Sadece bu konu için değil başka konular için de söylüyorum;şu "ülkenin %99'u müslüman" klişesini bi bırakın artık.Nüfus cüzdanında "islam" yazan herkes müslüman mı zannediyorsunuz?Demokratikleşme öyle olmaz böyle olur önce herkese fişlenmeden rahatça inancını ya da inançsızlığını yaşayabileceği bir ülke sağlamalılar.
Bu mudur, şapka takmaları mı engel yani örtünmek için? E şapka takmasın, başörtü örtsünler o zaman. Bu mudur mantıksız bulma sebebiniz?Elinde,yada belinde silahlı başı türbanlı asker ve polisi görev başında hiç düşünmüyorum,düşünmek dahi istemiyorum.
Benim mantığım bunu asla kabul etmez,bu insanşar şapka takıyorlar,türban üstüne mi şapka takacaklar yani.
Savcı yada hakim olaran içinde aynını düşünüyorum.
Türbanı savunuyorlarsa,bu mesleği yapmayacaklar o zaman.
Görmediğiniz için düşünemiyorsunuz sanırım.
Yoksa ''tesettür'' bir bayanın hiç bir hareketi engellemiyor.
Eki Görüntüle 824738 bunun gibi 200 metre koşuda altın madalya kazanabiliyor.
Eki Görüntüle 824744 çok özendiğimiz Avrupa ülkelerinden biri İsveç'te polis olabiliyor.
Eki Görüntüle 824745 buda Türkiye'den Şule Dağlı Gökkılıç, her ne kadar danıştay kararına rağmen hakim tutanak tutsa da, duruşmaya böyle girebiliyor.
Umarım bu örnekler biraz düşünme isteğinizi arttırır. Mantığınıza sığdırır.
Zira ''tesettür''ü savunuyorlarsa bu meslekleri yapmayacaklar demek biraz ''kadın hakları ihlali' ne girmiyor mu?.
Yabancı müslüman ülkelerde tabiki gördüm,g,tt,m gördümmü hayır ancak resimlerde yada tv de gördüm.
İsveç'ten örnek göstermişsiniz,merak edip biraz araştırdım,bu ülkede türban serbestmiş,o ülkede yaşayan bir çok müslüman halkta varmış.Bu resimdeki belkide o kişilerden birisi olabilir,isveç vatandaşı olabilirmi onuda bilmiyorum tabiki.Avrupaya özendiğim yok benim,bunuda nereden çıkardınız,13-14 yaşında ilişkişye girip ardından kürtaj olan gencecik kızlarımı örnek alacağım yani.
Hala savunuyorum,dini inançları böyle bir mesleği yapmaya uygun değilse yapmasınlar zaten,farklı alanlarda meslek seçilmesi lazım.
Askerimin polisimin türbanlı olup üstüne şapka mı taksınlar,yada peruk takıp mı görev yapsınlar.
Verilen örnekler benşm mantığımı değiştirmez .
E başörtü serbest değilken insanlara başını bağlayan giremez deniyordu. Var mıydı ona bir itirazınız? Şimdiye kadar eşitlik var mıydı ki bundan sonra zedelenmesinden endişe duyuyorsunuz? Başörtülü olmayanlara başınızı örteceksiniz dayatması gelecek diye korkuyorsunuz anladığım kadarıyla. Bu söz konusu bile olamaz gerçi ama... E başörtülü insanlara başını açacaksın diye dayattıklarında neredeydiniz? Madem kendinize zorla yapılmasını istemediğiniz bir şey var, bunu neden başörtülü hemcinslerinize reva görüyorsunuz? Nasıl siz zorla kapatılmak istemiyorsanız onlar da başlarını zorla açmak istemiyor.Esitlik mi istiyorsunuz? Merak etmeyin, hele bir turbanlilar kamuyu doldurmaya baslasin, bunlar bir yasa daha cikartir kamuya basini baglamayan giremez diye, esitlik de boylece saglanmis olur
Yabancı müslüman ülkelerde tabiki gördüm,g,tt,m gördümmü hayır ancak resimlerde yada tv de gördüm.
İsveç'ten örnek göstermişsiniz,merak edip biraz araştırdım,bu ülkede türban serbestmiş,o ülkede yaşayan bir çok müslüman halkta varmış.Bu resimdeki belkide o kişilerden birisi olabilir,isveç vatandaşı olabilirmi onuda bilmiyorum tabiki.Avrupaya özendiğim yok benim,bunuda nereden çıkardınız,13-14 yaşında ilişkişye girip ardından kürtaj olan gencecik kızlarımı örnek alacağım yani.
Hala savunuyorum,dini inançları böyle bir mesleği yapmaya uygun değilse yapmasınlar zaten,farklı alanlarda meslek seçilmesi lazım.
Askerimin polisimin türbanlı olup üstüne şapka mı taksınlar,yada peruk takıp mı görev yapsınlar.
Verilen örnekler benşm mantığımı değiştirmez .
Görmediğiniz için düşünemiyorsunuz sanırım.
Yoksa ''tesettür'' bir bayanın hiç bir hareketi engellemiyor.
Eki Görüntüle 824738 bunun gibi 200 metre koşuda altın madalya kazanabiliyor.
Eki Görüntüle 824744 çok özendiğimiz Avrupa ülkelerinden biri İsveç'te polis olabiliyor.
Eki Görüntüle 824745 buda Türkiye'den Şule Dağlı Gökkılıç, her ne kadar danıştay kararına rağmen hakim tutanak tutsa da, duruşmaya böyle girebiliyor.
Umarım bu örnekler biraz düşünme isteğinizi arttırır. Mantığınıza sığdırır.
Zira ''tesettür''ü savunuyorlarsa bu meslekleri yapmayacaklar demek biraz ''kadın hakları ihlali' ne girmiyor mu?.
Söylemeden edemedim. Özellikle son kareye bakmak öyle mutlu ediyor ki beni.Allah nasip ederse önümüzdeki yıllarda benim de olacak öyle başımda başörtüm, üzerimde hakim cübbemle fotoğrafım. Kendimi hayal ettim o yüzden bu fotoğrafta. :26:
Bu insanlık ayıbı yasak o zamana kadar kalkmazsa da başörtümün üzerine peruk takarak yerine getireceğim görevimi. Yani her bakan anlayacak aslında başörtülü olduğumu, başımı açmam konusunda zorlandığımı.
Bu tarz saçmalıklar yüzünden ne hayalimdeki meslekten vazgeçerim, ne de başımda taşıdığım ayetten.
Umarım bir gün herkes insanların özgürlüklerine saygı duymayı öğrenir bu ülkede.
Şimdiye kadar e§itlik yoktu şimdiden sonra da olmasın mentalitesinde bir hakim.......herkes ne demek istediğini anlıyor.....biz sana hakim olamazsın demedik.................................................
Baş örtüsünün serbest kalmasına çok sevindim, hem başı kapalı arkadaşlarım adına, hemde artık dillere pelesenk edilip siyaset yapılmayacak olması adına.
Ne alakası var benim yazdığımla? Neresinden anladınız bu fikri savunduğumu?
Şimdiye kadar eşitlik yoktu, şimdi de olmasın demiyorum. Aksine bunu savunanların karşısındayım. Açık hanımlar istediği gibi çalışıyor, başörtülüler çalışamıyorsa eşitlik yoktur. Bu yüzden başörtü serbestisini savunuyorum. Bu defa başörtü serbestisi adı altında asker, polis, hakim ve savcı olanlar hariç bir uygulama geldi. Bu defa da bu üç kurum için eşitsizlik olduğunu düşünüyorum. Yani sizin sandığınızın aksine mevcut uygulamanın adaletsiz olduğunu savunuyorum.
Herkes de ne demek istediğimi anlayabilir ayrıca. Gizlediğim yok benim.
Ayrıca üslubunuzu çirkin buldum ve kib liyorum. Noktalar koyup söylemek istediğinizi ceza almamak için yazmasanız da "sana hakim olamazsın demedik, adam olamazsın dedik." gibi bir anlam taşıdığını anlayabiliyorum.
weiss,
paylaştığım tüm yorumlarımda hislerim samimidir, yeri gelir eleştirir miyim, eleştiririm ama tutupta baş örtüsü neden serbest demem, baş örtüsü çok başka birşey, hatta hatta niye 10 yıldır yapılmıyor diyenler arasındayım biliyorsunuz, erkeklerin baş örtüsünden ellerini çekmelerini dile getirdim defalarca, evet erkekler bizim giyimimizden ellerini çeksin artık, ne minimiz ne baş örtümüz siyasi platformlarda oy aracı edilmesin.
Ben kadınların okumasını, meslek sahibi olmasını ve iş hayatında aktif olmalarını istiyorum, giyimleri ister açık olur, ister baş örtülü olur o kadını ilgilendirir ama tabii bir kısıma özgürlükler tanınırken diğer kısım özgürlüklerinden men edilmemeli, baş örtülü bir kardeşim haklarını elde ederken artık sıra bizde oh olsun size deyip açık kardeşine nispet etmesin veya açık kardeşim baş örtülü kardeşine ya başındakinden vazgeç ya da evde otur okumak, çalışmak senin neyine demesin, böyle bir zihniyet olursa sonuna kadar eleştiririm.
Çok alıngansîn......çünkü burda insanlara bu eşitsizlik varken nerdeydiniz diyorsunuz.........burdaki insanların eşitsizliği istediğini nerden çıkardınîz........nazik ifadenizi aynen iade ediyirum çünkü çok hırslısınız........ifadelerinizdeki bu hîrs yùzùnden eşitlikçi olamayacağınızî ve şu an için hakimlik meskeğine uymayabileceğinizi düşündüm..........nihayetinde sorun hiçbirzaman sizin başörtünüz olmayacak çünkü artık hakimler ve savcılar adalet bakanlığına bağlı.....toplumdaki adalet duygusu çoktan zedelendi .......geçmiş olsun bizlere
Ben başòrtülü hanımlarımızın yerlerde sürünen bordo berelilere de katılmasını isterdim......ama benim îzdîrabım çok farklı.........bu yüzden büyük onur ve gururka kiblenebilirim........daha önce yapmadığım birşey değil
uzatmayacağım tamam olsunlar, ne isterlerse olsunlar...
nasıl olsa ben ne dersem diyeyim, ölmüş örnekler bile versem fikriniz değişmeyecek, erkek bir yakınınız bir gün böylesi bir yobazın eline düşer de ne demek istediğimi anlarsınız.
benim sorunum kimsenin başının örtüsüyle değil, içindekiyle. bu türbanlı kadın doktorların yaptığının benzerini yapan erkek doktor yok mu o da var. genel fikrim bu yobazların insan hayatını etkileyen mesleklerden uzak durması yönünde.
sırf bu yüzden çocuğumu öğretmenini seçebileceğim bir okula göndereceğim, en azından ilkokulda yobaz fikirlerle tanışmasın, kafasına ucube fikirler sokulmasın diye.
E başörtü serbest değilken insanlara başını bağlayan giremez deniyordu. Var mıydı ona bir itirazınız? Şimdiye kadar eşitlik var mıydı ki bundan sonra zedelenmesinden endişe duyuyorsunuz? Başörtülü olmayanlara başınızı örteceksiniz dayatması gelecek diye korkuyorsunuz anladığım kadarıyla. Bu söz konusu bile olamaz gerçi ama... E başörtülü insanlara başını açacaksın diye dayattıklarında neredeydiniz? Madem kendinize zorla yapılmasını istemediğiniz bir şey var, bunu neden başörtülü hemcinslerinize reva görüyorsunuz? Nasıl siz zorla kapatılmak istemiyorsanız onlar da başlarını zorla açmak istemiyor.