Basimdan gecenler......

cnm bu zamanda kaynanalar önemsemiyor borçmu ödedin oğluma yardım mı ettin banene diyor .bende bir ara sıkıntıya girdik kaynanama söyledim eee evlenirken az eşya alsaydınız yok bekleseydinizde 1 sene sonra evlenseydiniz bilmem ne .işte yardımı bu kadar insan kendi canından olmayanı kolay harcıyor bunu anladım ben..

Baştan sona okudum ve sizi takdir ettim..Ne kadar güçlü bir kadınsınız mest oldum...
Babanız içinse çok üzüldüm çünkü bende babamın yeri apayrıdır Allahım ayırmasın kimseyi ailesinden..
Mekanı cennet olsun inşallah babanızın...

yorumların hepsini tek tek okudum.. tabikide çalışan kadın güçlü kadındırrr bi adım öndedirr hayattaa... hem calısıp hem ev ıslerını yapıp hem cocuguna bakabılıyorsa bu kadın takdır edilmelidirr... kimisi demiş kadın erkekten cok para kazanmamalı nıyeymıs efendım ben ondan daha ıyı bı ısteysem daha ıyı bı egııtım aldıysam neden ondan cok almayım ama bu eslerın gözüne sokulmamalı her tartısmada ben üstünüm benım param olmasa sunları yapamazdık denmemelı saygı cercevesınde herkes bırbırının ısıyle gurur duymalı... biz evlenırkende benım bırıkımım vardıı bıraz esımın fazla yoktu olanda nısana fln gıttıı cogu seyı ben aldım kendı evım ıcın aldım ıkımız ıcın aldımm eşim hep der sen benden cok sey yaptın evlılıgıımız ıcın der gocunmaz bundan kendımı hıc enayı gıbı hıssetmedım esının aılesınden deger görmek hakkın arkadasımmm kaynanalar böle yersız konusurr kültür farkı önemlı gercekten benım esımın aılesınde eski kafalı baya eskıden takıodum ama umrumda degıller artık allahtan ayrı sehırlerdeyız kaynamamı cekemezdım :) zıtlasmaya gerek yok zaten mesafenı koy esının aılesylee fazla samımı olmaya gelmıo

Yazınızı baştan sonra kadar okudum ne büyük hayal kırıklığı sizin için eşinizin hiçbirşey yapmaması kayınvalidenizin terbiyesizlikleri okurken çok sinirlendim erkeklere rahatı alıştırmamak gerekiyor çünkü rahatı gördükten sonra zora gelemiyolar. evin tapusunu annenizin üzerine almakla çok iyi yapmışsınız bu zamana kadar size yapılan şeyler tokat gibi vurmuştur yüzlerine çok iyi çokk sonunu okuyunca çk keyiflendim ama çocuk konusunu keşke sonraya erteleseydiniz. Neyse ne diyelim hayırlısı olsun :) :KK34:

basınız sagolsun.gozumde sızı canlandırdım.gercekten guclu ve basarılı bır kısılıksınız.aılenızden gordugunuz egıtım ve terbıye sayesınde de olayları buyutmeden atlatmıssınız.malesef kı sadece esle degıl aılesıyle de evlenıyoruz.uyum ve kultur denklıgı cok onemlı.kendınıze ve aılenıze asla laf soyletmeyın.gerekenı gerektıgı gıbı cevaplayın.saygısızlık yapmak ıstemedıgımız ıcın genelde uzulen taraf oluyoruz.baktınız cok sacma seyler oluyor cevrenızde asaletınızı bozmadan uzaklasın derım ben

öncelikle basiniz sagolsun... yazinizi bastan sona okudum, kendinizi bence gayet yalin ifade etmissiniz... Ayrica k.valideye karsi aile terbiyenizi korumussunuz onca seye ragmen...
Miras ve ev ile ilgili yaptiklarinizda da sizi hakli buldum. Eger o konuya hic girmeden, durumlar bunlar bunlar, suan elimde bu kadar para var ne yapmaliyim diye sormus olsaydiniz, sanirim ilk tavsiye edecegim sey bu olurdu.

Evliliklerde alinan mal ortak paylasilir, ama o para size babanizdan kaldi, neden esinizle ortak bölüsesiniz ki? He bu durumda esiniz olsaydi, o da eminim annesinin ya da kardeslerinin üzerine yapardi. Öyle örnekleri coook okuduk burada.

Hicbir zaman cizginizden ödün vermemeiniz dilegiyle...

Sevgiler...

konu sahıbı arkadaş konuna bı uğrada...

cevap ver yorumlara[/B
]

anlamadığım bişey var biz eşimle yakın maaaş alırız ama evin bütçesi vardır ortaktır ben geçindiriyorum o geçidiyor olmaz ki kendinize ayırın para gerisini eşinize verin ödemelr için
araba seçimi erkek işi bence siz başka şey almak istediniz de alma diyorsa o ayrı o zaman haksızı olur sizin beğendiğiniz arabayı kötülüyr diye
hayallerinizi kötüledi saymayın bence

ama kaynannız konusunda haklısınız sizi hor görmeye çalışmış mesafeli olun Allah böyle kaynanayı kimseye vermesin

ya anlattığın olayların neredeyse tamamında haksızsın
ne demek annenin üzerine ev almak ve onun borcunu annene ödemek resmen yalan söyleyip eşinden para kaçırıyorsun
bu nasıl kültür bu nasıl zenginlik sen okumussun maddi anlamda variyetlisin ama adam olamamıssın
her iki derdinden biri para nasıl bir zenginlik bu sizden daha zayıf durumu olan bizler parayı bu kadar sorun etmiyoruz
allah ıslah etsin sizi kocanıza ve ailesine sabıır versin kendini beğenmiş

Hangimiz kendimizi begenmiyoruz? Siz kendinizden nefretmi ediyorsunuz? Her insan kendinde mutlaka birseyleri begenir: bazilarimiz egitim durumumuzu, bazilarimiz gözlerimizi, bazilarimiz yeni boyattigimiz sac rengimizi, bazilarimiz yeni aldigimiz elbisenin üstüne nekadar yakistigini görünce begenir kendini, bazilarimiz konusganligini, bazilarimiz cocuksu hallerini vs vs veeeeeeeeee bu liste uzar gider böyle.
Her insan kendinde birseyler begenir yani. Ayrica eskilerin bir lafi vardir: Kendini sevmeyen kimseyi sevemezmis.

Neden Anlatılmak isteneni anlamak yerine saçma yerlerden girip vuruyorsunuz ..

siz aynı durumda olsaydınız ; sırf arkanız sağlam diye ( kendi kendine aşağılık kompleksine giren kaynananız ) sizi olur olmaz ezmye çalışsaydı eşinizde sizi korumasaydı siz napıcaksınız ? AA kayınvalıdem benım deyıp boynunamı atlıycaktınız ..

Erkek tarafı kendilerinden ustun gelırı oldugu için kendi kendilerine komplekse gırmısler işte..

Sonucunda da : konu sahıbıde ellındekı ımkanları kullanarak karsı tarafı ezmeye baslamıs . yanı gayet ınsanı nefsı bır durum. cogumuzun yapacagı bıseyı yapmıs . doğrumu yapmış bence doğru yapmış.. Her zaman iyilik yapıp iyilik bulunmuyor..

Neden bunlara katlandın demeyeceğim. Küçük dozlarda alıştıra alıştıra geliyor, bir zaman sonra insan doğal olan buymuş gibi düşünmeye başlıyor.

Her neyse.. Çok geç olmadan farketmişsin ya, önemli olan bu

sizin bu yazınızı okuyunca aklıma ne geldi biliyormusunuz atalarımızn sözü 'davul bile dengi dengine'
herşey öyle aşkla sevgiyle olmuyoo ne yazıkki karşınızdaki insanlar size ayak uyduramamış
siz kaynval ağzınızı açmamışsınız onun seviyesine düşmemek için ama o seviyeden kaliteden bi haber

Son düzenleme:
ne zaman insanlar okudukları okulları veya işlerini maddi durumlarını anlatsalar burda bazı bayanlar çekemiyor sanırsam hani okumuş bayanlara konu sahibinin kayın validesi gibi "hava atma" gözüyle bakıyorlar..
oysa o maddiyatını eğitimli olduğunu söylemese biz yine sorucaz peki sen nesin necisin de eşin sorumsuz,arabayı nasıl aldınız,ev nasıl alındı diye..kadının kadından başka düşmanı yok gerçekten..gerçek hayatta da böyle çekemeyenler var insanları..ne olucak onun maddi durumu iyiyse..okumuş hem övünedebilir yani..ki övünmemiş bence..
konu arasında anlatmış..bayanlar kendinden yükseğini görünce bi özgüven eksikliğinden mi bilmem "tü kaka" moduna geçiyorlar..çok gereksiz yorum yapmış bazıları çok..

konu sahibi arkadaşım sende çok iyi yapmışsın bence..özellikle eşinin ailesine cevap vermemen terbiyeni bozmaman taktir edilesi..ayrıca annemden borç aldım demende çok iyi olmuş kimse kimseyi enayi yerine koyamaz..
bende kullanıldığımı anladığım an karşımdakini enayi yerine koymaya başlardım velhasıl..saf olmayan bunu yapar..
kocamdır ne yapsa yeridir denmemeli..kayın validenizin davranışlarıda sinir bozucuymuş..ama aldığınız kararlar çok doğru..

ne zaman insanlar okudukları okulları veya işlerini maddi durumlarını anlatsalar burda bazı bayanlar çekemiyor sanırsam hani okumuş bayanlara konu sahibinin kayın validesi gibi "hava atma" gözüyle bakıyorlar..
oysa o maddiyatını eğitimli olduğunu söylemese biz yine sorucaz peki sen nesin necisin de eşin sorumsuz,arabayı nasıl aldınız,ev nasıl alındı diye..kadının kadından başka düşmanı yok gerçekten..gerçek hayatta da böyle çekemeyenler var insanları..ne olucak onun maddi durumu iyiyse..okumuş hem övünedebilir yani..ki övünmemiş bence..
konu arasında anlatmış..bayanlar kendinden yükseğini görünce bi özgüven eksikliğinden mi bilmem "tü kaka" moduna geçiyorlar..çok gereksiz yorum yapmış bazıları çok..

konu sahibi arkadaşım sende çok iyi yapmışsın bence..özellikle eşinin ailesine cevap vermemen terbiyeni bozmaman taktir edilesi..ayrıca annemden borç aldım demende çok iyi olmuş kimse kimseyi enayi yerine koyamaz..
bende kullanıldığımı anladığım an karşımdakini enayi yerine koymaya başlardım velhasıl..saf olmayan bunu yapar..
kocamdır ne yapsa yeridir denmemeli..kayın validenizin davranışlarıda sinir bozucuymuş..ama aldığınız kararlar çok doğru..

:KK9::KK9::KK9::KK9:

zamanla sabırla aşarsınız eşinle sorunları. zamanla öğrenir erkeğin ve kadının görevinin ne olduğunu eğer sabır gösterirsen. kayınvalidene ise güzel ders vermişsin. bazılarının anladığı dilden konuşmak lazım. gizli para biriktirmekte içinde bulunduğun şartlarda olabilir haklısın bence kendin akşamlara kadar çalışıyorsun bir kenarda biriktir tabi. başınız sağolsun . kayınvalidenlerin evinde araba ile ilgili eşinle konuşmuzsunuz ya böyle şeyleri onların yanında konuşmayın onlar sonradan duysun hem karışamazlar böylece. hayatın tadını çıkar bu günler birdaha gelmez. hiç takma kafana kayınvalideni ve küçük kayınvalideni.

kaynananız demek komsunun ılkokul mezunu kızıyla sızı kıyasladı aaaa cok ayıp etmıs sız koskoca üniversite mezunu kocasında 3kat fazla maaş alan insansınız nasıl yapar sıze bunu?kusura bakmayın da bende ılkokul mezunuyum bıraz arabeks olucak ama hayat okulunda master yaptım buraya Üye olurkende kım nerden bılıcek unıversıte mezunu gıbı gosterebılırdım kendımı yalandan nefret ederim Gerekte gormedım okumakla adam olunmadıgını herkez bılıyo ve kendımle gurur duyuyorum nıce unıversıte mezunu ınsanlar var okumus fakat YURDUNUN MILLETININ INSANINI ILKOKUL MEZUNU OLDUGU ICIN INSAN ASALIYO.INSAN ISTERSE OMRUNUN YARISINI EGITIM GOREREK GECIRSIN MUZEVAZILIKTEN BIHABERSE megolomanlık içindeyse insanlara tepeden bakıyorsa benım gozumde sıfırdır 0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

başarılı kadın olmak zor,
her zaman bişeyleri başaramayan hem cinsleriniz tarafından kıskanılırsınız.
okulu bırakıp evlenen, okuyan ama çalışmayan kadınların bir çoğu sizi anlamaz.
para kazanmayı bilmeyen kadınlara kocamdan çok kazanıyorum derseniz de kıskanılırsınız.
kayınvalideniz de bunlardan biri.
konu sahibi arkadaşım seni çok iyi anlıyorum, benzer şeyleri yaşadım.
başınız sağolsun, allah rahmet eylesin babanızı.
çok üzüldüm bunu okuyunca, benim de arkamda güçlü,bana sahip çıkan, maddi manevi destek olan bir babam oldu hep.
işe girmeden evlenmeme bile izin vermedi.
allah ona uzun ömür versin...
bir kadının arkasında güçlü bir baba modelinin olması önemlidir.
kızını okutabilmesi, evlense bile ona sahip çıkmaya devam etmesi, geleceğini garantiye alması, kocasına muhtaç etmemesi çok önemlidir.
hayata 1-0 önde başlarsınız.

evet ezilmişsin,kırılmışsın,çalışıp kazanman takdir edilmemiş,kendini garanti altına almak istiyosun haklısın. ama ben okudum ben tahsilliyim kocamdan fazla kazanıyorum düşünceleri insanı zamanla yer bitirir evlenmeden önce eşinin işini tahsil durumunu bilmiyo olamazsın herhalde bebeğini mutlulukla büyütürsün işallah tabi kafanı dinleyip kendini yiyip bitirmezsen allah yardımcın olsun

X