Basel Paylasim Alani(Tanisma)

Yok canim Sepilinha esim havacilik sekteründe calisiyor,
evet yarin heryer kapaliymis alisverosi de yapmak gerek, tam anlamiyla bunalima giriyorum galiba canim hicbirsey yapmak istemiyor, zaten bebekten sonra aldigim kilolari veremiyorum :KK43:

Iyi tatiller sana canim ya iyice dinlen uzaklas canim ne d eolsa geri gelecen tekrar tadini cikar, keske ben de rahat rahat böyle bir tatil yapabilsem, esimin hic vakti olmuyor cok calisyior bebek de var esim 1 hafta izin alip istnbula disini yaptirmaya gidecek yani aldigi izinlerde bile yapacagi birikmis bissürü is var sira bana gelene kadar oooooo.....

bebekle ucmak icin yaninda biri olmasi iyi oluyor tek basima bebegi götürmek zor oluyor ama yanimda esim olunca ikimizin arasinda yatiyor aglamiyor.

ben de Lazim canim ama safkan degil, lazca bilmem anlamam da ama annem dayilarimla lazca konusur.

Poseidon,
sanirim dualerim kabul oldu,hep derdim bir lazla tanissam su memlekette...ben cok güzel lazca konusurm,bütün ailemde öyle..
bu aralar depresyona girme bence ogluna bakman lazim..o biraz büyüsün sonra depresirsin....aman dikkat et dogum sonrasi depreseyona kendini disari at,gez dolas...
esin thy da mi yoksa..
umarim iyi bir tatil yaparsin sende cünkü bebekle ugrasan herkese lazim....
bu arada özelden attigin msj gelmedi..
simdilik hoscakal...

biz rize pazardaniz? sen?

54 iken cocuktan sonra 67 oldum be yapsam veremiyorum bu kilolari hava da cok sicak disari cikmak gelmiyor icimden birsürü yüricem terlicem eve gelince bebek dus almama izin vermiyor, cok bunaliyorum. yardimci birini tutmak istiyorum aslinda temizlik icin, en azindan üstümden bir yük kalkarsa kendime daha cok vakit ayirabilirim senin bildigin güvenilir birileri var mi?

54 iken cocuktan sonra 67 oldum be yapsam veremiyorum bu kilolari hava da cok sicak disari cikmak gelmiyor icimden birsürü yüricem terlicem eve gelince bebek dus almama izin vermiyor, cok bunaliyorum. yardimci birini tutmak istiyorum aslinda temizlik icin, en azindan üstümden bir yük kalkarsa kendime daha cok vakit ayirabilirim senin bildigin güvenilir birileri var mi?

kilolarini kafana takma daha cok gencsin zamanla verirsin..fazla yemegi abartma yeter..benim tek gr fazlam kalmamisti dogumdan sonraki ay ama sonra yemegi abarttim simdi var mesela..ama bunlari takma simdi..daha bebegin cok kücük onu düsün..terleme isi de yakinda azalir lohusalarin en zor tarafidir bu.bende cok cektim terden.aman dikkat et üsütmeyesin..
temizlik ve yardimci konusu bu memlekette felaket..bana sürekli gelen biri yok.bikac defa birilerini denedim ama isti bitirmektense saati doldurmaya bakiyorlar bu nedenle cagirmak istemiyorum ama artik bende yetisemiyorum islere.öyle dedigin gibi güvenilir kimsem yok maalesef...bana gelen bir türk vardi saati chf 3,kadincagiz iyi hos ama o da ayni seyi yapti saaati dolduruyor.ben o zamann 9 aylik hamileydim ondan daha cok is yaptim agzi acik kaldi..cagirirsam yine onu cagiririm gibi..

3 frank cok ucuzmus, burda hersey pahali ama bu ucuzmus

ben dogumdan sonra bütün kilolarimi verdim ki,17 kg almistim.ama kizimin proböemelri bitince bende rahatladim yemege basladim..bolbol kg aldim..bu gidise nasil dur diyecem bilemiyorum.spora gitcem ama kizim yabancilari görünce cok huysuzlaniyor(tabii cocuk kimseyi görmedigi icin yabani oldu) onu bir yere birakma sansim da yok..yazin bol bol havuza gidecem galiba..buranin havuzlari cok guzel hem pikinik alani gibi hem guneslen hem yüz hemde cok uygun fiyatlari ..gerci sen kullanirmisin bilemiyorum..

bu arada ben arhaviliyim....

yüzme kilo verdirir bo bol yüz ben yüzme bilmiyorum ama bir yüzme kursu buldum haftasonu bebegi esime birakip kursa gidicem,

bu cumartesi gitsem cok iyi olur hatta, kurs baslayali 2 hafta gecti haftada 1 saatmis yani 2 saat kacirdim bu cumartesi de gidemezsem iyice kaciririm.

30 frank fazlaymis tabi, is basa düstü yine desene :hulya:

yüzme kilo verdirir bo bol yüz ben yüzme bilmiyorum ama bir yüzme kursu buldum haftasonu bebegi esime birakip kursa gidicem,

bu cumartesi gitsem cok iyi olur hatta, kurs baslayali 2 hafta gecti haftada 1 saatmis yani 2 saat kacirdim bu cumartesi de gidemezsem iyice kaciririm.

30 frank fazlaymis tabi, is basa düstü yine desene :hulya:

günaydin poseidon,

yüzme aslinda cok kg verdirmiyor,verdirmesi icin coook yüzmek lazim ki o da iyi kaslarlar olur ben o kadar iyi degilim ama kizimla baska spor yapamiyorum.mesela esim acaip yüzer,her yaz 5-6 kg verir ama günde 2 saat full yüzüyor nerdeyse. birlikte gidip havuza ben yüzerken ona birakacam ki baska zaman asla güvenip birakamam..en iyi kiloyu aletli sporlarla verirsin ya bisiklet yada kosu bandi..yüzme daha cok form tutmana yarar ve vücut sekillenmesine..eger kilo almamayi becerirsen bir süre sonra kg verirsin.ama cok dikkat et bebek büyüdükce biraz rahatliyor insan sonrada yemeye basliyorsun.
temizlik olayi dedigim gibi hem cok pahali hemde saatinin hakkini vermiyorlar temizlerken.hani saat dolsun daha cok para alayim hesabindalar.ama ben arada aliyorum.bütün evi kizimla tek basima temizlemem imkansiz cünkü büyüdükce anneyi daha cok yaninda istiyorlar..

kac gündür gelen giden olmamis anlasilan..yoksa yine eski sessiz günlerimize mi döndük??

buralarda cok az kisi var, aslinda forumda muhabbet bir yere kadar gidiyor gerisi aklimiza takilan baselle ilgili sorularla kaliyor. 2 kisi forumdan yazisacagimiza msn den konusmak daha pratik zaten :KK43:
keske kalabalik olabilseydik.

buralarda cok az kisi var, aslinda forumda muhabbet bir yere kadar gidiyor gerisi aklimiza takilan baselle ilgili sorularla kaliyor. 2 kisi forumdan yazisacagimiza msn den konusmak daha pratik zaten :KK43:
keske kalabalik olabilseydik.

buranin problemi bu zaten..az kisi var ve olanlarda bir msj atiyor sonra bikac ay sonra dönüyor v.s.
neyse en azindan biz variz..Illia yok bikac gün..
sen neler yaptin haftasonunda..benim esimin dogum günüydü bahcede raclttte yaptik ama tabii cok üsüdük hava cok soguktu..kizimda onca adami görünce huysuzlasti uyumadi v.s. biraz yorucuydu benim icin..pazar günü resmen yattip zibardik evde..

ben de haftasonu alieveris yaptik yeni tasindik ya ikeadan yatak odasi aldik yarin getirecekler
bugün de aeschenplatza gittim tramvayla, bebek arabasiyla sadece ortadan binilebiliyor ya
millet bos bebek arabalariyla birlikte biniyor tramvayda ayakta kalmamak icin oturabilmek icin yanlarinda bos bebek arabasi tasiyorlar ya bi de bu bos bebek arabasiyla binenler yer acmiyor arkadan gelen diger icinde gercekten bebek olan bebek arabalilara

bi de agir arabalar degil en hafif baston puset derler ya onlardan kapat yaninda öyle tasi niye bebekli yolcularin yolculuk etme hakkini gaspediyorlarsa.
buranin insanini hic sevmedim,

ben de haftasonu alieveris yaptik yeni tasindik ya ikeadan yatak odasi aldik yarin getirecekler
bugün de aeschenplatza gittim tramvayla, bebek arabasiyla sadece ortadan binilebiliyor ya
millet bos bebek arabalariyla birlikte biniyor tramvayda ayakta kalmamak icin oturabilmek icin yanlarinda bos bebek arabasi tasiyorlar ya bi de bu bos bebek arabasiyla binenler yer acmiyor arkadan gelen diger icinde gercekten bebek olan bebek arabalilara

bi de agir arabalar degil en hafif baston puset derler ya onlardan kapat yaninda öyle tasi niye bebekli yolcularin yolculuk etme hakkini gaspediyorlarsa.
buranin insanini hic sevmedim,

Poseidon,tespitin cok ilginc ..ben hic bos bebek arabasi ile ayakta kalmamak icin gezen birine rastlamadim acikcasi bu sonuca nasil vardin..aslinda buranin insanlari cok kibarlardir yani disarida cok kibarlar,ama yapmacik bir kibarliktir onlarin ki..kizimin doktoru ayni biz türkler gibi demisti bir keresinde..ama tramvayda gördüklerinin büyükkkk bir cogunlugu yabanci kökenlidir.bazen tramvaylar cok kalabalik oluyor gercekten ama bana her zaman yer vermislerdir bebekle.belki sana öyle denk gelmistir.bu ülkede maalesef yabanci kökenlileri pek sevmiyorlar eger fark ederlerse yabancisin o zaman bir adim uzak duruyorlar.zaten sokakta,magazalardaki satis elemanlari falan hep yabanci kökenli.bir esprisi var bu konuda"isvicrede sokaktakilerin büyük cogunlugu yabancidir,asil isvicreliler ise ofislerde calismaktadirlar"
burasiöyle bir sehir iste.zamanla alisiriz umarim..

canim ben viyanada bos bastonpusetle gezen görmedim hadi gezersin üstünde esya felan hicbirsey yok bi zahmet kapat puseti arkadan gelen bebekli yolcular binebilsin, 2 kisi pusetleri kapamadilar ve ikisi de oturdu biz tiklim tiklim arkadan gelenlere yer acmaya calistik inerken de kaddin yolu kapamis pusetle hic istifini bozupta cekmiyor ben ittim bari kapinin önünden cekin arabayi dedim öyle indim.

daha önce de yani ilk tramvay maceramda kleinhünnigenin ordan 8 e biniyordum tramvay gelmeden beklememe ragmen binememistim. bebekli oldugum icin milleltin bana öncelik vermesi gerekirken herkes saldirdi bindi, ben de sonra binerim diye milletin binmesini bekledim sonra inenler binenler kapinin önü hic bosalmadi tren kapisini kapadi gitti kaldim öyle. viyanadakiler bu konuda daha özen gösteriyorlar,

daha önce de yani ilk tramvay maceramda kleinhünnigenin ordan 8 e biniyordum tramvay gelmeden beklememe ragmen binememistim. bebekli oldugum icin milleltin bana öncelik vermesi gerekirken herkes saldirdi bindi, ben de sonra binerim diye milletin binmesini bekledim sonra inenler binenler kapinin önü hic bosalmadi tren kapisini kapadi gitti kaldim öyle. viyanadakiler bu konuda daha özen gösteriyorlar,

himmm..demek ki sana denk gelmis böyleleri....olur arada böyle seyler.burasi cok kücük bir sehir biliyorsun..ben belki istanbula aliskinim o nedenle bana burasi cennet gibi geliyor oranin karmasasindan,kalabaligindan sonra..

klein baselde bir sürü türk market var.arada ben alisverise o tarafa gidiyorum.zeytin,baharat v.s. almak icin..

klein baselde bir sürü türk market var.arada ben alisverise o tarafa gidiyorum.zeytin,baharat v.s. almak icin..

cok var ama ben o alisverisi almanyadan lörachtan yapiyorum, yürüyerek bile gidebiliyorum hem vergiyi de geri aliyorum

tabi türkiyeye nazaran burasi cok iyi, türkiyede bebek arabasiyla yola cikmak iskence.

X