Başbakan tarihi açıklama yaptı

uzatmayacağım tamam olsunlar, ne isterlerse olsunlar...
nasıl olsa ben ne dersem diyeyim, ölmüş örnekler bile versem fikriniz değişmeyecek, erkek bir yakınınız bir gün böylesi bir yobazın eline düşer de ne demek istediğimi anlarsınız.
benim sorunum kimsenin başının örtüsüyle değil, içindekiyle. bu türbanlı kadın doktorların yaptığının benzerini yapan erkek doktor yok mu o da var. genel fikrim bu yobazların insan hayatını etkileyen mesleklerden uzak durması yönünde.
sırf bu yüzden çocuğumu öğretmenini seçebileceğim bir okula göndereceğim, en azından ilkokulda yobaz fikirlerle tanışmasın, kafasına ucube fikirler sokulmasın diye.

işlerine gelince sanatçılar dinsiz, bilim adamları dinsiz, geziciler dinsiz, ekşiciler dinsiz diye milletin yarısını dinsiz ilan edip, yine işlerine öyle gelince halkın %99unu müslüman ilan ediyorlar.
gerçek sonuçlar ortaya çıksa ne din işlerine bu kadar para akar ne de demokratikleşme adı altında ülke bir islam ülkesine dönüştürülebilir çünkü.

Vallahi nazarım değmiş topiğe, dün gece girdim aman ne güzel ortalık sakin dedim, demez olaydım, biraz sakinleşin lütfen, konu yine türbana gelmiş, türbanı bırakın, diğer maddeleri konuşun, fikirlerinizi söyleyin ama hakaret etmeden, saygısızlık yapmadan.

Bu mudur, şapka takmaları mı engel yani örtünmek için? E şapka takmasın, başörtü örtsünler o zaman. Bu mudur mantıksız bulma sebebiniz?

Hadi saçma bulsam da bunu kabul ettim diyeyim. Peki savcılar ve hakimler ne alaka? Onlar niçin yapmasınlar bu mesleği?
Bu mesleği yapmayacaklar o zaman deme hakkınız yok.

Dini inançları neden bu mesleği yapmaya uygun değil onu anlamıyorum ben. Bir öğretmen yahut herhangi bir kamu kurumunda çalışan memur başını örtüyor, bu engel olmuyor da bir hakim neden başörtüsüyle çalışamıyor? Lütfen izah eder misiniz?

Esitlik mi istiyorsunuz? Merak etmeyin, hele bir turbanlilar kamuyu doldurmaya baslasin, bunlar bir yasa daha cikartir kamuya basini baglamayan giremez diye, esitlik de boylece saglanmis olur
E başörtü serbest değilken insanlara başını bağlayan giremez deniyordu. Var mıydı ona bir itirazınız? Şimdiye kadar eşitlik var mıydı ki bundan sonra zedelenmesinden endişe duyuyorsunuz? Başörtülü olmayanlara başınızı örteceksiniz dayatması gelecek diye korkuyorsunuz anladığım kadarıyla. Bu söz konusu bile olamaz gerçi ama... E başörtülü insanlara başını açacaksın diye dayattıklarında neredeydiniz? Madem kendinize zorla yapılmasını istemediğiniz bir şey var, bunu neden başörtülü hemcinslerinize reva görüyorsunuz? Nasıl siz zorla kapatılmak istemiyorsanız onlar da başlarını zorla açmak istemiyor.

Sizin Avrupaya bir özentiliğiniz olduğunu söylemedim. Dikkat ederseniz ''özendiğimiz'' dedim.
Ben biraz bilgi olsun diye bir kaç resim ve detay paylaştım. Fikrinize saygı duyuyorum

Söylemeden edemedim. Özellikle son kareye bakmak öyle mutlu ediyor ki beni. Allah nasip ederse önümüzdeki yıllarda benim de olacak öyle başımda başörtüm, üzerimde hakim cübbemle fotoğrafım. Kendimi hayal ettim o yüzden bu fotoğrafta. :26:

Bu insanlık ayıbı yasak o zamana kadar kalkmazsa da başörtümün üzerine peruk takarak yerine getireceğim görevimi. Yani her bakan anlayacak aslında başörtülü olduğumu, başımı açmam konusunda zorlandığımı.

Bu tarz saçmalıklar yüzünden ne hayalimdeki meslekten vazgeçerim, ne de başımda taşıdığım ayetten.

Umarım bir gün herkes insanların özgürlüklerine saygı duymayı öğrenir bu ülkede.

Şimdiye kadar e§itlik yoktu şimdiden sonra da olmasın mentalitesinde bir hakim.......herkes ne demek istediğini anlıyor.....biz sana hakim olamazsın demedik.................................................

Şimdiye kadar e§itlik yoktu şimdiden sonra da olmasın mentalitesinde bir hakim.......herkes ne demek istediğini anlıyor.....biz sana hakim olamazsın demedik.................................................

Ne alakası var benim yazdığımla? Neresinden anladınız bu fikri savunduğumu?

Şimdiye kadar eşitlik yoktu, şimdi de olmasın demiyorum. Aksine bunu savunanların karşısındayım. Açık hanımlar istediği gibi çalışıyor, başörtülüler çalışamıyorsa eşitlik yoktur. Bu yüzden başörtü serbestisini savunuyorum. Bu defa başörtü serbestisi adı altında asker, polis, hakim ve savcı olanlar hariç bir uygulama geldi. Bu defa da bu üç kurum için eşitsizlik olduğunu düşünüyorum. Yani sizin sandığınızın aksine mevcut uygulamanın adaletsiz olduğunu savunuyorum.

Herkes de ne demek istediğimi anlayabilir ayrıca. Gizlediğim yok benim.

Ayrıca üslubunuzu çirkin buldum ve kib liyorum. Noktalar koyup söylemek istediğinizi ceza almamak için yazmasanız da "sana hakim olamazsın demedik, adam olamazsın dedik." gibi bir anlam taşıdığını anlayabiliyorum.

HAni hep " hükümet dini kullaniyor, biz asla basörtülüleri ayristirmadik, biz onlarinda hakkini savunuruz" diyen insanlar vardiya.
Heh iste, simdi o kisiler bu paketteki, bazi kurumlarda basörtüsü ile calisabilme iznini görünce
" sonunda basörtülü kardeslerimize hakki olan özgürlük verildi, dogru bir karar" gibi yorumlar yapsaydilar da, bizde o insanlarin samimiyetine inansaydik.

Ama daha önce " basörtülülere bu ülkede ayrimcilik yok, basörtülülerin haklarinin verilmesini destekliyoruz" diyenler simdi cikip " basörtülü yobazlar....onlarda bu meslekleri yapmasinlar...Basörtülü ögretmen istemiyoruz" diyorlarya, bu hareketleri ile aslinda hükümetin bu basörtüsü meselesini ele almakla ve basörtülülere zulüm edildigini dillendirmekle ne kadar hakli oldugunu gösteriyorlar bizlere.

Demek ki bu ülkede basörtülülerin her meslekte olmasini ve basörtülü kizlarin her meslegi yapabilmesini istemiyorlarmis, görmek istemiyorlarmis basörtülüyü kurum ve kuruluslarda.

Keske icinizdeki o hissi yenip " bizde bu kanunun cikmasini dogru buluyoruz, sevindik bu kanuna" diyebilseydinizde, bizde sizin samimiyetinize inanabilseydik.

Burada basörtüsü konusunda kendisinin asla ayrimcilik yapmadigini ve basörtüsünün siyasetciler tarafindan kullanilmamasi gerektigini söyleyerek elestiren bir kisinin yazdiklarinda, sözlerinde, düsüncelerinde samimi oldugunu gördüm
Baş örtüsünün serbest kalmasına çok sevindim, hem başı kapalı arkadaşlarım adına, hemde artık dillere pelesenk edilip siyaset yapılmayacak olması adına.

Tebrikler Mune Hanim, samimiyetinizi gösterdiniz bizlere!

Son düzenleme:
Türban yasağının çok daha önce kaldırılması gerektiğine inanıyorum.
Bir ülkede özgürlükten bahsediyorsak başı örtülü diye kimsenin kamuda çalışmasını engelleyemezsiniz.
Zaten eğer daha önce bu sorunu çözmeye niyetli bir hükümet kurulsa idi bu ülkede AKP bu kadar mağdur edebiyatı yapıp oy toplayamazdı.
Şimdi olayın diğerleri için özgürlükler kısmına bakıcaz.
Demokrasi sadece bir kesimimi kapsıyor.
Ben bugün kot pantolonla işe gittiğim için uyarıldım.
"Denetçiler gelmiş ve 1 hafta kumaş pantolonla gelmem istendi"
Ama ben yarın dar kesim kot pantolon giyinip gidicem ,bakalım denetçiler ne kadar demokratiklermiş.

weiss,
paylaştığım tüm yorumlarımda hislerim samimidir, yeri gelir eleştirir miyim, eleştiririm ama tutupta baş örtüsü neden serbest demem, baş örtüsü çok başka birşey, hatta hatta niye 10 yıldır yapılmıyor diyenler arasındayım biliyorsunuz, erkeklerin baş örtüsünden ellerini çekmelerini dile getirdim defalarca, evet erkekler bizim giyimimizden ellerini çeksin artık, ne minimiz ne baş örtümüz siyasi platformlarda oy aracı edilmesin.
Ben kadınların okumasını, meslek sahibi olmasını ve iş hayatında aktif olmalarını istiyorum, giyimleri ister açık olur, ister baş örtülü olur o kadını ilgilendirir ama tabii bir kısıma özgürlükler tanınırken diğer kısım özgürlüklerinden men edilmemeli, baş örtülü bir kardeşim haklarını elde ederken artık sıra bizde oh olsun size deyip açık kardeşine nispet etmesin veya açık kardeşim baş örtülü kardeşine ya başındakinden vazgeç ya da evde otur okumak, çalışmak senin neyine demesin, böyle bir zihniyet olursa sonuna kadar eleştiririm.
--------------
Birde genel uyarımı son kez yapayım, konuyu yine tırmandırıyorsunuz hanımlar ama lütfen haklara saygı duyarak yazın düşüncelerinizi, tartıştığınızda ya da olmadık sözler söylediğinizde ceza veriyorum, kimse yazdığına bakmıyor, ceza verdin diye bana ateş püskürüyor.

Çok alıngansîn......çünkü burda insanlara bu eşitsizlik varken nerdeydiniz diyorsunuz.........burdaki insanların eşitsizliği istediğini nerden çıkardınîz........nazik ifadenizi aynen iade ediyirum çünkü çok hırslısınız........ifadelerinizdeki bu hîrs yùzùnden eşitlikçi olamayacağınızî ve şu an için hakimlik meskeğine uymayabileceğinizi düşündüm..........nihayetinde sorun hiçbirzaman sizin başörtünüz olmayacak çünkü artık hakimler ve savcılar adalet bakanlığına bağlı.....toplumdaki adalet duygusu çoktan zedelendi .......geçmiş olsun bizlere
Ben başòrtülü hanımlarımızın yerlerde sürünen bordo berelilere de katılmasını isterdim......ama benim îzdîrabım çok farklı.........bu yüzden büyük onur ve gururka kiblenebilirim........daha önce yapmadığım birşey değil

Son düzenleme:

Kesinlikle olmasi gereken bu.
Insanlar birbirinin özgürlüklerine, haklarina ne kadar saygili olursa toplumda o kadar hür bir toplum olur.
Böylece sizinde dediginiz gibi artik siyasilerde bu konulari dile getirmez.
Insallah bunlar asilir.

hakim olmasını uygun görmediniz, ama bordo bereli olmayı uygun gördünüz.. ne diyeyim allah sizin gibi karar merciisini eksik etmesin başımızdan

Ne kadar onyargili bir dusunce.Bastaki ortu nezamandir isin ehli olup olmamayi belirledi.Sizin mantaliteniz bu iste ;basortulu ise yobaz, aciksa aydin insan.Onceki yorumlarinizda kadin haklari diye birsuru methiyeler duzuyordunuz.Basortululeri yobaz sayan birinin kadin haklarinda basortululere verecegi pay da koca bir sifirdir.Bu zihniyetteki biri mumkunse kadin haklarindan dem vurmasin.Hic inandirici olmuyor zira.

Kilik kilafatla insan olunmaz medenilik olculmez, insana deger verin oncelikle, illa ki bir tarafin insani olucaz diye vicdanlarinizi koreltmeyin.Sizin ozgur oldugunuz kadar basortululerde ozgurluk taniyin; bunu kabul edin ozaman kadin haklarindan mersiye duzmeye hakkiniz olur zannimca.Kadinlar antiparantez kapalilar anlayisiniz vazgecin artik.

Kendilerini sonsuz demokrasi ozgurluk anlayisiniz 1700 yillarin Fransasini hatirlatti.Birinci sinif insan ,ikinci sinif, ucuncu sinif insan diye ayirirlardi.Sizde basortulu esittir yobaz diye ayirmissiniz pek bir fark goremedim. Basortuluyse yobaz sinifi bile yok.

Gecin bunlari hanimefendi gunumuz uzay cagi diyorsunuz da hep kilik kiyafetle ugrasiyorsunuz.Sekille ugrasacaginiza uretimden yenilikden bahsedin bu bizi ileri goturur.Cocugunuzu istediginiz ogretmene emanet edin, ister ateiste ister solcuya.Size karisan yok, herkes kendi cocugunu istedigi sekilde egitim verdirme hakki var.Sizin oldugu kadar baskalarininda var.Bu haklara saygi gostermeyi nasil ben biliyorsam sizde bilmelisiniz.

Uygar ulkelerden bir ornek vereyim size; gecen ay asiri irkci bir kadin milletvekili, Kanada nin fransiz bolgesinde, dini simge sayilacak herseyde(yahudilerin kipa, hindularin kavugu, basortu, hristiyan giyimi vs) sinirlama getirilmek istendi, butun halk ayaklandi bu olamaz diye ve askiya alindi bu karar.Karara sinirlenen ayni partinin erkek milletvekili boyle bir yasanin fikrini bile insan haklarina aykiri buldugu icin istifa etti.Bizim meclisimizde olmayan bir ornek.Darisi bizimkilerin basina insaalah.

Kapalilardan korkmayin bu kadar.Adam yedigimiz gorulmedi daha:)) Birsuru acik arkadasim var, hicbiri benim kapaliligima takmadi yabacisiyla turkuyle.Bu kistas degil, kistasimiz vicdanimiz ahlakimiz olsun.

Birine yorum yazmaya da korkar oldum, karsit gorus belleyen bazilari hemen kib liyor yazimi.Ben daha hicbirinizi kib lemedim.Buda engin hosgorumuzden olsa gerek :))

Son düzenleme:

Egri oturup dogru konusalim. Kamuda, basortusu ile calismak, polislik, hakimlik gibi meslekleri basortusu ile icra etmek adaletli olmak ve esitlikle bagdasan ozgurlukler degil, seriat yonetimi ile bagdasan arzulardir. Basortusu ile kamuda calisabilinen diger islam ulkelerine baktiginizda hepsinin seriat bazli kanunlarla yonetildigini, kadinlarin da ulkemizde oldugundan cok daha az haklara sahip oldugunu gorursunuz. Turkiye butun diger musluman ulkeler arasinda kadin haklarinin en genis oldugu laik bir ulkedir, oyle de kalmali. Hakiminin bile turbanli oldugu bir ulkede kanunlarin laik ilkelere uygun olmasi ne buyuk bir celiski olurdu oyle degil mi? Inanca gore, yani burada kastedilen islam inanci olduguna gore seriata gore yasamak oyle sadece basortusunun kamuya girmesi ile gerceklesemez, kitabin “yap” dediklerinin onda biri bile degildir basini ortmek cunki… Inanmak demek Kurana butunuyle inanip onu uygulayarak yasamak demektir cunki.. E n’apacagiz yani, islam dinine gore yasayacagiz diye laik bir ulke olmaktan vaz mi gececegiz? Modern kanunlari atip hirsizi, katili, zinaciyi seriat kanunlarina gore mi cezalandirmaya baslayacagiz? Esimiz uc kisiyedaha nikah kiymaya kalktiginda bunu sineye mi cekecegiz? Miras hakkimizdan erkek kardesimiz menfaatine feragat mi edecegiz? Yarin 9 yasinda evleneceksin diye kanun ciktiginda kizlarimizi 9 yasinda mi evlendirecegiz? Muz almamiz yasaklandiginda tamam mi diyecegiz? Islami kendi menfaatlerine gore istedigi gibi yontup bicip bize uydurmaya calisanlara ne yapabileceksiniz? Butun haklariniz erkeklerin menfaatine elinizden akip giderken ne yapabileceksiniz? Kendinize istediginiz esitlik, ozgurluk bu mu? En zengin Islam ulkesi Kuveyt bile kadinina secme hakkini daha bir kac yil once verdi, istediginiz boyle bir ozgurluk mu? Basortusu ile calisma hakki alarak bir arkadasin deyimiyle “zincirlerinizi kirip” sonrasinda ne olacaginizi saniyorsunuz, Islami hukumler geregi daha ozgur olacaginizi mi?
Iste bu yuzden sizin masum basortusu ile calismak arzunuz Turkiye’nin su anki sartlari ile tamamen celisen bir istek, dinde asirilik, dine gore yasam, dolayisi ile seriati arzulayan bir istek. Bir basortusu ile kalmasi mumkun olmayan bir istek. Bu yuzden buna sonuna kadar karsiyim, umarim Turkiye hep laik kalir, bir kadin olarak da her zaman erkeklerle esit haklara sahip olarak kaliriz.
Bu arada, basortusunun ustune takma sac takip hakimlik yapmak ne menem bir seydir, islamin hangi kuralina uygundur, biri bana aciklarsa sevinirim. Ayni bazilarinin basini baglayip kiyafet olarak da maymun gibi sekilsiz, ya da ic giciklayici kiyafetlerle dolasmasini hatirlatti, yani, kafani ort de istersen eskisinden daha seksi ol… Ya da maymun ol.. Kiminin inanc anlayisi da iste bu. Ben boyle dusunenlerin taktigi ortuye sadece dini ve siyasi simge diyebiliyorum, kimse de kusura bakmasin.

Konu hala kılık kıyafete takılı kalıyor, çünkü diğer maddeleri konuşacak kadar fikrimiz yok, en güzel tartışma konusu baş örtüsü.
Birbirimizin bam teline basabileceğimiz muhteşem bir malzeme.

Konu sahibesinden özür diliyorum ama konu ilerlemiyor, baş örtüsünde takılı kaldı, halbuki pakette bağış yapılan yerler konusunda da madde vardı, yıllardır THY'nin topladığı yardımları artık herkes toplayabilecek, bu endişelendirmiyor demek ki, dini konular çok daha mühim, toplanacak yardımların kimlere gideceği boşverilecek bir konu ama baş örtüsü mutlaka konuşulmalı.

Eğitim sistemimizi konuşmak yersiz ama baş örtüsü bir numara.
Adamlar parlamentoda, sokakta kipalarıyla geziyor, meclislerini kutsuyor lakin bir yandan da okuyor, gelişiyor, ülkesinde sanayi, tarım ilerliyor, biz baş örtüsünü en önemli gündem maddesi yapıyoruz, insanlar evlerinin giriş kapısına mezuzalarını asıyor, savunmada, ithalatta, ihracatta ilerliyor biz baş örtüsüne takılı kaldık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…