Basimdan gecenler......

merhaba smurf , yazdıklarını okudum ve bir nevi kendimi gördüm-tek farkımız benim ailem eşimin ailesinden zengin değil, ama çok çok çok daha kültürlü, aşağılama için değil ama onlar gecekondulu, ve gecekondu kültürü diye bir şey var, malesef evlendikten sonra bunu anladım, insanlar gecekonduya alışınca normal evde bile aynı karmaşık, altalta üstüste düzensiz hayatı devam ettiriryorlar, şimdi kayın validem benim çocuğuma bakıyor ve evimi tabiri caizse b.k götürüyor..artık bir de temizlikçi kadın tutmak zorunda kaldım, beni maddi olarak yoracak diye 3,5 yıldır temizlikçi almıyordum ama baktım çıldıracağım pislik ve düzensizlikten en sonunda dedim ki daha az yerim ama kafam rahat olur..konunu bölmeyeyeim ama eşimin maaşının 2 katı maaş almam, yabancı dil, ünv.mezuniyeti gibi konularda ondan üstün olmam her şeyimiz o kadar benziyorki..yalnız benim kayınvalidem bana laf sokamaz , cesaret edemez, bozar atarım ben, bun gibi tiplere hanımefendilik yaramaz çünkü, bak sen hanımlığını korudukça tepene çıkmış, kendi paranı ayırman konusunda sonuna kadar katılıyorum arkadaşım, destekçinim, Allah sağlıklı bi hamilelik nasip etsin, sağlıkla bebeğini kucağına al inşallah..
selam ve sevgiler

kesinlikle katılıyorum sana, ayrıca demişse ne olmuş, onlardan zengin ve kültürlü olmasına karşın hala ezmeye çalışmışlar bunu hiç mi görmüyorsunuz? !

Evliliğini kötü etkileyecek düşünceye sahipsin bence eşinle aranızca ciddi sorun olmasına ragmen birde hamilesin.. Kendine yakıştıramadığın adamdan... Kaynanana iyi yapmışsın anlaşamayabilirsin ama eşin konusunda öyle dıyemıycegım.. Maddi manevi her konuda eşine bağlı olmalısın bence kim sana bu kadar yük al dediki madem bu kadar lafını yapcaktın yapmasaydın bence daha iyiydi yaptıkların bır tokat gibi karsılıgını verdin ailesine nasıl olsa... Sonrada görmede değilsin varlıklı bir aileden geliyosunuz ama her cümlede para geçiyor... Eğitim konusuna gelince ingilizceniz bir aileyi idare etmeye yetmez o yuzden burda sarfetmenızde gereksiz buldum.. Dilerim eşinle soun yaşamazsın evlilik kağıt üstünde yazılı bir sözleşme değil yürekten inanıyorsan devam ettirirsin.. Bankada olan paraların tek basına sana mutlukta getırmez gelcegını guvenceye al tabiki.. Ama kimseyi parasıyla eğitimiyle yadırgamada yadırgaycaksanda aynı hayatı paylaşma derim ben .. Rabbim cocugunuzu bagıslasın inşallah

yok konu sahibi kendini övmüş yok bilmem ne diyenlere takılmıyorum ..
bir erkek hazıra alışırsa böyle işte dünya kendi etrafında dönüyo sanar..
yer içer böyle teşekkür bile etmez birde üste çıkar..
kadın parasını yemek bence utanç verici ... her ne olursa olsun ..
Allah sabır versin...

ben kız parası yiyen sevgiliye bile katlanamazken bi de koca aman Allah korusun...

bayanlarımız nedense güçlü, kendi ayakları üzerinde durabilen ve ne yapacağını bilen kadınlardan pek hazetmiyor...... Türk insanı böyle genelde tabi, hani güçsüzler destek görür... ama hamile bayana bu kadarı da söylenmez ki :s siz ne kadar insan kıymeti biliyorsunuz ki karnında yavrusunu taşıyan bir kadına bu kadar ağır konuşabiliyorsunuz??? sözüm yorumlarında abartan herkese...

konu sahibi arkadaşım; sen ayaklarının üzerinde durmaya devam et... asalaklara da yem olma.. öncelikle çocuğun var artık senin paranı yiyen kocan ya da seni küçük gören kaynanan değil... kocandan gizli para biriktirmen de ayıp değil, benim tanıdığım çoğu kadın yapar bunu.. zor zamanda da çıkarır kocasına verir... babam annemin bu huyunu çokta beğenir... ama sen kocana da verme bırak biriksin... babanın senin geleceğini kurduğu gibi sende yavrunun geleceğini kur... Allah yardımcın olsun...

Bu nedir "benim param, benim mevkim, benim harcamalarım"
kusura bakmayın da siz önce es olabilmeyi becerseydiniz iyi olurdu...
Ben 9 aylık evliyim. Bizim evimizde bizim paramız, bizim gelirimiz, bizim harcamalarımız vardır. Ben yoktur, biz vardır.
Yazdıklarınızı okurken esinize cok üzüldüm.
Adam gezmemis, calışmış daha az maaş alıyorsa kendini mi assın? Eşi olarak tabi ki de destek olacaksınız.
Bu sizi rahatsız ediyorsa ( ki oldukca etmiş) kusura bakmayın da boşanın tek yaşayın daha iyi.
Yazılacak daha cok sey var ama inanın yazınızı okuduktan sonra icim sisti. Egolarınız beni sıktı.
Sadece esinize üzülüyorum. Biz burada okurken sıkıldık adam hergün bu egoyla yasıyor. yazık cidden...
Ben de üniversite mezunuyum ama kimseyi asla kendimden aşağı görmem..
İlkokul mezunu diye aşağıladığınız insanlar size öyle güzel dersler verir ki elinizdeki diplomalarla kalakalırsınız...
Ben yüksek lisans yapıyorum suanda ve en yakın arkadasım ilkokul mezunu. Diplomayı degil karakteri önemseyin.
Ayrıca su sözü de hatırlatmak isterim "Tahsil cehaleti alır eşeklik baki kalır"

Arkadaslar bukadar yikici olmayalim lutfen....

Konuyu sakin kafayla okursaniz yanlis anlamalara maal vermemis olursunuz...
Hangi kadin esinin ailesi yada herhangi kisiler tarafindan ezilip hor gorulmeyi hos karsilar?
Dogrusu kadin yada erkek hic farketmez ,konu sahibine yapilan da bu ,orada bastan beri hakaret kucumseme ve yok sayilma var...Konu sahibi aslinda bunu anlatmak istemis ..Bunun okumus olmakla yada okumamis olmakla alakasi oldugunu dusunmuyorum,orada tum bunlara ragmen genede beni gerek hakeretleriyle gerek yok saymalariyla rencide ettiler demek istemis...Burasi dert kosesi oda icinde biriken duygulari burada bu sekilde yansitmis....
Butun bunlari anlamaya calismak yerine neden aradaki kelimeler uzerinde duruluyor anlayamadim....
Acikcasi insanlari kucumseyen ,hor goren ,begenmeyen kisilere bende cok kizarim ,lakin bu konuda ben bu izlenimi algilamadim...
Kim kendine kicini buyutecegine karnini buyut denmesini, yada gelinin bumu dendiginde hiii denip burun kivrilmasini yada, iki kisinin kurdugu yuvaya gelindiginde bir diyeri yok sayilarak burasi oglumun evi yada kizimin evi denip digerine sende kimsin dis kapinin mandali denmesini derin bir sukunet ve saygiyla kabullenir?????????
Gercek su ki ben asla boyle birseye dayanamam, ister okumus olayim, ister okumamis ,ister zengin olayim ister fakir hic farketmez.........
Ne olursa olsun evliliklerde ucuncu ,dorduncu kisilerin mudehalelerini hic anayamamisimdir...
Lutfen arkadaslar yikici degil yapici olalim...
Birazda insanlari kendi yerimize koyalim...
Burada asalamak yada ustunluk taslama cabalarini goremedim ben ...
Konu sahibi yasadiklarindan dolayi kirilmis ve oda ben bunlari hak etmedim manasini kendince ifade etmis...
Kimse bu sekilde davranilmayi hak etmez...

Son düzenleme:
Reklamlar Reklamınızı iyi yapmışsınız
Eşinizede böyle davranıyorsanız yazık
Bazı konularda haklı olabilirsiniz ama bu kadar kendinizi met etmeniz çok iticii..
Tanıdığım birini hatırlattınız...

bence evlilikte senin param benim param olmaz eşi de kredi kartlarını ödüyormuş o borçlar ikisinin borcu değil mi adam çalışmayıp evde oturuyor değil ki elinden geleni yapıyor neden araba modeline karar veremeyecek az kazandığı için mi kayınvalde konusunda bişey demeyeceğim ama eşine haksızlık ediyor konu sahibi

çocukla kariyer birlikte olabilir ben doktora yapıyorum ikinci bebeğime hamileyim çalışıyorum da kayınvaldenin torun istemesini de çok görme cahilce söylemiş ama torun sevmek istediğini anlatmaya çalışmış

ve yapılan yorumların hiçbirine cevap vermemiş beğenmedi yorumlarımızı anlaşılan

konu sahibi arkadaşın mesajını ve tüm yorumları okudum...
yaşadıkları gerçekten çok can sıkıcı. hiç kimse burada kayınvalideyi yada ettiği cahilce hareketleti / söylemleri savunmuyor. ama hanımefendide ciddi bir ego sorunu var. bende iki dil biliyorum üçüncüsünü ögreniyorum , üniversite okudum. işimden dolayı dünyanın bir çok ücra köşesini de gördüm. bir işçi ailesinden geliyorum kendi imkanlarımla kendimi yetiştirdim ama ben çıkıpta şu kadar dil biliyorum yönetici olarak çalışıyorum diye havalara girmedim. hanımefendi kendine özel muamele beklemiş ama göremeyince aksine daha da karşısındakilerden yanlış muamele görünce çok afallamış anlaşılan. [SUP]welcome to the real world[/SUP] diyorum sana kardeşim. birde begenmediğin az para kazanan dil bilmeyen adamdan hamile kalmışsın. bence senin kendine olan saygını sorgulaman lazım eşine de üzüldüm.
yani dil bilmek ne demek? benim eşim de dil bilmiyor ben küçümsemiyorum ne kadar yanlış. allah akıl fikir versin....
kıskanıyor diyen arkadaşlarda bende gayet güçlü bir kadınım egitimliyim hanımefendiyi kıskanacak bir pozisyonda değilim ama yazıdan taşan egoizm patlamasına da kayıtsız kalınamaz...

konu sahibi bastan sona haklı buluyorum çok bile dayanmış. böyle aileye ne yapılır. benim işim olmaz

komşunun ilkokul mezunu derken bir aşağılama yok ki hanımlar.kaynanasının gelinine ne kadar sert yaptığını anlatıyor hanım arkadaşımız.yani bu kadar tepkiyi ben normal görmedim.meğer toplum olarak anlayışımız ne kadar kıt.ve teyzenizinde ağza alınmıcak laflarınıda ayrıyeten kınıyorum.benimde o kadar param olsaydı bende szin kadar iyi niyetli olsaydım ve yaptıklarım görülmeseydi bende dertlenirdim açıkçası.eşinizi seviyosunuz ama bi bakıyorsunuz öyle zaman gelmişki kullanılıyorsunuz.sizi resmen para olarak görüyor.para size yapışmış bir durumdaysa buda dertse bu da dert diyorum ne var bu kadar büyütülecek.ben başından sonuna kadar okudum yazılanları ki kendi adıma söyliyeyim bu güne kadar hep maddi imkanların zorluklarıyla büyüdüm çok mücadelem oldu ama yazılanları gayet yi anladığımı ve art niyetin olmadığını düşünüyorum.çünkü başından sonuna kadar empati kurdum.nedir bu kadar üstelemek anlamış değilim:120::117:

Ben ilk yazılanları okuyabildim sadece cevap olarak ve şaşırdım..İnsanlar burada içlerini dökerken durumları daha iyi analiz edilebilmesi için daha ayrıntılı anlatıyor olabilir yada durumu netçe paylaşıyor olabilir..Yok kendini övmüş,methiyeler düzmüş diye yazılmış...Kızcağızın bir sorunu var ve altını çizmek istediği şey eğitimi parasal durumu değil,sadece belki birkaçkez farketmeden tekrar etmiş ve bunu durumu daha iyi değerlendirmemiz için yapmış diye düşünüyorum...Ben dahil insanlar burada sıkıntılarını paylaşırken gerçek hayattaki gibi yargılanmadığımız ve suçlar bakışlarla birbirimizi hiç hata yapmaz varlıklarmışız gibi süzülmediğimizi bilerek sadece bayan dayanışmasının içtenliğine dayanarak içimizi döküyoruz...Ki herkesin kendini ifade etme özelliğii güçlü olmak durumunda olmayabilir yazıda..Burada olmanın anlamı bu...Yargılanmamak,çözüm ,tecrübe ve tavsiyeleri içtenlikle ve sadece kadın olmanın içgüdüsel bütünlüğüne yaslanıpta paylaşmak...
Bu sebeple arkadaşımızı yanlış değerlendirip yargılayan arkadaşlarıma katılmadığımı belirtiyorum.hanımefendinin sorununa gelince ..Sizi ve söylemek istediğiniz şeyi anlıyorum...Kendinize fedakarlıklarınız ve yazılanların aksine MÜTEVAZİ ve ALÇAKGÖNÜLLÜ duruşunuza rağmen haksızlık edildiğini düşünüyorsunuz haklıaasınız ...
Fakat boşanma fikrini düşünün bence.yaşadığınız sorunların önemine inanıyorum fakat bir evliliğin yıkılması için dahasına ihtiyaç var gibi..Yani galiba evlenirken birinin her halini göreceğimizi bilmeden evleniyoruz,yani insan hamuru illa bir yerde içindeki sopayıda çıkarıveriyor insana..keşke olmasa böyle...Daha ağır şeyler yaşayanlar var mı var..evliliği bitirmek için sorunun önem kıstası var mı? evet ama o kıstas kişiye göre değişiyor,yüklenip yüklenemeyecekleri,gözden çıkarıp çıkaramayacakları gibi...Umarım sıkıntılarınız azalır..

Cevapları biraz daha okudum..Üzüldüm..Evet maalesef bazı noktalarda güçlü bir bayan görmek bu eğitim olabilir kariyer olabilir parasal olabilir maalesef önyargılara sebep oluyor..Halbuki hepimiz aynıyız..kadınız,üzüldüğümüz şeyler aynı ,duyarlılık noktalarımız aynı...Ve konuyu açan arkadaşımızda bu ortak noktaya güvenerek buraya bizlere açılmış...
Ben konuyu açan arkadaşımı çok takdir ediyorum..Çünkü farklılıklarını eşitleyebilmiş,alçakgönüllü davranmış,herşeye rağmen kayınvalidesinin seviyesizliklerine inmemiş,saygılı durmuş...En önemlisi gene bazı cevapların aksine ben yerine 'BİZ' diyebildiği için o masraf senin benim yapmamış,üstüne düşen yükü büyük olmasına rağmen yüklenmiş..
Tebrikler arkadaşım..İnsanın kendine güveni olması güzel birşeydir ve bazen övünülecek birşeye sahipseniz övünmeniz hakkınızdır ki yazınızda buna dair birşey algılamadım..

KONU SAHİBİ KAYIPLARDA NEDENSE.... burada onca kişi onun hayatı ile iilgili yorum yapıyor fikir üretiyor tenezzül edip cvp bile vermiyor bayan, tuhaf....

valla cok sansliymissiniz ne diyelim.Babasindan miras kalipta kayinvalidesine ders verbilecek o kadar az kisi varki,Simdi ben bu yaziyi okurken aklima ilk bu geldi ne yalan söyleyeyim.

konu sahibi konuya neden cevap vermiyor diye terslenen arkadaşlar,
konu sahibi hamile olduğunu belirtmiş,
hamilelikten dolayı rahatsızlığı olabilir,
eşiyle sorunları artmış olabilir,
internete girip de gezinecek ruh halinde olmayabilir..burada insanlar dertlerini paylaşıyorlar, beni yüzyüze küçümsemezler, rahatça içimi dökerim, belki de akıl alırım, örnekleri görüp rahatlarım, ya da benden kötü şeyler yaşayanlar varmış bakar okur halime şükretmeyi öğrenirim , v.s. gibi onlarca sebeple ..ama burada sizler, kadını rencide etmekte yarışmaktasınız,
neden hep birilerine bel altı vurayım da hıncımı alayım derdindeyiz hanımlar,
hepimiz kadın değil miyiz, gerek iş yerinde
gerek eşimizden
gerek eşimizin ya da kendi ailemizin sorunlarından bunalmıyor muyuz, kimin hayatı dört dörtlük,
bir de bunun üzerine buraya gelip bize içinidökmüş bi insanın bu kadar üstüne gitmek de niye..
biraz empatik olalım lütfen, bizler de dertler yaşıyoruz..bunu düşünelim veanlattığımızda orasını burasını çekiştirip hakaret etseler nasıl üzülürdük bunu düşünelim yorum yaparken..

Vallahi okumanın insana kazandırdığı stratejik düşünme yeteneği bu olsa gerek bravo çok fazla yüz göz olmadan olayları çok iyi aşıp bu lanet olı kaynanalrı susturmayı başarmışsın eminim hikayen bir çok kadına da ilham olcak bu devirde kocalar kesinlikle bu kadar dürüstlüğü haketmiyor yani başından sonuna kadar bütün adımların çok temkinliymiş ama Allah rahmet eylesin Rahmetli babanın kazancı da helal malmış ki eşine ve ailesine nasip olmamış ve öbür dünyadan bile hayat arkadaşını anneni korumayı kaynana karşı onu dik göstermeyi başarmış Allah babandan razı olsun...

burada konu sahibi kendi övmüş diyenler olmuş asla ama asla katılmıyorum.
herşey baba parasıyla bitmiyor. bende aynı şekilde erkek arkadaşımla sorun yaşamıştım zamanında bilgi sahibi olmak bambaşka birşey.
maddi olmasa bile kültürel olarak cok şey farkediyor.
biz o kadar çabalamışız uğraşmısız kendimize bir bilgi daha katalım diye ama ehli keyf yaşamış adam bilgi sahibi olmayı umursamamıs
kültürüne bir kültür daha eklememiş sonra da rahat rahat yayılmıs. bence de fazla hanımefendi davranmışsınız bravo yani tebrik ediyorum.
erkekler kadınlardan daha iyi bir eğitime sahip olmalı, daha bilgili, kültürlü ve maddi anlamda da daha iyi olmalı. kadın fıtratıda bunu ister.
anlattıgınız halde sizi anlamayan bir eş Allah korusun.. Hakikaten her konuda denklik cok önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…