- 18 Şubat 2009
- 614
- 7
Son zamanlarda bu tip olaylar çok sık karşımıza çıkmaya başladı. Çünkü annelerimiz kızlarını hep "Aman kızım sakın kocanın eline bakma, sakın kendini ezdirme, güçlü ol!" telkinleriyle, oğullarını da "Aman oğlum sakın evde oturan kızla evlenme, o da çalışsın sana yardım etsin, niye bütün yükü sen üstlenesin ki?" telkinleriyle büyüttüğü için bizim neslimiz artık ilişkilerinde ve evliliklerinde rol karmaşası yaşıyor. Kadınlar var güçleriyle eve para getirmeye çalışıyor, erkekler de eşlerinin kazandığı parayla kendilerini seriyorlar... O yüzden artık ne eski erkekler ne de eski kadınlardan eser var, tabi doğal olarak eski evliliklerden de...
Ben daima maddi olarak erkeğin bir adım önde olması gerektiğine inanıyorum, hatta eğer evi tek başına geçindirmekte zorlanmıyorsa kadının çalışmasına da gerek yok diye düşünüyorum. Eğer bir erkek çalışmadığı için eşine saygı duymayacakasa emin olun çalışırsa da sadece cüzdanına hürmet edecektir!!! Kadınlar da çalıştıkları zaman saygı görecekleri düşüncesinden kurtulmadıkları ve bunu çevrelerine hissettirmekten vazgeçmedikleri sürece evlilikler bu tip olaylardan dolayı çatırdamaya devam edecek maalesef...
Konu sahibi gereğinden fazla özverili ve seviyeli davranmış ama karşılığını görememiş ne yazıkki. Ama izlediği yol da son derece doğru, bir tek çocuk sahibi olmayı biraz daha ertelemeliydi bence, ama o konuda da büyük bir baskı var üzerinde. İnşallah bundan sonra herşey güzel olur...
konu sahibinin başından geçenleri objektif yargılayabılmemız için her ıkı tarafı da tüm özellikleriyle anlatmış.eşinin kendinden az maaş almasnın sebebini okudgu okul ve ing ile alakalı oldgunu belirtmiş.o yuzden yuksek bir maaşı olmadgnı belirtmiş.kendi ailesinin maddi durumunun iyi eşinin ailesinin düşük gelirli oldgunu soyleyerek onunla ewlenme kararı alırkenonun için sadece sewginin aşkın öenmli oldgunu ,maddi konuda fedakarlık yaptgını belirtmek istemiş..kaynanasının ilkokul mezunu bi kızı övdüğünü soylemiş,çünkü daha üst statüde olmasına ragmen kaynanasından yeşil bir ışık görememiş..
ayrıca;
aşağılma oldgunu düşünseniz bile saldırırcasına yorum yapmanızı çok yanlş buluorm.bayan şuan hamile ve yeterınce gergin aile hayatında..bizden yargı değil kendinizce yol göstermenizi istemiş..
smurf öcelikle bebeginin sağlıkla huzurla kucagına almanı dilerim.ben seni çok iyi anlıorum.sen herşeyinle fedakarlık yapmmşsn,karşılıgı olumsuz yönde olmuş.eşinle umarım sorunlarınız düzelir,ve bebegınızı mutlu bir ailede buyutrsunuz.kayınvalıden için harıka bi susturucu olmuş ev konusu tebrık ederm.sana hamile kalman için kullanılan tabirden belli ki seviyesiz insanlar.onlar için eşinle aranı bozma ve soylenenlere olabldgnce kulak tıka derim.tabi eşin bu yapılanların farkındaysa.zaten artık çok şey soyleyeceklerını sanmıorum ama...onlar yokmuş gbi davran derim
Son zamanlarda bu tip olaylar çok sık karşımıza çıkmaya başladı. Çünkü annelerimiz kızlarını hep "Aman kızım sakın kocanın eline bakma, sakın kendini ezdirme, güçlü ol!" telkinleriyle, oğullarını da "Aman oğlum sakın evde oturan kızla evlenme, o da çalışsın sana yardım etsin, niye bütün yükü sen üstlenesin ki?" telkinleriyle büyüttüğü için bizim neslimiz artık ilişkilerinde ve evliliklerinde rol karmaşası yaşıyor. Kadınlar var güçleriyle eve para getirmeye çalışıyor, erkekler de eşlerinin kazandığı parayla kendilerini seriyorlar... O yüzden artık ne eski erkekler ne de eski kadınlardan eser var, tabi doğal olarak eski evliliklerden de...
Ben daima maddi olarak erkeğin bir adım önde olması gerektiğine inanıyorum, hatta eğer evi tek başına geçindirmekte zorlanmıyorsa kadının çalışmasına da gerek yok diye düşünüyorum. Eğer bir erkek çalışmadığı için eşine saygı duymayacakasa emin olun çalışırsa da sadece cüzdanına hürmet edecektir!!! Kadınlar da çalıştıkları zaman saygı görecekleri düşüncesinden kurtulmadıkları ve bunu çevrelerine hissettirmekten vazgeçmedikleri sürece evlilikler bu tip olaylardan dolayı çatırdamaya devam edecek maalesef...
Konu sahibi gereğinden fazla özverili ve seviyeli davranmış ama karşılığını görememiş ne yazıkki. Ama izlediği yol da son derece doğru, bir tek çocuk sahibi olmayı biraz daha ertelemeliydi bence, ama o konuda da büyük bir baskı var üzerinde. İnşallah bundan sonra herşey güzel olur...
ya anlattığın olayların neredeyse tamamında haksızsın
ne demek annenin üzerine ev almak ve onun borcunu annene ödemek resmen yalan söyleyip eşinden para kaçırıyorsun
bu nasıl kültür bu nasıl zenginlik sen okumussun maddi anlamda variyetlisin ama adam olamamıssın
her iki derdinden biri para nasıl bir zenginlik bu sizden daha zayıf durumu olan bizler parayı bu kadar sorun etmiyoruz
allah ıslah etsin sizi kocanıza ve ailesine sabıır versin kendini beğenmiş
hep ezik kadınlara alışkın bizim toplum neden daha güçlü olunca eleştiriliyor anlamadım konu sahibi çalışmış didinmiş yıllarını vermiş ,olduğu durumu anlatması gerek ben bunda hava görmüyorum ama biz bayanların en kötü yanı kıskançlık hastalığıya anlattığın olayların neredeyse tamamında haksızsın
ne demek annenin üzerine ev almak ve onun borcunu annene ödemek resmen yalan söyleyip eşinden para kaçırıyorsun
bu nasıl kültür bu nasıl zenginlik sen okumussun maddi anlamda variyetlisin ama adam olamamıssın
her iki derdinden biri para nasıl bir zenginlik bu sizden daha zayıf durumu olan bizler parayı bu kadar sorun etmiyoruz
allah ıslah etsin sizi kocanıza ve ailesine sabıır versin kendini beğenmiş