Buraya gelmeden önce calisoyrdum ve süper bir isim vardi.Hatta Isvicredeki müsteri baglantilarimdan dolayi is teklifleri de almistim ama calismayi düsünmedim.Dolayisiyla ev hanimi ve gezentiyim (yurtdisi gezileri )
benim bebegim yok henüz ama bebekleri :ecrin_bebek: de cocuklari alsanaalsanasmile da cok severim
Hangi sigorta konusundan bahsettigini anlamadim.Eger biraz daha acarsan esime danisirim, cünkü esim sistemle ilgili hemen hemen her konuya vakif. Sana yardimci olmaya calisirim.
Illia Canim ya madem bebek yok bol bol gezin o zaman cok iyi yapiyorsunuz, zorlayinca bebekle geziliyor ama anne geziden hicbisey anlamyior.
Saglik sigortasindan bahsediyordum, acilimini bilmiyorum ama ökk yi duydum sadece onu da incelemedim daha. ökk yüzme kursunu da karsiliyormus
merhaba poseidon,
burda birilerini görmek güzel:)
bende baselde yasiyorum.6 aylik kizim var, bende onunla debeleniyorum senin gibi.sanirim saglik sigortasindan bahsediyorsun?sigorta konusuna gelince ben buranin siteminden hic bisey anlamadim.daha cok hangi sigorta oldugu degil hangi ödeme seklini sectigin önemli.eger yüksek ödeme yaparsan ona göre secenegin artiyor.ama ödemede hep sorun cikartiyorlar benim gördügüm kadari ile.cok detayli bir konu bu.ben geldigimden beri cözemedim kac kere sigortacilarla toplanti yaptik..gerci benim almancam coook zayif,ingilizce anlasiyoruz adamlarla.belki kendi dilimde konussam daha da hakim olabilirdim konuya.gerci benim esim isvicreli ona bile karmasik geliyor bu konu..bende sadece 2 yildir burdayim cok fazla bilgim yok ama elimden geldigince yardimci olmaya calisirim.
merhaba serpilinha tesekkür ederim canim, aynen dedigin gibi sistem böyle oldugu icin bir türlü anlamyiorum avusturyada sigorta olursun o sigorta herseyi karsilar kafan kulagin rahat rahat yasarsin simdi burdakli neyi karsiliyor neyi karsilamiyor bissürü inceleme gerektiriyor isin asli bebekle de oturup arastirmiyorum bilmiyorumkismile
bildigim kadari ile buraya gelmeden önce yani vize almadan yada oturma izni almadan önce sigorta yaptirmis olman lazimdi..yaniliyor muyum?
dogru diyorsun canim, ben Viyanadan geldigim icin ordan tek girislik vize aldim sonra burdan uzattim sigorta sormadilar istemediler de ama tabiki mecburi grundversicherungla ilgili bilgilendirme geldi.
Illia merhaba,
bende hep bakiniyorum birileri gelip yazmis mi diye ama hep bos hep bos...belki biz bir muahbbet baslatabilirz..bende 2 yil önce geldim.cok az arkadasim var,yani belki de yok.arkadaslarim daha cok gittigim okuldandi.okulu biraktiktan sonra cok fazla iliskimiz kalmadi arada bir bulusuyoruz.cocukla birlikte eve iyice kapandim
Valla madem yakiniz bulusalim da ne güzel olurdu zemuszemus ben de bebekle birlikte hergün cikiyorum disari geziyorum ama bi süre sonra yalniz yalniz o da sikiyor insani bilmiyorumkismile
Benim Isvicre`de görüstügüm arkadaslarim oldu ama artik görüsmüyoruz .Birara ben de Zürich`deki bir üniversitenin kursuna yazildim ama sadece 1 gün gittim , cünkü ortami hic begenmedim. Yani anlayacagin Serpilinha Isvicre`de kafa dengi birisiyle tanisarak arkadaslik etmenin zor oldugunu düsünüyorum. Zaten sik sik Türkiye`ye gidiyorum, oradaki arkadaslarimla görüsüyorum burada oldugum zamanlarda ise onlarla Facebook`tan iletisim halindeyim. Yada esimle birlikte firsat buldukca degisik ülkelere gidiyoruz. 2 yil böyle gecti iste... Devamini bekleyip görecegiz...
Dogru diyorsun insan eski arkadaslarini ariyor sonra sanlki burda yaasamiyormusuz gibi hicbir baglantimiz olmayinca insan daha da bir bunalima giriyor, kafa dengi insan bulmakl zor haklisin, ben de basörtülü biriyim yanimda yanimda benim degerlerime karsi saygisizlik hakaret etmedikleri sürece herkesle atrkadas olurum ama türk insani maalelsef "baskasina" saygi duymayi daha yeni yeni ögrenmeye basladi.
Günaydin Illia,
Evet kafa dengi birini bulmak cok zor hele de isvicrede kat be kat zor:)
Bende senin gibi Istanbula gidip geliyorum 2-3 ayda bir,esimlede cok gezeriz ama simdi kizim olunca biraz duruldum.Ama böylede hayat gecmez ki yasadigin yerde birilerinin olmasi lazim.düsünsene hadi bir kahve icelim diyecek arkadasin yoksa ne anlami var hayatinsenağlama gecici bir süre olsa katlanirsinda nereye kadar.....
okulu 1 gün sonra biraktin sonra ne yaptin?almanca konusamiyorsun o halde.bu ülkede dil bilmiyorsan bittin demektir...esim beni gicik ediyor evde ingilizce konusuyoruz ama adamin dili bir türlü almanca konusmaya gitmiyor.oysa okula giderken bir hayli yaklasmistim dili konusmaya . 1 yil ara verdim pek cok seyi unuttum zaten.seneye tekrar baslamak istiyorum okula ama kizimi nereye birakacam sorunu var...bakalim zaman gösterecek...
iyi pazarlar dilegi ile..
kahve konusunda haklisin benim d eo kadar ihriyacim varki biryerlerde oturup laflayacak birilerine bilmiyorumkismile. cocukla birlikte gidebilecegin almanca lkurslari olmasi gerek, yoksa da organize etmek gerek Viyanada vardi sen kurstayken cocuguna bakiyorlalrdi. ama arastirirsam mutlaka bulurum diye düsünüyorum.
Poseidon, bu kizinin resmi mi??cok seker görünüyor..benim kizim gibi koca yanakli bisey..benim kizimin yanaklari da böyle,ekmek gibi, icimden bazen isirasim geliyor:)
yok canim yaa bu resmi internetten buldum benim oglum var adi Yusuf, bu kadar yanagi yok ama yine de tatli bisey zaten bu kadar yanagi olsa isira isira her tarafini yara ederdim delikafadulden senin kizini merak ettim koca yanakli bebeleri cok severim.
Kizlar haftasonu internetim sifresini yanlis girip bloke ettim o yüzden nete girip muhabbetinize katilamadim, Hepimiz baselde mi oturuyoruz? basel cok kücük bir yer, bir ara bir kafede bulussak, ben hergün cikiyorum ama yalniz gezmekten sikildim