• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başkanlık sistemine nasıl bakıyorsunuz ?

Başkanlık

• oldukça gereksiz, yönetim yapımızdan memnunum.

OY: 57 55,3%
  • sistemine mutlaka geçilmeli !

OY: 21 20,4%
  • sistemi hakkında malesef hiç bir bilgim yok biri anlatsın.

OY: 13 12,6%
  • oldukça gereksiz, yönetim yapımızdan da memnunum değilim.

OY: 12 11,7%

• Ankete Katılan
    103
Îki tarafında işine gelecek bir sistem başkanlık sistemi. Malesef referanduma gidilirse bu sebepten evet çıkabileceğini düşünüyyorum bende.
Hdp ile ittifak yaparlarsa evet çıkar,
yapmazlarsa hayır çıkar ki her iki partiye de güvenim yok .

Birde sırf hükümete gıcıklık olsun diye bu sistemi kabul etmediğimizi söyleyen arkadaşlara cevap vereyim.
Haklısınız biyerde, Şahsım adına " Erdoğan fobim" bu sistemin Türkiyede nasıl işleyeceğini bilmeden bile konuya sıcak bakmamı mümkün kılmıyor.
Mevcut anayasa ile bile can güvenliğimden endişe ediyor, yargıya güvenmiyorsam birde başkanlık sistemi gelirse başımıza ne işler açılır kestiremiyorum.
13 yıldır ne Ergenekonlar, ne paraleller, ne çözüm süreçleri gördü bu gözler.hepside " kandırıldık" sözleriyle sonuca ulaştı. Yarın birgün , ülke savaşa mı sokulur, iç savaş mı çıkar emin olamıyorum tabii , malum kandırılmaya pek müsait bir hükümetimiz var.
Mevcut sistemde bize bağlı Doğu Anadolu da asfaltlar sökülüp bombalar yerleştirilirken eyalet sistemine geçip kendini yönetmeye başlayan bir Doğu Anadolu da hayal edemiyorum. Komple silahlanıp, zırhlanıp bizlerle savaşa mı girerler onuda kestiremiyorum.
Daha sayfalarca sebep yazarım da, bunlar en açık olanları.
Yani kısaca " Erdoğan fobisi"
Not: fobi korku demektir bilmeyen varsa, kötü birşey demiyorum, korkuyorum arkadaş.

Ülkemizde demokrasi zaten yok, çünkü halkımızda demokrasi bilinci ve kafası yok. Halkımız padişahımız çok yaşa kafasını yaşıyor. Demokrasiyi ancak eğitimli , özgürlükçü ve bilinçli toplumlar gerçekten sindirebilir ve gereklerini uygulayabilir.

Dediğim gibi padişahım çok yaşa kafasından demokrasi çıkmaz. Başkanlık zırvası nerden çıktı hiç anlayamadım. Yönetim çok iyiymiş gibi bir de bu icadı çıkardılar. Güney sınırımızdaki savaş, Kürt meselesi varken ; bunca meseleyi çözmeye uğraşmak varken başımıza icat çıkarmak niye?

Başkan olmak isteyen ülkeyi adam gibi yönetse içim yanmayacak. Ülkemiz batağa döndü resmen, başkan olmanın amacı büsbütün topraklarımızın içine s.çmak mıdır acep?

llina,
Avrupa'da uygulanan sistemi anlatıyorsunuz siz, Türkiye farklı bir başkanlık sisteminden bahsediyor, ABD tipi değil Türk tipi başkanlık sistemi deniyor, Obama gibi olmayacağım dedi Cumhurbaşkanı ayrıca birkaç gün öncede başkanlık bu ülkenin tarihinde var dedi, ülkenin tarihi Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi diye ikiye ayrılır, bu durumda biz çok başka bir sistemle karşı karşıyayız.
Tek adam tek yönetim ve tüm irade Başkan'da olacak, parlemento Başkan'ın söylediklerini oylayan değil, yapan bir kurum olacak.
Bunu Türk tipi başkanlık haber içerikli konularda ve Cumhurbaşkanının bizzat kendi açıklamalarında görebilirsiniz.

Elbette detayları bilmiyoruz ama satır aralarından çıkan bu, halka Türk tipi başkanlık nedir açıklanması gerekiyor.

Türk tipi vaşjanlık = padişahım çok yaşa diyen insanlara alttan alttan diktatörlük. Başkan kafasına göre takılıp istediklerini yapar, cahil halk da alkış tutar.

Bu sistem Almanya nazilerinde vardı diyen bir sistemse kesin dille hayır...

Erdoğan'ın Nazi örneğine cidden güldüm. İnsan bari başarılı bir sistemi örnek verir. Hem batmış , hem başkalarını da batırmış başarısız bir sistemi örnek vermek nedir?

Erdoğan'ın Nazi örneğine cidden güldüm. İnsan bari başarılı bir sistemi örnek verir. Hem batmış , hem başkalarını da batırmış başarısız bir sistemi örnek vermek nedir?
Nedense bunu sadece biz görebildik. Oldu olacak babadan ogula gecen bir padişahlık sistemi kursunlarda, Bilal'de yolunu bulsun...

Ülkemizde demokrasi zaten yok, çünkü halkımızda demokrasi bilinci ve kafası yok. Halkımız padişahımız çok yaşa kafasını yaşıyor. Demokrasiyi ancak eğitimli , özgürlükçü ve bilinçli toplumlar gerçekten sindirebilir ve gereklerini uygulayabilir.

Dediğim gibi padişahım çok yaşa kafasından demokrasi çıkmaz. Başkanlık zırvası nerden çıktı hiç anlayamadım. Yönetim çok iyiymiş gibi bir de bu icadı çıkardılar. Güney sınırımızdaki savaş, Kürt meselesi varken ; bunca meseleyi çözmeye uğraşmak varken başımıza icat çıkarmak niye?

Başkan olmak isteyen ülkeyi adam gibi yönetse içim yanmayacak. Ülkemiz batağa döndü resmen, başkan olmanın amacı büsbütün topraklarımızın içine s.çmak mıdır acep?
Malesef durum bu. Osmanlida bile padisahim cok yasa diyenler "magrurlanma padisahim senden buyuk Allah var" diyebiliyordu. Simdi yalnizca padisahim cok yasa!

beynim o kadar doluki okuduğumu hiç anlaymaıyorum ben sanki şimdi polemiğe banmı geldi, karşılıklı konuşmaya falan
konu için ise ...vatanımız için hayırlı olan olsun tam olarak inceleyeceğimiz bize ayrıntılı şekilde anlatılan broşürler dağıtılsın -anlatılsın henüz nasıl baktığımı bilmiyorum şu an tek isteğim şu terör pisliği yok olsun gitsin

neyse herkes kötü günler geçiriyor galiba nette dolaşırken bi video gördüm bi an için burayı oraya benzettim
ben leyla olabilirmiyim müjdeyi sevmem ama:110:

lütfen videodaki argo sözleri kimse üstüne alınmasın amacım kırmak değil kimseye göndermede değil -sadece atışmaları hoşuma gitti En Büyük KK

beynim o kadar doluki okuduğumu hiç anlaymaıyorum ben sanki şimdi polemiğe banmı geldi, karşılıklı konuşmaya falan
konu için ise ...vatanımız için hayırlı olan olsun tam olarak inceleyeceğimiz bize ayrıntılı şekilde anlatılan broşürler dağıtılsın -anlatılsın henüz nasıl baktığımı bilmiyorum şu an tek isteğim şu terör pisliği yok olsun gitsin

neyse herkes kötü günler geçiriyor galiba nette dolaşırken bi video gördüm bi an için burayı oraya benzettim
ben leyla olabilirmiyim müjdeyi sevmem ama:110:

lütfen videodaki argo sözleri kimse üstüne alınmasın amacım kırmak değil kimseye göndermede değil -sadece atışmaları hoşuma gitti En Büyük KK

sizden ala çirkef olmaz
bey kız size kalmaz
hadi ordan Rukiye de hanım
ağzını yırtarım

anlamadım banamı diyosunuz o_O ben kimse için eklmediğimi belirtmiştim eğer sorun olursa kibleyim kaldırsınlar :110:
of lamelif ya
sevgili Adile Naşit'i görünce analım dedim.
hoşuma gitti .
100 kere de seyretsem bıkmam

of lamelif ya
sevgili Adile Naşit'i görünce analım dedim.
hoşuma gitti .
100 kere de seyretsem bıkmam
bu günlerde çok duygusalım iyi değilim ... sarı kafaları koysaydınya mesajına :110: anlamadım ne kızıyosan bana şimdi :110:

ama güzel demi tam burayı anlatıyo sankiHoppa

sizden ala çirkef olmaz
bey kız size kalmaz
hadi ordan Rukiye de hanım
ağzını yırtarım
lamelife :KK70::rolleyes::-):KK68: bu ikonları koymazsan ciddi yazdığını düşünüp neden öyle dedi ki acaba diyor :-) birde bu ara hassas alınmaya müsait.

Bu arada en sevdiğim ve zaman zaman sitede kavga çıkan topiklerde kullandığım video konmuş, Tellioğulları ve Seferoğulları :KK70: bu bölüme cuk oturuyor:KK70:

lamelife :KK70::rolleyes::-):KK68: bu ikonları koymazsan ciddi yazdığını düşünüp neden öyle dedi ki acaba diyor :-) birde bu ara hassas alınmaya müsait.

Bu arada en sevdiğim ve zaman zaman sitede kavga çıkan topiklerde kullandığım video konmuş, Tellioğulları ve Seferoğulları :KK70: bu bölüme cuk oturuyor:KK70:
Ben hep hassasim:KK22: hep yumusak pamuk davranin bana :110:bu aralar tavan sadece hassasiyetim:110:Saatler bu gece hic gecmedi ,son saatler hic gecmiyor umudumda var hala

Sevgili Mune Mune , yeni okudum burayi ve gercekten cok üzüldüm, cünkü sen, ben, Okypete veya Saraylim hemen hemen ayni yaslardayiz ve birbirimize hitap seklimiz cocuklari azarlar gibi olmamali.
Hele hele 3 sene bedava bu sitede editörlük yapmis ( isinide cok iyi basarmis ) olan bir üyeye, bu kadar acimasiz olmaya gerek yok. Daha dogrusu sebeb yok ? Varsa yazda bizde bilelim ve senide destekleyelim, tek tarafli olmasin bu sitemim.
Aynisini Saraylima yapildi Kazen tarafindan. Güzel seyler degil bunlar, hele hele yasimiza yakisacak seyler degil bunlar.
Biz senelerce bu sitede variz ve biliyorumki bu saydigim arkadaslar her zaman hanimefendiligini korumuslardir.
Üzüldüm...

Sevgili Mune Mune , yeni okudum burayi ve gercekten cok üzüldüm, cünkü sen, ben, Okypete veya Saraylim hemen hemen ayni yaslardayiz ve birbirimize hitap seklimiz cocuklari azarlar gibi olmamali.
Hele hele 3 sene bedava bu sitede editörlük yapmis ( isinide cok iyi basarmis ) olan bir üyeye, bu kadar acimasiz olmaya gerek yok. Daha dogrusu sebeb yok ? Varsa yazda bizde bilelim ve senide destekleyelim, tek tarafli olmasin bu sitemim.
Aynisini Saraylima yapildi Kazen tarafindan. Güzel seyler degil bunlar, hele hele yasimiza yakisacak seyler degil bunlar.
Biz senelerce bu sitede variz ve biliyorumki bu saydigim arkadaslar her zaman hanimefendiligini korumuslardir.
Üzüldüm...

Bence editörlere laf çarpmaya hiç gerek yok çünkü gayet üsturuplular. %100 tarafsız editör diye bir şey olmaz, hakimler bile %100 tarafsız degildr hatta hiçbir insan degildir %100 tarafsız. Bu forumun editörleri bu konuda ideale gaaayet yakın, o yüzden suçlanmaları anlamsız.

Kimi üyeler kendilerinin özel, ayrıcalıklı, vazgeçilmez... vs olduklarını düşünüyor olabilir ama öyle bir şey yok. Hiçbir üye ayrıcalıklı degil, kimse vazgeçilmez degil. Editörleri suçlamak yerine bazılarının bu kafadan kurtulması lazım aslında.

Bir de bu üyelik iptali isteminin geri dönüşü olmaması lazım bence. ''5 çayına gidiyorum, üyeligimi iptal et... 7 gibi gelmiş olurum o zamana kadar açarsın'' minvalindeki üyelik iptalleri komik yani. Üyelik iptali isteminin bir agırlıgı olmalı yahu. yumrugunu masaya vurmalı ve ''üyeligimi iptal edin, sitenizi de alın başınıza çalın'' gibi bir şey olmalı bu ve gitti mi gelmemeli :KK70:Öbür türlüsü komik ve ciddiyetsiz. Madem geleceksin ne diye iptal ettiriyorsun dalga geçer gibi? Editörler de hizmetçin sanki... Sen isteyince kapa sen isteyince aç... ooooh ne ala.... Bir agırlıgı olmalı bu istegin. Yok geri geleceksen de iptal et diye atar yapma, siteye girmezsin olur biter.

Back