- 6 Ocak 2012
- 10.357
- 9.245
kürtler her sabah andımızı dinlemek istemiyor diye andımızın kaldırılmasını savunanlar,
yarın gayrımüslimler, her sabah ezanla uyanmak zorunda değiliz dediklerinde ezanın da kaldırılmasını savunacaklar mı?
farklı dini ve etnik kökenlere bu kadar saygılıysak hepsine eşit mesafede duralım ama değil mi? demokrasinin gereği budur, tüm vatandaşlara eşit haklar sağlamayı, hepsinin özgürlüklerine aynı şekilde saygı duymayı gerektirir.
kamuda müslüman bir kadın başörtüsüyle, yahudi bir erkek kippası, sakalıyla çalışabilmeli.
sürekli avrupadan örnekler verilmiş, biz bir avrupa ülkesi olamayız, avrupanın yasaklarını almakla avrupalı olunmaz, özgürlüklerini alsak ya biraz, eşcinsel evlilikleri meşrulaştırılsın mesela, yer mi? yemez bence, işimize gelince avrupalı, işimizi gelmeyince ortadoğulu müslüman ülkeyiz çünkü.
Türkiye Cumhuriyetinde yaşayıp , ben andımızı dinlemek istemiyorum demek (bana göre) hadsizliktir , ben Türk kökenli değilim ''Türküm '' demek istemiyorum ayrı bir şeydir .
Bakın bunu savunur gibi gözükürken , aslen çokta içime sinerek hak vermiyorum . Bu kadar rahatsızlık vermesi samimiyeti zedeliyor gibi ama bu talepleri karşılayarak çözüm süreci denilen zımbırtı bir kazanım sağlayabilir . Ona yok , buna yokla olacak gibi değil. Amaç burada dağdaki teröriste , onun liderine sempatik gözükmek değil , amaç samimi Kürt halkına Türkiye size düşman diye yıkanan beyinlerinden bir el uzatmak .
Ezan dinlemek istemiyorum demekte hadsizliktir , o sebeble örnek abesle iştigal . O gayrimüslime ''hadi burası müslüman bir ülke , kalk sende namaz kıl , ezanın çağrısına kulak ver '' dersen , o zaman onunda hakları devreye girer .
kürtler diye genelliyorsunuz ya hani (sadece siz değil, tüm türk kökenliler) ben güneydoğuluyum, kürt, arap, türk karmasıyım. türküm demeyi asla kompleks yapmadım, türkiyede yaşıyorum çünkü, buralıyım, orta asya kökenli türk eşim ne kadar türkse ben de o kadar türk hissediyorum kendimi. türküm diyememek de, etnik kökeninden dolayı o insana türk diyememek de arniyetliliktir, ayrımcılıktır. ben türküm diyemeyenler yaşadığını vatana kin besleyenler, türk kelimesini ağzına bile almak istemeynlerdir. neyse bu ayrı bir konu.
bence ezan dinlemek istememek de şu ortamda hadsizlik değil, adam mecbur mu her sabah 5 de kılmadığı namazın ezan sesiyle uyanmaya? neden buna itiraz edemesin? "TÜRK"iyede türküm demeyeceğim diyen adama saygı duyuyoruz da, ezanla uyanmayacağım diyen adama neden saygı duymuyoruz?
Gözü namazda olmayanın kulağı ezanda olmazmış , sabahın beşinde ezan sesine uyanmaz desem ciddiyetten uzak mesajım , dalga geçme havası oluşturur mu acaba ?
Deneyelim görelim
Mesajımda belirttim zaten , bana da bu rahatsızlık samimi gelmiyor dedim . O sebeble bu sorunun muhatabbı ben değilim . Konuyu konuşurken kelime olarak ifade etmek zorundayız , Türküm - Kürdüm konunun içeriği olduğu için yazılıyor , ayrımcılık değil yani benim adıma . Ben Türk kültürünün vazgeçilmezi , tanışır tanışmaz ''nerelisin ? '' sorusunu bile sormam , o yüzden konuşurken yazmak zorunda olduğumuz kelimelere başka başka manalar yüklemeyelim .
Bakın çözüm süreci zımbırtısı demişim bir üst mesajımda ; ne demek yani bu ? Taleplerde , cevaplarda samimi gelmediği gibi , Türkiye Cumhuriyetine zeval getirecek ölçüde de gözükmüyor demek .
Türkiye'de yaşıyorsan yaşadığın vatana ihanet etmemeyi öğreneceksin , kimliğinde doğduğun toprak bu ülkenin sınırları içinde bir şehir ise sen Türkiyelisin demektir , o sebeble T.C vatandaşıyım ve Kürdüm denilebilir . Ayrım yapmak istiyorlarsa , özellikle belirtmek istiyorlarsa bunda art niyet aramadan , gözlemlemek gerek.
Ben İstanbulluyum ama Kadıköylüyüm derim .İstanbul bunda art niyet arar mı ? İzmirli Karşıyakalıyım der mesela orada doğduysa , bu kişilerde özellikle belirtmek istiyorlarsa varsın belirtsinler , asıl bunu önlemeye çalışmak , diğerleri göze batmazken bunun göze batması samimiyetsizdir .
Başörtüsü yasağı kalkıyor ne kadar doğru bir ifade acaba... Polis, asker, hakim ve savcılar bu serbestliğin dışında tutulmuş. Çok moralim bozuldu ve çok saçma buldum bu maddeyi. Paketten beklediğim tek madde buydu, bu da hayal kırıklığı yarattı bende.
O noktaya geleceğini çok iyi biliyorum .........üstelik memuriyetin kaldîrılıp yerine çalışan kölelerin gelmesi de çok uzaklarda değil..........istanbuldayım ve şu an çalıştığım hastanenin doktorları birer ikişer kapağı almanya ya attı.......bana da isveçce öğrenip öğrenemeyeceğimi sordular isviçre doktor alıyormuş buralardan sadece dil òrenmemiz yeterliymiş..........merak etme yakında orada işin bile kalmaz.. ne de olsa yapılan herşey özerk ve zamanla bağımsızlaşan bir kürdistan için.önce onları anlayamayacağız sonra bu iş böyle olmaz bizi anlamıyorlar diyecekler hatta bizlere kürtçe eğitim vermeye başlarlarsa şaşırmıcam inan. sonra seni de buralar özelleşti diye memuriyetten çıkarırlar.. gidişimiz maalesef ki onu gösteriyor...Allah bu ülkenin bütünlüğünü korusun
Toplumda genel yargı bu yönde ise bu acımasızcadır ama pek çok örnekte görüldüğü gibi bunun değiştirilmeside zordur .dalga geçmek için bile yazmış olsanız cevap vereyim, eşim namaz kılmaz ama her sabah ezan sesine uyanır, onun gibi milyonlarca insan olduğuna eminim.
benim takıldığım kelime kürt kelimesi değil aslında, bu taleplerin tüm kürtlere ait olduğu gibi bir toplumsal yanılgı yaratılması, bu talepler pkklıların ya da aşırı kürt milliyetçilerinin talepleridir. yoksa aklı başında her kürt kökenli türk, bu vatanı kuranlardan olduğunu, azınlık değil bu ülkenin sahiplerinden olduğunu ve en az türk kökenliler kadar türk olduğunu düşünür.
andımızın kaldırılmasını şakşaklayanlar ezan kaldırılsa da özgürlük hak eşitlik diyecek mi diye sormamın nedeni gerçekten akp özgürlükçülüğünün sınırlarını merak ediyor olmamdan kaynaklanıyor.
bu ülkede öyle bir kitle oluştu ki, akp nin yaptığı en ufak şeyi büyütüp kahramanlık destanına dönüştürüyor, koşulsuz, sorgulamadan, itiraz etmeden kabul ediyorlar.
çok merak ediyorum marketlerde domuz eti satışının başlatılması mhp ya da chp dönemine denk gelse nasıl tepkiler verilecekti?
ya da bugün dini giysilere özgürlük diye gözyaşı dökenler, yarın kippası ve sakalıyla derse giren bir yahudi öğretmene çocuklarını teslim etmek isterler mi?
eşcinsel evlilikleri onaylanıp resmiyet kazansa kaç özgürlükçü akpli eşcinsel bir çiftle komşuluk etmek isteyecek?
olmaz türk kültürüne aykırı dimi? işimize gelince türk oluyoruz hemen. ama eşcinseller de bu ülkenin vatandaşı, ateistler de, hristiyanlar, yahudiler, aleviler, paganlar, şamanlar, hepsine saygı duyalım neden sadece sünni müslüman ve kürtlere saygı duyuyoruz?
avrupanın yasaklarını alıp avrupalı, ortadoğunun özgürlüklerini alıp ortadoğulu olduk, bir acayip toplum olduk zaten.