Ben olsam ona başka bir kolye alır ve durumu izah edip bu kolye de benim sana hatıram olsun ama bu şekilde bir yanlışlık olmuş ben de manevi değeri çok büyük lütfen kusura bakma der isterdimabim düğünümde bana çok güzel zarif ucunda çok güzel bir taş olan kolye hediye etmişti. Kolyeyi takmaya kıyamıyordum o derece seviyordum. Geçen bayram eşimin ailesinin yanına köye giderken kolyemi taktım gece yatarken boynundan çıkartıp camın önüne koydum ve orada unutmuşum kolyemi. Geçen haftalarda eşim köye gitmişti kolyemi bir kağıda sarıp bana getirdi bana kağıdı uzattı ben de çöp diye çöpe attım sonra çöp olmadığımı anladığında iş işten geçmişti hatta gidip çöpe bile baktım çöpçüler gelmişti çok üzüldüm çok ağladım.
Ama konu böyle değil konu çok farklı üç yıldır aynı odada çalıştığım bir abla var. Ona Kolyemi kaybettimden bahsetmiştim yakın zamanda bu ablanın akrabasının nikah Töreni var. Birkaç elbisemi ona verdim seçip giymesi için. Bugün o abladan WhatsAppma bir mesaj geldi mesajda kolyenin fotoğrafı vardı ve bir not vardı. Tam olarak şu yazıyordu. (Bana yaptığın el emekleri için çok teşekkür ederim en güzel namazlarını bununla kıl Aleyna) (Ona eşya verdiğim poşetin içine koymuşum kolyeyi)
Ben bu notumu kaynanama namazlık almıştım Anneler Günü’nde namazların içine koymuştum eşimde kolyemi ona sarmış anlaşılan. Ve bu abla kolyemi ona hediye ettiğimi sanıyor neden masrafa girdin vs taktım şimdi çok güzel oldu hatta şu an boynundaki fotoğraf atıyor bana ağlayacağım. Hatta alıyorum o kadar üzgünüm ki benim için çok değerli bir kolyeydi ama Ona kolye aldığımı sanıyor. Çok üzgünüm abimin hatırasıydı. Ben ona bu durumu açıklayamam ki aşırı mutlu olmuş of yine herkesin mutluluğu için kendi mutluluğumdan vazgeçeceğim
Anlat. Ona başka kolye alıcağını söyle. Sonra gümüş bir kolye alıp hediye edersin. Ben mi biraz değişiğim bilmiyorum biri bana o kolyenin fotosunu atsaabim düğünümde bana çok güzel zarif ucunda çok güzel bir taş olan kolye hediye etmişti. Kolyeyi takmaya kıyamıyordum o derece seviyordum. Geçen bayram eşimin ailesinin yanına köye giderken kolyemi taktım gece yatarken boynundan çıkartıp camın önüne koydum ve orada unutmuşum kolyemi. Geçen haftalarda eşim köye gitmişti kolyemi bir kağıda sarıp bana getirdi bana kağıdı uzattı ben de çöp diye çöpe attım sonra çöp olmadığımı anladığında iş işten geçmişti hatta gidip çöpe bile baktım çöpçüler gelmişti çok üzüldüm çok ağladım.
Ama konu böyle değil konu çok farklı üç yıldır aynı odada çalıştığım bir abla var. Ona Kolyemi kaybettimden bahsetmiştim yakın zamanda bu ablanın akrabasının nikah Töreni var. Birkaç elbisemi ona verdim seçip giymesi için. Bugün o abladan WhatsAppma bir mesaj geldi mesajda kolyenin fotoğrafı vardı ve bir not vardı. Tam olarak şu yazıyordu. (Bana yaptığın el emekleri için çok teşekkür ederim en güzel namazlarını bununla kıl Aleyna) (Ona eşya verdiğim poşetin içine koymuşum kolyeyi)
Ben bu notumu kaynanama namazlık almıştım Anneler Günü’nde namazların içine koymuştum eşimde kolyemi ona sarmış anlaşılan. Ve bu abla kolyemi ona hediye ettiğimi sanıyor neden masrafa girdin vs taktım şimdi çok güzel oldu hatta şu an boynundaki fotoğraf atıyor bana ağlayacağım. Hatta alıyorum o kadar üzgünüm ki benim için çok değerli bir kolyeydi ama Ona kolye aldığımı sanıyor. Çok üzgünüm abimin hatırasıydı. Ben ona bu durumu açıklayamam ki aşırı mutlu olmuş of yine herkesin mutluluğu için kendi mutluluğumdan vazgeçeceğim
Öykü’nün enayisi- erasmus muharremEnayi misiniz? Cevap hayırsa enayilik yapmayın.
hayır. Düşünüyorum kafamda yeni oturuyor. Eşim kağıdı bana uzattı içinde kolye var demedi. Bende kaĞıdı çöp sanıp yere atmamak için üzerimde olan çeketimin çebine koydum. Ertesi gün iş arkadaşıma eşya götürürkenn hastaneye uğradım. Çok sıcak olduğu için ceketimi çıkarıp eşya olan poşete koydum. Büyük ihtimalle cebimden düşmüş olmalı. Köyden ise anı bir sebebten cıkmamız gerektiği için onu yatak odamın camının önünde unuttum.Takmaya kıyamadığınız kolyeyi, değerli bir takı kullanmak için dünyadaki en mantıklı yer olan köye giderken takasınız geliyor ve yatarken çıkarıp orada unutuyorsunuz.
Eşiniz kolyeyi kayınvalidenize hediye verirken yazdığınız nota sarıp getiriyor.
Siz kağıdı açıp çok kıymetli kolyenize bakmadan kolyeyi kağıdıyla beraber kenara atıyorsunuz.
Kağıdın içinde kolye olduğunu unutacak kadar zaman geçiyor ama "benim takmaya kıyamadığım bir kolyem vardı, ne oldu acaba" demeden hayatınıza devam ediyorsunuz.
Ne alakaysa eşiniz kolyeyi kağıtla beraber poşete koymuş, sizin takmaya kıyamadığınız takıyı kağıdıyla tıkıştırdığınız yere de başka bir kağıt koymuş sanırım. Çöpe başka kağıt atıp kolye sandığınıza göre...
Siz başkasına vereceğiniz elbiseleri poşete koyarken poşetin içine bakmadan elbiseleri tıkıştırıyorsunuz.
İş arkadaşınız "aa bu ne" demeden iş arkadaşının kendisine kıymetli bir kolye alacağını zannediyor.
Çok mantıklı olaylar silsilesi gerçekten
abim düğünümde bana çok güzel zarif ucunda çok güzel bir taş olan kolye hediye etmişti. Kolyeyi takmaya kıyamıyordum o derece seviyordum. Geçen bayram eşimin ailesinin yanına köye giderken kolyemi taktım gece yatarken boynundan çıkartıp camın önüne koydum ve orada unutmuşum kolyemi. Geçen haftalarda eşim köye gitmişti kolyemi bir kağıda sarıp bana getirdi bana kağıdı uzattı ben de çöp diye çöpe attım sonra çöp olmadığımı anladığında iş işten geçmişti hatta gidip çöpe bile baktım çöpçüler gelmişti çok üzüldüm çok ağladım.
Rıfat Ilgaz'ın Şeker Kutusu mübarekNe kolyeymiş ya dünyayı gezmiş gelmiş
Sırlar kapısı Mode onTakmaya kıyamadığınız kolyeyi, değerli bir takı kullanmak için dünyadaki en mantıklı yer olan köye giderken takasınız geliyor ve yatarken çıkarıp orada unutuyorsunuz.
Eşiniz kolyeyi kayınvalidenize hediye verirken yazdığınız nota sarıp getiriyor.
Siz kağıdı açıp çok kıymetli kolyenize bakmadan kolyeyi kağıdıyla beraber kenara atıyorsunuz.
Kağıdın içinde kolye olduğunu unutacak kadar zaman geçiyor ama "benim takmaya kıyamadığım bir kolyem vardı, ne oldu acaba" demeden hayatınıza devam ediyorsunuz.
Ne alakaysa eşiniz kolyeyi kağıtla beraber poşete koymuş, sizin takmaya kıyamadığınız takıyı kağıdıyla tıkıştırdığınız yere de başka bir kağıt koymuş sanırım. Çöpe başka kağıt atıp kolye sandığınıza göre...
Siz başkasına vereceğiniz elbiseleri poşete koyarken poşetin içine bakmadan elbiseleri tıkıştırıyorsunuz.
İş arkadaşınız "aa bu ne" demeden iş arkadaşının kendisine kıymetli bir kolye alacağını zannediyor.
Çok mantıklı olaylar silsilesi gerçekten
Ben ablanın suratını merak ettim geri isteyince. Gerçekten saf biriyse ve kendine hediye olduğunu düşündüyse şu an kendini aptal gibi hissediyordurBende son zamanlarda aşırı derecede unutkanlık var. Çöpe attıgımı sanıyordum hatta çöpü aramıştım. Ama sanırım bir şekilde o poşete koymuşum. Nasıl olduğu hakkında fikrim yok. Her neyse benim için çok zor olsada iş arkadaşıma durumu açıkladım. Anlayışla karşıladı. Bir şeyleri geri isteme konusuna çok uzak bir insanım ama bu kolye benim için çok değerliydi. Bir de kolye gerçekten çok güzel herkes beğenip soruyor basına gelmeyen kalmadı. Bir şey çok sakınmamak gerek. Yarı sadece iş arkadasımın yüzüne bakmaya çekiniyorum. Kolyeyi verirken nasıl bir ortam oluşacak. Kaybettiğimi sandığımdada çok üzülmüştüm. Maddi ve manevi değeri var. Abim taktıgımı gördükçe mutluluğu yüzüne yansır. Neyse çok zor ihtimallerde oluşacak herşey bir araya toplandı ve oluştu. Neyseki sorum çözüldü.Yorum yapan herkese teşekkür ederim
Olayı dramatize edene kadar ağzınızı açsanız bunlar olmazdı. Ağlayarak Bebeğinizi üzüyorsunuz ama kan bağınız olmayan kadını üzerim diye korkuyorsunuz yA çok ilginç.abim düğünümde bana çok güzel zarif ucunda çok güzel bir taş olan kolye hediye etmişti. Kolyeyi takmaya kıyamıyordum o derece seviyordum. Geçen bayram eşimin ailesinin yanına köye giderken kolyemi taktım gece yatarken boynundan çıkartıp camın önüne koydum ve orada unutmuşum kolyemi. Geçen haftalarda eşim köye gitmişti kolyemi bir kağıda sarıp bana getirdi bana kağıdı uzattı ben de çöp diye çöpe attım sonra çöp olmadığımı anladığında iş işten geçmişti hatta gidip çöpe bile baktım çöpçüler gelmişti çok üzüldüm çok ağladım.