Başkanlık sistemine nasıl bakıyorsunuz ?

Başkanlık

• oldukça gereksiz, yönetim yapımızdan memnunum.

OY: 57 55,3%
  • sistemine mutlaka geçilmeli !

OY: 21 20,4%
  • sistemi hakkında malesef hiç bir bilgim yok biri anlatsın.

OY: 13 12,6%
  • oldukça gereksiz, yönetim yapımızdan da memnunum değilim.

OY: 12 11,7%

• Ankete Katılan
    103
Mune sizi bulmusken sorayım. Kib yapıyorum ben genelde. Bir yanda pkk diger yanda devlet terörü diyeni de kibledim mesela. Su banlik bir ifade degil mi?
Eleştiri mi itham mı? O yorumları iyi okumam lazım. Ancak öyle sağlıklı bir cevap yazabilirim.

yeni kurallar gelmis..
simdi
dusuncemi soylemek istiyorum bende..madem konuşuluyor.
yalniz bir arkadas bununla ilgili bir elestiri yapmis aninda biri dur bakayim orada dercesine bir hareket yapmis.
oysa kendide aynini yaptigi halde
.buda ilgimi cekti şimdi
aaa cok iyi olmus ayy bikmistik diyenler var .okudum.
o zaman
insanlara ithamda bulunmayacaklar.bu kisilerin kac kere kişileri terorist olarak sucladiklarini okudum.defalarca.
ve mune sen .bu tarz saldiranlara ne yapacaksiniz peki.
boyle ortaya ortaya laf sokanlara
.hani o profillerdeki eltilermi bu konularda bahsedilen.
orada yasaksa buradada olmali.cogu tartışma bu suclamalardan çıkmakta.
bu ithamlarda ceza almalı.ben kibleyecegim o zamann.bizde sizlerden bu tarz itham yapanları uyarmanizi bekleyeceğiz madem.nasilki eltim sevgilimdi bahsettiğim olayini sizler yemiyorsaniz.oradaki terorist kelimeside eltiye gitmiyor.o bansa buda ban olmalı ve almali
ve
kimsenin konuya yazim sekli esprili uzun kisa ciddi alaycı sekilde olmasi (konuya evet konuyla ilgili olarak yaziyorsa) kimseyi ilgilendirmemeli mesela.buradada hemfikirmiyiz mune.
ben yada baskasi yazdiginda buna karisilmasi da kiblenir ve uyarılir o zaman.
devlet teröru denmesi kisinin düşünce ozgurlugune yasaklamadir
.gezi olayları konusunda mesela.bunada karşıyım.ha deyin devlete tek bir kelime elestiri olursa basimiz belayaa girer .o zaman muhalefet yazmaz olur biter. ve en sonbir sorum olacak geyik te yasaklandı mi.

Son düzenleme:
Devlete eleştiri başka,alttan alttan sürekli iğnelemek başka....
Hergün hergün yok 13 yıl önce ne iyiydik,ııhh bu hükümetten bi halt olmaz,başımızdaki aşağı başımızdaki yukarı,kendini padişah yapmak istiyor vs vs..
Şu yazılan cümlelerden birtanesini yüzüne söyleyebilir misiniz eleştiriyorum ne var bunda diye?
İlk girdiğim günlerden beri aynı kişilerden aynı şeyleri okuyorum....siyasette konu ne olursa olsun söz dönüp dolanıp cumhurbaşkanına dokunuyor....o kadar büyük bir nefret var ki bunu açık açık yazamamaktan dolayı sürekli iğneleme peşindeler...daha bir kere bile aa iyi yapmış helal olsun adama dediklerini duymadım...
Asgari 1300 dendi, topik çalkalandı...bırak yaaa veremez,nereye veriyo,aaahhh sizde inandınız mı?bu adam ne dese inanıyosunuz azcık akıllı olun düşünün dendi...
Sonra 1300 olunca, eee verdi ama ucuyla verdi sapıyla çıkardı...
Bıktım, yoruldum,sıkıldım....
Bundan sonra bir elim kib butonunda...

Kuralları yazdık, yazdığımız kurallar uygulanacak.

Mune oky ile tek kişisel sohbetim yok ama ona karsı son zamanlarda aldıgın bu tavır beni bile rahatsız etti. Tarafsızlığına yakısmıyor.

Not:Munenin tarafsızlığına nasıl laf edersin diye taşlayabilirsiniz, banlayabilirsiniz sıkıntı yok.

Neler olmuş yine burada
Yahu kızlar altı üstü şurada yazıyoruz ediyoruz.
Yeri geliyor tamam birbirimizi fazla geriyoruz.
Ama üyelik iptaline ne gerek var ?
Benim gibi uslu dursaniz ölür müsünüz? :)

Uyelik iptali istiyorum biraz uzaklaşsam iyi olur gibi bir mesaj yazmıştı. Neden silindi bende anlam veremedim.
ben o mesajını da görmedim ama okypete çok saygılı ,tahammüllü,uslubunu bozmayan kibar bir üyeydi.
kadını çıldırtmışlar demekki.
tevekkeli değil forum hareketsiz.

Konuya dönülebilir mi acaba?
Soru:
Başkanlık sistemine nasıl bakıyorsunuz?

Konuya dönülebilir mi acaba?
Soru:
Başkanlık sistemine nasıl bakıyorsunuz?
ben hep söylerim yine söylüyorum.
Aktayfanın hepsi başkanlığı istemiyor.
Referandum yapılsa hayır çıkar.
Belirsizliği kimse sevmez ,istemez.Bir de Kürt sorunu var çözülmemiş.,

AKP ,HDP ile bu konuda ittifaka girerse bilemem .O zaman yandığımızın resmidir.

Bunu zaman gösterecek, burada hep belirttiğimiz gibi aslında başkanlık sistemi hakkında henüz net bir fikrimiz yok, çıkan haberler, başkanlık sistemiyle ilgili görüşlerin belirtildiği programlar, röportajlardan kendimizce ürettiğimiz düşünce üzerinden yorumluyoruz.

Ama eğer zihnimizde şekillendiği gibiyse gerçekten, bunu halka anlatış biçimi de evet ya da hayır oylarında etkili olur diye düşünüyorum.

Valla benim anladığım ülkenin eyaletlere bölüneceği. Yoksa yıllardır kürdü, lazııı, çerkesiiii diye halkı bölmezlerdi.yani başkanlık sistemiyle pkk istediğini alacak bence. Hdp akp sürtüşmesi de danışıklı dövüş. Akp özerklik sözü verdiğinde hdp tayyibi başkan yaptırmak için uğraşmayacak mı sanılıyor. Seni başkan yaptıracağuuuuz serok tayyip!!! Olacak söylemleri.

Akp nin başkanlık için hdp ile uzlaşacağını düşünmüyorum...velev ki böyle bir HATA yapacak olursa akp de erdoğan da biter benim için...
Oldu bittiye gelecek birşey yapacaklarını da sanmıyorum...bilgilendirici bir açıklama gelecektir referandum öncesi...büyük bir ihtimalle de evet çıkacağını düşünüyorum

Îki tarafında işine gelecek bir sistem başkanlık sistemi. Malesef referanduma gidilirse bu sebepten evet çıkabileceğini düşünüyyorum bende.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…