- 12 Temmuz 2006
- 56.605
- 217.329
- 1.223
- 52
Amannn bizimki maksat fikir üretmek olsun, elbette ortada henüz resmi bir taslak yok ama konuşmaları, açıklamaları okuyunca hoppp kafada birşeyler oluşuyor, o zaman konuşmasınlar ortada birşey yokken, valla deprem dede gibi oldum fay hattı Doğu'ya mı kayacak Batı'ya mı kayacak, acep ne olacak diye kafa yorup duruyorum, hem olsun boşver, doğmamış çocuğa don biçsek bile olabilir mi acabalar üzerinden bilgi alışverişi oluyor fena mıHalife de Bilal olacak de de ; bayılayım şuracığa .
Zaten faraza konuşuyoruz , Erdoğan kafasındakileri paylaşmadıkça .
Şuan belli şeyler ışığında kendi fikrimizi savunuyoruz .Hoş benim bir fikrim de yok , sen parlamenter sistem üzerinde oynama , düzenleme yapılsa daha iyi olmaz mı dedin ; bende olmaz , aslen Başkanlık Sistemi yamalı bir parlamenter sitemden daha yeğdir diyorum .
Ama biz Türkiye modelinden bahsediyoruz , daha Ali Bulaç'ınyeni anayasa öneri maddelerinden başka , ne yasa ile ne de sistemle ilgili ne var ortada ?
Mune , henüz sistemin referandumla yürürlüğe girip girmeyeceği bile kesin değil , bize evet ya da hayır diyeceğimiz bir referandum yapılacak mı ? Yoksa sistem gelecek ve biz başkanı mı seçeceğiz ?
Korku İmparatorluğu ile güzel gelişmelerin sekteye uğramasını istemem , güzel gelişmeler sistem değişmeden de olur diyene de saygı duyarım , sistemi görmeden yorumlamak hep havada kalacak ama .

Dur hemen bayılma, açıklarsa bayılırsın, bende sana kolonya getiririm

Yeğdir yeğdir de ama o Avrupa sistemi, biz bizimkini bilmiyoruz henüz

Ama valla bak, eğer taslak olurda son 1 ay kala falan halka söylerlerse ne nedir anlamadan oylarsak gelir yakana yapışırım, ben bilmem burada benim muhatabım sensin

Bana anlatırsın, benim dediklerimde çıkarsa dedimdi değil mi derim, benden çok çekersin