ya anlattığın olayların neredeyse tamamında haksızsın
ne demek annenin üzerine ev almak ve onun borcunu annene ödemek resmen yalan söyleyip eşinden para kaçırıyorsun
bu nasıl kültür bu nasıl zenginlik sen okumussun maddi anlamda variyetlisin ama adam olamamıssın
her iki derdinden biri para nasıl bir zenginlik bu sizden daha zayıf durumu olan bizler parayı bu kadar sorun etmiyoruz
allah ıslah etsin sizi kocanıza ve ailesine sabıır versin kendini beğenmiş
Bence çooook iyi yapmış arkadaş..
Kayınvalidesinin yaptığı saygısızca yorumlar karşısında bile terbiyesini korumuş..
Yıllarca eve baksın didinsin ama kocası biraz fazla maaş aldığında ise beyefendi hemen baş kaldırsın..
Bu kız sesini çıkartmıyordu yıllarca evi geçindirirken..
Bu devirde paranı saklayacaksın arkadaşım, eşin bile olsa bu böyle.1000 alıyorsan - 700 alıyolırum diyeceksin..300 ü kenara koyacaksın..Başka türlü olmuyor..Erkekler bi garip olmuşlar artık, eskiden bu böyle değildi..
Yani arkadaş maddi durumunu ve eğitimini fazla dile getirmiş olabilir ama anlattıklarından yola çıkarak '' gerçek '' olan birşeyi dile getirdiğini kolayca anlayabiliriz..
Açıkça görülüyor ki eşinin ailesi ile arasında maddi ve kültürel olarak baya bir fark var..
Ayrıca bu durumu sorun yapsaydı eşi ile evlenmezdi diye düşünüyorum..
Belki de olayı tüm çıplaklığı ile anlatabilmek için bu şekilde detaylı açıklama yaptı..Ki ben şahsımca böyle olduğunu düşünüyorum..
Ayrıca arkadaş kendi özelliklerinden istediği kadar bahsedebilir çalışmış, didinmiş bir yerlere gelmiş..Diploma evde yatarak alınmıyor...
Çok iyi bir üniversiteden mezun olsan göğsünü gere gere gurur duyarak söylemezmisin bunu ?
Yani arkadaşın nitelikli olması ve bunu dile getirmesi beni gerçekten hiç rahatsız etmiyor..Hiç bi saldırma, hakaret etme hissi uyanmıyor içimde nedense..Aksine hiç tanımadığım bir insan için mutlu bile olabiliyorum..
Hem baksana kayınvalidesi kendi oğlunu nasıl övüyor..Ahhh bide bu kayınvalidenin oğlu arkadaş gibi bir eğitime ve işe sahip olsa idi ben o arkadaşın neler çekeceğini,ne hakaretler işiteceğini düşünmek bile istemiyorum..
" sen de kicini sisriyorsun, bir karnini sisiremedin, senin ve esinin agzina si..cagim." bu da nedemek yahu?? Söylenecek laf mı bu ? Hanginiz kabul eder bu lafı ??