- 18 Mayıs 2020
- 989
- 1.180
- 63
- Konu Sahibi askrhpozitif
-
Böyle hanzolar için kadının istediği bir şeyi dile getirmesi de tatava oluyor. Onlara göre erkeğin lafının üstüne laf söylemek günahYalniz adamin "ben senin tafranı yeteri kadar cektim daha fazla cekemem dedı bana" demesi bende kusku uyandirdi.
Siz adami bezdirmis olabilir misiniz? Ya da eksik anlatiyor olabilir misiniz? Adami linc etmeden sorayim istedim.
Umarım onumde Baska yol kalmamıs gorunuyorRest çekmekten başka yapacağınız bir şey göremiyorum ben. Ya aklını başına alır, davranışlarını düzeltir ya da sizi kaybeder. Bu imajı ona vermelisiniz. Belki o zaman terapi almayı kabul eder.
Peki Ne yapacaksınız? Ben söyleyim. Her zamanki gibi susup oturup onların işlerini yapacaksınız ve onların gözünün içine bakacaksınız sizi götürmesi için. Yanılıyor muyum?Nereden nasıl yazsam bilemiyorum dagınık yazabilirim kafam hıc yerinde degıl,6 senelik evliyim 2 kızım var. esim sureklı elestıren kabahat bulan bırı sureklı benı asagılama derdinde suan buyuk kızımda(5 yasında) aynı esim gıbı bana davranmaya basladı esim kızdıgında tuhh yazıklar olsun senin gibi kadına der gecen gun kızımda aynı kelimeyi kullandı cok agırıma gitti.
Cocukları yetıstırmem tutunda evdeki islere varana kadar beceriksiz gotur 2 kızımda da yardım almadan gurbette bahsetmeye calısıyorum ve elimden geleni yapıyorum
Sureklı yetersiz oldugumu empoze etmeye calısıyor ve beni ailemden koparmaya calısıyor
Ailemle aralarında hıc bırsey gecmemıs olmasına ragmen ne onların bize gelmelerini istiyor ne benı goturmek ve gondermek istiyor 6 yıldır bir bayram ailemin yanına gittim onun dısında hep onun ailesi 1 kerede kardesım in dugun zamanında 1 hafta o olmadan gıdebıldım oda kavgayla
Kucuk kızımın dogumunda annemler geldi kv tarafı gelmedi annemler 1 ay kadar kaldılar dogum oncesi ve sonrasında ama gel gelelim esim yıne arıza cıkardı ne zaman gidecekler az kaldı kovacagım bile dedi salak gıbı hep sustum araları bozulmasın annemler gelmekten vazgecmesınler diye zaten oraya gitmem sıkıntılı birde onlar gelmezse giremem dusuncesıyle sineye cektim ben sineye cektıkçe eşim iyice abarttı 3 gunden sonra katlanamıyormus bizimkilere ( cok detaya girmeden yazmaya calısıyorum)
Gelelım son olaya normalde haziran sonu gibi benım memleketime gidecektik sonra kv ler ınsaaat baslamıs lar ineklerde var olduğu ıcın ustalara yemek zor oluyormus Neymıs ben gidip yapacakmısım bunu esim annesi ile konusurken duydum hıc bana soran yok once koye gider sonra isler bıtınce sızın oraya geceriz en kotu seni gonderırım dedım tamam dedim buraya geldik ne zaman gıtmeyı planlıyorsun dedım belli degıl dedı bende sen gitmeyeceksen beni gonder o zaman dedim o nereden cıktı dedı dedım kendin dedin ne sacma bir dusunceymıs dedı neyse sonrada dedıkı izini otelerım bayram sonrası gideriz dedi (suan evden calısıyor) bugun sordum izini oteledın mı diye otelemedım dedı 1 kasıma kadar evden calısmaya devam edeceklermiş sonra bana izni niye sordun diye sordu bende annemlere gideriz bayram sonrası dedim odada nereden cıktı deyip gevrek gevrek sırıttı bende sesimi yukselttım bu sefer ben senin tafranı yeteri kadar cektim daha fazla cekemem dedı bana bırsey soylemeye gelmiyormuş sureklı oyalıyor benı enayi yerine koyuyor resmen sız bana soyleyın ben bu adamla ne yapayım dayanamıyorum artık canıma yetti sorsanız benden baskası yok butun herseyı benım gel gorkı tam tersi davranıyor sureklı bagırma cocuk gıbı azarlama
ama gülüm direk sadece eziksiniz çünkü diyerek konu açan arkadaşın canını acıtmış olmaz mıyız zaten şu an onun canı bin parçaya ayrılmış gibi yanıyordur , nasıl bir çıkmazın için de hissediyordur kendini ki buraya bu konuyu açıp yardım istiyor , kendine destek istiyor tutunacak dala ihtiyacı varEziksiniz çünkü.
kesinlikle size katılıyorum kız çocukları olarak en büyük rol modelimiz annemiz, benim annemde çok güçlü kimseye kendini ezdirmeyen her işin üstesinden gelen bir kadındı şuan 70 yaşında hala her işini kedni görür onunla gurur duyuyorum, şimdi ben de aynı şekilde kimseye eyvallahım yoktur her işimi kendim hallederim, kimseye kendimi ezdirmem.farkında mısınız, şiddet görüyorsunuz? bunun adı psikolojik şiddet! kanıtlanması en zor şiddet türüdür. çocukların babanın davranışını kopyalaması bence ipleri kopardığınız nokta olmalıydı. sizi köle almış.boşanmasanız bile bir avukata durumunuzu sorun bakalım ne yanıt verecek. belki o zaman gerçeğin farkına varırsınız
edit: bunu özellikle eklemek istedim. kız çocuk yetiştiriyorsunuz. pasif anne modeli olmayın. yaşadıklarınızı kızınız da yaşamasın. çocuklara örnek olmak için bile kendinizi ezdirmeyin. çocukken güçlü annem olduğu için hep şükrettim. hala benim için büyük çınarımdır. onu örnek alırım kendime. çocuklarınızın da güçlü anneye ihtiyacı var.
Hiçbir aile tabi ki kızının yuvası yıkılsın istemez ama merhametsiz ve kızlarının yüzünü göstermeyen bir adım söz konusu olunca heralde düzelmezse arkanda dururlar yani inşallah. Ben çok üzüldüm durumunaBiri 5 bırı 2 yasında ailem arkamda durur ama onlarda anladığım kadarıyla hemen yolları yakma taraftarı degıl
Siz neden esinizin size öyle davranmasina izin veriyorsunuz ki? Bir de böyle bir insandan 2 tane çocuk dünyaya getirmek. Sizi elestirmek olarak anlamayin zaten haddimde degil ama sizi asagilayan bir insanin yanina dahi yatma düşüncesi cok itici geliyor bana. Benim ailemi kabul etmeyenin ailesini bende kabul etmem. O kadar cok sizi ezmenize izin vermissiniz ki bunu çocuklarınızın yaninda dahi yapmaya cesaret edebilmis. Biraz silkeleyin kendinizi. Sizinde istekleriniz var siz de bir bireysiniz. Ailenizle istediginiz zamanda görüşebilirsiniz. Eş olmak demek aileyle görüşmeye karismak demek değildir. Siz de onun ailesini 3 saniyeden fazla katlanmayin. Ne yemek yapin ne de onun tarafina gidin. Herkes kendi tarafina gitsin. Siz anne sıfatını tasiyorsunuz. Çocuklarınızın gözünde her zaman güçlü hakkını savunan bir anne olun.Nereden nasıl yazsam bilemiyorum dagınık yazabilirim kafam hıc yerinde degıl,6 senelik evliyim 2 kızım var. esim sureklı elestıren kabahat bulan bırı sureklı benı asagılama derdinde suan buyuk kızımda(5 yasında) aynı esim gıbı bana davranmaya basladı esim kızdıgında tuhh yazıklar olsun senin gibi kadına der gecen gun kızımda aynı kelimeyi kullandı cok agırıma gitti.
Cocukları yetıstırmem tutunda evdeki islere varana kadar beceriksiz gotur 2 kızımda da yardım almadan gurbette bahsetmeye calısıyorum ve elimden geleni yapıyorum
Sureklı yetersiz oldugumu empoze etmeye calısıyor ve beni ailemden koparmaya calısıyor
Ailemle aralarında hıc bırsey gecmemıs olmasına ragmen ne onların bize gelmelerini istiyor ne benı goturmek ve gondermek istiyor 6 yıldır bir bayram ailemin yanına gittim onun dısında hep onun ailesi 1 kerede kardesım in dugun zamanında 1 hafta o olmadan gıdebıldım oda kavgayla
Kucuk kızımın dogumunda annemler geldi kv tarafı gelmedi annemler 1 ay kadar kaldılar dogum oncesi ve sonrasında ama gel gelelim esim yıne arıza cıkardı ne zaman gidecekler az kaldı kovacagım bile dedi salak gıbı hep sustum araları bozulmasın annemler gelmekten vazgecmesınler diye zaten oraya gitmem sıkıntılı birde onlar gelmezse giremem dusuncesıyle sineye cektim ben sineye cektıkçe eşim iyice abarttı 3 gunden sonra katlanamıyormus bizimkilere ( cok detaya girmeden yazmaya calısıyorum)
Gelelım son olaya normalde haziran sonu gibi benım memleketime gidecektik sonra kv ler ınsaaat baslamıs lar ineklerde var olduğu ıcın ustalara yemek zor oluyormus Neymıs ben gidip yapacakmısım bunu esim annesi ile konusurken duydum hıc bana soran yok once koye gider sonra isler bıtınce sızın oraya geceriz en kotu seni gonderırım dedım tamam dedim buraya geldik ne zaman gıtmeyı planlıyorsun dedım belli degıl dedı bende sen gitmeyeceksen beni gonder o zaman dedim o nereden cıktı dedı dedım kendin dedin ne sacma bir dusunceymıs dedı neyse sonrada dedıkı izini otelerım bayram sonrası gideriz dedi (suan evden calısıyor) bugun sordum izini oteledın mı diye otelemedım dedı 1 kasıma kadar evden calısmaya devam edeceklermiş sonra bana izni niye sordun diye sordu bende annemlere gideriz bayram sonrası dedim odada nereden cıktı deyip gevrek gevrek sırıttı bende sesimi yukselttım bu sefer ben senin tafranı yeteri kadar cektim daha fazla cekemem dedı bana bırsey soylemeye gelmiyormuş sureklı oyalıyor benı enayi yerine koyuyor resmen sız bana soyleyın ben bu adamla ne yapayım dayanamıyorum artık canıma yetti sorsanız benden baskası yok butun herseyı benım gel gorkı tam tersi davranıyor sureklı bagırma cocuk gıbı azarlama
Nereden nasıl yazsam bilemiyorum dagınık yazabilirim kafam hıc yerinde degıl,6 senelik evliyim 2 kızım var. esim sureklı elestıren kabahat bulan bırı sureklı benı asagılama derdinde suan buyuk kızımda(5 yasında) aynı esim gıbı bana davranmaya basladı esim kızdıgında tuhh yazıklar olsun senin gibi kadına der gecen gun kızımda aynı kelimeyi kullandı cok agırıma gitti.
Keşke etse mi?Terapisti soyledım kendisi kabul etmedi keske etse
Kusura bakmayın sizin yüzünüzden kimse kalkıp benim aileme laf edemez beni aileme giderken sınırlayamaz siz yüz vermişsiniz tepkinizi net ortaya koyun rezillik çıkarsa çıksın adam sizi hizmetçi gibi kullanıyor buna izin vermeyin o sizi aşağılıyorsa siz daha çok yapın kısas a kısas adam sizi bezdirmiş sindirmiş resmen silkekenim kendinize gelinNereden nasıl yazsam bilemiyorum dagınık yazabilirim kafam hıc yerinde degıl,6 senelik evliyim 2 kızım var. esim sureklı elestıren kabahat bulan bırı sureklı benı asagılama derdinde suan buyuk kızımda(5 yasında) aynı esim gıbı bana davranmaya basladı esim kızdıgında tuhh yazıklar olsun senin gibi kadına der gecen gun kızımda aynı kelimeyi kullandı cok agırıma gitti.
çok şanslı çocuklarız biz. umarım konu sahibi de bunun farkına varıp kendini değiştirme yoluna gider. çocukları hala ufak. daha şansı var.kesinlikle size katılıyorum kız çocukları olarak en büyük rol modelimiz annemiz, benim annemde çok güçlü kimseye kendini ezdirmeyen her işin üstesinden gelen bir kadındı şuan 70 yaşında hala her işini kedni görür onunla gurur duyuyorum, şimdi ben de aynı şekilde kimseye eyvallahım yoktur her işimi kendim hallederim, kimseye kendimi ezdirmem.
kimseden onay beklemeyin. ailenize durumu tam anlatınca size destek olacak gibi duruyorlar. çocuklarınız için en doğru gördüğünüzü yapın ama bu süreçte en önemli şeylerden biri de onların psikolojisi ve gelişimi. size zulm eden bir eş varken o çocuklar nasıl yetişirler? bunları çok iyi tahlil edin kafanızda. muhakkak destek alın. aile yada bir uzman da olabilirOnlara simdiye kadar bısey anlatmadım son 1 aydır biliyorlar durumu o yuzden sanırım bu sekilde ler
Siz vermezseniz babaya felan verilmez çocuklar aileniz destek olursa birdahaki tartışmada çocukları al ailenin yanına git niye izin alıyorsun ki ,ben gideceğim su gün de git,ayrıca eşinizin sizi kaybetme korkusu yok bu korkuyu tattirmaniz lazım yoksa hiç yola gelecek gibi değil,ayrıca aileni kovacagim az kaldı dediğinde sizin kocanizi kapının önüne koymanız lazımdı nedir bu kadar pasiflik anlsmiyorum
Kaç senelik evliyim bir kere izin almadim almamda çok gittim otobüsle çocuklarım küçükken tek başıma, kendinize değer verin biraz
Konu sahibinin eşinden farkınız yok gözümdeEziksiniz çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?