Bazı aileler hem para verip hem de biz sana para verdik der. Aileniz de size böyle mi yaptı ? Eğer böyle yaptilarsa yatlar katlar arabalar evler boş. O yükün altinda ezilebilirsiniz. Sizin gibi düşünüp kapanan arkadaşlarım da var. Ailesine ya da sevgilisine yaranmak için. Sonra da acilmak isteyip açılamayan. O yüzden ben sizi yargılamıyorum açılıp-kapanma konusunda. Yargiladigim tek konu amerika gibi bir fısattan vazgecmis olmanız. Bir arkadasim var esinin ailesi israrla kapanmasini isteyip hayati zehir etti, eşiyle mükemmel iliskisi ailesinin baskıları yüzünden bozuldu. Arkadasim onlarin yaninda kapali normalde açıktır. Siz de böyle bir şey yapın bence.Ama siz genel olarak hicbir seyden memnun değilsiniz ayağınıza tüm imkânlar serilmiş, her istediğiniz yapılmış. İyi de bir evlilik yapmışsınız. Siz acilsaniz da mutlu olamayacaksiniz. Sizin icin acık/kapalı farketmez hep mutsuzsunuz.
Burada sizi yargilayanlari da kiniyorum. Din Türkiye'de bir baskı aracı olarak kullanılıyor. Biz nasıl sevmediğimiz bir davranisi yapan,begenmedifimiz bir kıyafeti giyen herkese koşullaniyorsak,konu sahibi de bir esyaua koşullanmış olabilir gayet doğal. Burada eğer sal takanlar geri kafalidir,kötü insanlar deseydi o zaman linçlenmeye değer bir şey olurdu. Çoğu arkadaşım çocuk yaşta kapanmış özgür iradesi olmadan. Sonra da aliskanlık edip açılamamış,konu sahibinin yaptığına doğru demiyorum ama böylesi daha mı iyi ? Kendi iradesiyle kapanan arkadaşlarımın ise asla bir baskasini acildi/kapandı diye yargıladığını görmedim. Doğrusu da yargılamamak. Dinini yaşamak isteyen kapansın ama o bu dedi diye kapalı kalmasın kimse.