Basedemediğim eşim

Biletini al git. Ondan neden izin aliyorsun ki? Sen ona bu hakki vermissin. Bir cinnet herseyi halleder aslinda.

once koye gider sonra isler bıtınce sızın oraya geceriz en kotu seni gonderırım dedım tamam dedim buraya geldik ne zaman gıtmeyı planlıyorsun dedım belli degıl dedı bende sen gitmeyeceksen beni gonder o zaman dedim o nereden cıktı dedı dedım kendin dedin ne sacma bir dusunceymıs dedı neyse sonrada dedıkı izini otelerım bayram sonrası gideriz dedi (suan evden calısıyor) bugun sordum izini oteledın mı diye otelemedım dedı 1 kasıma kadar evden calısmaya devam edeceklermiş sonra bana izni niye sordun diye sordu bende annemlere gideriz bayram sonrası dedim odada nereden cıktı deyip gevrek gevrek sırıttı

Özür dileyerek söylüyorum, bütün bunların tek sebebi eşinizin sizi en hafif tabirle "saf" bulması. Size saygısızlığı, kabalığı bir yana, adam açıkça dalga geçiyor sizinle, aklınızla.
Ya ben şu sahneyi kafamda canlandıramadım bile. Adam sizinle dalga geçmiş ve hayatına devam etmiş.

Sizi saf bulmasının sebebi de her şeye susmanız. Yıllarca sizin yerinize düşünmesine, sizin yerinize kararlar almasına izin vermişsiniz. Bu yüzden sizi saf görüyor ve saygı duymuyor. Bu bir kısır döngü yani.
Size saygı duymuyor, bu nedenle sizin yerinize karar alıyor, siz buna izin veriyorsunuz, "bu da hiçbir şeye sesini çıkarmıyor" diyor, size saygı duymamaya devam ediyor ve döngü başa sarıyor.

Bu kadar zamandan sonra o döngüyü boşanmaktan başka şekilde kıramazsınız bence.
Kendinize de kızlarınıza da yazık etmeyin. Sizin ezildiğinizi gördükçe bunu normalleştirecekler. Sonra da gidip kocanız gibi tipler bulup evlenecekler.
Bu kafadaki kocanız sizin ailenizin aksine kızlarınızın arkasında bile durmayacak belki.
Onların güçlü kadınlar olmaları, babaları arkalarında durmasa bile kimseye eyvallah etmemeleri için kurtulun bari bu adamdan.

Hadsize bak ya ne demek annengılı kovmak sızı gondermemek annenız sızı bu adama kole olun dıyemı dogurdu buyuttu. Boyle bıseyı nasıl kabul edıyorsunuz ya. Bıde onunkılere de gıdıyorsunuz. Yapman gereken sey basıt bosamak hayat boyle cekılmez bıde lafı sozu var. Eee yeter be diyın artık

Ailenin yanina git sonra da gonder bosanma evraklarini bir zahmet bu ne yaa kendini bir b.k saniyor heralde pislik herif

Özür dileyerek söylüyorum, bütün bunların tek sebebi eşinizin sizi en hafif tabirle "saf" bulması. Size saygısızlığı, kabalığı bir yana, adam açıkça dalga geçiyor sizinle, aklınızla.
Ya ben şu sahneyi kafamda canlandıramadım bile. Adam sizinle dalga geçmiş ve hayatına devam etmiş.

Sizi saf bulmasının sebebi de her şeye susmanız. Yıllarca sizin yerinize düşünmesine, sizin yerinize kararlar almasına izin vermişsiniz. Bu yüzden sizi saf görüyor ve saygı duymuyor. Bu bir kısır döngü yani.
Size saygı duymuyor, bu nedenle sizin yerinize karar alıyor, siz buna izin veriyorsunuz, "bu da hiçbir şeye sesini çıkarmıyor" diyor, size saygı duymamaya devam ediyor ve döngü başa sarıyor.

Bu kadar zamandan sonra o döngüyü boşanmaktan başka şekilde kıramazsınız bence.
Kendinize de kızlarınıza da yazık etmeyin. Sizin ezildiğinizi gördükçe bunu normalleştirecekler. Sonra da gidip kocanız gibi tipler bulup evlenecekler.
Bu kafadaki kocanız sizin ailenizin aksine kızlarınızın arkasında bile durmayacak belki.
Onların güçlü kadınlar olmaları, babaları arkalarında durmasa bile kimseye eyvallah etmemeleri için kurtulun bari bu adamdan.
Yoo konu sahibi kendi yazmış kocasının kendisini enayi yerine koyduğunu.
Doğru ya doğru.

Böyle konular okuduğumda böyle adamları kim nasıl yetiştiriyor sorusu geliyor hep aklıma. Demekki babalarıda annelerine böyle yapıyor. Hiçbirşey için olmasa bile çocuklar için asla iyi bir baba değil insan karısını gerçekten sevmiyor bile olsa çocukların yanında normal davranmalı. Büyük bir cinnet geçirmeniz gerekiyor yada bu adamı onun sizi koymadığı gibi hiç yerine koyup bırakıp gitmek üçüncü bir seçenek yok gibi terapi vs denemek isterse deneyin yinede.

Birinin söylediği gibi siz psikolojik şiddet görüyorsunuz. Daha beteri kizınizin psikolojisi ve hayatıyla da oynuyor bu eşim deďiginiz insan(!) Şimdilik ekonomik özgürlüğünüz yoksa ve bu adamın da düzelmeye niyeti yoksa ailenizi aray8n her şeyi anlatın gelip sizi alsın ordan. Pardon ama siz kendinize değer vermezseniz o insanımsı size hiç değer vermez. Yapmayın etmeyin kendiniz için değilse de kızınızın akıl sağlığı için uzak durun bu adamdan

Nereden nasıl yazsam bilemiyorum dagınık yazabilirim kafam hıc yerinde degıl,6 senelik evliyim 2 kızım var. esim sureklı elestıren kabahat bulan bırı sureklı benı asagılama derdinde suan buyuk kızımda(5 yasında) aynı esim gıbı bana davranmaya basladı esim kızdıgında tuhh yazıklar olsun senin gibi kadına der gecen gun kızımda aynı kelimeyi kullandı cok agırıma gitti.
Cocukları yetıstırmem tutunda evdeki islere varana kadar beceriksiz gotur 2 kızımda da yardım almadan gurbette bahsetmeye calısıyorum ve elimden geleni yapıyorum

Sureklı yetersiz oldugumu empoze etmeye calısıyor ve beni ailemden koparmaya calısıyor
Ailemle aralarında hıc bırsey gecmemıs olmasına ragmen ne onların bize gelmelerini istiyor ne benı goturmek ve gondermek istiyor 6 yıldır bir bayram ailemin yanına gittim onun dısında hep onun ailesi 1 kerede kardesım in dugun zamanında 1 hafta o olmadan gıdebıldım oda kavgayla
Kucuk kızımın dogumunda annemler geldi kv tarafı gelmedi annemler 1 ay kadar kaldılar dogum oncesi ve sonrasında ama gel gelelim esim yıne arıza cıkardı ne zaman gidecekler az kaldı kovacagım bile dedi salak gıbı hep sustum araları bozulmasın annemler gelmekten vazgecmesınler diye zaten oraya gitmem sıkıntılı birde onlar gelmezse giremem dusuncesıyle sineye cektim ben sineye cektıkçe eşim iyice abarttı 3 gunden sonra katlanamıyormus bizimkilere ( cok detaya girmeden yazmaya calısıyorum)

Gelelım son olaya normalde haziran sonu gibi benım memleketime gidecektik sonra kv ler ınsaaat baslamıs lar ineklerde var olduğu ıcın ustalara yemek zor oluyormus Neymıs ben gidip yapacakmısım bunu esim annesi ile konusurken duydum hıc bana soran yok once koye gider sonra isler bıtınce sızın oraya geceriz en kotu seni gonderırım dedım tamam dedim buraya geldik ne zaman gıtmeyı planlıyorsun dedım belli degıl dedı bende sen gitmeyeceksen beni gonder o zaman dedim o nereden cıktı dedı dedım kendin dedin ne sacma bir dusunceymıs dedı neyse sonrada dedıkı izini otelerım bayram sonrası gideriz dedi (suan evden calısıyor) bugun sordum izini oteledın mı diye otelemedım dedı 1 kasıma kadar evden calısmaya devam edeceklermiş sonra bana izni niye sordun diye sordu bende annemlere gideriz bayram sonrası dedim odada nereden cıktı deyip gevrek gevrek sırıttı bende sesimi yukselttım bu sefer ben senin tafranı yeteri kadar cektim daha fazla cekemem dedı bana bırsey soylemeye gelmiyormuş sureklı oyalıyor benı enayi yerine koyuyor resmen sız bana soyleyın ben bu adamla ne yapayım dayanamıyorum artık canıma yetti sorsanız benden baskası yok butun herseyı benım gel gorkı tam tersi davranıyor sureklı bagırma cocuk gıbı azarlama
5 başındaki çocuğunun aynı babası gibi davrandığını yazdığında kaldım ben hala...Çok mu sessizsiniz ne bileyim bir çocuk annesiyle öyle konuşmamalı hiç mi uyarmıyorsunuz?Eşinize gelince ciddi manada davranış bozukluğu olduğunu ve söylediklerini unuttuğunu düşünüyorum bana öyle geldi kesinlikle yardım almalı...

Nereden nasıl yazsam bilemiyorum dagınık yazabilirim kafam hıc yerinde degıl,6 senelik evliyim 2 kızım var. esim sureklı elestıren kabahat bulan bırı sureklı benı asagılama derdinde suan buyuk kızımda(5 yasında) aynı esim gıbı bana davranmaya basladı esim kızdıgında tuhh yazıklar olsun senin gibi kadına der gecen gun kızımda aynı kelimeyi kullandı cok agırıma gitti.
Cocukları yetıstırmem tutunda evdeki islere varana kadar beceriksiz gotur 2 kızımda da yardım almadan gurbette bahsetmeye calısıyorum ve elimden geleni yapıyorum

Sureklı yetersiz oldugumu empoze etmeye calısıyor ve beni ailemden koparmaya calısıyor
Ailemle aralarında hıc bırsey gecmemıs olmasına ragmen ne onların bize gelmelerini istiyor ne benı goturmek ve gondermek istiyor 6 yıldır bir bayram ailemin yanına gittim onun dısında hep onun ailesi 1 kerede kardesım in dugun zamanında 1 hafta o olmadan gıdebıldım oda kavgayla
Kucuk kızımın dogumunda annemler geldi kv tarafı gelmedi annemler 1 ay kadar kaldılar dogum oncesi ve sonrasında ama gel gelelim esim yıne arıza cıkardı ne zaman gidecekler az kaldı kovacagım bile dedi salak gıbı hep sustum araları bozulmasın annemler gelmekten vazgecmesınler diye zaten oraya gitmem sıkıntılı birde onlar gelmezse giremem dusuncesıyle sineye cektim ben sineye cektıkçe eşim iyice abarttı 3 gunden sonra katlanamıyormus bizimkilere ( cok detaya girmeden yazmaya calısıyorum)

Gelelım son olaya normalde haziran sonu gibi benım memleketime gidecektik sonra kv ler ınsaaat baslamıs lar ineklerde var olduğu ıcın ustalara yemek zor oluyormus Neymıs ben gidip yapacakmısım bunu esim annesi ile konusurken duydum hıc bana soran yok once koye gider sonra isler bıtınce sızın oraya geceriz en kotu seni gonderırım dedım tamam dedim buraya geldik ne zaman gıtmeyı planlıyorsun dedım belli degıl dedı bende sen gitmeyeceksen beni gonder o zaman dedim o nereden cıktı dedı dedım kendin dedin ne sacma bir dusunceymıs dedı neyse sonrada dedıkı izini otelerım bayram sonrası gideriz dedi (suan evden calısıyor) bugun sordum izini oteledın mı diye otelemedım dedı 1 kasıma kadar evden calısmaya devam edeceklermiş sonra bana izni niye sordun diye sordu bende annemlere gideriz bayram sonrası dedim odada nereden cıktı deyip gevrek gevrek sırıttı bende sesimi yukselttım bu sefer ben senin tafranı yeteri kadar cektim daha fazla cekemem dedı bana bırsey soylemeye gelmiyormuş sureklı oyalıyor benı enayi yerine koyuyor resmen sız bana soyleyın ben bu adamla ne yapayım dayanamıyorum artık canıma yetti sorsanız benden baskası yok butun herseyı benım gel gorkı tam tersi davranıyor sureklı bagırma cocuk gıbı azarlama
:KK12: :KK12:
Ayni konusmayi bende yaptim 3 gunden fazla katlanamiyorum dedim
Sizde cikisin biraz bagirin cagirin tek takilin en guzeli kimse kimsenin ailesine katlanmaz boylece
İnan olmuyo bende gidince 3. Gunden sonra bana bi haller oluyo 1 hafta 1 seneymis gibi geliyo cildiriyorum resmen

Okurken o kadar sinirlendim ki sıcak bastı yeminle. O koca musvettesini o kadar tepene cıkarmıssın ki bi kere onu ordan hızla aşağı şutla. Çocuk gibi oynuyor senle. Aileye karışmaya ne hakkı var dalga geçmeye ne hakkı var. Hakkını savun. Ben kimseye boşan bundan demem o senle eşin aranda bısey.ama kesinlikle bu durumdan kurtar kendini

Son yazdıklarınızı anlayamadim. Şimdi ailenizin yanına gitmek yerine eşinizin ailesinin yanına gidip yemek mi yapcaksiniz?

Ben de 8 yıldır eşiniz gibi bir adamla evliyim ve ben de sizin gibi çoğu şeye susup sineye çektim. Ve daha bu sene ona karşı gelme gücünü kendimde buldum. Çünkü yıllarca gözünün içine bakıp sevgi aradığım adamın artık yüzüne bakasım gelmiyordu. İnceldiği yerden kopsun dedim ve ben de sesimi yukseltmeye başladım. Sonraki sürecte şunu anladım ki meğer oturup iyi davranılmayı ve saygı görmeyi hakediyorum diye beklersen hiçbir şey bir gram değişmiyormuş Güçlü duracaksın, hakkını arayacak gerekirse söke söke alacaksın. Ben susarak eşime bana emredebileceğini öğretmişim. Şimdi ona yaranıcam diye heba ettiğim, köle hayatı yaşadığım yıllarıma acıyorum .

esim kızdıgında tuhh yazıklar olsun senin gibi kadına der gecen gun kızımda aynı kelimeyi kullandı cok agırıma gitti.
Bunu sana çocuğunun yanında söyleyerek çocuğunun yanında annesini değersizleştiren eşin; yarın bu çocuklar büyüyüpte istediği gibi olmayınca "ne biçim annesinin, çocukları bile terbiye edemedin" gibi cümleler kurarak aslında kendisinin sebep olduğu durumun sonuçlarını yine sana yükleyecek :KK43:
Ve sen gerçekten yetersiz bir anne olduğunu düşünüp kendini kötü hissedeceksin

elimden geleni yapıyorum
Ben elinden geleni yapıpta takdir gören, el üstünde tutulan kadın görmedim....
8 yıl bilfiil iyi kadındım
Çalıştığım halde sabah 5 'te kalkıp öğlen yemeğini, yanına pilavını salatasını yapıp, o arada da haftasonu kahvaltısı gibi kahvaltı hazırlayarak adamı işe gönderdim.
Araba kendisinde olduğu (500 mt ötedeki okuluna araba ile giderdi) halde çocukları ben dolmuşla bazen yürüyerek anneme götürür, sonra işe geçerdim.
Öğlen onunla birlikte eve girdiğimizde o TV açıp izlerken ben masayı TV nin karşına kurardım, niye adam yemek yerken TV de izleyecekmiş diye, sonra tek bir tabak bile kaldırmazdı, ben herşeyi halledip tekrar işe dönerdim.
Ben 8-5 çalıştığım halde o az derse girdiği için çoğu zaman evde olurdu, buna rağmen çocukları annemden almaya gitmezdi.
İşten çıkar çocukları annemden alır eve dönerdim, çocuklarla ilgilen, uyut, evin kalan işlerini yap, pertim çıkardı yatağa girdiğimde ama bir de adamın görülecek gönlü vardı....
Bunca çabaya koşturmaya kötü sözde çok duydum, ne biçim annesinin, ne biçim kadınsın...
Dışarda millet bana hayran, çocuklarınla ne kadar ilgilisin, ne kadar beceriklisin, kadın gibi kadın diye evde ki nankör....
8 yılın sonunda içime ata ata meme ca oldum, "inşallah geberir gidersin" der diye hasta olduğumu söyleyemedim, kızkardeşlerime söyledim, onlarda anneme, babama söylediler...
Annem seni doktora götürmem lazım dedi, ertesi gün yakın bir şehirdeki bir doktora gittik, tetkikler bitmedi, doktor hemen bugün yada yarın ameliyat yapmamız lazım dedi, bir doktorla daha görüşmek istediğim o gün kalmam gerekti, ve benim başımın üstüne çıkardığım eşim bana "ya bugün gelirsin yada bir daha gelme" dedi. O an yaşadığım ağır hastalığında etkisiyle kendimde bir güç hissettim, "Bugün gelmiyorum, bir daha da gelmeyeceğim" dedim. O güney kadar vermediğim tepkiyi vermiştim. Tabi bizimki geri vitese taktı, "tahliller mı bitmedi, öyle desene" felan feşmekan....
Ameliyat için gün alarak eve döndüm, hastalığımdan bahsettim, nasıl bir güç bir enerji ile döndüysem, artık hayatımda istediğim ve istemediğim şeyleri kesin ve net bir dil ile söyledim(annesini babasını artık hayatımda istemediğime kadar). Eğer şartlarımı kabul etmiyorsa çocukları da kendisine bırakıp kendi yoluma gideceğimi söyledim (Çocukları 2 ve 5 yaşındaydı) doktorlar zaten 2-3 ay gibi bir süreden bahsetmişlerdi yaşam için, zaten çocuklarımın başında olamayacağım gibi bir düşünce hakim olunca bu resti yada blöfü kolay çekmiştim....
Sonra yavaş yavaş normalleşmeye başladı adam, meğer ben çok taviz verdiğim için adam kendini bu kadar alacaklı gibi görüyormuş.
Şimdilerde kesin net olarak çizgim belli...
Canım isterse yemek yaparım, istemezse ne yiyeceğini kendi düşüncek, bana bile soramaz...
Annesi babası sadece onun annesi babası, beni ilgilendirmiyor...
Çocukları tek başıma yapmadım, bakım konusunda görev paylaşımı olacak, bakmaz mı hepsini başına bırakır, giderim diye de korkuyu saldım içine....
Ve hatta ona "senden gitmek istiyorum, iyi bir nedene ihtiyacım var, hatanı bekliyorum, gözüm kapıda" dedim.
Şimdi ben daha güçlüyüm, "seninle baş edemiyorum" diyor bana, bende "beni sen yetiştirdin, çırak ustayi mı geçermiş" diyorum....

Ezcümle; iyi kadın oldukça ezileceksin, kendini ezdirdikçe sindirileceksin, sabrın da sonu var, bir gün bitecek, o zaman hem sana hem eşine, hem çocuklarına zor olacak...
İş işten geçmeden kendini topla ve hakkını savun..
Gözünün kapıda olduğunu, hiçbirseyin umrunda olmadığını hissettirmeden hiçbirsey yoluna girmeyecek

Ailemle aralarında hıc bırsey gecmemıs olmasına ragmen ne onların bize gelmelerini istiyor ne benı goturmek ve gondermek
Eski zihniyet hakim o eşinde sanırım.
Artık o evden çıktın eşin benim, benim annem babam senin annen baban kafası.

benım memleketime gidecektik sonra kv ler ınsaaat baslamıs lar ineklerde var olduğu ıcın ustalara yemek zor oluyormus Neymıs ben gidip yapacakmısım bunu esim annesi ile konusurken duydum
Muhtemelen eşin annemgile senin ailene gidileceğini duyurunca, senin ailene gidileceğini hazmedemeyen kv ve kp oraya gidene kadar bize gelsinler diye sizi çağırdılar...
Umarım yüzünü güldürmüyorsundur onlara

Güzel arkadaşım benim eşim bir dediğimi iki etmez.
Maddi manevi duygusal vs asla beni kırmaz.
Ağzından beni incitecek kelimeler duymadım.

Yeri gelir benden özür diler, yeri gelir ben özür dilerim. En ufacık bir konuda dahi aramızdaki küçük bir detayın bizi vermesine izin vermeyiz.

Sen neden kendinden bu kadar verdin, değerini yerlere indirdin.
Sana koçanı boşa, bas git annene haber vermeden diye yorum yazamam iki evladın var.

Ama hem eşine hemde babası gibi davranan kızına iyice hadlerini bildirirdim.
Alırdım ikisini önüme babanız baba hiç hoş olmayan davranışlarda bulunuyor bunları sizlerde görüyorsunuz ve bunlara daha ne kadar katlanabileceğim bilmiyorum ama birde evladım olarak senin de bana böyle davranman beni çok yaraladı derdim.

Eğer ailen arkandaysa ve maddi gücün varsa çekme arkadaşım bu adamı yarın öbür gün sen bu üzüntülerden kanser olur ölürsün, eşin olacak adam koçan gibi yaşamaya devam eder tekrar evlenir o kadına da Gül'den aşşa laf etmez.

Ayrıca ailenw gitmek istemen en doğal hakkon ve nasıl yaparsın bilemiyorum ailene git.
Hasret kalma.
Annemin apartmanında böyle bı çift var. Annesi öldü. Kadın kızına hasret gitti.
Şimdi ne oldu ne bitti bilemiyorum ama kadını memleketine gönderiyor. Vay gidene işte.

Back
X