Başbakan tarihi açıklama yaptı

dini giysilerle ilgili konu tartışmaya çok açık, o yüzden derinine girmeyeceğim, sadece bazı din adamlarına göre başörtüsü de emir değil, bazılarına göre çarşaf emir, yani tesettürün sınırları bile hala din bilginlerinin tartışma konusu, o emir değil, bu emir diyip birinin serbest birinin yasak olmasını savunamazsınız o yüzden, eğer ben inancım gereği başımı kapatmam gerektiğini düşünüyorsam buna saygı duyan, inancım gereği rahibe kıyafeti ile gezmeme de, ateş yakıp etrafında dans etmeme de saygı duymalı.
eğer gerçekten dediğiniz gibi tüm dinlere ve etnik kökenlere saygı duyuyorsanız sizi tebrik ederim, aynı hoşgörüyü, eşcinsellere ve onlar gibi diğer ötekileştirilenlere de duysanız keşke... neyse...
bu paketin kimsenin gözünü boyadığını sanmıyorum, zaten koşulsuz inananları var bu partinin, akp ne yaparsa yapsın destekleyen kesim destekliyor yine, ama akpli olmayıp da bu paketten etkilenebilecek kimse olduğunu sanmıyorum, genel olarak sosyal medyada alay konusu oldular zaten, o kadar.
ha bi de kısmen pkk yı memnun etmiştir, ama tatmin etmemiştir, taviz kapısı açıldı sadece, gerisini hep birlikte göreceğiz

Son düzenleme:
Insanlar, kendileri, bu konuya sorun, sorunun cözümü, cözüm icin yapilanlar olarak degilde, her olayda sergiledikleri "taraf ve karsi taraf" mantigi ile baktiklari icin, herkesi öyle zannediyorlar:)
Yapilana degil, yapana göre hareket ettikleri icin herkesi öyle yapiyor saniyorlar.

Oysa ki bu ülkenin gecmisine, dünyada irkcilikla ilgili büyük olaylar yasamis ülkelerin gecmisine bakarak, Türkiye deki soruna ve sorunun cözümüne yönelik yapilmasi gerekenlere kafa yorsalar, olayin "parti" kisminin ilerisini görebilirler.

Ben Türküm, biri kalkip, Ne mutlu Almanim, yada Fransizim, yada Kürdüm dedirtmek istese " ne diyorsun sen kardesim, ben Türküm ve Türklügümle mutluyum" derim.

Türkiye de zamaninda birileri kalkip " Kürt diye birsey yok, dogudaki insanlarin karda giydikleri ayakkabilarin cikardigi kart kurt sesi var" diyecek.
Üstüne birde " ne mutlu Türküm diyene" dedirteceksiniz, sonrada o insanlarin susup oturmasini bekliyeceksiniz.
Bu nasil bir kafadir ya.

"Ne mutlu Türkiyeliyim" dese neyse.

Siz bir irka kalkip böyle yaparsaniz, illegal örgütlerde kalkar bu durumu kullanir ve böyle yillardir icinden cikilmaz bir sorun olusur.
Binlerce can gider.

Artik kurtulun su kafatasciliktan.
Ne zannediyor insanlar " ne mutlu Türküm diyene" demezse, Türklüge zeval mi gelecek?
Bu kadar mi güvensizsiniz?

Türkiye bu sacma sapan seyler yüzünden 100 yildir yerinde sayan, 3. dünya ülkesi olmaktan kurtulamadi.

Bir zamanlar Amerikada siyahiler adamdam sayilmiyordu, insan olarak sayilmiyorlardi.
Bircok insanin kani döküldü. Yillarca sorunlar yasandi.
Ama bakin suan Amerikanin basbakani bir siyahi.
O zaman ki kafatascilarin yaptigi zulüm ve dökülen kanlar ne kadar vahim bir zihniyetin hizmetcisiymis!
Kurtulun artik su kafatasciliktan ve ayrimciliktan.
Bu sorunun bu kadar büyümesinin ve onca kan dökülmesinin sebebi bu kafatasci zihniyettir!!

Son düzenleme:
Konuyu yine miş, muşlara getiriyorsunuz, lütfen herkes kendine göre yorumlasın, içinde aşağılayıcı, karalayıcı unsurlar olmayan her yoruma da saygı duysun, karalama kanunende yasak olduğundan kib lütfen, herkes düşüncesini yazıyor sonuçta.

Biri bana Amerika tarihini anlatabilir mi:26:

benim anlamadığım bu ne mutlu türküm diyene lafından neden sadece kürtler rahatsız da ,lazlar,çerkezler ,gürcüler ,gayrimüslimler rahatsız değil.
biri bana bunun cevabını verebilir mi?

Son düzenleme:
benim anlamadığım bu ne mutlu türküm diyene lafından neden sadece kürtler rahatsız da ,lazlar,çerkezler ,gürcüler ,gayrimüslimler rahatsız değil.

Lazım ve ne mutlu Türküm demekten gurur duyuyorum!

şu sitede özellikle takip ettiğim tek kişisin okypte bu sordugun soruları bende o kadar çok soruyorum ki ama pek de cevap alamıyorum.
Yorumların soruların çok hoşuma gidiyor.

kürtlerin de vatanseverleri rahatsız değil, mersinde okudum ben ilkokulu, orda ciddi bir arap ve kürt popülasyonu vardı, avaz avaz bağırırdık hep birlikte "ne mutlu türküm diyene" diye.
bence andımızda türküm ifadesinden çok, "Ey bugünumuzu saglayan ulu Atatürk! Açtığın yolda, kurdugun ülküde, gösterdiğin amaçta, hiç durmadan yürüyecegime and içerim." kısmı rahatsız etti birilerini... içinde Atatürk geçen her şey gibi...

Ben de sizi takip ediyorum.......kafamın içindekiler tane tane inci gibi yazılmış.........sizmi yazdınız alıntı mı gerçi farketmez

Bunu yaptılar..Kürtçe yayın yapan TRT 6 da Rojin isimli "?sanaçtı?!" bir ağıt seslendirmiş..
Ağıtta geçen söz "Ateş düşsün Türk'ün evine"...

Bu haberi okuduğumda gerçek olamaz dedim internette biraz araştırma yaptım. Evet gerçekten okumuş.
Bazı şuursuzlar aman müzik ne kadar evrensel bişeymiş deyip sözlerini bilmedikleri türküde çok duygulandıklarını yazmışlar.

Benim ödediğim vergilerle açılan devlet televizyonunda, benim gözümün içine baka baka lanet okuyor...
Var mı ötesi...

"İhtimal ki bazı kafalar kesilecektir."
Mustafa Kemal Atatürk

Çok istiyor olmama rağmen, şu an sadece bir kaç dakika zamanım olduğu için konuyu okuyamadım.

Aslında prensip olarak -yorumları olabildiğince okumadan veya hiç olmazsa hızlı hızlı da olsa sayfalara göz atmadan yorum yapmak- hiç adetim değildir. Ola ki zaten konuyla ilgili görüşlerime veya fikirlerime sahip başkaca yorumlar zaten yapılmış ise; mealen aynı yere çıkan yorumlarla fazlalık veya kirlilik yaratmak istemediğim için, kendimce bu konuda hassas davranıyorum.

Tabii ki bu hususlarla, konuda bir kaç satır da olsa -başkaca bir kirlilik yaratmak değil- bunları belirtme nedenim. Gözüme ilişen bir takım ifadeler nedeniyle kesinlikle yazma gereği hissettiğim için, öncesinde konuyu tam olarak okumamış olduğumu da belirtmek istedim.

Kendi adıma;

"Türküm demek için, kimsenin görüşüne göre buna bir ölçüt getirecek veya birilerinden izin alacak değilim." Bu ülkede Türküm demenin veya "Ne mutlu Türküm diyene" demenin (affınıza sığınarak kendime ait olmayan ve kullanmak istemediğim sözcükleri mecburen kullanmak zorundayım) veya bunun -kafatasçılık- gibi bir sözcükle değil eşleştirilmesini, bir arada zikredilmesini dahi sindiremem ve bu ülkede yaşayan hepimiz için ve ülkemiz için bu tür ifadelerin sadece üzücü ve nahoş olmakla kalmayıp, aynı zamanda zaten yeterince kutuplaşmış hallerimizden dolayı aramızda çok daha büyük uçurumlar, toparlanamayacak ayrışmalar yaratacağını, bu nedenle böyle şeylerin asla doğru olmayacağını düşünmekteyim.

Gerek bu yönde kışkırtıcı, tahrik edici, polemiğe son derece açık ve huzursuzluk yaratacak ifade ve görüşleri, gerekse "Türküm" ifadesinin devamında "cartum - curtum" sözcükleriyle bir arada kullanılıyor olması gibi bir futursuzluğu eshefle kınıyorum...

Eğer "Ne mutlu Türküm diyene/diyebilene" ifadesinin ve bu duygunun hakikatiyle manasını, hepimizin bir bütün olmamızı sağlayan bir unsur bakımından önemini kavrayamıyor isek ve bu birlik ve beraberliğin varlığını ifade ve kabul edebilmek açısından anlam bulduğu idrakinden bunca uzaklaşılmış ise zaten olması gereken hükmü kalmamış demektir.

Oldu olacak, ülkemizin adı olan "Türkiye Cumhuriyeti" de kafatasçılık olarak değerlendirilsin bari de tam olsun...

Zira, bu ülke vatandaşlarının kökeni değil, ulus olmaları bakımından bütünlük sağlayan en önemli unsur eğer kafatasçılık ve ırkçılık olarak nitelenebiliyorsa, muhtemelen ülkemizin adında Türk sözcüğünün geçiyor olması da -bu manada rahatsızlık veriyordur belki kimilerine- gibi bir mantık çıkıyor sonuçta ...

Ben gerçekten, pek çok insan gibi, hepimiz adına gerçekten çok ama çok üzgünüm bazı şeylerden ötürü...

Saygı ve sevgilerimle

Gececek gececek:)
Bu paket yetersiz.
Genisletilmesi gerek ve eminim genisletilecektir.
Yillardir bir bu sorunu körükleyenleri ve binlerce canin gitmesine sebep olanlari tarih kinayacak birgün:)

Birgün insanlar " kafatascilik yapmayin" diyenleri degil " kürt diye birsey yoktur, ayakkabilarin cikardigi kart kurt sesi vardir" diyenleri kinamayi ögrenecek:)

Ezbere konusan insanlara alistik, yadirgamiyoruz artik.

Bu ülkede birileri bu sorunu körükleyip, kafatascilik naralari atmasaydi, bugün bu sorun bu derece büyümeyecekti!

Türkiye Cumhuriyetinde bircok kökenden insan yasamaktadir ve kimse kalkip hergün " Türküm, dogruyum, caliskanim cartum curtum" demek zorunda degildir.
Sanki Türkiye Cumhuriyetin kurulus yemini bu söz?
Bir adamin, bayram günü cocuklarinina icinden gecen duygulari belirtmek icin yazdigi sözler.
Nedir bu kardesim ya.
Insanlari birbirine düsürmekten ve dagdaki teröristin taraftar toplamasina sebep olmaktan baska ne ise yariyor bu sözler?
Bu sözün okutulmayacak olmasina bile tahammül edemeyenler, nasil oluyorda baska kökenden insanlarin kendilerine " kart kurt var" denmesine hergün " türküm, mutluyum" dedirilmesine olumlu bakar.
Yillardir cocuklara bu okutulduda ne oldu?
Kazanimi nedir ülkenin?
3. dünya ülkesi olmaktan kurtulabilmismidir?
Insanlari birbirine düsürmekten ve katliamlardan baska ne ise yaramistir bu kafatascilik?

1 tane sadece 1 tane sey söylesin insanlar.
Bu sözü insanlara dayatarak kazandigimiz, kazanimimiz ne?

Illegal örgütlerin bu seyleri kullanarak yapilanmasi, taraf toplamasi, binlerce canin gitmesinden baska ne ise yariyor?

Son düzenleme:
Bu konular ,bu gündemler ve muhabbetler beni fazlasıyla geriyor...benim için insanlık ve her insanın ahlaki ve topluma zarar veren yıkan döken davranışları haricinde rahat özgür olması lazım.Kapalı açık müslüman gayrimüslim kürt türk hiçbiri benim için kriter değil.Vatanımı sevsin zarar vermesin. Ben türk kürt alevi sünni diye değil insan diye severim karşımdakini ister başı açık ister kapalı olsun herkes kendinden sorumludur. kimsenin hayatına müdahale etmesinler kafi.Osmanlı gibi adalat var ya işte öyle olsun.

budur ....

daha fazla bir şey yazmak istemiyorum ....

Bunu okulda ilk okul 2. sınıf iken tüm okula okuttuğum günü hatırlıyorum.... eve gelip anlattığımda rahmetli annemi ağlatmıştım ....

site yönetici olarak bu konuda tarafsızlığımı koruyamadığım için özür dilerim .....

Atatürk değil de Mustafa Kemal Paşa desem ne mutlu olurdunuz değil mi ? İşte siz bunlara, bu ayrıntılara takıldığını için kaybetmeye mahkumsunuz.....

Mustafa Kemal Paşa'nın, Atatürk'ün

Düşüncelerini Savunan İhtiyar....

Kazen

Kötü içerikten beni şikayet edin,

Atatürk desem rahatsız oluyorsunuz ama Mustafa Kemal Paşa desem hiç bir rahatsızlık duymuyorsunuz ey zavallılar....

Sizler faşist düşüncelerinizden sıyrılın, takılmayın bu ayrıntılara, "küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak; Yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir." bu mu rahatsız etti ?

"Ülküm; yükselmek, ileri gitmektir." peki ya bu mu ?

"Ey büyük Atatürk!" bunun yerine "Ey büyük Mustafa Kemal Paşa" desem ne mutlu olurdunuz değil mi ?

"Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.
Varlığım Türk varlığına armağan olsun.
Ne mutlu TürküZ diyene"

desek ne olurdu sanki ?

ne büyük şerefti andımızı okutmak tüm okula....

hiç unutmuyorum 2. sınıftım andımızı okuttuğumda, benden anılarımı aldınız !

kim ne derse desin yapılanlar kimlik silme, ülkemize dair sadece müslümanlık bırakıp gerisini silme çabası

ilk bu hükümet geldiğinde, yok canım o olmaz bu olmaz, şu yapılmaz bu yapılmaz deniyordu

o kadarda olmaz denen herşey oldu, ve olmaya devam edecek

işin garibi herkesde benimsiyor

şu meşhur videoda ki gibi, yavaş yavaş kaynatılan kurbağayız

Son düzenleme:
Baş örtüsünün serbest kalmasına çok sevindim, hem başı kapalı arkadaşlarım adına, hemde artık dillere pelesenk edilip siyaset yapılmayacak olması adına.

Paketin içeriğine pekte yorum yapamayacağım, içeriği bir tarafa bıraktım artık, neden mi? Demokrasi tüm üye veya vatandaşların, organizasyon veya devlet politikasını şekillendirmede eşit hakka sahip olduğu bir yönetim biçimidir, devlet politikasını şekillendirirken bana fikrimi sormuyorlar ki, o yüzden paketi bırakıp adına takılı kaldım, paketi tümüyle ele aldığımızda demokratikleşme paketi diyebilir miyiz bilemiyorum, demokratikleşmek için önümüzdeki tek engel Andımız mıydı?

Daha öncelikli şeyler yok muydu? Bir ülke gelişmek istiyorsa, demokratikleşmek istiyorsa sanayi, kişi başına düşen milli gelir, halkın yaşam uzunluğu, okur yazar oranı, sağlık düzeyi, yaşam standartları doğrultusunda adımlar atmalıdır, yüksek insani gelişmişlik indeksine sahip ülkeler daha gelişmiştir, insani gelişim indeksinde çocukların haklarına özellikle önem verilir, 13 yaşındaki çocuk tecavüze uğrayınca kendi rızasıyla olmuştur denmez mesela, o yüzden keşke şu pakette partilere yardım kapsamı yerine çocuk istismarlarıyla ilgili ağır yaptırımlar yer alsaydı, gelir dağılımında eşitliğe yönelik yaptırımlar olsaydı, Ali amca 800 lira maaşla geçineceğim diye çabalarken, Milletvekili ağbi ayda 5000 lira cep telefon faturası geliyor, maaş yetmiyor ho ho ho diyorsa, ay ne kadar eşit gelir dağılımımız var, ferah ferah yaşıyoruz yahu demek gerçekçi bir yaklaşım mıdır? Ben gelişmeyi, demokratikleşmeyi yanlış mı anlıyorum acaba yahu:44:

Alo 182'yi aradığımızda bile para ödüyorsak, bir ameliyat için aylarca beklemek zorunda kalıyorsak, okullarımız yetersizse gelişiyoruz diyebilir miyiz:26:

Farklı düşünen ülke vatandaşları sokağa çıkınca kemirgenler, çapulcular demek demokratik midir ki:26:

Yaklaşık 21 buçuk milyon oy almak 73 milyonun düşüncesini yansıtıyorum mu demek?
"Şimdi biz 300-500 kişi oraya gitti diye köprü inşaatını mı durduralım? " diyerek, yürüyen Alevi vatandaşları dinlememek, ne diyorlar kulak vermemek demokratik midir:44:

Bir ülkede işsiz hala işsiz ama zenginler daha zenginleşirken geliştiğimizi iddia edecek birileri var mıdır? Ben demiyorum belirli aralıklarla yapılan devlet istatistikleri söylüyor bunu.

Bende isterim insanlar etnik kökenleri, dinleri, mezhepleri yüzünden nefret söylemlerine maruz kalmasın ama bir paket hazırlanırken bu ülkede yaşayan diğer etnik kökenli vatandaşlarında gönlü alınsın isterim. Bak o zaman paketin adı demokratikleşme olabilir.

Samimiyetle adımlar atılıyorsa başım gözüm üstüne fakat bazı söylemlerde aklımdan çıkmıyor, kürt kökenli bir milletvekiline meclisin orta yerinde "Zaten teröristsiniz" denilip sonra ırkçılık, nefret söylemleriyle ilgili suçların ağırlaştırılması, 3 harfin serbest bırakılması, bu ikileme aklım sırrım ermiyor:44:

Paketle çok alakasız ama aklıma takılıyor sorasım geldi
"Bu tencere tavacıları sizler yargıya taşıyacaksınız" "Tencere tava çalanı şikâyet edin!" bu laflar niye söylenmiş ki acep:26: o tası bu tası, peki bu ne tası? Sefertası mı? Gözünü sevdiğim demokrasi sen nelere kadirsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…