Konu sahibi içinde bulunduğu durumu detaylı anlatmış,ama nedense herkes yerden yere vurmuş arkadaşı.Buraya konu açıp ben 700 alıyorum,eşim işsiz diyen hanımlar var.Onların kocasına kadın parası yiyen erkek şeklinde yorum yapılırken neden bu hanıma,eşini küçük görmüş muamelesi yapılmış?Çok okuyup,iyi okullardan diploma alıp,daha çok kazandığı için mi?Konu sahibinin eşine fazla kazandığını yansıttığını hiç sanmıyorum,öyle olsaydı alnının teriyle çalışıp hakettiği paranın bir kısmını zaten kendine ayırır,bu benim param derdi,ki böyle bir şey yapmamış.Evin tüm masraflarını karşılamış.Ayrıca nedense iyi okullarda okuyan,iyi işlerde çalışan kadınlara '' kendini beğenmiş,aman okumakla adam olunmaz vs '' gibi yakıştırmaları yapanlar kendi çocukları iyi yerlerde olsun,iyi okusunlar diye uğraşırlar ve çocuklarının eğitim durumuyla pek övünürler,okumak çok da gerekli değilse,hele insanın burnu büyük olmasını sağlıyorsa neden beğenmediğiniz o hanımlar gibi okumasını istiyorsunuz çocuklarınızın? Tabii ki ,iyi bir gelecekleri olsun,kendi ayakları üstünde dursunlar diye,o zaman başkasında bunları gördüğünüz zaman kıskanmayacaksınız :)
Erkeklerin ve ailelerinin böyle gelinlerini kıskanmaları için,ille de bu farkların gözlerine sokulması gerekmiyor,onlar zaten kompleks yapmayı becerebiliyorlar.Konular okuyoruz burada '' ben açıköğretim okuduğum için görümcem beni kıskanıyor '' diye.Neden o hanımlara '' mutlaka okulunu bitir canım,bir işe gir seni ezemesinler,kendi paranla alırsın istediklerini'' diye akıllar verip destek olunurken, bu konuda böyle çifte standartlı davranılıyor?
Konu sahibi en doğru olanı yapmış, evi kendi üstünüze de yapsanız, miras malı olduğu için bir boşanma durumunda zaten paylaşılmaz,size verilirdi.Ama eşinizin ailesine iyi bir mesaj vermişsiniz böyle yaparak.Annenize para verip sizin adınıza biriktirmesi de olması gereken bir şey ,bu kadar olaydan sonra,en azından eşiniz bir zahmet fazladan kazandığı parayı , tüm giderleri size yükleyip, kendi zevki için değil de evi için harcamak zorunda kalır.Yalnız bu şekilde aranızda güven kalır mı,orası meçhul...Şahsen ben kendi adıma tercih etmezdim.Tabii böyle bir durumla karşılaşmayı da tercih etmezdim..Yalnız bunu yapan ev hanımları olduğunu biliyorum,mutfak masrafından vs kısıp kendilerine ayrıca para biriktiriyorlar ve hatta eşlerinin işi bozulduğunda bile vermiyorlar o gizli parayı :) Şahit olduğum bir olaydır...
Babacığınızın mekanı cennet olsun,sizin de başınız sağolsun..
Dilerim şimdi çok mutlu ve huzurlusunuzdur..