ima etti ben bi baktım bunca zaman sonra fikrim degiscek değil heralde dedim benim kararım benim hayatım kendi isteğim neyse o dedim. Birdaha asla demedi.
Böyle şeyleri çok duyardım arkadaşlarımdan yakınlarımdan dediklerini yaptıkları için yanlış bulurdum ben de ama kendimin böyle birşeyle karşılaşacağımı düşünmezdim evlilik beni özbenliğim dışına çok çıkardı yani sis bulutu gibi çoğu şeyler yeni yeni aydınlanıyor hep çocuklarımın hayatına adamışım kendimi ve kariyerime öyle hissediyorum kendimi unutmuşum

İnsanın istemediği şeyleri yapması kadar zor bir şey yok bence. İstemiyorsanız istemiyorum demelisiniz, sonunda mutlu olamayan sizsiniz.

En hoşuma gitmeyen şeylerden biridir aslında bu durum. Açık birisiyle evlenip onun kapanmasını istemek.
Evet mutlu değilim ne zamandır hep aklımda ama bir türlü cesaret edemiyorum zaten hiç birşeyde cesaretli biri değilim ben çok suçluyorum kendimi böyle olduğum için :KK43: :KK43:

Böyle şeyleri çok duyardım arkadaşlarımdan yakınlarımdan dediklerini yaptıkları için yanlış bulurdum ben de ama kendimin böyle birşeyle karşılaşacağımı düşünmezdim evlilik beni özbenliğim dışına çok çıkardı yani sis bulutu gibi çoğu şeyler yeni yeni aydınlanıyor hep çocuklarımın hayatına adamışım kendimi ve kariyerime öyle hissediyorum kendimi unutmuşum

Yok herşeyden önce kendin geliceksin aklına fikirlerin,duyguların. 🫶 Sonra diğerleri de şekillenir elbette. Yoksa çocuklarına bile kötü enerji verirsin.

Hiçbir alışkanlık özellikle bir kadın için bırakması kolay olmayan kategorisinde. Hele hele bu kadar uzun zaman geçmişse.
Aslında öyle hissetmiyorum eşim beni desteklese daha güçlü bir şekilde hallederim diye düşünüyorum çünkü eşimle yaşıyorum bunun aramızı bozmasını istemiyorum. Şimdi diyeceksiniz boşver eşini hep onu dinledin vs. Ama pek cesaretli biri değilim ben yani o yüzden zaten buraya yazıyorum sizle konuşunca cesaret oluyor yol oluyor bana ihtiyacım var buraya çünkü dostum yok konuşabileceğim

Evet mutlu değilim ne zamandır hep aklımda ama bir türlü cesaret edemiyorum zaten hiç birşeyde cesaretli biri değilim ben çok suçluyorum kendimi böyle olduğum için :KK43: :KK43:
Ne eşin ailesi tarafından kapanması istenen ilk kadınsınız, ne de açılmak isteyen ilk kadınsız.

Sizi bu kadar zorlamasının nedeni de, hayatınızın kontrolünün elinizde olmamasıdır, ya da öyle hissetmenizdir. Bu konuda büyük konuşmak istemiyorum ama, öyle gözüküyor.

9 yıl böyle yaşamışsınız, daha ne kadar milletin gönlünü hoş tutmaya çalışacaksınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X