Basimdan gecenler......

cok dogru yazmissin bence birde insanin yetisme kosullari var yani kendine guvenen insan kendinin farkinda olan insan kiskanma yerine taktir etme burnunu havaya dikme yerine de mutevazi olur bilmem siz ne dersiniz

cok dogru yazmissin bence birde insanin yetisme kosullari var yani kendine guvenen insan kendinin farkinda olan insan kiskanma yerine taktir etme burnunu havaya dikme yerine de mutevazi olur bilmem siz ne dersiniz

insan yeri geldiğin mütevazi olmalı yeri geldiğinde takdir etmeli ve edilmeli.
yeri geldiğinde de koşullarını sonuna kadar anlatmalı.
yeri geldiğin de burnunu havaya dikmeli.

türk bayanları hep ezilen profilde olmamalı.
buraya her zaman ah canıım kıyamam keşke okusaydın da kendi maddi olanakların olsaydı yazmak istiyoruz ama
ııhh olmaz hep öyle..biraz da iyi şartlar görelim.

bu arada konu sahibine ne oldu bilemiyorum ama hepsini okudum keske o da olsaydida tartisabilseydik simdi kendisine katilmadigim yerler var malesef mesela insan insandir dogdugu cografya yada gelir duzeyi vs...insanligi etkilemez bence asil sorun bazi seyleri kabullenip sindirebilmekte egerki sartlar esit olunsaydi zaten fotokopi hayatlar olurdu evlilikte iki ayri insanin kendi hayatlarini bir 3. sikta bulusturmak degilmi tabiki degismeyecegiz ama tolerans anlayis yada bazi seylerden feragat ederek mutlu daha da onemlisi huzuru yakalamak degilmi ben egeliyim esim dogu anadolulu sorun hic olmadi diyemem ama burda görev erkege düser egerki erkek siniri cizmeyi bilirse anne anne kalir es te es olarak kendini anlatabilmek adina didismez hayatla bu arada ki hayal kirikliklarida olmaz yazilacak cok sey var adi üstünde evlilik

ben kendimin farkindaysam kimsenin beni yermesi yada övmesi baglamiyor bence hersey kadinin bir cizgisinin bir renginin olmamasi sorunu alistirma meselesi basta kendinden ver aman da evim kocam cart curt sinra bu olaylari anne yada kayinvalide hissetmesin dahasi bir gun gel laf et ben buna karsiyim hani cok sevdigimiz adam ne oldu zamaninda agzimizi acip toz kondurmasken sonra ben su kadar fazla kazaniyom demesi yanlis anlamyin bayanlar ama bende uni. mezunuyum calisan birbayanim evliyim cocuklarim var belli birde es doat cevrem var ama hicbir erkekten daha duymadim ben karimdan 3 kat fazla kazaniyorum diye hatta kendi evliligimde de ailemde arkadaslarimda da böyle hesaplamalar olmadi olanlarda ya catliyor ya yok oluyor ben beni paylastigim insanla her seyi paylasiyirim hic birsey benim bedenimden kalbimden sevgimden vs.. ustun degilki ben cok kazaniyorum demeyi ben bu insanla hayati paylasip evlendim evledim derken bir kadina yakistiramiyorum kizmayin bu benim fikrim

bu yazinin gercekligindede suphem var zaten bu arkadasim derdini yazmis malesef ugrayamamis sanirim onun egosunu yeterince pofpoflayamadiniz hanimlar o nedenle sizede kizgin ve gelmiyor
her seyi ödüyorsan niye evlendin bacim sen demek istiyorum vallahi gunumuzde flörtlük cizgileri dev boyuttayken ne gerek vardi parani harcamaya yalansiz biriktirirdin

pardon ya sinirlendim

iyi de siz sadece buraya bunları ardarda yazdığı için arkadaşın mütevazi olmadığını varsaymışsınız ama arkadaşın bu kadar üzerine gelebilmeleri zaten bu mütevaziliği yüzünden olmuş ben de yaşadığım için biliyorum benim ailemle eşimin ailesi arasında da dünya kadar fark var benim babam Türk insanının gözünde en prestijli ve saygın mesleklerden birinin mensubu mesela annem öğretmen erkek kardeşim bilgisayar mühendisi kızkardeşim üç yıl sonra doktor olacak ben de avukatım ki takdir edersiniz ki hepsi kendi çapında gayet prestijli meslekler, eşimin anne babası ortaokul mezunu, kızkardeşi öğretmen, abisi hidrojeoloji mühendisi ama işini yapmıyor çalışası yok benim eşim ise lise mezunu serbest çalışıyor ha şöyle bişi var benim eşim bu saydığım insanlardan (ben dahil) artı benim yüksek lisans yapmış, üniversitede öğretim üyesi olan arkadaşlarımın tamamından daha entellektüeldir çok okur çok gezer çok bilir çünkü

ben evliliğimin ilk yıllarında çok mütevazi davrandım çünkü bize öyle öğretildi ben yaşadığım her yerde girdiğim her ortamda babamın mesleği de sayesinde hep şımartıldım hep el üstünde tutuldum ama hiçbir zaman mütevaziliktan vaz geçmedim çünkü aile terbiyem müsade etmedi ama baktım ben mütevazi oldukça eşimin ailesi tepeme çıktı en son eşimin kızkardeşi aldığım eğitimi yaptığım mesleği küçümsedi niye çünkü ben aman ne var herkes hukuk okur modundaydım (hala da derim herkes okur ama herkes o üniversiteyi kazanıp bitiremez) mezun olduğum lise de Türkiye'deki en prestijli anadolu liselerinden biriydi ki ben 32 yaşındayım yani sınava girip kazandığımda Ankara da sadece 4 tane vardı öyle elini salladığında anadolu lisesine çarpmıyordu benim lisem de küçümsendi benim küçümsenmemi ailemin beni yetiştirme tarzına edilen lafları (niye elimi ete süremiyorum annem alıştırmamış yetiştirememiş beni mesela) saymayayım düşündükçe sinirlerim zıplıyor

eee ben ne yaptım gayet kayınvalidemi aldım karşıma eğitimim budur ben şu an şu işi yapıyorum müvekkilllerim arasında şunlar var ben insanlara hak ettiği gibi davranmayı bilirim ama bana öğretilen mütevazi olmaktır ama ben mütevazi oldukça kızınız da siz de bunu kötüye kullanıyorsunuz beni daha fazla kızdırmayın çünkü istersem gayet fazla insanı fazlasıyla ezebilecek niteliğim var ve yaparım dedim evet aynen böyle dedim o zamandan sonra da bir daha beni ailemi eğitimimi mesleğimi küçümsemeye kalkanı görmedim

çok uzun oldu ama o mütevazi olmalısın söylemleri bazı insanlara karşı hiiiç mi hiç işe yaramıyor bizzat deneyip tecrübe ettim ben, ben mütevazi oldukça tepeme çıkıldı ne zaman burnu havada oldum o zaman insanlar hizaya geldi ben halen mütevaziyim ama eşimin ailesine karşı değil bilmem anlatabildim mi siz muhtemelen sizin mütevaziliğinizi kötüye kullanan insanlarla karşılaşmadınız Allah da karşılaştırmasın çünkü mütevazi ol ile büyütülmüş bir insan aksi şekilde davranınca kendisi ile çok büyük çelişkiye düşüyor

sadece konunuzu okudum, yorumlara bakamadım ama sonuna kadar size hak veriyorum, hele de şu sözünüze
'kocanızdan çok asla çaba harcamayın'
yaşadıklarınızın bir çoğunu yaşadım. (tek farkla kaynanam asla böyle görgüsüzlükler yapamadı)

Bence para pul, eğitim vs. değil. Evli bir kadın yanında bir erkeke olduğunu hissetmek ister. Evin bazal ihtiyaçlarını karşılayan en azından bunun için çabalayan bir erkek. Ailenin sorumluluğunu yüklenen bir erkek. Sorun bu işte. Adam kenara çekilmiş, kadın evi taşıyor. Üstelik bu şartlarda bile kayınvalidesi tarafından gururu kırılıyor.

Arkadaşlar genel gözlemim kadınlar güçlendikçe erkekler zayıflıyor. Eşi genç yaşta emekli olup haftada 6 gün saat 8 lere kadar çalışmak zorunda kalan, eşleri "boşanırız ama ev benim, 2000 lira da nafaka isterim" diyen arkadaşlarım var. Düşünüyorum da babalarımızın jenerasyonunda kaç erkek böyle davranırdı. Açlıktan ölseler bunu isterler miydi? Aksayan birşeyler var ama ne?

iyide bayan zaten bu zamana kadar laf etmemiş ama enayi yerine koyulduğumu anladım diyo kısacası.
kayın validesi benim oğlumun diyo onun malına bile.
ama hanımın annesi sizin diyor.fark burda.
eşide geliyor ben araba alıcam diyo.sanki evin çocuğu paşacık.
sinir olurum böyle erkeklere.
erkek erkekliğini bilsin.kimse kimsenin enayisi değil. her zaman harcamak zorunda değil.demek ki farkına varmış ki kararlar almış.bize laf düşmez niye anlatıyorsun malını mülkünü demek.
konu fakeyse fakedir beni enterese de etmez açıkcası.ama gerçekte böyle olaylar yaşanıyor.
konuda benim mal varlığım sizce nasıl iyimi zenginmiyim baya diye açılmamış.
soruna gelelim insanları eleştirmekle bir şey elde edemeyiz.herkes emek harcamadan armut piş ağzıma düş diyor amaaa ooolmazzz..eğer bir kişi emek verip bir şeyler başarmışssa ve bunu anlatıyorsa sen egolusun diyemeyiz.
eğer öyleyse o onun terbiyesizliğidir.bize tebrik etmek yada muhattap olmamak düşer.
yoksa " kıskanç " konumuna düşeriz.
iyi günler. zaten konu sahibide yok ben niye yazıyorsam.(size kızmakta haddim değil buda benim fikrim)

yaqzdıklarınızı baştan sona okudum we sonunda werdiğiniz ders için ohhihhhhhh çektim...... 3 kere zenginim, 5 kere okumuşum demiş dye topic sahibini suçlayan yorumculara da şaşırdım doğrusu... hakikaten bu ne anlayışsızlık, empatiden yoksunluk.... sadece anlatmak istediği bu kadar donanımlıyım ama cahil bir kaynana karşısında yine de acizim demiş...:))

1 kişi suçlamış hava atmakla o da myko zaten forumun ilginç kadını =))
ben de hava attığını falan düşünmüyorum konu sahibinin
sadece anlayışsız kaynanaya hiçbir şeyin sökmediğini belirtmiş okudum ettim demekle. haklı da.

pardon ? zeki insanlar geleceği görebiliyormuydu?
zengin insanlar da mı görüyordu geleceği?
ben bilmiyorumda? kim kötü olmak için evlenir ki?
zaten konuda siz prensesiziniz deyin diye açılmamış.

ayrıca;
bunun neresine katıldınız anlayamadım.

smurf79 ;

ne demek istediğini çok iyi anlıyorum. doğru olanı yapmışsın. bizim evde cüzdanlar birdir , sen-ben diye bir şey yoktur. ancak yaşadığım bazı olaylardan sonra ben de birikim yapacağım hem kendim hem de oğlum adına. bir ara boşanmayı düşünüyordum ben de eşim beni hamileyken aldatmıştı . kendime gelince fark ettim, kenara kendim için ayırdığım 5 kuruş param yoktu bütün hesaplar ortaktı. şu anda çok iyiyiz bir sorunumuz yok eşim o olaydan sonra çok pişman oldu ama ya bir daha yaparsa?

aslında evlenirken insanın gözü birşey görmüyor aşkla ve sevgimizle herşeyi aşarız gibi geliyor ama bir süre sonra gerçekler pat diye vuruyor yüzümüze ben her zaman evliliklerde eşlerin anlaşmasını yeterli bulmadım ve bulmuyorum ne olursa olsun aileler de uyumlu olmalı tamam aileyle mi evleniyorum diyorsunuz ama maalesef öyle bayramda tatilde gittiğiniz evde rahat etmek istemez misiniz en önemlisi eşinizle ne kadar rahat ve mutlu olsanızda aile faktörü sizi bir yerde çok etkiliyor bu durumda da aynısı olmuş çok şey yaşamışsınız ve bu duruma gelmişsiniz bence yaptıklarınız bunca şeyden sonra gayet normal çünkü bunları sadece yaşayan bilir ayrıca kayınvalidenizde biraz aşağılık kompleksi var herhalde baştan sizin durumunuzu bilip kendini ezdirmemeye çalışmış yani baştan sizin ne olduğunuzun farkındaymış bence eğitim ve iş olarak

kaynanızın da başka türlü susacağı yokmuş zaten. iyi olmuş!! eşinizin tutumuna karşılık birikim yapmanız da çok akıllıca. eşler ortak hayatlarını ben-sen değil "biz" diye düşünerek yaşadığında, ailelerde meselelere oğlum-kızım değil "siz" diye yaklaştığında her şey daha güzel olacak...

Konu sahibi kardeşim
buraya şöyle çile çekiyorum,arkamda desteğim yok,çaresizim diye yazsaydın
alacağın cevaplar ah canım,vah canım olacaktı kesinlikle
ama güçlüsün ya
ayaklarının üstünde duruyorsun ya
bu durumunun farkında olup bunu 1-2 yerde dile getirdin ya
olmadı bak bu
gördüğün üzere,güçlü kadın hiç bir yerde kabul görmüyor.
bir daha buna dikkat etmeni öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…