Basel Paylasim Alani(Tanisma)

ben geleli 2 hafta oluyor galiba, daha cömezim yani :KK66:
almanya cok ucuz hatta alisverisinin vergisini de geri aliyorsun büyük alisverislerinizi alamanyadan yapümanizi öneririm biz öyle yapiyoruz

8 aylik bebegin var senin bilirsin burda familienbeihilfe ya da kinderbetreungsgeld gibi seyler
(cocuk parasi) var mi?

ya da bebekli anneler icin etkinlikler

ben bir yüzme kursuna sordum bebekler icin yüzme kursu vardi henüz sadece kadinlarin oldugu bebek yüzme kurslari yokmus eger öyle bir sinif acarlarsa haber vericekler. baselli anne cocuklarin tanismasi gibi bisey de olabilir, biraz hayata katilmak istiyorum yoksa bunalima giricem net basinda :KK43:

senin kulagina bu tarz seyler gelirse yazarsin buraya olur mu?

misafirin var senin hazirliklarini hallettin mi? ben aksama yemek yaptim elh. ilk defa erkenden yemegi bitirdim hamaratligim tuttu bugün zemuszemus

Poseidon,cocuk parasi var.saniyorum aylik chf 200-265 .bize kagitlari gönderdiler ama henüz alamadik ,sanirim 3 aylik dilimlerle yatiriliyor maas hesabina..esin eger maasli calisiyorsa sirketi yatiracak hesaba..bu arada esin türk mü?
misafirimizin acil isi cikmis gelemedi,iyide oldu yemekelr yarina da kaldi:)
cocukla is yapmak tabii cok zor kosturmaktan basima agri girdi.benim kizim 6.ayini bitirdi.senin oglun nasil bilmiyorum ama kizimla ilk 3 ayimiz berbat gecti.kolik agrisi vardi onunla birlikte reflüsü..tam 3 ay ne gece ne gündüz uyku uyudu..cok sükür ki son 3 aydir rahatladik..hayatimin en zor 3 ayiydi diyebilirim.igne iplige dönmüstüm dogumdan sonra ama sonra istanbula gittim annem beni besledi,bakti sidmi de kilo aldim diye kiziyorum kendime:KK43:
buralarda aslinda cocuklarla ilgili cok faaliyetler oluyor.ama ben almanca bilmedigim icin takip edemiyorum.familienzentrum diye adlandirilan merkezleri var.bagli bulundugun bölgenin anne-cocuk merkezi gibi bir yer.istedigin zaman randevu alip cocugunu kontorle gidebiliyorsun.cocuk bakimi v.s. hakkinda yardimci oluyorlar.ayrica onlarin oyun gruplari yada anne-cocuk gruplari da oluyor haftanin belli günlerinde.internetten adresi arastirabilirsin sanirim.telefon acip bilgi alabilirsin yada randevu..
ben birkac kere gittim ama maalesef ingilizce bilen kimse yoktu bana pek faydasi olmadi az bucuk almancamlada saglik terimelrini anlamiyorum tabii ki..

almanya cok ucuz hatta alisverisinin vergisini de geri aliyorsun büyük alisverislerinizi alamanyadan yapümanizi öneririm biz öyle yapiyoruz

daha cok yeniymissin gercekten..zamanla alisirsin insallah..tabii ki alisirsin hele de bir kac arkadas buldun mu oh..oglunla birlikte gezersin..
buradaki türkler bir tuhaf gercekten..yolda konusmalarini duydugum zaman merhaba demeye bile cekiniyorum.esim beni dürtüklüyor konussana diye ama o tabii anlamiyor nasil bir türkce ile ne konustuklarini..benim yasim 40 eh yillarin getirdigi aliskanliklar,hayat tarzi v.s. var..kafa dengi birini bulmak nerdeyse imkansiz..kizimin doktoru beni bir türkle tansitirdi cok tatli bir bayandi ama maalesef calismasi gerekiyor bundan dolayi da pek görüsemiyoruz onunlada...esime hep diyorum ki eger bu sehirde ailem yada cok iyi bir kac arkadasim olsa degme keyfime..geriye sadece yasamak kaliyor..cünkü devlet senin adina herseyi hazirlayip sunuyor(tabii ona görede vergini ödüyorsun)...ama eger kimsen yoksa hicbir anlami yok bu hayatin altin kafesteki bülbül gibi..esim neden disarda kahve icmiyorsun,yemek yemiyorsun diyor..tek basina bunlari yapmanin ne kadar sikici oldugunu bilmiyor tabii..yada biz koloni halinde yasamaya
alisigiz buradakiler gibi bireysel yasama henüz gecemedik...üstüne üstlük esim birde cok seyahat ediyor kizimdan dolayi eslik edemiyorum ben düsünün halimi yani..aksam evde koca da yoksa oy oyy oyyy...

evet dogru..bizde bütün büyük alisverislerimizi almanya yada fransadan yapiyoruz.hemen hemen her hafta lörracha gidiyoruz.orda birde cumartesi sabahlari pazar kuruluyor oraya gitmeyi seviyorum taze sebze meyve almak icin..isin en kötü tarafi ben araba kullanmayi beceremiyorum,en son geecn sene arabayi garajin duvarina tosladiktan sonra bu isten vazgectim, alisveris icin de esimi beklemem gerekiyor...bu berbat iste...hele evim birde yokus bir yerde her gün tirmanmaktan cnaimiz cikiyoru kizimla..birde onun arabasini itiyorum yani..

Evet,evlilik sebebiyle buradayim.Eger kendine bir düzen kurarsan ve mesgul olacak birseyler bulursan, zamanla o düzene alisiyorsun ve vakit bir sekilde geciyor. Mesela hergün spor yapiyorum ve öglenden sonra disariya cikiyorum... sana belki tuhaf gelecek ama bazen tek basina bile 4-5 saat disarida vakit gecirebiliyorum. Annem (Kayinvalidem) Isvicre`de oldugu zamanlarda ise her carsamba beni arabasiyla almaya geliyor ve birlikte bir yerlere gidip keyifli zaman geciriyoruz.Aksamlari ise bazen iyi yayinlara denk gelirsem Tv izliyorum,internetten gazete okuyorum,zaman zamansa kitabimi okuyorum ya da kendi kitabim icin birkac sayfa yaziyorum.Hafta sonlari ise esimle disarilarda vakit geciriyoruz.Esim Isvicre vatandasi ama türk ve dogdundan beri burada yasiyor.Senin esin sanirim Isvicreli.Sende mi evlilik nedeniyle buradasin ?
Bu arada sana özelden mesaj yazacaktim ama maalesef iletisim bölümün etkin degil.

evet ama iletisim bölümü nasil etkin olacak?bulamadim bir cikar yol??fisfisfis

evet ama iletisim bölümü nasil etkin olacak?bulamadim bir cikar yol??fisfisfis

Öncelikle en yukaridan "KULLANICI PANELI" ni tikliyorsun.Oradan senin " KONTROL PANELIN" aciliyor.Buradan : Profilim - Ag Ortamim - Ayrlar & Özellikler - Özel Mesajlar bölümleri var.

Sen "AYRALAR VE ÖZELLIKLERDEN" secenekleri düzenle bölümü seciyorsun." Email ve özel mesajlar" basligi altinda bir sayfa aciliyor. Özel mesaj ayarlarindan : özel mesaj sistemi aktif kutusuna check işareti koyarsan, özel mesaj ayarlarin aktif oluyor. yerimseniben Böylelikle sadece senin okuyabildigin özel mesaj kutuna mesaj yazilabiliyor.Umarim yardimci olabilmisimdir.

Öncelikle en yukaridan "KULLANICI PANELI" ni tikliyorsun.Oradan senin " KONTROL PANELIN" aciliyor.Buradan : Profilim - Ag Ortamim - Ayrlar & Özellikler - Özel Mesajlar bölümleri var.

Sen "AYRALAR VE ÖZELLIKLERDEN" secenekleri düzenle bölümü seciyorsun." Email ve özel mesajlar" basligi altinda bir sayfa aciliyor. Özel mesaj ayarlarindan : özel mesaj sistemi aktif kutusuna check işareti koyarsan, özel mesaj ayarlarin aktif oluyor. yerimseniben Böylelikle sadece senin okuyabildigin özel mesaj kutuna mesaj yazilabiliyor.Umarim yardimci olabilmisimdir.

Günaydin Illia,
aciklama icin tesekkürler..sanirim islemi basari ile tamamladim,artik msj atabilirsin:)

daha cok yeniymissin gercekten..zamanla alisirsin insallah..tabii ki alisirsin hele de bir kac arkadas buldun mu oh..oglunla birlikte gezersin..
buradaki türkler bir tuhaf gercekten..yolda konusmalarini duydugum zaman merhaba demeye bile cekiniyorum.esim beni dürtüklüyor konussana diye ama o tabii anlamiyor nasil bir türkce ile ne konustuklarini..benim yasim 40 eh yillarin getirdigi aliskanliklar,hayat tarzi v.s. var..kafa dengi birini bulmak nerdeyse imkansiz..kizimin doktoru beni bir türkle tansitirdi cok tatli bir bayandi ama maalesef calismasi gerekiyor bundan dolayi da pek görüsemiyoruz onunlada...esime hep diyorum ki eger bu sehirde ailem yada cok iyi bir kac arkadasim olsa degme keyfime..geriye sadece yasamak kaliyor..cünkü devlet senin adina herseyi hazirlayip sunuyor(tabii ona görede vergini ödüyorsun)...ama eger kimsen yoksa hicbir anlami yok bu hayatin altin kafesteki bülbül gibi..esim neden disarda kahve icmiyorsun,yemek yemiyorsun diyor..tek basina bunlari yapmanin ne kadar sikici oldugunu bilmiyor tabii..yada biz koloni halinde yasamaya
alisigiz buradakiler gibi bireysel yasama henüz gecemedik...üstüne üstlük esim birde cok seyahat ediyor kizimdan dolayi eslik edemiyorum ben düsünün halimi yani..aksam evde koca da yoksa oy oyy oyyy...

evet dogru..bizde bütün büyük alisverislerimizi almanya yada fransadan yapiyoruz.hemen hemen her hafta lörracha gidiyoruz.orda birde cumartesi sabahlari pazar kuruluyor oraya gitmeyi seviyorum taze sebze meyve almak icin..isin en kötü tarafi ben araba kullanmayi beceremiyorum,en son geecn sene arabayi garajin duvarina tosladiktan sonra bu isten vazgectim, alisveris icin de esimi beklemem gerekiyor...bu berbat iste...hele evim birde yokus bir yerde her gün tirmanmaktan cnaimiz cikiyoru kizimla..birde onun arabasini itiyorum yani..

ben 27 yasindayim, cok yeniyim daha bebek olmamsa kesif gezileri yapardim ama biliyorsun sen de bebekle cok zor oluyor ama yine de dünyanin en güzel seyleri :emir_bebek:
burda farkli bir aksaanla konusuyorlar viyanada hochdeutch ögrendik biz o yüzden benim de burda aksaan ögrenmem gerek. aksaanli konusmam ama insanlarin ne dedigini anlamak bile zor oluyor bazen,
benim esim de sik sik geziyor benim bebe de tasinirken mamaya alisti anne sütü vermek icin pompayla süt sagiyorum o yüzden gezmeye korkuyorum bebekler belli bir düzeni ariyorlar gercekten
o bahsettigin lörach daki pazar nerde biz de arabayla gidip topli alisversi yapiyoruz marktkaufdan
benim ehliyetim bile yok bilmiyorumkismile o yüzdne ben de esimi bekliyorum alisveris icin ama ehliyet kursuna gitmek istiyorum bebe izin verirse mafoldumben

Günaydin Serpilinha,

Serpilinha sana özel mesaj yazmak istedim fakat "Mesaj sayınız 50 olana kadar sadece yönetici ve moderatörlere özel mesaj gönderebilirsiniz." yazisiyla karsilastim. Suan mesaj sayim 13. Biraz diger sayfalari gezip mesaj yazarak, mesaj sayimi arttirtiktan sonra sana mesaj yazabilecegim maalesef.

ben 27 yasindayim, cok yeniyim daha bebek olmamsa kesif gezileri yapardim ama biliyorsun sen de bebekle cok zor oluyor ama yine de dünyanin en güzel seyleri :emir_bebek:
burda farkli bir aksaanla konusuyorlar viyanada hochdeutch ögrendik biz o yüzden benim de burda aksaan ögrenmem gerek. aksaanli konusmam ama insanlarin ne dedigini anlamak bile zor oluyor bazen,
benim esim de sik sik geziyor benim bebe de tasinirken mamaya alisti anne sütü vermek icin pompayla süt sagiyorum o yüzden gezmeye korkuyorum bebekler belli bir düzeni ariyorlar gercekten
o bahsettigin lörach daki pazar nerde biz de arabayla gidip topli alisversi yapiyoruz marktkaufdan
benim ehliyetim bile yok bilmiyorumkismile o yüzdne ben de esimi bekliyorum alisveris icin ama ehliyet kursuna gitmek istiyorum bebe izin verirse mafoldumben

Günaydin Poseidon83,

Avusturyalilarin aksanlarini hatirladigim kadariyla, hemen hemen almanlarinki gibi. Ben neredeyse 2 yildir buradayim.Almancam oldugu halde yeni yeni anlayamaya basladim Zürichlililerin aksanlarini.Her nekadar buradaki insanlar Schweizerdeutsch konussalarda, cok rahat Hochdeutsch anlayip, size de hochdeutsch cevap verebiliyorlar...

Son düzenleme:
Illia avusturyanin farkli bölgelerinde envai cesit farkli farkli aksaanlar da var ama ben Unide ögrenince almancayi aksaanli degil tabiki, ama bazi seyler anlasilmiyor dün Ikeaya gittim kadin Kücheye koh diyor, basel kanalinda tartisma programi seyrettim anlamak icin kafami TV ye sokucaktim galiba ...
bunun gibi bissürü kelimeyi farkli konusuyorlar

sen neden Hukuk mu okumak istiyordun, simdi napiyorsun?

senin bebegin daha cok kücük insallah anne sütünü birakmaz..benim kizimla da disari cikmak zor olmaya basladi cünkü disarda süt icmiyor,ilgisi dagiliyor..gecen gün restoranta gittik esimle nasisla süt iciyor diye rahattim karni acikti ama süt icmedi etrafi seyretmekten ama bir yandan da acliktan agliyor.en sonunda adamlardan muz istedik de öyle doyurduk hanim efendiye...bugün yine sokakta biraz fazla kaldik eve gelince kiyameti kopardi acliktan..zor oluyor tabii ki bebekle..artik ek gidalarla basladik biz,bundan böyle her zaman ynaimda bir kavanoz yiyecek bisey bulunduracam yada ac kaiyor bebecik...
burada eve isvicre almancasi konusuluyor.benim esimde evde arkadslari v.s. ile konusup beni giick ediyor.simdi kizimizla konusmaya basladi..eger benle almanca konussa idi simdiye coktan bende baslamistim konusmaya:KK43:
lörrach da ki pazar tam sehir merkezinde kuruluyor.kime sorsaniz gösterirler..cumartesi sabahtan öglene kadar kuruluyor.
bebekle evde yalniz kalmak cok zor.bebekten önce evde yalniz kalmaya korkuyordum simdi bebege bisey oalcak diye korkuyorum..

Son düzenleme:
Günaydin Serpilinha,

Serpilinha sana özel mesaj yazmak istedim fakat "Mesaj sayınız 50 olana kadar sadece yönetici ve moderatörlere özel mesaj gönderebilirsiniz." yazisiyla karsilastim. Suan mesaj sayim 13. Biraz diger sayfalari gezip mesaj yazarak, mesaj sayimi arttirtiktan sonra sana mesaj yazabilecegim maalesef.

Tamam Illia,o halde senin 50 msji doldurmani bekleyecez:)

Illia avusturyanin farkli bölgelerinde envai cesit farkli farkli aksaanlar da var ama ben Unide ögrenince almancayi aksaanli degil tabiki, ama bazi seyler anlasilmiyor dün Ikeaya gittim kadin Kücheye koh diyor, basel kanalinda tartisma programi seyrettim anlamak icin kafami TV ye sokucaktim galiba ...
bunun gibi bissürü kelimeyi farkli konusuyorlar

sen neden Hukuk mu okumak istiyordun, simdi napiyorsun?

Poseidon,sen neden burdasin..anladigim kadari ilee viyanada yasiyordun,sonra basele tasinma sebebin nedir?evlilik olmadigi belli de...

evet 6 yildir viyanadaydim, esimin isyeri buraya tasindi o yüzden geldim,

evet 6 yildir viyanadaydim, esimin isyeri buraya tasindi o yüzden geldim,

esin ilac sektöründe mi calisiyor yoksa:) genelde onlar geliyor yurtdisindan...
dünden bu yana gelen giden olmamis...yeni bir haberde yok...
ben kizimin uyanmasini bekliyorum sonra alisverise cikacam yarin heryer kapali malum..
ben mayisin 23.de istanbula gidiyorum.esimde irana gidecek .ondan sonra istanbulda bulusup ordan fethiye ve kas tatile gidecez sonra da eve dönüs...gelisimiz temmuzun ilk haftasini bulacak yani..biraz buralardan uzaklasmak iyi geliyor bana.2-3 ayda bir gidiyorum biraz istanbul havasi aile arkadas depoluyorum ..gerci bebekle ucmak biraz zor oluyor ama deger yine de..
bu arada poseidon ve ilia nerelisiniz siz?ben artvin-arhaviliyim yani Laz`im hemde safkan:)

ben kizimin uyanmasini bekliyorum sonra alisverise cikacam yarin heryer kapali malum..
ben mayisin 23.de istanbula gidiyorum.esimde irana gidecek .ondan sonra istanbulda bulusup ordan fethiye ve kas tatile gidecez sonra da eve dönüs...gelisimiz temmuzun ilk haftasini bulacak yani..biraz buralardan uzaklasmak iyi geliyor bana.2-3 ayda bir gidiyorum biraz istanbul havasi aile arkadas depoluyorum ..gerci bebekle ucmak biraz zor oluyor ama deger yine de..
bu arada poseidon ve ilia nerelisiniz siz?ben artvin-arhaviliyim yani Laz`im hemde safkan:)

............

Son düzenleme:
......................

Son düzenleme:

Yok canim Sepilinha esim havacilik sekteründe calisiyor,
evet yarin heryer kapaliymis alisverosi de yapmak gerek, tam anlamiyla bunalima giriyorum galiba canim hicbirsey yapmak istemiyor, zaten bebekten sonra aldigim kilolari veremiyorum :KK43:

Iyi tatiller sana canim ya iyice dinlen uzaklas canim ne d eolsa geri gelecen tekrar tadini cikar, keske ben de rahat rahat böyle bir tatil yapabilsem, esimin hic vakti olmuyor cok calisyior bebek de var esim 1 hafta izin alip istnbula disini yaptirmaya gidecek yani aldigi izinlerde bile yapacagi birikmis bissürü is var sira bana gelene kadar oooooo.....

bebekle ucmak icin yaninda biri olmasi iyi oluyor tek basima bebegi götürmek zor oluyor ama yanimda esim olunca ikimizin arasinda yatiyor aglamiyor.

ben de Lazim canim ama safkan degil, lazca bilmem anlamam da ama annem dayilarimla lazca konusur.

X