Basel Paylasim Alani(Tanisma)

canim 3 günlük icin ben burdan sana otel bakayim
dedigim otel üsteki 22 ocak tan 24 diye baktim 400 küsür diyor.birde 500 küsür var.bire bir gidip sorayim.
araba bir haftalik mi sorulsun.valla benim araba külüstür olmasa verirdim:) uzun yola gelmez bizde yaza kadar idare edip yenisini alcaz. öyle olmasa verirdim inan.o sorunda olmazdi.
baselden isvicreyi gezmek istersen sabah trenleri oluyor.aksama kadar isvicrenin en güzel yerini gezdirip
basele tekrar getiriyor.msn kayd edeyim haberlesiriz insallah.

Bu tren turunu söylemen iyi oldu, çok güzel bir fikir.
Araba için söylediklerine teşekkür ederim ama zaten kabul etmem canım, Allah korusun kaza falan olur, o yüzden hiç karışmam o işlere.
Otele bende baktım netten evet o fiyatlar çıkıyor, biraz fazla geldi açıkcası.
msn den konuşuruz canım, daha kolay olur haberleşmek.
Seni sıkmak istemiyorum ama netten çok fazla bilgi edinilmiyor, böyle reel bilgiler daha sağlıklı.
Araba için daha uygun fiyat yada indirim yaptıramazmı eşin acaba?:kedi:

canim nerdesin msn de bir görüsemedik.
canim burda ne kadar isinde calis gavur gavurlugunu eder:)))
yani 5 kurus bile eksik ciksin alis veride bile onu vermeden istedigini vermezler:))indirim olayi cok zor yane,oteli bir kac yere baktim.bos yok.simdi birde karnaval hazirliklari flan var.insallah yarin yine bildigim otellere bakcam sen ne yaptin??? yine yarin yazarim kizi okula götürüp ordan soracagim.bir ev tipi var herseyi var kendim yapiyorsun yemegi falan.birde normal otel ikisini 3 gece diye sorayim bakalim ne fiyat cikcak.

canim nerdesin msn de bir görüsemedik.
canim burda ne kadar isinde calis gavur gavurlugunu eder:)))
yani 5 kurus bile eksik ciksin alis veride bile onu vermeden istedigini vermezler:))indirim olayi cok zor yane,oteli bir kac yere baktim.bos yok.simdi birde karnaval hazirliklari flan var.insallah yarin yine bildigim otellere bakcam sen ne yaptin??? yine yarin yazarim kizi okula götürüp ordan soracagim.bir ev tipi var herseyi var kendim yapiyorsun yemegi falan.birde normal otel ikisini 3 gece diye sorayim bakalim ne fiyat cikcak.

Canım sağol, araba netten baktım ayarladım gibi.. Freiburg tarafından kiralıcaz...
Otel için her ikisinede bakarsan memnun olurum, ne kadar uygunsa o kadar iyi.
Ben isviçre tarafında kalmak istiyorum ama olmazsa Almanya tarafındada kalırız, birkaç saat araba yolculuğu yaparak ucuz bişeyler buluruz diye tahmin ediyorum.
Bende msn de hiç görmedim seni, merak etmiştim.
Birde ne karnavalı bu haberim yok hiç benim...

almanyada daha uygundur belki dedigin gibi.
karnaval subat ortasinda oluyor simdiden basliyorlar calismalara.burda bir bayram biter digerine baslarlar hic bitmez bunlarin eglenceleri:)

aile olarak geciyor gecesi 130 diyorlar normal otelin tek kisi kalincada iki kisi kalincada aile oluncada.belki olsa olsa yine 200 gecer.tek gecesi canim.dedigim dayali döseli evide yarin sorayim canim.seni haber ederim insallah.

Canım çok sağol alakan için.
Benim netten baktığım kadarıyla baselde oteller hem pahalı hemde yer bulma açısında sorunlu.
Mulhouse a baktım, fiyatlar yarı yarıya farkediyor, herhalde ilk birkaç günümüzü o tarafta geçirsek bizim için daha iyi olacak.
Benim eşim yurtdışında çalıştığından hep kendim ayarlamaya çalıştım ama daha önceleri hiç rezervasyon falan yapmadan alıp başımızı gidiyorduk.
Bebek var diye, sıkıntı yaşamamak açısından önce halledeyim dedim ama sanırım yine arabayı da oteli de oraya gidince ayarlamak bizim için daha iyi olacak zira baseldeki birçok otelde yer sıkıntısı olduğu gibi ben haftaya çarşamba günü eşim gelmeden tam bir kararda veremiyorum. Sanırım o zamana hiç kalmıyacak.
Neyse sağlık olsun artık, yardımların için çok teşekkür ederim, kendine iyi bak...

valla otel bulmak baya zor olcak canim
dedigin otel vardi ya bir yillik full dolmus ya.insallah bula bilirsiniz canim.keske birseyler yapabilseydim

valla otel bulmak baya zor olcak canim
dedigin otel vardi ya bir yillik full dolmus ya.insallah bula bilirsiniz canim.keske birseyler yapabilseydim

Canım çok sağol daha ne yapcan ki?
O kadar meşgul ettim seni.
Benim bir arkadaşım var onun ablası delamontda (ismi yanlış hatırlamıyorumdur umarım)
Sağolsun çok ısrar etti, onlarda kalıcaz sanırım ama ben rahat edemem,, yarın havaalanından almaya gelcekler, otel ayarlayana kadar onlarda misafir olcaz, ben güney fransayı görmeyi çok istiyordum ama eşim İtalyayı dolaşalım baştan sona diyor.
1-2 gün baselde kalıp, hemen İtalyaya geçmeyi düşünüyoruz, hayırlısı.

Çok teşekkür ederim sana, çok meşgul ettim canım.
Kendine iyi bak...

Merhaba Isvicre sekerleri!
Az önce üye oldum bu güzel siteye. Umarim güzel sohbetler,paylasimlarimiz olur.Ben Solothurn`a bagli Grenchen de oturuyorum.Calisiyorum fakat bos zamanlarimda sizlerle sohbet edebilirim. hersey gönlünüzce olsun,görüsmek üzere :lepi:

Canım çok sağol daha ne yapcan ki?
O kadar meşgul ettim seni.
Benim bir arkadaşım var onun ablası delamontda (ismi yanlış hatırlamıyorumdur umarım)
Sağolsun çok ısrar etti, onlarda kalıcaz sanırım ama ben rahat edemem,, yarın havaalanından almaya gelcekler, otel ayarlayana kadar onlarda misafir olcaz, ben güney fransayı görmeyi çok istiyordum ama eşim İtalyayı dolaşalım baştan sona diyor.
1-2 gün baselde kalıp, hemen İtalyaya geçmeyi düşünüyoruz, hayırlısı.

Çok teşekkür ederim sana, çok meşgul ettim canım.
Kendine iyi bak...
canim ne yaptin gittinn mi neler yaptin nasildi tatilinnnn aklim hep sende kaldii

dogum yapmisin dir bile fazla ugrayan olmuyor ya bende bir yazan olmus muki diye bir bakayim dedim sende hic gelmemissin nerdeyse 2 aydan bi yil olmus:))
tüp bebegi türkiyede mi yaptirdin burdami canim???

Merhaba Feyza,

Ben tüp bebegi burda yaptim...Bebegim dogdu,4 aylik bir kizim var.Tek basina cocuk bakmak cok zor oluyor..bir süre Istanbula ailemin yanina gittim annem yardimci oldu.
Sen neler yapiyorsun...Pek konusma sansimiz olmadi seninle.Calisiyor musun?Cocuklar nasil?Iki cocukla nasil basa cikiyorsun:...

merhaba kizlar ben de basele yeni tasindim almanya ve fransa sinirina cok yakinim, yeni tasindigim icin kimseyi tanmiyorum, ama burdaki muhabbet yavas ilerliyor galiba en son mart ayinda yazmissiniz :sinifsinif:

ben de bisey soriyim yeni tasindigim icin saha sigorta yaptirmadim hangisini tavsiye edersiniz?

merhaba kizlar ben de basele yeni tasindim almanya ve fransa sinirina cok yakinim, yeni tasindigim icin kimseyi tanmiyorum, ama burdaki muhabbet yavas ilerliyor galiba en son mart ayinda yazmissiniz :sinifsinif:

Merhaba Poseidion, vereliniortak

Haklisin,buradaki muhabbet cok yavas ilerliyor.Hatta 2-3 ayda 1 kisi birsey yaziyor sonra aylarca ugramiyor.Biliyorum cünkü Isvicre`ye yeni geldigimde ( 2 yil önce ) ben de K.K `ya sik sik giriyordum belki muhabbet olur diye ama sadece birkac yazisma ile kaldi.

Son düzenleme:
Illia ben kolayini buldum isin bu konuya abone oldum biri mesaj yazinca hemen mail geliyor bana sositososito

sen ne zaman geldin, napiyorsun ev hanimi misin......

benim 3 bucuk aylik bir bebem var onunla savasiyoruz gün boyunca aslinda ben ocak anneleri topigine takiliyorum,

su sigorta konusund abilgin var mi ya bir an önce sigorta yaptirmam gwerek:bbo:

Illia ben kolayini buldum isin bu konuya abone oldum biri mesaj yazinca hemen mail geliyor bana sositososito

benim 3 bucuk aylik bir bebem var onunla savasiyoruz gün boyunca aslinda ben ocak anneleri topigine takiliyorum,

Hangi sigorta konusundan bahsettigini anlamadim.Eger biraz daha acarsan esime danisirim, cünkü esim sistemle ilgili hemen hemen her konuya vakif. Sana yardimci olmaya calisirim.

Son düzenleme:

merhaba poseidon,
burda birilerini görmek güzel:)
bende baselde yasiyorum.6 aylik kizim var, bende onunla debeleniyorum senin gibi.sanirim saglik sigortasindan bahsediyorsun?sigorta konusuna gelince ben buranin siteminden hic bisey anlamadim.daha cok hangi sigorta oldugu degil hangi ödeme seklini sectigin önemli.eger yüksek ödeme yaparsan ona göre secenegin artiyor.ama ödemede hep sorun cikartiyorlar benim gördügüm kadari ile.cok detayli bir konu bu.ben geldigimden beri cözemedim kac kere sigortacilarla toplanti yaptik..gerci benim almancam coook zayif,ingilizce anlasiyoruz adamlarla.belki kendi dilimde konussam daha da hakim olabilirdim konuya.gerci benim esim isvicreli ona bile karmasik geliyor bu konu..bende sadece 2 yildir burdayim cok fazla bilgim yok ama elimden geldigince yardimci olmaya calisirim.

bildigim kadari ile buraya gelmeden önce yani vize almadan yada oturma izni almadan önce sigorta yaptirmis olman lazimdi..yaniliyor muyum?

Merhaba Poseidion, vereliniortak

Haklisin,buradaki muhabbet cok yavas ilerliyor.Hatta 2-3 ayda 1 kisi birsey yaziyor sonra aylarca ugramiyor.Biliyorum cünkü Isvicre`ye yeni geldigimde ( 2 yil önce ) ben de K.K `ya sik sik giriyordum belki muhabbet olur diye ama sadece birkac yazisma ile kaldi. Ben Zürich`te yasiyorum. a.s.Muhabbet etmek istersen yazisabiliriz.

Illia merhaba,
bende hep bakiniyorum birileri gelip yazmis mi diye ama hep bos hep bos...belki biz bir muahbbet baslatabilirz..bende 2 yil önce geldim.cok az arkadasim var,yani belki de yok.arkadaslarim daha cok gittigim okuldandi.okulu biraktiktan sonra cok fazla iliskimiz kalmadi arada bir bulusuyoruz.cocukla birlikte eve iyice kapandim:KK43:

Illia merhaba,
bende hep bakiniyorum birileri gelip yazmis mi diye ama hep bos hep bos...belki biz bir muahbbet baslatabilirz..bende 2 yil önce geldim.cok az arkadasim var,yani belki de yok.arkadaslarim daha cok gittigim okuldandi.okulu biraktiktan sonra cok fazla iliskimiz kalmadi arada bir bulusuyoruz.cocukla birlikte eve iyice kapandim:KK43:

: )...

Son düzenleme:
X